به سوی فردا، کنفرانس بین المللی ـ 2008

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۲ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


مقدمه:

رژیم صهیونیستی در شصتمین سالگرد استقرار خود در تلاشی برنامه ریزی شده که نشان از رویکرد جدید آن برای تحمیل هویت ساختگی خویش داشت، با صرف هزینه های هنگفت، برنامه های متعددی را با هدف کسب وجهه بین المللی به مرحله انجام رساند که مهمترین آنها، برگزاری کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" از تاریخ 13 لغایت 15 می 2008 با حضور بیش از دو هزار و 500 میهمانخارجی در مرکز همایشهای بین المللی بیت المقدس بود. میزبان این کنفرانس سه روزه، شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل و برگزار کننده آن، مؤسسه سیاستگذاری برای مردم یهود JPPPIبود.

پرز در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، همانگونه که پیشتر وعده داده بود، رسما به نمایندگی از طرف دولت و مردم اسرائیل از حمایت 60 ساله آمریکا از این رژیم قدردانی کرد. وی همچنین در لابلای سخنان خود اعتراف کرد که اگر حمایت بی دریغ آمریکا و به ویژه رؤسای جمهور این کشور نبود، رؤیای تشکیل اسرائیل هرگز به واقعیت تبدیل نمی شد.

نکته قابل توجه در مورد این کنفرانس، پوشش خبری گسترده آن از سوی رسانه های داخلی و خارجی بود. به گفته کمیته روابط عمومی این مراسم که ریاست آن را "اسرائیل میمون" منشی سابق کابینه صهیونیستی بر عهده داشت، حدود 30 شبکه تلویزیونی بین المللی از جمله CNNفاکس نیوز و بلومبرگ از آمریکا، RTLو ZDFاز آلمان، BBCو SKYاز انگلیس، CBCاز کانادا، NTVاز روسیه، TVEاز اسپانیا، ORFاز استرالیا، LIDERاز جمهوری آذربایجان و شبکه های تلویزیونی الجزیره و العربیه خبرنگاران خود را برای پوشش مستقیم کنفرانس "به سوی فردا" به فلسطین اشغالی اعزام کرده بودند. افزون بر این، حدود 500 خبرنگار خارجی دیگر نیز از کشورهایی چون فنلاند، دانمارک، اتریش، مالی، چین، ژاپن و سوییس در کنفرانس مذکور حضور داشتند.

الف ـ نگاه ویژه اسرائیل به مراسم شصتمین سالگرد:

رژیم صهیونیستی در تلاشی برنامه ریزی شدهکه از ماهها قبل با تشکیل کمیته ویژه ای به نام کمیته برگزاری مراسم شصتمین سالگرد آغاز شد، مراسم شصتمین سالگرد استقرار خود را با کیفیتی متفاوت از سالهای قبل برگزار کرد. این رژیم که گویی از تثبیت نام، هویت و مشروعیت خود در ذهن پرسشگر نسل گذشته ناامید شده است، در سال 2008 کوشید تا با برپایی مراسمی به ظاهر باشکوه، شصتمین سالگرد تأسیس خود را به اجبار به حافظه نسلی تحمیل کند که از نزدیک شاهد دخالت استعمارگران و قدرتهای بزرگ در مرزبندی ژئوپلتیک خاورمیانه نبوده اند. غافل از این که نسل حاضر اگرچه در خصوص غصب غیرقانونی یک سرزمین و تغییر نام آن، دغدغه ای به بزرگی اسلاف خود ندارد اما به یقین نسبت به تحریف تاریخ، بی تفاوت نخواهد بود.

رژیم صهیونیستی در شصتمین سالگرد استقرار خود برنامه های متنوعی نظیر پرتاب ماهواره مخابراتی عاموس 3، اجرای مراسم ویژه در ساختمان ریاست جمهوری، انجام مانور هوایی بر فراز آسمان تل آویو، اشدود، حیفا، ناصریه، نتانیا، دیمونا، عسقلان، سدیروت، بئرسبع و بیت المقدس، سخنرانی جرج بوش رئیس جمهور آمریکا در کنست، دعوت از رهبران جهان برای سفر به اسرائیل و مجموعه ای از برنامه های فرهنگی و تبلیغاتی را برای کمک به تثبیت قرائت غیرواقعی خود از تاریخ منطقه تدارک دید که مجموعه اقدامات مذکور، مراسم شصتمین سالگرد را به مراسمی متفاوت از سالهای قبل تبدیل کرده بود.

بودجه 28 میلیون دلاری دولت برای برپایی جشن در مناطق اشغالی 1948 در حالی که نظام آموزش متوسطه در اسرائیل در سال تحصیلی جاری به دلیل اعتصاب معلمان و انعطاف ناپذیری وزارتدارایی نزدیک به سه ماه با تعطیلی مطلق مواجه شد و مؤسسه ملی بیمه نیز در آخرین گزارش خود در سال 2007 از گسترش بی سابقه فقر (33 درصد) در میان کودکان اسرائیلی خبر داد، از نکات قابل توجه مراسم شصتمین سالگرد بود.

ب ـ کنفرانس بین المللی "به سوی فردا":

همان گونه که در ابتدای گزارش عنوان شد، رژیم صهیونیستی در شصتمین سالگرد تأسیس خود در اقدامی جدید، شماری از رهبران جهان و شخصیت های شناخته شده بین المللی را برای حضور در کنفرانسی تحت عنوان کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" به فلسطین اشغالی دعوت کرد. با توجه به تبلیغات گسترده رژیم صهیونیستی در مورد این کنفرانس و اطلاق عنوان "اولین کنفرانس ریاست جمهوری اسرائیل" به آن که امکان تکرار این کنفرانس در آینده به عنوان راهبرد جدید رژیم صهیونیستی برای تبیین سیاستهای خود در سطح منطقه و جهان را فراهم می سازد.

1 ـ شرکت کنندگان:

به گفته مسئولین برگزاری کنفرانس، علاوه بر رئیس جمهور، نخست وزیر، اعضای کابینه، نمایندگان کنست، رؤسای سرویس های اطلاعاتی شین بت، موساد و امان، سفرا، شهرداران، تجار و صنعتگران برجسته اسرائیلی و همچنین چهره های شناخته شده ای چون "اسحاق تشوا" زمین دار بزرگ اسرائیلی، "شاری آریسون" رئیس بانک هاپوآلیم اسرائیل، "آهارون زفی ـ فرکش" رئیس اسبق اداره اطلاعات نظامی ارتش (امان) و "دری گلد" سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل، بیش از دو هزار و 500 میهمانخارجی از 27 کشور دنیا از جمله تعدادی از رهبران کشورهای جهان، شخصیت های برجسته علمی، فرهنگی و هنری، رؤسای سازمان های یهودی و صدها خبرنگار خارجی نیز در این کنفرانس حضور داشتند که مهمترین آنها عبارت بودند از:

جرج بوش رئیس جمهور آمریکا، لخ کازینسکی رئیس جمهور لهستان، استفان مسیچ رئیس جمهور کرواسی، میخائیل ساکاشویلی رئیس جمهور گرجستان، بلیس کمپائوره رئیس جمهور بورکینافاسو، نامبارین انخبایار رئیس جمهور مغولستان، بامیر توپی رئیس جمهور آلبانی، فائور گناسینگبه رئیس جمهور توگو و همچنین رؤسای جمهور لتونی، پالائو، رواندا، اسلونی و اوگاندا، لئونید کوخما رئیس جمهور سابق اوکراین، واکلف هاول رئیس جمهور سابق جمهوری چک، وحید عبدالرحمن رئیس جمهور سابق اندونزی، میخائیل گورباچف رهبر شوروی سابق، رابرت فیکو نخست وزیر اسلواکی، فرانک گیورسانی نخست وزیر مجارستان، تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس و نماینده فعلی کمیته چهارجانبه در منطقه خاورمیانه، ژان پیر رافارین نخست وزیر سابق فرانسه، هنری کیسینجر وزیر امور خارجه اسبق آمریکا، سرگئی میرینف رئیس سنای روسیه، سوزان گرینفیلد عضو مجلس اعیان انگلیس، الی ویزل برنده جایزه صلح نوبل و هفت برنده یهودی دیگر جایزه نوبل، زئیف بیلسکی رئیس آژانس یهود، دنیس راس رئیس و یهیزکل درور بنیانگذار مؤسسه سیاستگزاری برای مردم یهود، مالکولم هوئنلین معاون اجرایی کنفرانس رؤسای سازمانهای بزرگ یهودی آمریکا، دیوید هریس مدیر اجرایی کمیته یهودیان آمریکا، آبراهام فاکسمن رئیس انجمن ضد افترا، آلن درشویتز استادیهودی دانشگاه هاروارد، سرگئی برین بنیانگذار گوگل، سوزان دیکر رئیس و تری سیمل بنیانگذار یاهو، شارون آدلسون میلیاردر یهودی ساکن آمریکا و دوست نزدیک بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود، روپرت مورداک امپراتور رسانه ای صهیونیسم در آمریکا، ژاک آتالی فیلسوف، اقتصاددان و مشاور فرانسوا میتران رئیس جمهور اسبق فرانسه، برنارد هنری ـ لوی متفکر فرانسوی، دومینیک مویسی بنیانگذار مؤسسه مطالعات بین المللی فرانسه، ژنگانگ ما رئیس موسسه مطالعات بین المللی چین و راتان تاتا رئیس گروه تاتا در هند.

به گفته منابع اسرائیلی، پس از مراسم تدفین اسحاق رابین نخست وزیر اسبق اسرائیل، حضور این تعداد مقام عالیرتبه خارجی در فلسطین اشغالی بی سابقه بود.

2 ـ اهداف:

شیمون پرز رئیس جمهور رژیم صهیونیستی پیش از برگزاری کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" در گفت وگو با رسانه های خارجی هدف کلی از دعوت چهره های شاخص بین المللی را تلاش برای تحقق فردایی بهتر برای اسرائیل، یهودیان و جهان برشمرد اما مؤسسه سیاستگذاری برای مردم یهود(JPPPI) با نگاهی دقیق تر به این مسئله، در آستانه برگزاری این کنفرانس با انتشار بیانیه ای هدف از برگزاری آن را به شرح زیر اعلام کرد:

ـ تبیین دورنمای اسرائیل و یهودیان در آینده بر پایه دستاوردهای امروز.

ـ بررسی چالشهای اسرائیل در آینده و راهکارهای برون رفت از این چالشها.

ـ کمک به اعتلای علمی و برتری نرم افزاریاسرائیل و یهودیان در سراسر جهان.

ـ پیش بینی روابط اسرائیل و آمریکا در آینده و کمک به توسعه هر چه بیشتر این روابط.

3 ـ محورهای گفت وگو:

با توجه به سخنرانی مقامات و کارشناسان حاضر در کنفرانس بین المللی "به سوی فردا"، اهم موضوعات مطرح شده در این کنفرانس را می توان حول محورهای زیر خلاصه کرد:

1) مقابله با تهدید اسلام رادیکال:

مفهوم اسلام رادیکال که اخیرا با هدف به چالش کشیدن اندیشه جهادی در اسلام و مقابله نرم افزاری با الگوهای مبارزاتی مسلمانان، وارد ادبیات صهیونیستی غرب شده است، یکی از محورهای اصلی گفت و گو در کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" بود.

ژنرال آهارون زفی ـ فرکش رئیس سابق اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل طی سخنرانی خود در این کنفرانس با هشدار نسبت به رواج رادیکالیسم اسلامی در جهان عرب و خطرات روزافزون آن برای اسرائیل، قدرتمند شدن نیروهای جهادی منطقه نظیر حزب الله و حماس را نتیجه تسامح دولتهای میانه رو منطقه دانست. وی در ادامه با بیان این که شیوع روز افزون اندیشه جهادی در میان جوانان منطقه، معلول اقتصاد بیمار کشورهای عرب و ناشی از عقب ماندگی علمی و صنعتی آنهاست، آمریکا را به تقویت اقتصاد لبنان، اردن، عربستان سعودی و عراق و همچنین اصلاح نظام آموزشی در این کشورها فراخواند.

فرکش در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: خروج نیروهای آمریکایی از عراق با توجه به پتانسیل های موجود در این کشور، عواقب وخیمیبرای آمریکا به همراه خواهد داشت چرا که تنها راه موجود برای تضعیف جریانهای رادیکال در منطقه، حمایت از نیروهای میانه رو است.

2) ضرورت پیوند با ابرقدرتهای جدید:

دنیس راس رئیس مؤسسه سیاستگذاری برای مردم یهود در بخشی از کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" با اشاره به چین و هند به عنوان دو ابرقدرت نوظهور در عرصه بین الملل، بر لزوم تعامل گسترده تر اسرائیل با این دو ابرقدرت جدید تاکید کرد. نماینده سابق آمریکا در خاورمیانه، نیاز اسرائیل به منابع انرژی جایگزین و تأثیرگذاری روزافزون چین و هند بر معادلات جهانی را بیانگر ضرورت ارتقاء یافتن جایگاه این دو کشور در سیاست خارجی اسرائیل برشمرد.

دیوید هریس مدیر اجرایی کمیته یهودیان آمریکا نیز در سخنرانی خود در این باره تصریح کرد: اسرائیل باید به بازیگران جدیدی که از وزن سیاسی بالایی در نظام بین الملل برخوردارند، توجه بیشتری داشته باشد. وی در ادامه گفت: اکنون زمانی است که باید روابط موجود میان اسرائیل و چین را تقویت کرد و برای روابط اسرائیل و هند نیز اهمیت بیشتری قائل شد.

3) برنامه هسته ای ایران:

بزرگنمایی برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای مقابله با آن از محورهای اصلی کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" بود.

هنری کیسینجر وزیر امور خارجه اسبق آمریکا به عنوان اولین سخنران به بیان دیدگاه خود در مورد برنامه هسته ای ایران پرداخت. وی با متهم ساختن ایران به تلاش برای ساخت بمب اتم گفت: اهداف نظامی ایران از برنامه هسته ای خود بر کسی پوشیدهنیست و اختلاف نظر موجود میان آمریکا و اسرائیل صرفاً مربوط به زمان دستیابی ایران به بمب اتم است. وی در ادامه تاکید کرد که اسرائیل در کمک به حل بحران هسته ای ایران از نقش تعیین کننده ای برخوردار است.

سرگیی میرینف رئیس سنای روسیه نیز در ارتباط با سیاست مسکو در قبال برنامه هسته ای ایران گفت: مطمئنا هسته ای شدن ایران تهدیدی برای صلح جهانی به شمار می رود اما روسیه از عینیت یافتن این تهدید جلوگیری خواهد کرد. وی در ادامه یادآور شد: بدیهی است که ایران تنها برای پیگیری اهداف غیرنظامی و تحت نظارت های شدید آژانس مجاز به انجام فعالیت های هسته ای است و هر زمان که ایران خارج از مسیر صلح آمیز قدم بردارد یا از نظارت بازرسان آژانس جلوگیری کند، روسیه آن را متوقف خواهد کرد.

ژان پیر رافارین نخست وزیر سابق فرانسه نیز در این کنفرانس از عزم کشورش برای جلوگیری از هسته ای شدن ایران سخن گفت. وی به عنوان سومین سخنران مدعی شد که فرانسه هرگز با تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته ای موافقت نخواهد کرد. وی در این باره تصریح کرد: مادامی که ایران دست از جاه طلبی هسته ای خود بر ندارد، فرانسه به تلاش خود علیه برنامه هسته ای این کشور ادامه خواهد داد.

4) روند صلح و فرایند آناپولیس:

بررسی چالشهای موجودیتی اسرائیل در منطقه، وضعیت مذاکرات صلح و دورنمای روابط با کشورهای عرب منطقه از جمله موضوعاتی بود که در کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" توسط جرج بوش رئیس جمهور آمریکا و مقامات ارشد رژیمصهیونیستی مورد بحث قرار گرفت.

بوش در دومین روز از برگزاری کنفرانس، برقراری صلح و دموکراسی در منطقه و مبارزه با تروریسم را جزء اهداف مشترک آمریکا و اسرائیل برشمرد و از اسرائیل به عنوان دوست و متحد اصلی آمریکا در منطقه یاد کرد. وی در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به تحقق اهداف آناپولیس و حصول توافق نهایی میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان، اعلام کرد: آمریکا همواره در برابر تهدیدات ایران، حماس و حزب الله از اسرائیل حمایت خواهد کرد.

شیمون پرز رئیس جمهور رژیم صهیونیستی در دومین سخنرانی خود پس از مراسم افتتاحیه، عقد قرارداد صلح با مصر و اردن را از مهمترین دستاوردهای این رژیم در طول 60 سال گذشته برشمرد و ابراز امیدواری کرد که سوریه نیز با انتخاب گزینه صلح، آینده بهتری را برای مردم منطقه ترسیم کند.

ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در سخنرانی خود در کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" گفت: من به عنوان نخست وزیر اسرائیل برای پیشبرد فرایند صلح در منطقه و اجرای به موقع توافقنامه آناپولیس با چالشهای داخلی فراوانی مواجهم اما با این حال، همچنان معتقدم که آنچه که در دراز مدت برای ما حائز اهمیت است، صلح با همسایگان و تعیین مرزهای دائمی اسرائیل است.

از این رو، مسئولیت ایجاب می کند که تا حد امکان در برابر فشارهای داخلی بایستم تا در نهایت بین نیازهای امروز اسرائیل و نیازهای فردا توازنی معقول برقرار کنیم. وی در ادامه گفت: علاوه بر ضرورت حل مسائل محوری با فلسطینیان، برقراری روابط صلح آمیز با سایر کشورهای عرب منطقه نیز ازاهمیت خاصی برای اسرائیل برخوردار است چرا که تأمین آینده ای روشن برای اسرائیل در گرو رفع کلیه تهدیدات امنیتی است.

زیپی لیونی وزیر امور خارجه اسرائیل طی سخنرانی خود در این کنفرانس اظهار داشت: اسرائیل برای حفظ هویت یهودی خود ناگزیر از عقب نشینی و امتیازدهی به طرف فلسطینی است اما این امتیازدهی زمانی صورت می گیرد که فلسطینیان نگرش خود را نسبت به اسرائیل تغییر دهند. وی اضافه کرد: فلسطینیان زمانی که واژه نکبت را از فرهنگ واژگان خود پاک کرده و از به کارگیری آن برای توصیف سالروز استقرار دولت اسرائیل پرهیز کنند، می توانند روز استقلال خود را در کنار اسرائیل جشن بگیرند. جانشین نخست وزیری اسرائیل در بخش دیگری از سخنانش در تکمیل اظهارات اولمرت اضافه کرد: تعیین مرزهای دائمی اسرائیل مهم است اما مهمتر از آن، ماهیت دولتی است که قرار است در آنسوی مرز در کنار اسرائیل قرار گیرد.

ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل نیز با تایید سخنان لیونی، تعجیل در پیشبرد مذاکرات صلح و تشکیل دولت فلسطینی مستقل را به زیان اسرائیل دانست. وی طی سخنرانی خود در این کنفرانس با اشاره به سیطره حماس بر غزه، از گروههایی که در شرایط کنونی خواستار شتاب بخشیدن به مذاکرات صلح هستند، انتقاد کرد.

5) آینده اقتصاد اسرائیل و جهان:

تبیین دورنمای اقتصادی اسرائیل در پرتو تحولات اقتصادی جهان موضوع یکی دیگر از نشست های تخصصی کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" بود که ریاست آن را بنیامین نتانیاهو رهبر حزب اپوزیسیون لیکود برعهده داشت. نتانیاهو در طول سخنرانی خود در ایننشست با تاکید بر اهمیت اصلاحات اقتصادی متعددی که وی در زمان تصدی وزارت دارایی در کابینه آریل شارون به مرحله انجام رساند، مدعی شد که تداوم اصلاحات یاد شده می تواند نرخ رشد اقتصادی اسرائیل را سالانه به میزان 6 تا 8 درصد افزایش دهد. نخست وزیر اسبق اسرائیل در ادامه خاطرنشان کرد که اسرائیل با تکیه بر ظرفیت های اقتصادی خود می تواند رشد اقتصادی سریعی که باعث جهش اقتصادی ایرلند در اواسط دهه 90 میلادی شد را تجربه کند. وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش، پیگیری سیر جهانی شدن اقتصاد را برای موفقیت اقتصادی اسرائیل ضروری خواند.

اسحاق تشوا زمین دار بزرگ اسرائیلی طی سخنرانی خود در نشست اقتصادی کنفرانس بین المللی "به سوی فردا"، برای نخستین بار به تشریح طرح خود برای احداث کانالی به طول 200 کیلومتر میان دریای سرخ و بحرالمیت پرداخت. وی در ادامه مدعی شد که ولیعهد عربستان و شاری آریسون رئیس بانک هاپوآلیم اسرائیل نیز نسبت به سرمایه گذاری در این پروژه ابراز تمایل کرده اند.

به گفته این میلیاردر اسرائیلی، احداث این کانال که از بندر ایلات آغاز شده و دریای سرخ را به بحرالمیت متصل می کند، علاوه بر جاذبه های توریستی، منافع اقتصادی بی شماری را عاید اسرائیل خواهد کرد. وی همچنین مدعی شد که پروژه مذکور پس از تکمیل، سالانه حدود یک میلیارد متر مکعب آب شیرین یعنی حدود 30 درصد از آب مصرفی اسرائیل، اردن و تشکیلات خودگردان را تأمین خواهد کرد.

تشوا در ادامه یادآور شد، علاوه بر شیرین سازی آب دریا، با احداث تعدادی نیروگاه آبی درمسیر این کانال می توان علاوه بر تولید برق، کشاورزی منطقه را نیز دستخوش تحولی اساسی کرد. وی همچنین ایجاد یک منطقه تجاری آزاد در امتداد این کانال برای جذب سرمایه گذاران خارجی را جزء ظرفیت های بالقوه این پروژه برشمرد.

6) جلوگیری از شکاف در روابط اسرائیل و دیاسپورا:

یهودیان دیاسپورا به واسطه کمکهای مالی فراوان خود به رژیم صهیونیستی و حمایت بین المللی از اقدامات این رژیم همواره از جایگاهی خاص در برنامه ریزی های این رژیم برخوردار بوده اند به نحوی که در اکثر کنفرانسهای راهبردی اسرائیل، بررسی روابط دولت یهود با یهودیان دیاسپورا از محورهای اصلی مورد بحث بوده است. در کنفراس بین المللی "به سوی فردا" نیز شماری از اندیشمندان یهودی و همچنین رؤسای سازمانهای یهودی آمریکا به بحث و تبادل نظر در مورد مسائل مرتبط با یهودیان دیاسپورا پرداختند.

زئیف بیلسکی رئیس آژانس یهود، مالکولم هوئنلین معاون اجرایی کنفرانس رؤسای سازمانهای بزرگ یهودی آمریکا و دیوید هریس مدیر اجرایی کمیته یهودیان آمریکا، ضمن تاکید بر اهمیت تقویت روابط یهودیان دیاسپورا با اسرائیل، خاطر نشان کردند، حداکثر تلاش سازمانهای یهودی آمریکا و اروپا باید معطوف به جوانان 18 تا 30 ساله باشد چرا که در این مقطع سنی است که جوانان یهودی پس از عبور از چالش های مختلف، تصمیم می گیرند که هویت یهودی خود را حفظ کرده یا از آن دوری کنند.

برنارد هنری ـ لوی متفکر یهودی فرانسوی نیز طی سخنرانی خود در این کنفرانس تاکید کرد: آینده یهودیان دیاسپورا منوط به حفظ هویت یهودی خود و آینده اسرائیل در گرو تداوم حمایت دیاسپورا است.

7) دورنمای روابط اسرائیل و آمریکا:

امروزه اهمیت ارتباط آمریکا با رژیم صهیونیستی به عنوان یک ارتباط استراتژیک بر هیچ کس پوشیده نیست چرا که همان گونه که شیمون پرز در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" اقرار کرد، اسرائیل موجودیت خود را مدیون حمایت آمریکاست. گستردگی روابط تجاری و نظامی آمریکا با رژیم صهیونیستی و حمایت بی قید و شرط این کشور از اقدامات این رژیم در مجامع بین المللی ایجاب می کند که اسرائیل حفظ و توسعه روابط با آمریکا را همواره به عنوان یک اصل مهم در دستور کار خود داشته باشد. از این رو، در کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" شماری از اساتید دانشگاههای آمریکا و رژیم صهیونیستی به تبیین دورنمای روابط آمریکا و رژیم مذکور و نقش این روابط در پیشرفت های منطقه ای و جهانی رژیم صهیونیستی پرداختند.

در ادامه، آلن در شویتز استاد یهودی دانشگاه هاروارد و دری گلد سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل به عنوان سخنرانان اصلی این نشست، آمریکا و اسرائیل را به توسعه روابط با یکدیگر و تقویت اتحاد منطقه ای خود برای ایجاد "یک خاورمیانه جدید" فراخواندند.

8) پیشرفت علمی، مدیریتی و نرم افزاری اسرائیل:

کمک به اعتلای علمی و نرم افزاری رژیم صهیونیستی در سطح جهان و توسعه توان مدیریتی آن در داخل، آخرین محور بحث در کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" بود. در این بخش از کنفرانس که با سخنرانی سرگئی برین بنیانگذار گوگل، تری سیمل بنیانگذار یاهو و رابرت مورداخ امپراتور رسانه ای صهیونیسم در آمریکا همراه بود، توسعه علمی و تکنولوژیک به عنوان یکی از مؤلفه های مهمقدرت در آینده مورد بحث و بررسی قرار گرفت. برین و سیمل هر دو در سخنرانی خود، از خدمات رژیم صهیونیستی به دنیای دیجیتال قدردانی کردند.

مورداخ نیز خاطرنشان کرد، اسرائیل با تکیه بر پیشرفتهای اخیر خود در علوم مختلف می تواند جایگاه خود را در زمینه تولید علم در جهان به بالاترین سطح ممکن برساند.

اما در باب افزایش توان مدیریتی این رژیم در داخل، یهیزکل درور بنیانگذار مؤسسه سیاستگذاری برای مردم یهود، تنها راه برای مدیریت بهتر و کارآمد تر اسرائیل در عرصه داخلی، استفاده منطقی تر از منابع انسانی و منطبق ساختن ایده آل ها با واقعیات در قرن جدید را تغییر سیستم حکومت داری اسرائیل به یک سیستم ریاستی (با محوریت رئیس جمهور) اعلام کرد. وی در این باره تصریح کرد: با وجود توانمندی علمی و نرم افزاری اسرائیل در جهان، دورنمای سیاسی آن تحت سیستم کنونی چندان روشن و امیدوارکننده نیست و از این رو، اسرائیل باید برای صرفه جویی در زمان و هزینه، پرورش رهبران سیاسی کارآمد برای مقابله با چالش های آینده و همچنین هدف گذاری درازمدت بر پایه تفکرات استراتژیک، سیستم ریاستی را جایگزین سیستم پارلمانی کند.

جمع بندی:

کنفرانس بین المللی "به سوی فردا" به عنوان راهبرد جدید رژیم صهیونیستی برای بهره برداری داخلی و خارجی از انعکاس حضور چهره های شناخته شده بین المللی در فلسطین اشغالی در حالی برگزار شد که بودجه 21 میلیون دلاری آن ـ که به گفته مسئولین برگزاری کنفرانس، تماما از محل کمکهایمالی یهودیان ثروتمند از جمله شلدون آدلسون رئیس افتخاری کنفرانس تأمین شده بود ـ مورد انتقاد بسیاری از شهروندان اسرائیلی به ویژه شهروندان عرب قرار گرفت اما شیمون پرز که پس از پایان این کنفرانس سه روزه، برگزاری آن را دارای پیامدهای سیاسی، اقتصادی و بین المللی مهمی برای رژیم صهیونیستی برشمرد، در واکنش به این انتقادات، ضمن ناچیز شمردن هزینه برگزاری کنفرانس بین المللی "به سوی فردا"، تأثیر برپایی کنفرانس مذکور بر تقویت وجهه بین المللی این رژیم را با تأثیر برگزاری مسابقات جهانی المپیک در چین مقایسه کرد.

نکته قابل توجه دیگر در مورد کنفرانس بین المللی "به سوی فردا"، عدم حضور رهبران کشورهای مطرح جهان در این کنفرانس بود. برخلاف پیش بینی های اولیه، به غیر از جرج بوش رئیس جمهور آمریکا، میهمان برجسته دیگری از جمع رهبران کشورهای مطرح جهان در این کنفرانس حضور نداشت و اسرائیل با پیش بینی بازتاب جهانی این کنفرانس، کوشید با دعوت از رهبران کشورهایی چون بورکینافاسو، مغولستان، توگو، پالائو و اوگاندا و تعدادی از مقامات سابق دیگر کشورها به ویژه وحید عبدالرحمن رئیس جمهور سابق کشور مسلمان اندونزی که برخلاف سیاست کلی اندونزی، از طرفداران برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل در این کشور محسوب می شود، و همچنین چهره های غیرسیاسی اما شناخته شده دیگری چون سرگئی برین بنیانگذار گوگل و تری سیمل بنیانگذار یاهو تا حدودی این نقیصه را جبران کند.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش، مؤسسه تحقیقات و

پژوهشهای سیاسی ـ علمی ندا، دوره جدید، 19/3/1387، شماره 2.

  1. http://presidentconf. haaretz.com/article.asp? rId 95/93/100/96/108/105/107/106.
  2. http://www.ynetnews.com/articles/07340,L 352187200 354086300.html.
  3. www.jewishsf.com/content/2-0-/module/displaystory/story-id/3251/format/html/displaystory .html.
  4. www.haaretz.com/hasen/spages/984009/983954.html.
  5. www.pmo.gov.il/PMOEng/Communication/PMSpeaks/speech tomorrow130508.htm.