تأسیس اسرائیل، مراسم شصتمین سالگرد
محتویات
- ۱ مقدمه:
- ۲ الف ـ مراسم شصتمین سالگرد:
- ۳ ب ـ میهمانان خارجی در مراسم شصتمین سالگرد:
- ۴ ج ـ واکنش شهروندان اسرائیلی:
- ۵ د ـ تدابیر شدید امنیتی در اراضی اشغالی:
- ۶ ه ـ بازتاب برگزاری مراسم در محافل صهیونیستی و یهودی:
- ۶.۱ 1 ـ کنگره یهودیان آمریکا:
- ۶.۲ 2 ـ کنگره جهانی یهود:
- ۶.۳ 3 ـ انجمن ضد افترا:
- ۶.۴ 4 ـ آیپک:
- ۶.۵ 5 ـ بنای بریث:
- ۶.۶ 6 ـ کمیته یهودیان آمریکا:
- ۶.۷ 7 - سازمان صهیونیست آمریکا:
- ۶.۸ 8 ـ شورای یهودی برای امور عمومی:
- ۶.۹ 9 ـ فوروارد:
- ۶.۱۰ 10 ـ آژانس یهود:
- ۶.۱۱ 11 - ناتوری کارتا:
- ۶.۱۲ 12 ـ گروه حاخامها برای حقوق بشر:
- ۶.۱۳ 13 ـ شخصیت های یهودی :
- ۷ مآخذ:
مقدمه:
14 ماه می 2008 مصادف با شصتمین سالروز اشغال سرزمین فلسطین به دست رژیم صهیونیستی بود. در حالی که با گذشت شصت سال از اشغال فلسطین، رژیم صهیونیستی همچنان با مشکل عدم بهرسمیت شناخته شدن از سوی بسیاری از کشورهای جهان و به ویژه کشورهای خاورمیانه مواجه بوده است به طوری که مهمترین اولویت در تصمیم گیری مقامات این رژیم تأکید بر هویت یهودی این رژیم از طریق صرف هزینه های کلان و تداوم جنایات علیه جامعه فلسطینی 1948 و معرفی خود به عنوان یک دولت یهودی مستقل و ظاهرا مشروع! بوده است.
در راستای نیل به این اهداف و با توجه به آن که سال 2008 مقارن با شصتمین سالگرد تأسیس این رژیم بود، دولتمردان صهیونیست با یک برنامه ریزی مدون و صرف هزینه های سنگین به دنبال جلب توجه همگان به وجود "کشوری با نام اسرائیل" بودند. اختصاص بودجه 28 میلیون دلاری جهت برگزاری جشنهای مراسم شصتمین سالگرد کاملاً مؤید این مسأله است.
مقامات این رژیم با صرف چنین هزینه های انتظار داشتند که شهروندان اسرائیلی با کنار گذاشتن مشکلات به صورتی منسجم برای نمایش غرور ملی اسرائیل از مراسم مذکور استقبال کنند اما این تنها یک بخش از اهداف، مقامات رژیم مذکور از برگزاری جشنها و مراسم شصتمین سالگرد بود و همان طور که عنوان شد، توجه به وجهه خارجی این مراسم و بازتاب آن در رسانه های خبری جهان بیش از سایر موارد دارای اهمیت بود و نیل به این مقصود در رأس برنامه های در نظر گرفته شده جهت این مراسم قرار داشت.
الف ـ مراسم شصتمین سالگرد:
طبق برنامه ریزیهای انجام شده توسط کمیته برگزارکننده مراسم شصتمین سالگرد به ریاست"روهاما آوراهام" وزیر هماهنگ کننده میان دولت و کنست، مراسم شصتمین سالگرد در ساعات پایانی روز چهارشنبه 7 می 2008 تحت شدیدترین تدابیر امنیتی در کوه هرزل، آغاز شد. در ابتدای این مراسم گروه زیادی از اسرائیلی ها که در کوه هرتزل جمع شده بودند. شاهد برافراشته شدن پرچم اسرائیل بر فراز این کوه بودند.
دالیا ایتسیک سخنگوی کنست پس از بالا رفتن پرچم طی یک سخنرانی کوتاه اظهار داشت: تشکیل دولت اسرائیل، داستان یک موفقیت بزرگ و باورنکردنی است که با هیچ کدام از معیارهای تاریخی قابل فهم نمی باشد. ایتسیک در ادامه سخنان خود خطاب به رهبران دنیای عرب بیان داشت: ما به دنبال دستیابی به صلح هستیم و این صلح را برای کودکان شما و کودکان خود می خواهیم اما همواره کودکانمان را با هنر جنگ آشنا می کنیم تا زمانی که نیاز باشد بتوانند آن را به کار گیرند. پس از اتمام سخنرانی وی مراسم با نمایش اشعه لیزر (Lazer Show)در آسمان به همراه موزیک دنبال شد و چندین ساعت به طول انجامید. این نمایش در آسمان برای شهروندان اسرائیلی در بئرسبع، ایلات، حیفا، تل آویو، نتانیا، طبریه، اورشلیم و اشدود به راحتی قابل رویت بود.
مراسم شصتمین سالگرد روز بعد برابر با پنجشنبه هشتم می با برپایی نمایش هوایی جنگنده های نیروی هوایی اسرائیل و عملیات آکروباتیک یگان چتربازان ادامه یافت. در این روز برخی از پایگاههای ارتش اسرائیل جهت بازدید عمومی آماده پذیرایی از شهروندان اسرائیلی شدند.
شهروندان اسرائیلی با حضور در این مراکز نظامی توانستند از نزدیک سلاحهای سبک و سنگینرا مشاهده کنند. گفتنی است یکی از پایگاههایی که به مناسبت فرا رسیدن شصتمین سالگرد به روی مردم گشوده شد، واحد بسیار سری "شنود ارتش" رژیم صهیونیستی بود که به ادعای وزارت خارجه این رژیم مکالمات مهم تلفنی را از همه کشورهای خاورمیانه ضبط می کند تا دولتمردان این رژیم به موقع از تصمیمات دشمنان و مخالفانشان مطلع شوند. این واحد ارتش از جمله مکالمات تلفنی جمال عبدالناصر رئیس جمهوری مصر در سال 1967 را با ملک حسین پادشاه وقت اردن ضبط کرده بود که طرفین در آن مکالمه پیرامون حمله نظامی به اسرائیل به مشورت پرداخته بودند.
در همین روز شیمون پرز رئیس جمهور رژیم صهیونیستی در دفتر ریاست جمهوری در قدس میزبان مراسم جشن تولد "اسرائیلی های 60 ساله" بود. در این مراسم حدود 100 شهروند که براساس مدارک ارائه شده در تاریخ 14 می همزمان با اشغال فلسطین متولد شده بودند در مراسم مذکور حضور یافتند. طبق اظهارات افراد مذکور، آنها تنها دقایقی قبل یا بعد از قرائت "اعلامیه استقلال" این رژیم توسط دیوید بن گوریون نخستین نخست وزیر رژیم صهیونیستی متولد شده اند. پرز هدایایی به حاضرین در این مراسم اهدا کرد.
در روز سوم این مراسم 9 می، سه کنسرت مفصل با حضور اساتید موزیک این رژیم و جهان برگزار شد. میدان رابین تل آویو، نیتزانیم در سواحل جنوبی و همچنین ساحل آچریو در شمال فلسطین اشغالی، مکانهای برگزاری کنسرتهای مذکور بودند. نکته قابل توجه این است که هر یک از این کنسرتها برای یک گروه سنی خاص در نظر گرفته شده بود وبرنامه های اجرایی و نوع موسیقی در آنها با رده سنی در نظر گرفته شده تطابق داشت.
علاوه بر جشنها و مراسم مذکور، از پروژه های مختلفی نیز رونمایی شد که از جمله می توان به احداث شش کیلومتر جاده به دور دریاچه کینرت، ایجاد 60 بنای یادبود مربوط به کشته شدگان در جنگ استقلال، ایجاد 60 مکان تفریحی با قابلیت استفاده جهت معلولین، 1200 کیلومتر مسیر دوچرخه سواری و چندین پروژه دیگر اشاره کرد. در کنار پرده برداری از پروژه های مذکور روزهای برگزاری شصتمین سالگرد با رویدادهای فرهنگی و آموزشی نیز همراه بود، بدین صورت که در روزهای برگزاری مراسم، حدود 45 هزار دانش آموز دبیرستانی طی تورهای آموزشی به بازدید از ناحیه میان لتران و قدس پرداختند و با وقایعی که در خلال جنگ 1948 در این ناحیه اتفاق افتاده بود، آشنا شدند. 3500 دانش آموز نیز در رقابتی برای خلق یک اثر هنری (نقاشی) با موضوع شصتمین سالگرد شرکت کردند و اثر برگزیده نیز در تقویمی که به طور اختصاصی جهت شصتمین سالگرد منتشر شده است چاپ گردید.
برنامه های متنوعی به منظور شصتمین سال تأسیس رژیم جعلی اسرائیل برای تمامی اقشار و سنین مختلف مانند تورهای سیاحتی برای ساکنان سرزمینهای اشغالی، اجرای موسیقی زنده با دعوت از خوانندگان مشهور دنیا، راه انداختن کارناوال های شادی و.... در نظر گرفته شده بود و این رژیم قصد بهره برداری داخلی و خارجی از بازتاب بین المللی این برنامه ها را داشت تا با استفاده از بعد تبلیغاتی آنها، شرایط روانی جامعه صهیونیستی نیز بازسازی شود.
لتران یک بلندی استراتژیک در دره آیالون استکه مشرف به جاده ای است که به اورشلیم ختم می شود و از نظر جغرافیایی در 15 کیلومتری غرب قدس و 14 کیلومتری جنوب رام الله قرار دارد.
ب ـ میهمانان خارجی در مراسم شصتمین سالگرد:
مقامات رژیم صهیونیستی با ارسال دعوتنامه، از مقامات عالی رتبه و بسیاری از چهره های سرشناس بین المللی جهت حضور در فلسطین اشغالی و شرکت در مراسم شصتمین سالگرد دعوت به عمل آوردند. کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" با حضور انبوهی از میهمانان خارجی در مرکز همایشهای بین المللی اورشلیم (قدس) گشایش یافت و در حدود 3500 چهره شناخته شده بین المللی به همراه 13 رئیس جمهور و نخست وزیر سابق و فعلی و نمایندگانی از 27 کشور جهان در این کنفرانس شرکت کردند.
کنفرانس مذکور موضوعات متنوعی را در شصتمین سالگرد تشکیل دولت یهود در برگرفته بود که از جمله می توان به موضوعات پزشکی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، منطقه ای و همچنین دورنمای خاورمیانه و جهانی شدن اشاره کرد. گفتنی است که جرج بوش رئیس جمهور آمریکا نیز برای دومین بار در دوران ریاست جمهوری خود، جهت شرکت در مراسم شصتمین سالگرد در فلسطین اشغالی حضور یافت و در بدو ورود در فرودگاه بن گوریون مورد استقبال اختصاصی پرز قرار گرفت.
علاوه بر پرز تمامی اعضاء کابینه این رژیم، رهبران مذهبی و چهره های شناخته شده صهیونیستی جهت استقبال از بوش در فرودگاهحضور داشتند، طبق برنامه ریزیهای قبلی ، بوش پس از شرکت در مراسم استقبال، راهی محل برگزاری کنفرانس به سوی فردا شد. سخنرانی در کنست نیز جزء برنامه های وی در این سفر بود.
بوش در سخنرانی خود در کنست اظهار داشت: اسرائیل از زمان استقلال در حالی که تمام این مدت زیر تهدید مداوم نیروهای افراطی بوده، یک دموکراسی در حال پیشرفت همراه با اقتصادی پویا و جامعه ای باز بنا کرده است. نسل جدیدی از رهبران منطقه باید از راه انتخاب گزینه های لازم برای دستیابی به صلح که ریشه در ارزشهای دموکراتیک دارد، افراط گرایان را به چالش بکشند.
وی افزود: ما باید به منظور همکاری برای از میان برداشتن شیوه های قدیمی استبداد در کنار اصلاح طلبان بایستیم. ما باید به میلیونها انسان که رؤیای زندگی در لوای آزادی را در سر می پرورانند، اجازه اظهارنظر بدهیم.
بوش گفت: رهبرانی که در برابر مردمان خود احساس مسئولیت می کنند به دنبال درگیریهای بی پایان و به راه انداختن خونریزی نیستند. افراد جوان که در جامعه خود موقعیت و حق بیان دارند در آینده تمایل کمتری به کاوش در مفاهیم افراط گرایی دارند و جوامعی که شهروندان آن بتوانند احساسات خود را بیان دارند و خدای خود را پرستش کنند، صادرکننده خشونت نخواهند بود آنها شرکای صلح هستند. بوش در ادامه افزود: ارزشهای دموکراتیک موجب ایجاد اتحاد ناگسستنی میان اسرائیل و ایالات متحده شده است و کشورهای دموکراتیک چون ما و اسرائیل با چشم اندازهای تاریکی که گروههای تروریستی از جمله حماس، حزب الله و القاعده ارائهمی دهند، رو به رو هستند.
بوش در خصوص ایران اظهار داشت: ایران نیز به عنوان یک کشور پیشتاز در حمایت از تروریسم باید از دستیابی به سلاحهای اتمی محروم شود. یهودیان (اسرائیل) و آمریکایی ها عواقب بی اعتنایی به سخنان رهبرانی که از نفرت حمایت می کنند، را متذکر شده اند و نمونه های مشابه را نیز تجربه کرده اند. این اشتباهی است که دنیا نباید در قرن 21 تکرار کند.
بوش در خاتمه سخنان خود، منتقدان اظهارات خود را تشویق کرد که در نظر بگیرند که چگونه دموکراسی، اسرائیل امروز را شکل داده و مناطق دیگر جهان را نیز طی 60 سال متحول ساخته است. بوش پیش بینی کرد که اسرائیل با پشتیبانی از اصلاحات دموکراتیک در منطقه و دفاع صادقانه از آزادی ها می تواند یکصد و بیستمین سالگرد این کشور را در کنار یک کشور آزاد و موفق (فلسطین) جشن بگیرد. ن.ر: به سوی فردا، کنفرانس بین المللی 2008)
ج ـ واکنش شهروندان اسرائیلی:
تبلیغات و مانورهای رسانه ای این مراسم با صرف بودجه ای سنگین به انجام رسید و مقامات رژیم صهیونیستی با اعتراضات گسترده شهروندان اسرائیلی مواجه شدند. افراد جامعه پس از آگاهی از افراط دولت در صرف هزینه های هنگفت برای مراسم مذکور از نظام سیاسی و شیوه های اداره کشور ابراز نارضایتی کردند. بنابه آمارهای موجود، اکثر شهروندان ترجیح دادند مراسم سالگرد بسیار ساده برگزار می شد و در عوض بودجه مورد نظر به مصرفبخشهای دیگر نظیر آموزش و بهداشت می رسید که کاستی های فراوانی دارد، چرا که در حال حاضر از هر سه کودک اسرائیلی یک نفر در فقر به سر می برد. اختصاص بودجه 28 میلیون دلاری آن هم تنها برای مراسمی کوتاه در حالی که اعتصاب و ناراحتی ها در بخشهای عمومی به علت درآمدهای پایین در حال گسترش است، نکته قابل تأملی است که با توجه به وعده های کابینه اولمرت مبنی بر از بین بردن شکافهای اجتماعی و طبقاتی، منتقدان کابینه را ناامیدتر از گذشته نمود.
برگزاری مراسم شصتمین سالگرد در اسرائیل با افزایش موج انتقادات در جامعه این رژیم و بروز اعتراضات در قالبهایی نظیر راهپیمایی های متعدد با حضور افراد سرشناس (هنرمندان، ورزشکاران و...) همراه بود که این گونه اعتراضات در زمان برگزاری مراسم موجبات نگرانی مقامات دولتی را فراهم کرده بود. آنها هم به ناچار با دادن وعده های مالی (به صورت وام) سعی در آرام نمودن جو جامعه تا اتمام مراسم شصتمین سالگرد را داشتند. در همین راستا روهاما آوراهام رئیس کمیته برگزارکننده مراسم در کنفرانسهای خبری مختلف خبرهای متعددی از ایجاد مراکز رفاهی و تفریحی برای شهروندان اسرائیلی را مطرح نمود.
د ـ تدابیر شدید امنیتی در اراضی اشغالی:
رژیم صهیونیستی از مدتها قبل از آغاز مراسم شصتمین سالگرد، با طرحها و برنامه های مختلف درصدد ایجاد محیطی امن جهت حضور میهمانان خارجی و برگزاری جشنها و مراسم در آرامش بود.شدت حضور نیروهای امنیتی به حدی بود که تنها یک روز مانده به سفر بوش، 14 هزار نیروی پلیس در شدیدترین اقدام امنیتی سالهای اخیر، وظیفه محافظت از وی را برعهده گرفتند. این در حالی است که پلیس در سفر قبلی بوش به فلسطین اشغالی که در ماه ژانویه صورت گرفت با وجود آن که نخستین سفر وی پس از احراز پست ریاست جمهوری آمریکا به شمار می رفت، 10 هزار نیروی خود را مأمور محافظت از جان وی کرده بود. مقامات امنیتی دلیل تشدید اقدامات فوق را نگرانی از ناحیه حملات تروریستی عنوان کردند.
اگرچه پس از اتمام مراسم، عکس این ادعا به اثبات رسید و هیچ گونه عملیاتی در خلال این مراسم صورت نپذیرفت. تنها مورد قابل ذکر انتشار یک نوار صوتی جدید و منسوب به اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده بود. در بخشی از نوار مذکور، بن لادن وعده ادامه جهاد علیه اسرائیل را مطرح کرده و با اطمینان اعلام داشت که از یک وجب از خاک فلسطین چشم پوشی نخواهد کرد. بن لادن همچنین در این نوار می گوید: برپایی جشنهای سالگرد به وضوح بیانگر این حقیقت است که اسرائیل 60 سال پیش وجود نداشت و در واقع با اشغال غیرقانونی زمینهای فلسطینیان موجودیت پیدا کرد.
وی در ادامه تأکید می کند: فلسطین سرزمین ماست و مادامی که یک مسلمان در جهان وجود داشته باشد، در برابر تجاوزات اسرائیل و متحدانش خواهیم ایستاد بن لادن در پایان خاطر نشان می کند: رسانه های غربی در طول سالهایی که از اشغال فلسطین می گذرد، همواره اسرائیلیها را قربانی و فلسطینیان را تروریست معرفی کرده اند اما دیگر زمانآن رسیده است که رسانه های غربی و رهبران غرب که حضور پرشوری در جشن شصتمین سالگرد داشتند، دست از حمایت خود از اشغال سرزمین ما به دست یهودیان بردارند. انتشار نوار فوق موجبات نگرانی رژیم مذکور را فراهم کرد.
ه ـ بازتاب برگزاری مراسم در محافل صهیونیستی و یهودی:
محافل صهیونیستی تمام تلاش خود را به کار بستند تا در مراسم شصتمین سالگرد تأسیس اسرائیل حضوری پررنگ داشته و با فعالیتهایی که قبل و حین برگزاری این مراسم انجام دادند، کوشیدند که اجتماع بزرگی را در اسرائیل گرد هم بیاورند.
برخی از این سازمانها در آمریکا با برگزاری تورهای مختلف اسرائیل در آستانه مراسم شصتمین سالگرد و برخی دیگر با ایجاد وب سایتها و انتشار مقالات و گزارشات متعدد درباره شصتمین سالگرد به استقبال این مراسم رفتند.
علاوه بر این دهها تن از صاحب منصبان و یهودیان آمریکا، جرج بوش را در سفر خود به اسرائیل به مناسبت شصتمین سالگرد همراهی کردند.
همراهان صهیونیست بوش در این سفر شلدون آدلسون (Sheldon Adelson)صاحب کازینوی لاس و گاس ششمین مرد ثروتمند جهان، یکی از بزرگترین حامیان مالی یهودیان و یکی از مهمترین حامیان حزب جمهوریخواه، هوارد فریدمن (Haweard Friedman)رئیس کمیته رسیدگی به امور عمومی آمریکا - اسرائیل (آیپک)، لیندالینگل (Linda Lingle)فرماندار جمهوریخواه هاوایی، "رونالد لودر" رئیس کنگره جهانی یهود، جون واکر (June Walker)رئیس کنفرانس رؤسای سازمانهای عمده یهودی و "مت بروکس" (Mett Brooks)مدیر ائتلاف یهودیان جمهوریخواه بودند.
مهمترین فعالیتها و اقدامات این سازمانها عبارتند از:
1 ـ کنگره یهودیان آمریکا:
کنگره یهودیان آمریکا، مراسم شصتمین سالگرد تأسیس رژیم صهیونیستی را در شمار برنامه های نشست سالانه خود در تاریخ 4 می 2008 قرار داده و قطعنامه ای به شرح زیر در این باره صادر کرده است: به مناسبت شصتمین سال پیدایش دولت مدرن اسرائیل، ما به مردم اسرائیل برای پیشرفت و پایداریشان در برابر ناملایمات احترام می گذاریم. همچنین ما به عنوان یهودی و آمریکایی از پیشرفت اسرائیل خرسند هستیم و تمام تلاش خود را برای تداوم حمایت از رشد، ثبات و رفاه اسرائیل به کار خواهیم بست.
2 ـ کنگره جهانی یهود:
"رونالد اس لودر" رئیس کنگره جهانی یهود و حاخام "مارک اشنیر" رئیس این سازمان در حوزه آمریکا جزو شرکت کنندگان مراسم شصتمین سالگرد بودند و در کنفرانس "به سوی فردا" نیز که به همین مناسبت به میزبانی شیمون پرز رئیس جمهور رژیم صهیونیستی برگزار شد، حضور یافتند.
علاوه بر این، لودر با انتشار مقاله ای در مجله تایمز در آستانه شصتمین سالگرد، دست به پیشگویی های زیر زده است:
- تا 10 سال دیگر اسرائیل در صلح و امنیت درکنار همسایگانش زندگی خواهد کرد.
- 20 سال دیگر، بزرگراهی مجهز، قاهره را به بیت المقدس و دمشق وصل خواهد کرد.
- 30 سال دیگر اسرائیل در میان همه ملتها از احترام خاصی برخوردار خواهد بود.
- 50 سال دیگر کشورهای خاورمیانه میزبان مسابقات المپیک خواهند بود.
- 60 سال دیگر، دانشجویان تاریخ به گذشته این منطقه در سال 2008 نگاه می کنند و متعجب می شوند.
3 ـ انجمن ضد افترا:
انجمن ضد افترا (ADL)در کنار سایر سازمانهای صهیونیستی فعالیت های متعددی در راستای برگزاری مراسم انجام داده است. این انجمن اقدام به جمع آوری اطلاعات و تحلیل های فراوانی در مورد اسرائیل و اقدامات و حمایتهای ADLاز رژیم مذکور در طول شصت سال گذشته کرده و آن را در بخش جدیدی از سایت خود به معرض نمایش گذاشته است. این بخش جدید تحت عنوان "اسرائیل در شصتمین سال" به بررسی تاریخ روابط رژیم صهیونیستی - ADLو اهداف، مأموریتها، فعالیتها و گزارشات ADLدرباره اسرائیل از 1948 تا حال حاضر پرداخته است.
علاوه بر این، فهرست کتب و مقالات متعددی مرتبط با منازعه اعراب و اسرائیل، جنگ لبنان و ... به صورت موضوعی در این بخش آمده است.
ADLهمچنین اقدام به انتشار بیانیه مفصلی به مناسبت شصتمین سالگرد کرده که به قرار زیر است: انجمن ضد افترا شصتمین سالگرد تأسیس دولتاسرائیل در سرزمینی که هزاران سال است که یهودیان در آن ساکن بوده اند را جشن می گیرد و اسرائیل بیش از برگزاری یک جشن برای ما ارزشمند است. نظام دموکراسی و درخشان اسرائیل، باعث افتخار است. نظامی که در آن ارزشهای آزادی و آزادی بیان برقرار بوده و از پیشرفت های چشمگیری در عرصه های صنایع، بهداشت، کشاورزی، موسیقی، ادبیات و فیلم برخوردار است.
علاوه بر این، درهای خود را به روی مهاجران یهودی گشوده و از پذیرش و جذب آنها در جامعه اسرائیل اطمینان حاصل کرده است اما هنوز هم با مسائل عدیده ای از جمله تلاش برای دستیابی به صلح و امنیت مواجه است و از نگرانیهای جدی این کشور ـ همانند سال 1948ـ به شمار می رود. اسرائیل در موافقتنامه های خود با مصر، اردن و مذاکرات دشوارش با تشکیلات خودگردان فلسطین، خواست خود را مبنی بر برقراری صلح نشان داده و با وجود تمام مشکلات پیش رو، به تلاشهای خود برای ارتقا سطح زندگی شهروندانش ادامه می دهد و مشارکت فعالی در عرصه جهانی دارد.
4 ـ آیپک:
کمیته امور عمومی آمریکا ـ اسرائیل (آیپک) که مؤثرترین لابی صهیونیستی اسرائیل در آمریکاست، سعی کرده که در آستانه شصتمین سالگرد اشغال فلسطین، توجه مقامات رسمی آمریکا به ویژه اعضای کنگره را به صورت تحریف شده مسئله (تأسیس اسرائیل به جای اشغال فلسطین) جلب کند. آیپک در بیانیه خود خطاب به اعضای کنگره آمریکا آورده است: "شما می توانید با وادار کردن اعضای خود درکنگره برای حمایت از موضوع شصتمین سالگرد اسرائیل، تأثیر بسزایی در آینده اسرائیل و پیشبرد منافع آمریکا در خاورمیانه داشته باشید."
همچنین آیپک از تلاشهای رهبران مجلس نمایندگان و سنا برای گرامیداشت شصتمین سالگرد اسرائیل خبر داده و اشاره می کند که هر دو مجلس کنگره و سنا با اشتیاق کامل قطعنامه هایی را در جهت شناسایی شصتمین سالگرد اسرائیل و تاکید دوباره بر تعهد دوستی و همکاری نزدیک بین دو کشور صادر کرده اند. نسخه قطعنامه مجلس سنا با اتفاق آراء در 22 آوریل و قطعنامه مجلس نمایندگان با 417 رأی موافق و بدون مخالف به تصویب رسیدند.
علاوه بر این "گروه کاری دموکراسی اسرائیل" و "کمیته اسرائیلی نمایندگان جمهوریخواه" یک سری سخنرانیهای هفتگی به مناسبت شصتمین سالگرد ترتیب دادند. در این سخنرانیها که با حضور اعضای بلندپایه کنگره مانند "نانسی پلوسی" سخنگوی مجلس، "جان بوهنر" رهبر جمهوریخواهان، "استنی هایر" رهبر اکثریت مجلس، "اریک کانتور" از نمایندگان جمهوریخواه، "هوارد برمن" رئیس کمیته امور خارجی مجلس و "ایلینا رز ـ لهتینن" از اعضای این کمیته برگزار شد، بر حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی تأکید گردید.
5 ـ بنای بریث:
بنای بریث نیز همانند دیگر سازمانهای صهیونیستی مراسم شصتمین سالگرد اسرائیل را در صدر برنامه های خود قرار داده و بخش ویژه ای از وب سایت خود را به آن اختصاص داده است. در این بخش علاوه بر مقاله مفصلی که به همین مناسبتمنتشر شده، مطالب موشه اسمیت رئیس بنای بریث و "دانیل ماریاشین" معاون اجرایی این سازمان نیز در این باره درج شده است.
بنای بریث در مطلب خود تحت عنوان "اسرائیل در شصت سالگی، متفاوت از آنچه طرح ریزی شده بود" می آورد: "زندگی در اسرائیل در قرن 21 بسیار متفاوت تر از آن چیزی است که تئودور هرتزل بنیانگذار صهیونیسم به آن فکر می کرد. شهرهای به سرعت در حال گسترش، بازارهای بزرگ، مناظر و پارکها و اتوبانهای بزرگ که بین ساختمانهای اداری و مجتمع های آپارتمانی کشیده شده با دولت مالاریا زده فلسطین، جایگزین شده است. اسرائیل با کشورهای متعددی رابطه ها اقتصادی، سیاسی و نظامی برقرار کرده و با اغلب همسایگان خود قرار داد صلح امضا کرده و در صلح به سر می برد."
همچنین رهبران این سازمان شامل "موشه اسمیت" و "دانیل ماریاشین" حضور فعالی در مراسم شصتمین سالگرد داشته و در کنفرانس "به سوی فردا" نیز شرکت کردند و ماریاشین از برگزاری این کنفرانس به عنوان فرصت مناسبی برای ترسیم آینده پر از چالش اسرائیل نام برد.
علاوه بر این موشه اسمیت در مقاله مفصلی در بخش "شصتمین سالگرد"، به مرور کردن خاطرات خود از 60 سال رابطه با رژیم صهیونیستی پرداخته است. "در بخشی از این مقاله آمده است: "نخستین سفر خود به اسرائیل را خوب به یاد دارم که در سال 1983 وقتی 33 سال داشتم وارد اسرائیل شدم. از وقتی 6 الی 7 ساله بودم به سرزمین موعود علاقه مند شدم و وقتی بزرگتر شدم راجع به تاریخ مردمانم، هولوکاست و ضرورت وجود پناهگاهی امن براییهودیان چیزهایی آموختم. سفر بعدی من به اسرائیل در سال 1986 صورت گرفت که اسرائیل را به شکل یک کلان شهر و به سرعت در حال پیشرفت دیدم.
از آنجایی که اسرائیل، سمبل و نمادی برای همه یهودیان است، همه چیز در مورد آن متفاوت است و دغدغه های آن با سایر نقاط جهان فرق می کند. مهم نیست که یک یهودی کجای این کره خاکی زندگی می کند یا عضو کدام فرقه باشد، مهم این است که اسرائیل خانه و وطن دوم همه ماست و در قلب همه یهودیان جای دارد."
دانیل ماریاشین نیز در مطلب مشابهی تحت عنوان "اسرائیل من در شصت سالگی" به بررسی تاریخ مختصر این رژیم و تلاشها و فعالیتهای بنای بریث برای حفظ و پایداری دولت یهودی پرداخته است.
6 ـ کمیته یهودیان آمریکا:
کمیته یهودیان آمریکا (AJC)به عنوان یکی از فعال ترین سازمانهای صهیونیستی در آمریکا، برگزاری مراسم شصتمین سالگرد را در صدر برنامه های ماه می خود قرار داده و اقدامات متعددی انجام داده است. AJCدر 30 آوریل 2008 یعنی دو هفته قبل از برگزاری این مراسم، اقدام به انتشار بیانیه خود به شرح ذیل کرد: "کمیته یهودیان آمریکا همزمان با شصتمین سالگرد تأسیس دولت اسرائیل، ارزشهای والا و اقدامات چشمگیر دولت یهودی را گرامی می دارد. باز هم از اسرائیل به خاطر برقراری دموکراسی، حقوق بشر و اجرای قانون، با وجود تهدیدات مختلف خارجی و ادامه تلاشها برای برقراری صلح، سپاسگزاریم."
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: "همچنین باعث مباهات است که دولت آمریکا با تمام قوا در کنار اسرائیل از پشبرد صلح حمایت می کند. یافته های اسرائیل در طول این شش دهه بسیار قابل توجه بوده است. اسرائیل به ارزشهای خود پایبند بوده، دموکراسی محض در آن حاکم بوده و حقوق مدنی و آزادیهای فردی رعایت شده است. اسرائیل در عرصه پیشرفتهای علمی، پزشکی، تحقیقات انرژی، اقتصاد و مهندسی پیشگام بوده است."
در انتهای این بیانیه آمده است: "کمیته یهودیان آمریکا به مناسبت شصتمین سالگرد تأکید می کند که بر دوستی و حمایت از خواهران و برادران اسرائیلی خود در آمریکا و سراسر جهان باقی می مانیم تا به دفاع از کشورشان و پیشرفت آن ادامه دهند. برای تسهیل مذاکرات بر همکاری با دولت دموکراتیک اسرائیل و فلسطینیان ادامه می دهیم. سایر دولتها را به همسویی با اسرائیل فرا می خوانیم و از تلاشهای اسرائیل به خاطر برقراری روابط عادی با همسایگانش و اقدامات قاطع آن در خصوص دموکراسی، سازش و مدارا، حقوق بشر، ثبات منطقه و صلح سپاسگزاریم."
AJCدر کنار بیانیه مفصل خود در یک پیام رادیویی نیز شصتمین سالگرد تأسیس رژیم صهیونیستی را تبریک گفته است. در این پیام رادیویی، دیوید هریس مدیر اجرایی ـ AJCبه شکلی نمادین ـ از تبریکات صمیمانه شخصیت های مهم سیاسی جهان برای جشنهای سالگرد اسرائیل از قبیل وینستون چرچیل، جان آدامز، ترومن، کندی و ریگان یاد کرده است.
علاوه بر این رهبران AJCحضور فعالی در مراسم شصتمین سالگرد در اسرائیل داشته و در بیت المقدس، با لخ کازینسکی رئیس جمهور لهستان نیز دیدار و گفتگو کردند. دیوید هریس که بارها با کازینسکی دیدار کرده بود، در این باره گفت: حضور کازینسکی در این مراسم یکی دیگر از نشانه های مهم توسعه روابط لهستان - اسرائیل است.
همچنین کمیته مذکور به مناسبت فرا رسیدن شصتمین سالگرد، اقدام به برگزاری یک مسابقه اینترنتی به منظور جذب جوانان به برنامه های شصتمین سالگرد کرده است. این مسابقه به اسم جشنواره خلاقیت "اسرائیل 60" کمیته یهودیان آمریکا برای دانشجویان و دانش آموزان طراحی شده و افراد می توانند از طریق هنرهای نوشتاری (مطلب و شعر)، دیداری و موسیقی در این مسابقه شرکت کنند. یکی از شرایط ویژه این مسابقه، ارسال هرگونه مطلب یا اثر هنری در مورد سفر به اسرائیل، نمادی از دولت یهودی، یهودیان جهان، ادبیات اسرائیلی و... است و باید به این سؤال مبنی بر این که "اسرائیل چه مفهومی برای من دارد؟" نیز پاسخ داده شود. AJCبه برندگان، خانواده ها و معلمان آنان نیز جوایزی اهدا کرده است.
کمیته یهودیان آمریکا در نشست سالانه خود که از 29 آوریل تا 30 می برگزار شد، موضوع شصتمین سالگرد را یکی از مباحث محوری خود قرار داد و در اولین روز نشست با حضور مهمانانی نظیر کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا، سالای مریدور سفیر اسرائیل در آمریکا، حاییم رامون قائم مقام نخست وزیر اسرائیل و... به موضوع شصتمین سالگرد اسرائیل پرداخت. همچنین در یک گزارشمفصل، رابطه AJCبا اسرائیل را در طول 60 سال گذشته تحت عنوان AJCو اسرائیل در شصتمین سال و به صورت گاهشمار بررسی کرده است.
7 - سازمان صهیونیست آمریکا:
سازمان صهیونیست آمریکا (ZOA)نیز در گزارش سال 2008 خود به موضوع شصتمین سالگرد پرداخته و عنوان گزارش سال خود را "اسرائیل در شصت سالگی: تداوم مبارزه" قرار داده است.
این گزارش در بخش "تداوم مبارزه" در گزارش خود به دو شخصیت محمود عباس و محمود احمدی نژاد اشاره کرده و آورده است: "رسانه های تشکیلات خودگردان تحت سلطه محمود عباس به ویژه شبکه صدای فلسطین، یادآور هیتلر است. خود عباس پایان نامه خود را در قالب یک کتاب در مورد انکار هولوکاست منتشر کرده و مطالب منتشره در روزنامه های فتح و حماس در جهت تحسین هیتلر است. احمدی نژاد نیز تنها مسلمانی است که خواهان نابودی اسرائیل است و نسل کشی یهودیان اروپا را به دست نازیها انکار می کند. بنابراین مبارزه طولانی علیه تنفر و دروغ ادامه خواهد داشت"
8 ـ شورای یهودی برای امور عمومی:
شورای یهودی برای امور عمومی (JCPA)با انتشار بیانیه ای در سایت این سازمان از دفاتر نمایندگی عضو این شورا خواسته است که "نمایندگان خود را در کنگره آمریکا وادار سازند که از قطعنامه "اسرائیل در شصتمین سال" در مجلس حمایت کنند.قطعنامه در تاریخ 4 آوریل 2008 از طرف گروهی از رهبران کنگره شامل نانسی پلوسی، جانبوهنر، استنی هایر و روی بلونت به مناسبت شصتمین سالگرد ارائه شده بود.
9 ـ فوروارد:
نشریه صهیونیستی فوروارد نیز با اختصاص دادن بخش ویژه ای از وب سایت خود، به موضوع شصتمین سالگرد پرداخته و مطالب متعددی منتشر کرده است. در یکی از مطالب تحت عنوان اسرائیل در طول دهه ها: "تاریخ دولت یهودی از نگاه سازندگان آن" آمده است: "به مناسبت گرامی داشت شصتمین سالگرد تأسیس اسرائیل، فوروارد نگاهی به تاریخ اسرائیل و یهودیان آن گونه که هست می اندازد. هر دهه ای از عمر اسرائیل بیانگر دوران خاصی برای ماست. دهه 1950 مبارزه و جنگ برای بقا بود، دهه 1960 اسرائیلی های جدید، دهه 1970 "استحاله صهیونیسم" و یهودیت و سرزمین، دهه 1980 فرصت های از دست رفته، دهه 1990توهم صلح و دهه 2000 دهه امیدهای بربادرفته و امیدهای جدید است.
10 ـ آژانس یهود:
آژانس یهود نیز در کنار پوشش اخبار و رویدادهای مربوط به شصتمین سالگرد، بخش ویژه ای از وب سایت خود را به این موضوع اختصاص داده و مقالات و دیدگاههای متعددی را در این باره منتشر ساخته است. در یکی از این مطالب تحت عنوان: "60 سال موفقیت، علی رغم دیوانگیهای اسرائیل" به این مسأله پرداخته و آورده است:
"سرزمینهای بکر فلسطین اکنون در اوایل قرنبیستم با شهرهای بزرگ جایگزین شده است. تولید محصولات کشاورزی از طریق سیستمهای مکانیزه انجام می گیرد و در بازارهای لندن، پاریس و نیویورک به فروش می رسد. ملتی که زمانی با همسایگان عرب خود برای استقلال می جنگید اکنون با دارا بودن سلاحهای هسته ای به یک قدرت منطقه ای تبدیل شده و با دو کشور از همسایگان خود نیز صلح برقرار کرده است و جمعیت آن به دلیل سیل مهاجرت یهودیان روسیه، اروپا، ایران، اتیوپی، آرژانتین ، مصر، آمریکا، هند و... از 800 هزار نفر در سال 1948 به بیش از هفت میلیون نفر رسیده است. اسرائیل در آستانه شصتمین سالگرد تأسیس خود، نه تنها به بسیاری از آرزوهای هرتزل برای تأسیس یک دولت یهودی دست یافته، در بسیاری از زمینه ها فراتر رفته است. اسرائیل توانسته است در این 60 سال بر تهدیدات جدی اعراب و ایران فائق آید و همانند کشورهای پیشرفته دارای شهرهای بزرگ است اگرچه هنوز همانند دیگر کشورها، مردمان فقیر، مدارس قدیمی، فساد دولتی، همسایگان خشن، ترافیک و جرائم مختلف دارد."
11 - ناتوری کارتا:
در مقابل سازمانهای صهیونیستی طرفدار اسرائیل، سازمان یهودی ناتوری کارتا که از دیر باز با سیاستهای اشغالگرانه اسرائیل نسبت به فلسطینیان مخالف است، این بار نیز نفرت خود را از مسئله شصتمین سالگرد چنین بیان کرده است: "یهودیان ارتدکس ضد صهیونیست در سراسر جهان، تظاهرات گسترده ای در اعتراض به شصتمین سالگرد تأسیس دولت صهیونیستی برگزار کردند. این تظاهرات که درشهرهای لندن، مونترال، بیت القدس، نیویورک و بیت شمش در جریان بود، خواستار تخلیه صلح آمیز آنچه که اسرائیل خوانده می شود، از جمعیت صهیونیستی بود. آنچه که "روز استقلال اسرائیل"، خوانده می شود، روز عزاداری یهودیان مؤمن از زمان تأسیس دولت صهیونیستی در سال1948 تا حال حاضر بوده است.
ناتوری کارتا همچنین اطلاعات مربوط به تظاهرات سالهای گذشته این گروه در اعتراض به سالگرد تأسیس دولت صهیونیستی از 2002 تا 2007 را در معرض دید بازدیدکنندگان از سایت خود قرار داده است.
12 ـ گروه حاخامها برای حقوق بشر:
گروه حاخامها برای حقوق بشر، همزمان با مراسم شصتمین سالگرد "واحد اجرای عدالت" خود را تشکیل دادند.
اقدامات و فعالیتهای این واحد که طرحی از سوی جناح چپ آمریکای شمالی این گروه است، شامل کاشت مجدد درختهای زیتون در کرانه باختری در ماه نوامبر و برنامه آموزشی حقوق بشر بر مبنای تلمود در روزهای جشن استقلال اسرائیل می باشد.واحد طی مراسمی در سنترال پارک نیویورک گشایش یافت.
13 ـ شخصیت های یهودی :
همزمان با روز بزرگداشت هولوکاست (یوم هاشوآ) و یک هفته مانده به جشن شصتمین سالگرد، گروهی 100 نفره از اندیشمندان و شخصیتهای علمی یهودی ضمن انتشار بیانیه ای در روزنامه گاردین،مخالفت خود را با سیاستهای دولت اسرائیل خاطر نشان ساختند. در این مقاله تحت عنوان: "ما سالگرد اسرائیل را جشن نمی گیریم"، رژیم صهیونیستی به پاکسازی نژادی، تخطی از قوانین بین المللی و زیر پا گذاشتن حقوق فلسطینیان و آرمانهای ملی آنها محکوم شده است.
همچنین در این بیانیه از دولت اسرائیل خواسته شده است که به محاصره غزه خاتمه دهد و حق بازگشت آوارگان فلسطینی را به آنها باز گرداند.
مهمترین امضا کنندگان این بیانیه عبارتند از: هارولد پینتر (Harold Pinter)نمایشنامه نویس، دکتر استیون رز (Steven Rose)مایک روزن رئیس شبکه 4 رادیو انگلیس، دانیل مک اور(Daniel Machover)قاضی پرونده دورون آلماگ (Doron Almog)سرباز ذخیره ارتش اسرائیل و حایم برشیت (Haim Bresheeth)پروفسور علوم ارتباطات دانشگاه ایست لندن (East London)که درخواست تحریم مراکز آموزشی اسرائیل را مطرح کرد.
اگرچه تفاوتهای زیادی در نوع عملکرد این نهادها در برخورد با مراسم شصتمین سالگرد دیده می شود اما نکات مشترکی در اقدامات و مواضع آنها می توان یافت. برای مثال غالب سازمانهای صهیونیستی با استفاده از واژه هایی مانند "تنها دموکراسی خاورمیانه"، "دولت و ملت توسعه یافته"، "کشوری دارای تکنولوژیهای مدرن"، "دولت خواهان صلح" و... در تعاریف خود از رژیم صهیونیستی در سال 2008، سعی کردند که این رژیم را مشروع جلوه دهند به طوری که اذعان می دارند این رژیم تنها بازیگری است که در خاورمیانه از مظاهر دموکراسی و توسعه و تمدن بهره می برد.
سازمانهای مذکور سعی دارند دهه ششم از حیات غاصبانه این رژیم را کاملاً متفاوت با دهه های اول شکل گیری آن و دارای ویژگی های دموکراتیک و مترقی تعریف کنند.
همچنین این سازمانها با استفاده از امکانات مادی فراوانی که در اختیار داشته، سعی می کردند با راه اندازی تبلیغات گسترده به تحریف واقعیات، طبق نظر خود بپردازند. اغلب این سازمانها بودجه های کلانی را در اختیار داشته و دنبال فرصت مناسبی همانند شصتمین سالگرد بودند تا به حمایت های خود از رژیم مذکور شدت بیشتری بدهند.
البته برخی از شخصیت ها و سازمانهای یهودی نیز همصدا با مردم فلسطین چنین مراسمی را تحریم کرده و از روز مراسم سالگرد به عنوان روز بدبختی یاد نمودند.
مآخذ:
- www.iht.com/articles/2008/4/8/inideast/israel. php.
- www.haaretz.com/hasen/spages/981680.html.
- www.Ynetnews.com/articles. 0,7340,L- 52823, 00; 3528623,00; 35299875,00; 3521812,00.html.
- www.hamdami.com/MFAFA/newsandreports/080508-lndepedenceday.
- www.jpost.com/servlet/servlet/satellite? cid=121066864484$$page name=Jpost%2 F Jp Article %2F Showfull.
- www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/
- article.1172434.ace.
- www.ajcongress.org/site/Doc SerVer/Annual-Meeting-Resolution-final-4-pdf? docID=2621.
- www.adl.org/presRele/IS1ME-62/5273-62/htm.
- www.aipac.org/11674.asp.
- www.bnaibrith.org/magazines/2008 spring BBM/Israel at 60.- mariaschin; smith.cfm.
- www.Ajc.org/site/apps/n1 net/content2.aspx?c=aspx?c=5328789; 5360787; ijITI2 PHKOG$$b=849241;3786581$$ct=5316057.
- www.Ajc.org/atf/42d75369-d582-4380- 8395-d25925b85 eaf/AJC-ISRAEL-AT-60. PDF.
- www.Zoa.org/media/user/documents/pub1/ZOA Report spring 2008 sm. Pdf.
- www.Jewish public Affairs.org(8002/4/14).
- www.forward.com/arficles/13287.
- www.jta.org/cgi-bin/iowa/news/article/2008 04090408 israel 60.html.
- www.nkusa.org/activities/Demonstrations/IID 2008.cfm.