دانشجویان یهودی، اتحادیه اروپایی

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


دانشجویان یهودی در کشورهای مختلف مانند سایر یهودیان، تشکلها و سازمانهای مختلفی را ایجاد کرده اند. سازمانهای دانشجویان یهودی را می توان در چهار سطح جهانی، قاره ای، ملی و محلی دسته بندی کرد. یکی از سازمانهای قاره ای دانشجویان یهودی (The European of jewish students) "EUJS" است. همچنین این اتحادیه بخشی از اتحادیه جهانی دانشجویان یهودی (World union of Jewish students) "WUJS" است.

الف ـ تاریخچه:

دفتر مرکزی و قاره ای اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی اروپا در سال 1978 به عنوان شاخه اتحادیه جهانی دانشجویان یهودی در گرنوبیل (Grenoble) فرانسه تأسیس شد. هدف اصلی این اتحادیه هدایت و رهبری دانشجویان یهودی اروپا در چارچوب برنامه های "WUJS" برای حمایت از اسرائیل بود. دفتر مرکزی "EUJS" در سال 1982 در بروکسل پایتخت بلژیک افتتاح شد.

این اتحادیه در طول سالهای نخست فعالیت خود، کوشش کرد توسط سازمانهای غیردولتی و سایر نهادهای اروپایی به رسمت شناخته شود. همچنین در طول این سالها از حقوق دانشجویان یهودی در اتحاد جماهیر شوروی سابق و روسیه نیز دفاع می کرد و نماینده جوانان یهودی در میان 88 (NGO) اروپایی شد. در سال 1984 طرح "دانشگاه تابستان" را ایجاد کرد که در چارچوب آن صدها دانشجوی یهودی از کشورهای مختلف اروپایی گرد هم آمدند.

"EUJS" در اواخر دهه 1980 تلاش کرد که ارتباط خود را با سایر سازمانها و نهادهای بین المللی گسترش دهد. در این سالها بود که نمایندگان این اتحادیه به طور مخفیانه به شوروی سفر کردند تا دانشجویان یهودی آنجا را سازماندهی نمایند. همچنین در همین دوره بود که حوزه فعالیت این اتحادیه به کشورهای اروپای شرقی نیز گسترش یافت. در سال 1989، یک هیأت نمایندگی از طرف "EUJS" به لهستان رفته و در مقابل مکانی که ادعا می شود اردوگاههای آشویتس می باشد، راهپیمایی کردند.

با فروپاشی دیوار برلین در سال 1989 زمینه برای متحد شدن دانشجویان یهودی قاره اروپا فراهم شد و "EUJS" گسترش خود را به سمت شرق آغاز کرد.

به همین منظور و در راستای گسترش اتحادیه از نمایندگان دانشجویان یهودی اروپای شرقی و شوروی استقبال می کرد و نمایندگان اتحادیه به اروپای شرقی رفتند.

به رغم وجود مشکلات مالی اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی، این اتحادیه در آغاز دهه 1990، میزبان گفت وگوهای شرق ـ غرب شد. در دهه 90، ظهور و گستردگی اینترنت باعث شد دانشجویان یهودی اروپای شرقی و غربی به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. انقلاب اینترنت موجب شد، دانشجویان یهودی 32 کشور اروپایی به راحتی با یکدیگر به مبادله اطلاعات بپردازند.

امروزه "EUJS" با حضور 170 هزار دانشجوی یهودی یکی از سازمانهای فعال محسوب می شود. این سازمان در خارج از اروپا نیز فعال است به گونه ای که در خلال کنفرانس ضد نژادپرستی سازمان ملل در سال 2001 حضور فعالی داشت و علیه احزاب راستگرای افراطی اروپا نیز به شدت فعالیت دارد.

ب ـ حوزه فعالیت:

EUJS در سالهای اولیه تأسیس تا اواسط دهه هشتاد، تلاش فراوانی به منظور کسب حمایت سازمانهای غیردولتی (NGOs) که درباره مسایل جوانان و نهادهای اروپایی فعالیت می کردند، به انجام رساند. در این مدت EUJSاقداماتی را نیز در حمایت از حقوق یهودیان در اتحاد جماهیر شوروی سابق و سوریه ترتیب داد. این اتحادیه، همچنین در جهت تشویق مهاجرت یهودیان اتیوپی به اسرائیل بسیار فعال بوده است.

در اواسط دهه 1980، EUJS به عنوان نماینده رسمی دانشجویان یهودی سراسر اروپا به "تریبون جوانان اروپایی EYF"(European Youth Forum) پیوست. در آن زمان هشتاد و هشت سازمان غیردولتی دیگر نیز عضو EYFبودند در سال 1984برنامه "دانشگاه تابستانی" (Summer Un) به منظور گردهم آوردن صدها دانشجوی یهودی جوان از شهرهای مختلف اروپایی به اجرا درآمد. این برنامه از سال 1984 تاکنون تابستان هر سال انجام می شود. دانشگاه تابستانی در اصل برنامه تحصیلی دانشجویان یهودی، در تابستان می باشد.

اواخر دهه 1980 رابطه با نهادهای اروپایی روبه گسترش نهاد و همین مسأله EUJS را قادر ساخت تا گردهم آیی های بین المللی دیگری در میان دانشجویان یهودی سراسر اروپا برگزار نمایند. به دلیل افزایش ظرفیت سازماندهی و نیز افزوده شدن به شمار اعضاء و کارکنان دفاتر EUJS، این اتحادیه اساسنامه خود را نیز گسترش داد.

فعالیت این دوره EUJSاغلب بر دانشجویان یهودی اروپای شرقی به ویژه اتحاد جماهیر شوروی سابق به منظور آشنا ساختن این دانشجویان با ریشه های یهودی خود، تمرکز داشت. فرو ریختن دیوار برلین (1989) که نوید اروپایی متحد را به همراه داشت از سوی EUJSنیز به فال نیک گرفته شد و منجر به جهت گیری EUJS به سوی اروپای شرقی گردید. با آغاز دهه 1990 و انقلاب اینترنتی، فعالیت EUJSعمدتاً متمرکز بر جذب نیروهای جدید و تقویت بدنه اتحادیه از جوانب مختلف گردید. EUJS تلاش نموده است با یافتن زمینه های جدید همکاری با دیگر سازمان های غیردولتی و تبیین نیازهای جدید دانشجویان یهودی، زمینه همکاری نزدیکتر با گروههای دانشجویی به ویژه دانشجویان یهودی را در اروپای شرقی و شرق دور فراهم آورد.

در حال حاضر EUJS نماینده بیش از 000,170 دانشجوی یهودی است و در نظر دارد حوزة فعالیت خود را علاوه بر اروپای مرکزی بیش از پیش بر اروپای شرقی، جمهوری های تازه استقلال یافته شوروی سابق، حوزه بالکان، مدیترانه واسکاندیناوی گسترش دهد.

ج ـ ساختار

یک گروه کاری(Team work) متشکل از رئیس، دبیرکل، اعضای هیأت مدیره (شش نفر)، یک ذیحساب و یک خزانه دار، فعالیت های اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی را کنترل و اداره می نماید. در چهاردهمین نشست سالانه این اتحادیه که از دوازده تا شانزدهم نوامبر 2002 برگزار گردید، "لیونل اسکریبر" از بلژیک به عنوان رئیس و "دیوید اوتو" از نروژ به سمت دبیرکل اتحادیه انتخاب شدند.(www.Eujs.org)

د ـ اهداف مبارزه علیه نژادپرستی

از جمله اهداف عمده EUJSمعرفی شده است. این اتحادیه با تأکید بر افزایش آنتی سمیتیسم به ویژه در اروپای شرقی برخورد فرض می داند تا از حقوق یهودیان سراسر جهان به ویژه یهودیان اروپا دفاع نماید. این اتحادیه در تبیین اهداف خود تصریح می کند که مبارزه با اشکال مختلف آنتی سمیتیسم ـ از تخریب گورستانهای یهودی به منظور محو یاد و خاطرة هولوکاست گرفته تا انکارکنندگان هولوکاست ـ در رأس اهداف آن قرار دارد.

برقراری نشست های سالانه به منظور تحکیم و تقویت بدنه اتحادیه و نزدیک ساختن دیدگاههای اعضا و نیز برقراری ارتباط با اقلیت های قومی ـ مذهبی دیگر، با هدف ایجاد درک متقابل میان آنها و اقلیت یهود، از جمله اهداف دیگر EUJSاعلام شده است. ایجاد زمینه های مناسب برای طرح خواسته های دانشجویان یهودی نزد نهادهای سیاسی که بر جوانب مختلف زندگی جوانان یهودی تأثیرگذار هستند؛ تقویت WUJS به عنوان شبکه ای از سازمانهای دانشجویی یهودیان؛ تقویت و حمایت از پیوندهای موجود میان جوانان یهودی؛ ارایه چهرهواقعی دانشجویان یهودی اروپا به تمام سازمانها، نهادها و تریبونهای یهودی و توجه ویژه به مسأله یهودیان در تبعید، موارد دیگری هستند که به عنوان اهداف EUJS معرفی شده اند.

ه ـ گروه های مشارکت کننده:

از جمله گروههای مشارکت کننده در EUJS می توان به گروههای زیر اشاره نمود.

1ـ اتحادیه جهانی دانشجویان یهودی

2ـ شورای اروپایی جوامع یهودی (FJUC)

(European Council of Jewish Communities)

3ـ کنگره یهودیان اروپا (EJC)

(European Jewish Congress)

4ـ [[صهیونیسم جهانی، سازمان|سازمان صهیونیسم جهانی]] (WZO)

(World Zionist Organization)

و ـ مدیران "EUJS" برای سال 2002 و 2003:

جولیان و لوج (رئیس)

مارتا موژنیک (مدیر اجرایی)

اعضای هیأت رئیسه نیز عبارتند از:

دبورا سسافا، پیتر هرزوگ، لیونل شریبر، واسکو وینبرگ، ایگلیکا یاکووا، جواوبن شاموئل.

ز ـ شعبه های "EUJS" :

اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی در همه کشورهای اروپایی شعبه داد. البته قبل از تأسیس دفتر مرکزی و قاره ای "EUJS" در بسیاری از کشورهای اروپایی سازمان دانشجویان یهودی وجود داشته است به گونه ای که در اتریش، دانشجویان یهودی از سال 1947 فعالیت خود را آغاز کردند. شاخه های "EUJS" در کشورهای مهم اروپایی به شرح ذیل می باشد:

آلمان

اتحادیه دانشجویان یهودی آلمان در سال 1968، با حضور نمایندگان 10 منطقه تشکیل شد. اتحادیه مذکور هر ساله چندین سمینار را در برلین، فرانکفورت، مونیخ و دوسلدورف برای دانشجویان خود برگزار می کند.

فسیتوال "یشیوای دانشجویان" از برنامه های مهم اتحادیه مذکور است. همچنین اتحادیه مذکور عضو شورای یهودیان آلمان (Zentralrat) بوده و با سایر تشکلها و سازمانهای جوان یهودی فعالیت می کند.

ایتالیا

شعبه "EUJS" در سال 1995 در ایتالیا تشکیل شد. هر ساله 2 هزار دانشجوی یهودی در مراسم مختلف این اتحادیه که در رم یا میلان برگزار می شود، شرکت می کنند. سمینارها و فعالیت های فرهنگی و انتشار نشریات دانشجویی و وب سایت از دیگر فعالیت های عمده این اتحادیه می باشد.

برگزاری دو برنامه زمستانی و بهاری در اردوگاه کاوارنر (Cavareno) در نزدیکی آنکونا (Ancona) نیز توسط این اتحادیه میزبانی می شود.

اتریش

شعبه اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی در اتریش در سال 1974 تأسیس شد. عمده فعالیت این شعبه در شهر وین است و حدود یک هزار دانشجو عضو آن هستند. اتحادیه هفته ای یک بار میزبان میتینگ دانشجویان یهودی اتریش برای بحث و گفت وگو درباره مسایل فرهنگی، مذهبی و... است. همچنین این اتحادیه برنامه هایی برای بازدید دانشجویان یهودی از موزه ها و نیز برنامه های ورزشی و فرهنگی در طول سال تدارک می بیند.

دانشجویان عضو این اتحادیه در مقابل دولت راستگرای اتریش و نیز دستگیری 12 یهودی در ایران اعتراض کردند.

بلژیک

شعبه اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی در بلژیک در سال 1945 تشکیل شد. عمده فعالیت این تشکل در بروکسل است.

اتحادیه همه ساله چندین گردهمایی، کنفرانس و بازدیدهای فر هنگی و شب فیلم تدارک می بیند که حدود هشتصد دانشجوی یهودی از سراسر کشور و منطقه بنلوکس در آن شرکت می کنند. این اتحادیه در مورد مخالفتهایی که علیه سلطه یهودیان و علیه اسرائیل و صهیونیسم به شدت فعال است همواره به اعتراض علیه حزب Flemish vlaams Blok می پردازد.

بلغارستان

شاخه اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی در بلغارستان در کنار 19 تشکل از یهودیان سازمان "شالوم" را تشکیل می دهد. دانشجویان یهودی این کشور بسیار فعال هستند و سالیانه سه بار برنامه های توسعه مهارتها و فعالیت های فرهنگی انجام می دهند.

فرانسه

شاخه "EUJS" در سال 1944 در فرانسه تشکیل شد. این اتحادیه 15 هزار دانشجوی یهودی سراسر فرانسه را تحت پوشش دارد که بخش عمده آنها در پاریس، استراسبورگ، مارسی، گرنوبیل و نیس ساکن هستند. این اتحادیه بیش از 20 دفتر در دانشگاههای فرانسه برای هماهنگ نمودن دانشجویان یهودی دارد. اینان تلاش می کنند که برنامه های آموزش صهیونیستی و فعالیت های مرتبط با آن تقویت شود.

به طور کلی دانشجویان مذکور بسیار سیاسی هستند. بخشی از فعالیت آنها به مقابله با جبهه ملی اختصاص می یابد. همچنین آنها علیه منکرین هولوکاست نیز فعالیت می کنند.

روسیه

شعبه اتحاد دانشجویان یهودی در روسیه در سال 2000 فعال شد. این تشکل در طول سال یک سلسله فعالیت های فرهنگی و آموزشی را با نهادها و مؤسسات علمی و دانشگاههای روسیه و خارج از آن سازماندهی می کند. همچنین این تشکل در روسیه علیه نژادپرستی، مخالفت با سلطه یهودیان و ناسیونالیسم مهاجم روسی اعتراض خود را اعلام می نماید:

سوئد

شعبه اتحادیه دانشجویان یهودی در اواخر دهه 1960 در دانشگاههای سوئد برای هماهنگ کردن فعالیت بیش از 750 دانشجوی یهودی در استکهلم، آپلا، لوند و گوتنبرگ، تأسیس شد. دانشجویان یهودی استکهلم مرتبا در کلوبهای دانشجویی یکدیگر را ملاقات می کنند. دانشجویان یهودی سوئدی در سمینارهای بین المللی در منطقه اسکاندیناوی گردهم می آیند و برنامه های فرهنگی خاص خود را اجرا می نمایند.

ترکیه

در حدود 250 دانشجوی ترک و عمدتا در "ازمیر" و سایر مناطق ترکیه، تشکلی به نام "آمیکل" تشکیل داده اند. پنج کلوب در سراسر ترکیه در قلب این تشکل دانشجویان یهودی را در مورد مسابقات ورزشی و پارتیها گردهم می آورند، کلوب استانبول مکان مسابقات بسکتبال دانشجویان یهودی است.

انگلیس

شعبه اتحادیه دانشجویان یهودی انگلیس در سال 1973 با حضور بیش از 7 هزار دانشجوی یهودی در 120 مرکز دانشگاهی و کالج در سراسر انگلیس و ایرلند فعالیت خود را آغاز کرد. این تشکل در کنفرانس سالیانه خود که در آن حدود 400 دانشجوی یهودی شرکت می کنند، کمیته اجرایی را انتخاب می کنند. همچنین این تشکل از اعضای خود برای سفر به اسرائیل دعوت و برنامه ریزی می کند. علاوه بر این یک ماهنامه نیز منتشر می کند.

ح ـ اعضای اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی:

در حال حاضر سی و دو کشور اروپایی در این اتحادیه عضو هستند. که از میان آنها می توان به اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، استرونی، فرانسه، آلمان، انگلیس و... اشاره نمود.

ط ـ انتشارات EUJS:

یکی از خدمات جدید EUJS، تهیه نشریه خبری "ماهنامه" درباره دانشجویان یهودی اروپاست. در این خبرنامه تمامی فعالیت های جدید دانشجویان یهودی اتحادیه اروپا، اتحادیه جهانی دانشجویان یهودی و میزگرد جوانان یهودی اروپایی درج می شود. این خبرنامه پنجم ماه برای تمامی مؤسسات، سازمانها، دانشگاهها، فعالین دانشجویی و اشخاصی که در این زمینه علاقه مند هستند در اروپا و خارج از آن با پست الکترونیکی ارسال می شود.

لازم به ذکر است که هر کدام از شعبه های اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی در کشورهای مختلف دارای نشریه خاص خود می باشند. برای مثال نشریه "کادیما" توسط این دانشجویان در فرانسهمنتشر می شود.

ط ـ مواضع:

1 ـ خاورمیانه:

اتحادیه اروپایی دانشجویان یهود به چند روش در مسأله خاورمیانه فعالیت می کند که نخستین آن، انجام دیدار تورهای دانشجویی از اسرائیل است. اسرائیل همه ساله در فصل تابستان پذیرای بیش از5 هزار دانشجوی یهودی از کشورهای مختلف جهان است. این دانشجویان در سلسله سخنرانی هایی درباره تاریخ و فرهنگ یهود و نیز وضعیت کنونی اسرائیل شرکت می کنند.

با تسهیلاتی که توسط دولت اسرائیل، بخش آموزش آژانس یهود، کمیته توزیع مشترک یهودیان آمریکا و نیز اتحادیه جهانی دانشجویان یهودی فراهم می شود، گروههای مختلف دانشجویان یهودی در فصل تابستان به اسرائیل سفر می کنند.

تشکلهای دانشجویی یهودی در دانشگاههای مختلف حمایت خود را از اسرائیل اعلام و با آنچه که آن را "آنتی سمیتیسم" می نامند، مخالفت می کنند. علاوه بر این در تظاهراتی که به سود فلسطینیان بر پا شود اخلال ایجاد می کنند. دانشجویان یهودی سراسر اروپا در سال 2000 برای پیدا کردن راههای حمایت از اسرائیل در شهر فرانکفورت آلمان یک کنفرانس چهار روزه برگزار کردند. همین تشکلها در مورد مبارزه با آنچه که آن را آنتی سمیتیسم در اینترنت می نامند نیز فعال هستند به گونه ای که اتحادیه دانشجویان یهودی فرانسه یک گردهمایی برای نحوه مقابله با آنتی سمیتیسم در اینترنت برگزار کرد.

2 ـ ایران:

اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی توسط برخی از شعبه های خود بارها علیه ایران اعتراض کرده است، به گونه ای که اتحادیه دانشجویان یهودیانگلیس در سال 2000 میلادی به برگزاری کنفرانسی در لندن برای ترویج و ترغیب سرمایه گذاری در ایران اعتراض کرد و از دولت انگلیس خواست که روابط خود با ایران را قطع کند. اتحادیه دانشجویان یهودی فرانسه نیز به دنبال دستگیری و محاکمه 13 یهودی در شیراز یک تظاهرات گسترده در پاریس با حضور 4 هزار نفر برگزار کرد. همین اتحادیه در ژوئیه 1999 باعث تأخیر در پرواز هواپیمایی 732 ایران ایر از مقصد پاریس به تهران شد تا به این وسیله مراتب اعتراض خود را به ایران اعلام کند. سایر تشکلهای دانشجویی یهودی نیز با حمایت از اسرائیل علیه ایران اعتراض می کنند.

3 ـ رژیم صهیونیستی:

EUJS در بیانیه ای که در نشست سالانه اتحادیه جهانی دانشجویان یهودی 2002/2003 منتشر ساخت، توجه کامل به برقراری روابط یهودیان در خارج و داخل اسرائیل از طریق تقویت و افزایش روابط میان دانشجویان یهودی در سراسر جهان با دولت اسرائیل و به خصوص تقویت و تثبیت انگارة مثبت از اسرائیل در سراسر جهان را مورد تأکید قرار داده است. EUJC به عنوان سفیر دانشجویان یهودی در اروپا همواره از مواضع اسرائیل، به ویژه به هنگام مطرح شدن مباحث ضدصهیونیستی به شدت دفاع نموده است.

4 ـ گروههای فلسطین و فرایند صلح خاورمیانه:

با آغاز مرحله جدید روند صلح خاورمیانه فعالیت های EUJSبر مسایل خاورمیانه تمرکز بیشتری یافت. این اتحادیه در عین موضع گیری مثبت در قبال سیاست های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی، در جهت بهره برداری هر چه بیشتر از وضعیت به وجود آمده اقدام به برگزاری سمینارها و نشست هایداخلی و منطقه ای نموده است. از جمله این سمینارها که حدود 2000 دانشجوی یهودی در آن شرکت داشتند و با حضور سخنرانان میهمان از جمله سفرا و شخصیت های سیاسی از کشورهای مختلف خاورمیانه برگزار گردید سمینار "روز صلح" (Journee Sur La Paix) است که اعضای فرانسوی اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی میزبان و برگزارکننده آن بودند. EUJS با نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین و نیز معرفی گروههای مبارز فلسطینی به عنوان گروههای تروریستی همواره بر ادعاهای رژیم صهیونیستی نسبت به سرزمینهای اشغالی فلسطین پافشاری نموده است.

نتیجه:

از بدو تأسیس رژیم صهیونیستی (و حتی پیش از آن) رشد قارچ گونه سازمانها و تشکلهای یهودی در جوامع غیریهودی در راستای تأمین وسایل دستیابی به هدف تأسیس موطن یهودی، با شتاب روزافزونی شدت گرفت. بند دوم و سوم از اعلامیه کنفرانس بال (1897) وسیله دستیابی به هدف تأسیس موطن یهودی در فلسطین را چنین تبیین می نماید:

بند دوم) سازماندهی و گردآوری تمامی یهودیان به وسیله مؤسسات خاص محلی و بین المللی، متناسب با قوانین هر کشور؛ بند سوم) تقویت و بارور کردن احساسات و وجدان ملی یهود. EUJS با ایجاد پایگاههای قوی که از توان، شور و شعف و علاقه نسل جوان و دانشجوی یهودی برای تأسیس و پایداری موطن یهودی در فلسطین تغذیه می نماید. آشکارا در جهت عمل به تعهدات صهیونیسم در اعلامیه کنفرانس بال گام برداشته است.

نگاهی به اهداف اتحادیه و موضع گیری آن در قبال مسایل روز جهان و به ویژه خاورمیانه پرده از حمایت بی چون و چرای آن از سیاستهای توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی برمی دارد. در اینخصوص توجه به نکات زیر حائز اهمیت است:

1ـ EUJS به عنوان شاخه ای منشعب از اتحادیه جهانی دانشجویان یهودی، در تدوین برنامه های خود همواره به سوی اروپای شرقی و جمهوری های تازه استقلال یافته شوروی سابق جهت گیری داشته است. این گونه جهت گیریها حاکی از تلاش EUJS برای استفاده از فرصت مناسب پیش آمده در جهت پر کردن خلاء ایدئولوژیکی است که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق در این جمهوریها حادث شده است. تدوین برنامه های آموزشی قوی از جمله برنامه ترم تابستانی برای دانشجویان یهودی که همه ساله با تبلیغات گسترده همراه است، هدفی جز بمباران این دانشجویان با اطلاعات تصفیه شده مطابق میل رژیم صهیونیستی نمی تواند داشته باشد.

2ـ حمایت آشکار از رژیم صهیونیستی به هر عنوان و به ویژه در مواردی که موضوعات ضدصهیونیستی در سطح جهان و خاورمیانه مطرح است، هیچ تردیدی را در خصوص نیات نژادپرستانه EUJS باقی نمی گذارد. در واقع اتحادیه اروپایی دانشجویان یهودی در انجام رسالت محوله در اعلامیه کنفرانس بال (1897) و خدمت به نهضت صهیونیسم به خوبی در حال انجام وظیفه می باشد.

مآخذ:

  1. احمدی، حمید: ریشه های بحران در خاورمیانه، سازمان انتشارات کیهان، چاپ دوم.
  2. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی ـ علمی ندا، شماره 29.
  3. بولتن رویداد و گزارش، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی ـ علمی ندا، شماره 160.
  4. www.Eujs.org/events$$activites.
  5. www.Eujc.org/history.
  6. www.Eujs.org/Goals.
  7. www.WUJS.org.il/about/organisution/eujs-proposal .shtml.
  8. www.Wujs.org/il, Ibid.
  9. www.Eujs.org/history.
  10. www.Iflry.org/libel
  11. www.Iflry.org/libel.
  12. www.Eujs.org/history.