هایاس، سازمان

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


مهاجرت یهودیان به سرزمینی که امروزه آمریکا نامیده می شود، از 452 سال پیش آغاز شد. در سال 1654 میلادی هنگامی که حاکمیت استعماری پرتغال جایگزین حاکمیت استعماری هلند در برزیل شد، 23 یهودی که گفته می شود، به خاطر نپذیرفتن دین مسیحیت تحت فشار بودند، شهر رسیف (Recife) برزیل را به سمت شمال ترک کرده و به نیوآمستردام (New Amsterdam) که در آن هنگام تحت حاکمیت هلند بود، مهاجرت کردند. بدین ترتیب، نخستین موج مهاجران یهودی از مستعمره های اسپانیا و پرتغال در جنوب و مرکز قاره آمریکا و همچنین از مکزیک رهسپار آمریکا شدند.

اگرچه دولت هلند از یهودیان به دلیل منافع اقتصادی که به همراه می آوردند حمایت می کرد، اما تنشهای فراوان میان اقوام مختلف در شهر نیوآمستردام و اقتصاد ضعیف و کمبود غذا در این شهر باعث شد تا اغلب یهودیان درصدد بازگشت به شهر آمستردام هلند برآیند، به طوری که 10 سال بعد یعنی در سال 1664 میلادی، هنگامی که انگلیسیها شهر نیوآمستردام را به تصرف خود درآورده و آن را نیویورک نامیدند، تنها یک یهودی در این شهر باقی مانده بود.

موج دوم مهاجران یهودی در اوایل قرن 19 میلادی و در دوران جنگهای ناپلئون از آلمان رهسپار آمریکا شدند. پس از انقلاب سال 1848 آلمان نیز، شمار یهودیان آلمانی مهاجرت کننده به آمریکا افزایش چشمگیری یافت، به طوری که در فاصله زمانی 20 سال از 1850 تا 1870 جمعیت یهودیان آمریکا چهار برابر شد.

اما هیچ کدام از جابه جاییهای اولیه مهاجران یهودی، قابل مقایسه با سیل مهاجران یهودی از امپراتوری روسیه و کشورهای همجوار به آمریکا نبود. به ویژه از اوایل سالهای 80 قرن 19، هنگامی که امپراتوری روسیه اقدامات سختگیرانه و به اصطلاح آنتی سمیتیک را علیه یهودیان آغاز کرد، تعداد یهودیانی که به آمریکا مهاجرت می کردند سالیانه ازچهار هزار و 100 نفر در دهه 80ـ1871 به بیش از 20 هزار نفر در دهه 90ـ1881 رسید.

در سالهای 2ـ1881 جمعیت یهودیان روس تبار نیویورک که متوجه رشد هزاران برابری خود شده بودند، اقدام به تأسیس "جامعه عبری کمک رسانی به مهاجران" (Hebrew Immigrant Aid Society-HIAS)موسوم به "هایاس" کردند. این سازمان با هدف اولیه تهیه غذا، اسکان موقت، تسهیل حمل و نقل و شغل یابی برای یهودیانی تشکیل شد که از شرق اروپا وارد مانهاتان (Manhattan) می شدند.

سازمان هایاس در طول چندین دهه به تدریج فعالیتهای خود را گسترش داد و با راه اندازی دفاتر برون مرزی، مدعی است که در طول خدمت 120 ساله خود به اسکان مجدد 5/4 میلیون مهاجر عمدتا یهودی در آمریکا، کانادا، آمریکای لاتین، استرالیا، نیوزیلند و اسرائیل کمک کرده است.

در این گزارش به معرفی "جامعه عبری کمک رسانی به مهاجران" (هایاس) و بررسی عملکرد این سازمان و دفاتر بین المللی آن می پردازیم.

الف ـ تاریخچه تأسیس:

هایاس در سال 1881 توسط جمعی از مهاجران یهودی روس تبار در شهر نیویورک تأسیس شد و با تهیه خوراک و فرصتهای شغلی، راه را برای ورود یهودیان اروپای شرقی به مانهاتان هموار کرد. این سازمان در اواسط دهه 80 قرن 19 مکانی را برای اسکان موقت یهودیان تازه وارد فراهم کرد که در سال 1889 کانون عبری سرپناه نامیده شد. در سال 1891 مبدأ ورودی یهودیان مهاجر از مسکو، سن پترزبورگ و کی یف برای (Ellis Island)منتقل شد. هایاس در سال 1904 دفتری را در این جزیره افتتاح و بیش از 100 هزار یهودی روسی را در ورود به آمریکا یاری کرد. این سازمان در مواردی حتی 25 دلار هزینه ورود را نیز به برخی از این یهودیان قرض می داد.

در سال 1909 [[جامعه عبری کمک رسانی به مهاجران|جامعه عبری کمک رسانی به مهاجران]] و کانون عبری سرپناه با یکدیگر ادغام شده و تحت عنوان هایاس به فعالیت خود ادامه دادند،به طوری که در سال 1914، هایاس دفاتری در بالتیمور، فیلادلفیا، بوستون و واشنگتن داشت.

هایاس امروزه مدعی است که قدیمی ترین آژانس بین المللی مهاجرت و پناهندگی در آمریکاست. این سازمان دفاتری در اسرائیل، آمریکای لاتین، مسکو، کنیا و وین دارد.

ب ـ اهداف:

هدف اصلی هایاس، نجات یهودیان جهان، تجدید دیدار و الحاق مجدد خانواده های یهودی و اسکان مجدد آنان عنوان شده است. این سازمان همچنین مدعی است که به منظور حفظ سنتها و ارزشهای یهودی، نیازهای مهاجرتی سایر مردم ستمدیده و تهدیدشده را نیز پاسخ می دهد.

ج ـ ساختار سازمانی:

هایاس از طریق هیأت مدیره ای متشکل از رؤسای جوامع یهودی داخل و خارج آمریکا اداره می شود. ریاست هیأت مدیره در سال 2006 عهده جروم تلر (Jerome. s. Teller) بوده است.

تلر از سال 1994 عضو هیأت مدیره هایاس بوده و در بسیاری از سازمانهای یهودی نیز فعالیت داشته است. وی رئیس سابق فدراسیون یهودیان سینسناتی (Cincinnati) بوده و سپس عضو هیأت رئیسه یونیون کالج عبری (Hebrew Union College) و عضو کنفرانس رؤسای سازمانهای عمده یهودی شد.

مدیریت اجرایی هایاس برعهده جدعون آرونف (Gideon Aronoff) است. وی در سال 2000 به هایاس پیوست و ریاست دفتر این سازمان در واشنگتن را برعهده گرفت. اَرونف تا قبل از پیوستن به هایاس به مدت 12 سال در جنبش یهودیان شوروی در شهرهای بوستون و واشنگتن در سمتهای سیاستگذاری، وکالت و مدیریت فعالیت کرده و با پیوستن به هایاس، نقش بسیار مؤثری در برخی دستاوردهای قانونی این سازمان در کنگره آمریکا و کاخ سفید ایفا کرده است.

د ـ خدمات و فعالیتها:

مهاجران یهودی به ویژه برای ورود و اسکان مجدد در آمریکا و اسرائیل است. هایاس هم گام با وقایع جهانی پیش رفته و با آغاز درگیری و ناامنی در هر کشور دنیا، تلاش کرده تا یهودیان را به سمت دو سرزمین یاد شده بکشاند. به طور مثال در سالهای 1960، هایاس با توافق ملک حسین پادشاه مغرب، جامعه یهودی این کشور را ابتدا به فرانسه و نهایتا به اسرائیل منتقل کرد.

1 ـ خدمات به یهودیان:

هایاس در راستای دسترسی به اهداف اصلی خود، خدمات متعددی را قبل و بعد از مهاجرت به یهودیان ارائه می دهد. از جمله این خدمات می توان به تأمین اطلاعات جامع و به روز در مورد قوانین مهاجرت و پناهندگی، ایجاد حلقه ارتباطی میان موکلین، جوامع یهودی برگزیده شده برای اسکان مجدد و مقامات دولتی آنها، عهده گیری وکالت مهاجران در دفتر خدمات تابعیت و مهاجرت آمریکا و دادگاه مهاجران این کشور و برگزاری جلسات آشنایی فرهنگی برای داوطلبین واجد شرایط پناهندگی در آمریکا اشاره کرد.

هایاس بر توزیع کمکهای دولتی برای اسکان مجدد یهودیان را در آمریکا نظارت کرده و بر اسکان پناهندگان نظارت می کند. هایاس همچنین اقدامات دولتی آمریکا در مورد مسائل مرتبط با مهاجرت را کنترل می کند و به نفع مهاجران و جوامع یهودی آمریکا وارد عمل می شود. این سازمان شرایط کشورهای مختلف جهان برای جمعیتهای یهودی را نیز تحت نظارت دارد.

سازمان هایاس با حفظ کارتهای ورودی مهاجران یهودی از سال 1909 تاکنون، مهاجران را در یافتن اعضای قدیمی و گمشده خانواده خود یاری می دهد.

یکی دیگر از خدمات این سازمان، اعضای بورس تحصیلی به دانشجویان یهودی برای تحصیل در آمریکا و اسرائیل است. این پروژه در سال 1974راه اندازی شد و براساس برتریهای علمی، نیاز مالی و میزان مشارکت در جوامع یهودی، به واجدین شرایط، بورس اعطا می شود.

جدیدترین پروژه خدماتی هایاس، برنامه تقویت خانواده پناهندگان است که از سال 2006 در تمامی دفاتر خدمات خانوادگی یهودیان وابسته به این سازمان در شهرهای مختلف آمریکا اجرا می شود. این پروژه به دلیل افزایش آمار طلاق و خشونت در خانواده های پناهنده یهودی و مشکلات فرزندان آنها در کنار آمدن با واقعیات جدید، راه اندازی شده است.

برگزاری مسابقات برای جوانان مهاجر و مسابقه مقاله نویسی برای نوجوانان از دیگر اقدامات هایاس برای خانواده های یهودی است.

از آنجا که هایاس در ابتدا برای کمک رسانی به مهاجران یهودی روس تبار تأسیس شده بود، بسیاری از خدمات این سازمان نیز همچنان به یهودیان روس زبان اختصاص دارد که اجرای برنامه نیم ساعته هفتگی در تلویزیون کابلی روسی توسط کارکنان هایاس، برنامه خبری هفتگی در رادیو به زبان روسی برای اطلاع رسانی در مورد آخرین شرایط و اخبار مهاجرت و تهیه ستون هفتگی اطلاعات و توصیه ها در مورد مهاجرت برای مطبوعات روسی از آن جمله اند. این سازمان همچنین برنامه "سازماندهی مهاجران روس زیان محلی" (LOREO) را اجرا می کند و از طریق سایتی با همین نام با یهودیان روس زبان آمریکا در ارتباط است.

تهیه بروشورهای اطلاع رسانی، فیلمهای سازمانی و یک مجله 36 صفحه ای از جمله مطالب مربوط به اطلاع رسانی عمومی هایاس در مورد مهاجرت است. این سازمان یک فصلنامه داخلی به نام پاسخهای سریع (Rapid Answers)شامل اخبار مربوط به جلسات رؤسای هایاس با دفتر خدمات تابعیت و مهاجرت را منتشر می کند که ویژه افرادی است که با پناهندگان و مهاجران آمریکا کار می کنند.

2 ـ فعالیتها:

فعالیتهای هایاس عمدتا مرتبط با مهاجران یهودی است. به طور مثال، این سازمان در سال 2004از طریق پروژه سازماندهی مهاجران روس زبان محلی با مشارکت کنگره جهانی یهودیان روسی و یکی از اعضای شورای شهر نیویورک به نام مایکل نلسون (Michael Nelson)طرحی را به نام آموزش شهروندی و رای دهی راه اندازی کرد. این طرح با هدف افزایش شمار رأی دهندگان روسی که تبعه آمریکا شده بودند، انجام گرفت. از جمله اقدامات هایاس در این طرح، تهیه کتابچه ای به زبان روسی بود که تمام اطلاعات لازم برای رأی دادن به شکل ساده در آن ذکر شده و حتی نمونه برگه رأی دهی نیز به زبان روسی چاپ شده بود.

پس از سخنان محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در مورد هولوکاست، انتظار افزایش چشمگیر شمار مراجعه کنندگان مهاجر ایرانی به دفتر خود در وین را داشت، اما این اتفاق رخ نداد و اگرچه هایاس مدعی شد که شمار مهاجران سایر اقلیتهای مذهبی ایران رشد قابل توجهی داشته، اما اعتراف کرد که چنین روندی در مورد یهودیان ایران مشاهده نشده است. این دوره کارکنان هایاس به کنیسه های سفاردی ایرانیان به کنیسه های سفاردی ایرانیان در منطقه لس آنجلس (که جامعه مهاجران ایرانی بزرگی دارد) سرزده و از عبادت کنندگان در این کنیسه ها خواسته اند تا به خانواده های خود اطلاع دهند که رود رسیدگی به درخواست ویزا ـ که پس از وقایع 11 سپتامبر 2001 بسیار کند شده بود ـ مجددا به حالت عادی برگشته است.

برخی از فعالیتهای هایاس نیز مختص مهاجران غیریهودی است. نمونه دیگر از این گونه اقدامات، طرح کمک به پناهندگان سودانی در چاد است که از لحاظ روحی دچار ضربه شده اند. هایاس این طرح را با همکاری مجمع اسرائیلی کمکهای انسان دوستانه (IsraAid) و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) در دو اردوگاه چاد اجرا می کند. این طرح در جولای 2005 میلادی با اعزام چهار متخصص روان شناسی هایاس به این آن، تقویت شرایط روحی و اجتماعی پناهندگان به نحوی است که بتوانند مجددا کنترل زندگی خود را در دست گرفته و راه حل اساسی برای آوارگی خود بیابند که اینراه حل می تواند بازگشت به سودان، ادغام در جامعه چاد یا اسکان مجدد در کشور ثالث باشد.

مسئولان هایاس صراحتا اعلام کرده اند که این طرح، فرصت ایده آلی برای نمایش اعتقاد یهودیان به کمک رسانی به تمام انسانهایی است که از رنج و محنت گریزانند و مدعی اند که این اقدام با استقبال جوامع بین المللی مواجه شده است.

این سازمان به عنوان قدیمی ترین آژانس مهاجرت و پناهندگی آمریکا مدعی است که در طول بیش از 120 سال فعالیت، موفق به اسکان مجدد چهار و نیم میلیون یهودی شده که این رقم شامل اسکان یک میلیون پناهنده یهودی در اسرائیل (با مشارکت آژانس یهود) و اسکان هزاران پناهنده یهودی در کانادا، آمریکای لاتین، استرالیا، نیوزیلند و غیره است. این سازمان در سطح موکلین، اقدام به اطلاع رسانی در مورد آخرین اخبار مربوط به مهاجرت و ارائه خدمات مشاوره ای و وکالتهای حقوقی کرده و در سطح دولتی نیز اقدام به تحلیل گرایشهای جمعیتی در داخل جمعیت پناهندگان و ارائه گزارش در این مورد، نظارت بر تطابق بودجه و برنامه در کمکهای مالی عمده دولت آمریکا به پناهندگان و نظارت بر عملکرد جوامع یهودی این کشور و ارائه خدمات فنی به آنها می کند.

پس از وقایع 11 سپتامبر سال 2001، روند رسیدگی به درخواستهای مهاجرت و پناهندگی در آمریکا بسیار کند شد و این قضیه بر تعداد مهاجرانی که از طریق هایاس وارد آمریکا شدند، تأثیر گذاشت. به طوری که از 4 هزار و 994 نفر در سال مالی 2001 به 2 هزار و 170 نفر در سال مالی 2005 رسید. با توجه به اینکه در طی این سالها آمریکا به طور متوسط سالانه 50 هزار مهاجر را پذیرفته است، می توان نتیجه گرفت که هایاس در ورود 5% از مهاجران به خاک این کشور نقش داشته است یا به عبارت دیگر، 5% از مهاجران آمریکا را سالانه یهودیانی تشکیل می دهند که به حمایت هایاس نیازمندند.

ه ـ مرکز اصلی و شعبه ها:

مقر اصلی "جامعه عبری کمک رسانی بهمهاجران" (هایاس) در نیویورک است. اما این سازمان شعبه ها و دفاتری در برخی دیگر از ایالات آمریکا از جمله فیلادلفیا، شیکاگو و واشنگتن دایر کرده است. در این میان، دفتر هایاس در واشنگتن نقش مهم و حیاتی در تحقق اهداف این سازمان ایفا می کند که شامل موضوعات خاص مهاجران یهودی و همچنین اعمال ارزشهای یهودی در عرصه وسیع تر سیاستگذاریها در مورد مهاجران و پناهندگان مواضع این سازمان را به سیاستگذاران واشنگتن منتقل می کند و در راستا توجه خود را به اعضای کنگره آمریکا در کمیته های مهاجرت، امور خارجه و بودجه و اعتبار، وزارت امور خارجه، وزارت امنیت داخلی، دفتر اسکان مجدد پناهندگان در وزارت بهداشت و خدمات انسانی، شورای امنیت ملی، شورای سیاستگذاری داخلی و سایر ارگانهای دولتی معطوف کرده است.

هایاس همچنین حضور سازمانی در اروپا، کشورهای شوروی سابق، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین دارد و شرایط تأثیرگذار بر پناهندگان (یهودی) از این کشورها را تحت نظارت قرار می دهد تا در صورت نیاز، خدمات خود را برای مهاجران یهودیان ارائه دهد.

1 ـ دفتر هایاس در اسرائیل:

دفتر هایاس در اسرائیل در سال 1950 تأسیس شد. این سازمان مدعی است که با همکاری آژانس یهود، در مهاجرت یک میلیون یهودی به اسرائیل نقش داشته است. هایاس در سال 2001 اولین دوره آموزش قوانین پناهندگی را در اسرائیل راه اندازی کرد و در سال 2002 در راه اندازی اولین کلینیک حقوق پناهندگی در دانشکده حقوق باخمن (Buchman) دانشگاه تل آویو مشارکت داشت.

دفتر هایاس در اسرائیل از سال 1974 تاکنون به طور سالانه اقدام به اعطای بورس تحصیلی به یهودیان واجد شرایط سراسر جهان برای تحصیل در این سرزمین کرده و از طریق کمکهای مالی وسیع از سوی بنیاد روشلین (Rochlin Foundation) از انجمن یهودیان اتیوپیایی اسرائیل حمایت می کند.هایاس که خود هزاران یهودی اتیوپی را به اسرائیل منتقل کرده است، در سال 2004 این انجمن را در اجرای پروژه جدیدی برای مقابله با تعصبات نژادی در اسرائیل از طریق ایجاد شفافیت و مقابله با تصاویر منفی از اتیوپیاییها در رسانه های رژیم صهیونیستی یاری داد.

2 ـ دفتر هایاس در آمریکای لاتین:

هایاس مدعی است که از نظر یهودیان، پس از اسرائیل، دومین کشوری که در شرایط آشوب زدگی و اغتشاش شدید قرار داشته و بی ثباتی سیاسی و اقتصادی آن ساختار زندگی یهودیان را تهدید می کند، کشور آرژانتین است.

دفتر هایاس در بوینس آیرس، با اجرای برنامه ای تحت عنوان "از جوامع بحران زده به جوامع پیشرفته"، شرایط مهاجرت یهودیان آرژانتین به ویژه به اسرائیل و همچنین کشورهای دیگر را فراهم کرده و از جوامع یهودی ای که امکان اسکان مجدد این مهاجران را به وجود آورند، حمایت می کند. هایاس مدعی است که هر هفته 800 درخواست کمک به دفتر این سازمان در بوینس آیرس ارسال می شود و همچنین رهبران جوامع یهودی ایتالیا، برزیل، پرتغال، گواتمالا، السالوادور، کاستاریکا، پاناما، اکوادور، مکزیک، ایرلند، استرالیا و برخی جوامع یهودی آمریکا خواستار مساعدت هایاس در تسهیل مهاجرت یهودیان آرژانتین به این کشورها شده اند.

از جمله اقدامات هایاس در راستای اجرای برنامه ذکر شده، برقراری مناسبات نزدیک با نمایندگان ذیصلاح دولتی مرتبط با برنامه های مهاجرت در کشورهای مقصد، و همکاری با جوامع یهودی کشورهای مبدأ و مقصد برای ایجاد اطمینان از حمایت آنها از این برنامه و همکاری در دریافت و اسکان این مهاجران است.

3 ـ دفاتر هایاس در مسکو و کی یف:

بخش عمده ای از تلاشهای هایاس در طول بیش از 120 سال فعالیت، کمک رسانی به یهودیان منطقه ای بوده است که به ترتیب امپراتوری روسیه،اتحاد جماهیر شوروی و کشورهای مستقل مشترک المنافع نامیده شده است. هایاس تنها در 20 ساله اخیر به بیش از 400 هزار یهودی در مهاجرت از شوروی سابق به آمریکا یاری رسانده است. هایاس شرایط تأثیرگذار بر یهودیان این منطقه را تحت نظارت قرار می دهد و مسائل و موارد خاص را به اطلاع سازمانهای ذی صلاح دولتی و بین المللی می رساند. دفاتر هایاس در مسکو و کی یف نیز خدمات اطلاع رسانی و مشاوره های حقوقی را در اختیار این یهودیان قرار می دهند.

پروژه های اصلی دفتر هایاس در مسکو، آشنایی فرهنگی لازم برای پناهندگان عازم آمریکا، ارائه مشاوره به مهاجران و آماده سازی آنها برای مصاحبه در سفارت آمریکا در مسکو است. بودجه این برنامه ها نیز توسط وزارت امور خارجه آمریکا پرداخت می شود.

پروژه های اصلی دفتر هایاس در کی یف نیز عبارتند از: ارائه مشاوره به مهاجران (پناهندگان یهودی اوکراین)، آماده سازی آنها برای مصاحبه آمریکا در مسکو و حمایت قانونی از آنان، برنامه اخیر از ابتدای سال 2003 میلادی در کی یف آغاز شده و بودجه آن توسط کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد پرداخت می شود. هایاس مدعی است اجرای این برنامه باعث کاهش موارد بازداشت و مزاحمت برای پناهندگان و متقاضیان پناهندگی سیاسی توسط پلیس کی یف شده و منجر به ایجاد تغییرات مثبت در قوانین مربوط به پناهندگان و متقاضیان پناهندگی توسط مقامات اوکراینی در پاییز سال 2003 شده است.

4 ـ دفتر هایاس در وین:

دفتر هایاس در وین اتریش در سال 1983 راه اندازی و به ادعای مسئولین هایاس، این سازمان به اولین توقفگاه اقلیتهای مذهبی ایران برای مهاجرت به آمریکا تبدیل شده است. در مقدمه ای که به منظور معرفی این دفتر در سایت هایاس درج شده، چنین آمده است: "اقلیتهای مذهبی ایران (شامل یهودیان، مسیحیان، بهاییها و زرتشتیان) گزارش می دهند که بهدلیل باورهای مذهبی شان قربانی اذیت و آزار، ارعاب و بازداشت و با محدودیتهایی در دولت، سیستم قانونی، ازدواج، استخدام و آموزش عالی مواجه شده اند. از سال 1983 دفتر هایاس در وین اولین توقفگاه برای اقلیتهای ایرانی بوده است که راه گریز از این شیوه طاقت فرسای زندگی به سوی آزادی و امنیت در آمریکا را جستجو می کنند."

هایاس پس از ارائه این تصویر تیره و تار از وضعیت اقلیتهای مذهبی در ایران با اشاره به قوانین اتریش در مورد افراد منتظر رسیدگی به درخواست پناهندگی خود (از جمله ممنوعیت کار کردن، ممنوعیت استفاده کودکان از مدارس و ممنوعیت استفاده از برنامه هایی که با بودجه عمومی ارائه می شوند) به تبلیغ برنامه ارتقای وضعیت پناهندگان می پردازد که توسط دفتر هایاس در اتریش ارائه می شود. این برنامه شامل برنامه های اجتماعی و آموزشی است که به ادعای هایاس، "بسیار مورد احتیاج" این پناهندگان است.

این برنامه ها عبارتند از: آموزش زبان انگلیسی در سطوح مقدماتی، متوسط و پیشرفته، برگزاری سمینارهایی در مورد تاریخ آمریکا و تورهای دسته جمعی برای بازدید از موزه ها و مکانهای فرهنگی وین، آموزش زبان آلمانی، برگزاری سمینارهایی با موضوعات بهداشتی نظیر "بهداشت دهان و دندان در طول زندگی" و "پنجاه سالگی و سلامت" و "پنجاه سالگی و سلامت" و شبکه های پخش فیلم برای گروههای سنی مختلف و کل خانواده با فیلمهایی به زبانهای فارسی و انگلیسی.

هایاس مدعی است براساس قراردادی که با وزارت امور خارجه آمریکا منعقد کرده، دفتر این سازمان تنها نهاد برون مرزی مسئول رسیدگی به متقاضیان برنامه پناهندگی آمریکا در وین است و فعالیتهای اصلی آن عبارتند از: کمک به متقاضیان پناهندگی برای پر کردن فرمهای ارزیابی، کمک به دولت آمریکا در رسیدگی به این درخواستها و هماهنگ کردن برنامه های حمایتی با آژانسهای اسکان مجدد آمریکا پس از تأیید شدن متقاضیان.

5 ـ دفتر هایاس در کنیا:

دفتر هایاس در کنیا به نام سرپرستی امور پناهندگان در سال 2002 میلادی در نایروبی پایتخت این کشور و با بودجه فراوان یک فرد ناشناس که به ادعای این سازمان، مایل بود از طریق یک سازمان یهودی به پناهندگان آفریقایی کمک کند، افتتاح شد. هدف دفتر سرپرستی امور پناهندگان هایاس، رسیدگی به موارد خیلی خاص پناهندگی است که به سازمانهای غیردولتی (NGO) ارجاع داده شده اند.

کشور کنیا به عنوان باثبات ترین کشور منطقه بیش از 250 هزار پناهنده از کشورهای سومالی، اتیوپی، اوگاندا، رواندا، سودان و جمهوری دموکراتیک کنگو را در خود جای داده و آنها را در دو اردوگاه دورافتاده اسکان داده است.

هایاس مدعی است که از طریق فعالیتهای خود در این کشور، در نظر دارد تا ارزشهای یهودی و اعتقاد خود به "حقوق بشر" و "عدالت اجتماعی" را به نمایش بگذارد. فعالیتهای دفتر این سازمان در کنیا شامل ایجاد کارگاههای آموزشی برای افزایش ظرفیت سازمانهای غیردولتی در شناسایی پناهندگان نیازمند حمایت و دفاع از آنان، بررسی و ارزیابی متقاضیان واجد شرایط برای دریافت یک راه حل پایدار، و ایجاد تفاهم بیشتر در تلاشهای بین المللی در جهت اسکان مجدد پناهندگان از طریق مذاکره با سازمانهای غیردولتی محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی مدافع پناهندگان است.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، 23/1/1385، شماره 113.
  2. www.Wikipedia.org/wiki/Historyof the Jews in the united states.
  3. www.Hias.org.
  4. www.Jpost.com/serulet/Satellite?cid=1139395491691$$page name=Jpost %20 FJPA rticle %205 FP rinter.