کلین، مورتون
پس از تأسیس اسرائیل، شخصیتهای یهودی و صهیونیستی در اقصی نقاط جهان، به ویژه در کشورهای قدرتمند، از حضوری فعال و نفوذی بالا برخوردار شدند. این شخصیتها برای ترویج اندیشه های صهیونیستی و تأمین منافع رژیم غاصب، هم به صورت انفرادی و هم به صورت سازمانی، به تکاپوی هدفمند در جامعه خود پرداختند و قلم فرسایی در نشریات، خبرسازی در رسانه ها و چانه زنی در مجامع مهم قدرت در کشورهای مختلف و سازمانهای ملی و بین المللی مشغول شدند.
از جمله مهمترین این شخصیتها، که هم در رأس یکی از مهمترین سازمانهای صهیونیستی دنیا (سازمان صهیونیستی آمریکا) (Zionist Organization of America) قرار دارد و هم به صورت فردی به فعالیت در راستای حمایت از منافع رژیم صهیونیستی و تأمین آن مشغول است، مورتون ا. کلین، (Morton A. Klein)رئیس سازمان صهیونیستی آمریکا (ZOA)است. از آنجا که کلین و سازمان متبوعش، در اعتقادات صهیونیستی خود راسخ و به طرفداری از رژیم صهیونیستی اسرائیل شهرت دارند، نفوذ قابل ملاحظه ای در کنگره آمریکا و دیگر مراکز قدرت آن کشور و همچنین سرزمینهای اشغالی به دست آورده اند.
محتویات
الف ـ زندگینامه:
مورتون کلین در خانواده ای یهودی در کشور آلمان به دنیا آمد. او خود را فرزند یکی از بازماندگان هولوکاست می خواند که در گونزبرگ آلمان، در یک اردوگاه دیده به جهان گشود. اما از آنجا که در سایتهای معتبر جزئیاتی از زندگی او، حتی سال تولدش به چشم نمی خورد، احتمال دارد که ادعای "فرزند هولوکاست" بی پایه و اساس بوده و برای بهره برداریتبلیغاتی درج شده باشد. حتی از زمان و چگونگی مهاجرت او به آمریکا هم اطلاعات دقیقی ارائه نشده است.
کلین در رشته های ریاضیات و اقتصاد تحصیل کرد و در زمان حکومت نیکسون، فورد و کارتر در ادارات دولتی آمریکا کار می کرد. مدتی نیز به تدریس ریاضیات و آمار در دانشگاه تمپل (Temple University)مشغول بود و سپس مشاور و کارشناس آمار زیستی در کالج (UCLA)سازمان بهداشت همگانی و مؤسسه علمی ـ پزشکی لینوس پائولینگ (Linus Pauling) در پالو آلتوز کالیفرنیا شد و در زمانی که این مؤسسه برنده دو جایزه نوبل شد، همکاری نزدیکی با آن داشت. کلین پژوهشهایی نیز درباره علم تغذیه و بیماریهای قلبی مربوط به زنان انجام داد که در سال 1992 نام پژوهش او به عنوان یکی از 50 پژوهش برتر در مجله "دیسکاور" نقل شده است.
کلین پس از کنار گذاشتن کارهای دولتی، به تمرکز بر فعالیتهای صهیونیستی پرداخت و به عنوان رئیس سازمان صهیونیستهای آمریکا مشغول شد. علاوه بر آن، عضو کمیته اجرایی آیپک، عضو بین المللی هیأت رئیسه کالج "یهودیه و سامریه"، و سخنگوی کمیته یهودیان متحد (UJC) نیز است. او با سفرهای مکرر، در سرزمینهای اشغالی نیز حضوری فعال دارد.
ب ـ فعالیتها:
کلین به خاطر حجم گسترده فعالیتهایش، یکی از پیشگامان فعالان یهودی در آمریکا محسوب می شود. او به عنوان یک صهیونیست افراطی، مخالفتهای گسترده ای را با نکات ضد اسرائیلی موجود در کتابهای درسی، کتابهای راهنمای سفر، دانشگاهها، کلیساها و رسانه های آمریکا و برخی دیگر از کشورها داشته و در اکثر قریب به اتفاق آنها توانسته است به موفقیت دست یابد. او در طی فعالیتهایش در سازمان صهیونیستی آمریکا، اقداماتزیر را پایه ریزی و پیگیری کرد.
ـ اعتراض علیه انتصاب پروفسور جان روث (John roth) به سمت مدیر مطالعات موزه هولوکاست کلین به خاطر موضع انتقادی روث نسبت به اسرائیل و به ویژه اظهارنظر او که سیاستهای اسرائیل و دوت نازی را یکسان شمرده بود، با انتصاب او به سمت مذکور مخالفت کرد و جنجالی علیه او به راه انداخت. شدت این اعتراضات به حدی بود که روث به فاصله کوتاهی از آن مقام استعفا کرد.
ـ جنجال علیه جو زاگبی (Joe Zogby)یکی از تحلیلگران بخش خاورمیانه دولت آمریکا: زاگبی عضو دپارتمان خاورمیانه وزارت امور خارجه آمریکا بود و به خاطر تخصص خود در این حوزه، چند مقاله ضد اسرائیلی در نشریات به چاپ رساند. هیاهوی کلین و سازمان متبوعش علیه زاگبی، در نهایت باعث استعفای او از آن دپارتمان شد.
ـ اعتراض به نامزدی سلام المرایاتی (Salam Al-marayati) برای عضویت در کمیسیون تروریسم آمریکا: وقتی نام سلام المرایاتی، مدیر شورای امور عمومی مسلمانان آمریکا، به عنوان یکی از نامزدها برای عضویت در کمیسیون مذکور مطرح شد، کلین با طرح مسائلی چون "ضد اسرائیلی بودن او" و "حمایت او از حماس" و ارائه مدرکی دال بر آن، نام او را از فهرست نامزدهای مطرح خارج کرد.
ـ تهیه طرح اولیه لایحه آشکرافت ـ سالمون (Ashcroft-Salmon) و قانون کوبی ماندل (Coby mandell) که بنابرآن، تسهیلاتی برای دستگیری فلسطینیان عرب مبارز، به اتهام قتل شهروندان آمریکایی در سرزمینهای اشغالی پیش بینی شده بود.
در همین راستا سازمان صهیونیستی آمریکا از سوی دولت آمریکا به عنوان منبع اختصاص میلیونها دلار پاداش برای دستگیری این دسته از اعراب به رسمیت شناخته شد.
- سازماندهی 24 نماینده کنگره آمریکا برای اعتراض به دولت اردن به خاطر اجازه اقامت دادن به ابوداوود. وی یکی از کسانی بود که در المپیک مونیخ1972، ورزشکاران اسرائیلی را به گروگان گرفتند که این ماجرا در نهایت منجر به مرگ 12 تن از گروگانها شد. پس از اقدامات سازمان صهیونیستی آمریکا و شخص کلین، 24 عضو کنگره به دولت اردن اعتراض کردند و ابوداوود برای فرار از دستگیری، بلافاصله از آن کشور خارج شد. متعاقب آن دولت اردن برای اولین بار به آمریکا قول داد که اگر ابوداوود دوباره به اردن بازگردد، او را دستگیر می کند.
ـ جنجال علیه استروپ تالبوت (Strobe Talbott) نامزد احراز مقام وزارت امور خارجه آمریکا در دوره کلینتون: پس از مطرح شدن نام تالبوت برای تصدی مقام مذکور، کلین و سازمان متبوعش با ایجاد هیاهو و استناد به برخی آثار تالبوت، او را ضد اسرائیلی خوانده و مانع انتصاب او در این پست شدند.
ـ ساماندهی 60 نماینده هوادار صلح خاورمیانه در کنگره برای اعمال فشار بر عرفات: این گروه از نمایندگان، به همراه سازمان صهیونیستی آمریکا با مطرح کردن مواردی از تعهدات عرفات در توافقنامه اسلو، لایحه اسپکترـ شلبی (Specter-Shelby) را به تصویب رساندند که در آن عرفات به تخلف از توافقنامه اسلو متهم شده است.
ـ فشار به دولت اردن برای تعطیل کردن دفتر حماس در آن کشور: مورتون کلین در 29 آگوست سال 2005 طی نامه ای سرگشاده به سفیر اردن در آمریکا، نسبت به وجود دفتر حماس در آن کشور اعتراض کرد که در پی این اقدام، پس از چند روز، دفاتر حماس از سوی دولت اردن تعطیل شد.
کلین علاوه بر فعالیتهای یادشده و فعالیتهای دیگرش در چارچوب سازمان صهیونیستی آمریکا، بیش از 300 مقاله و نامه سرگشاده در روزنامه ها، ماهنامه ها و مجلات علمی چندین کشور به چاپ رساند.
ج ـ عناوین و افتخارات:
فعالیتهای گسترده کلین در حمایت از اسرائیل وطرفداری از صهیونیسم جهانی مورد توجه و تقدیر بسیاری از سازمانها و نشریات صهیونیستی قرار گرفته است. اقدامات او علیه هر گونه تمایلات ضد اسرائیلی در هر نقطه از جهان، موضوع 30 عنوان از مطالب نشریات و مؤسسات معتبر در آمریکا و اسرائیل شد. آیپک در گزارشی عنوان "مردی که تحولی عظیم به پا کرد" را در تمجید از کلین برگزید. هفته نامه یهودیان نیویورک عنوان "مورتون کلین، یک مرد ذی نفوذ" را برای تشریح فعالیتهای او انتخاب کرد و جروزالیم پست در تقدیر از تلاشهای او در حمایت از اسرائیل نوشت: "اقتصاددانی که برای اسرائیل مبارزه می کند".
همچنین نشریات معتبر دیگری چون معاریو، اورشلیم پست، لس آنجلس تایمز و نیویورک تایمز نیز مطالبی در معرفی او یا تمجید از اقداماتش درج کرده اند.
کلین، همچنین در طول فعالیتهایش، موفق به کسب عناوین و افتخارات زیر از سوی سازمانهای صهیونیستی و دیگر نهادهای معتبر دولتی و غیردولتی آمریکا و اسرائیل شده است که مهمترین آنها عبارتند از:
ـ لوح تقدیر از وزارت امور خارجه آمریکا به خاطر سهم برجسته اش در امور ملی و بین المللی.
ـ جایزه تاج گل مورد از بنیاد حداسه (Hadsseh)(جایزه ویژه بنیاد مذکور).
ـ جایزه انسان دوستانه از کمیته یادبود هولوکاست نیویورک.
ـ جایزه مدافع سرزمین یهود، از یکی از بنیادهای مستقر در اسرائیل.
ـ جایزه یادبود زیف ژابوتنسکی (Zeev Jabotinsky) .
ـ لوح تقدیر از مرکز سیاستهای امنیتی اسرائیل.
ـ عنوان "چهره ممتاز صاحب نظر" شهر واشنگتن و مؤسسه کانادایی پژوهش یهود.
ـ عنوان "صاحب نظر" در مونترال کانادا.
ـ منتخب ستون (Jewish Times) فیلادلفیابه خاطر حسن شهرت).
د ـ دیدگاهها و مواضع:
کلین یک صهیونیست افراطی است که دیدگاهها و مواضع او حتی از مواضع سیاستمداران رژیم صهیونیستی - که به ناچار الزاماتی را رعایت می کنند - نیز تندتر و اسرائیلی تر است. مواضع او نسبت به اسرائیل، روند صلح خاورمیانه و سخنان محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران علیه رژیم صهیونیستی عبارتند از:
1 ـ اسرائیل:
کلین رئیس سازمان صهیونیستی آمریکاست؛ سازمانی که به حمایت از اسرائیل مشهور است. وال استریت ژورنال (Wall Street Jounal) این سازمان را "قهرمان و صادق ترین حامی اسرائیل در میان جامعه یهودیان آمریکا" نامید. بنابراین، عملکرد سازمان متبوع کلین به خوبی موضع او را نسبت به اسرائیل آشکار می سازد.
کلین در چارچوب این سازمان مجموعه ای از تلاشهای اغلب موفق را در حمایت از اسرائیل در واشنگتن پی ریزی و آن را به یکی از مؤثرترین گروههای ذی نفوذ در کنگره آمریکا تبدیل کرد و خود نیز به عنوان شخصیت ذی نفوذ روابط آمریکا و اسرائیل شناخته شد. کلین به حدی در طرفداری از اسرائیل راسخ است که برای از بین بردن هر گونه تمایلات ضد اسرائیلی یا انتقادات مطرح نسبت به آن رژیم، حتی به کشورهای دیگر نیز سفر می کند تا با برقراری ارتباط و بحث و مذاکره با مسئولان ذی ربط آن کشور، نکات ضد اسرائیلی موجود را برطرف سازد.
2 ـ روند صلح خاورمیانه:
دیدگاه و موضع کلین نسبت به روند صلح خاورمیانه کاملاً افراطی است. او با هر گونه اعطای امتیاز اسرائیل به فلسطینیان و دیگر کشورهای عربیبرای برقراری صلح مخالف است.
استدلال او این است که چنین امتیازاتی باعث افزایش مطالبات اعراب خواهد شد، به گونه ای که واگذاری کامل بیت المقدس، بازگشت همه آوارگان فلسطینی و عقب نشینی اسرائیل به مرزهای 1967 و حتی 1948 را به دنبال خواهد داشت.
در این راستا، کلین با درج مقاله ای در جروزالیم پست، در مورخه 22 نوامبر 2002، مخالفت خود را با ایجاد یک دولت فلسطینی نیز اعلام کرد و آن را پاداشی به تروریستها خواند. او در استدلال خود نوشت: بوش که اخیرا گفت ما باید به عمر دولتهای تروریست خاتمه دهیم، خود در حال پایه ریزی مقدمات ایجاد یک دولت تروریستی جدید است. بوش بر اجرای نقشه راه پافشاری می کند، در حالی که این طرح پیغامی غلط و خطرناک به تروریستهایی است که کودکان اسرائیلی را در اتوبوسها و کافه ها می کشند.
3 ـ واکنش به سخنان رئیس جمهور ایران:
پس از سخنرانی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در همایش جهان بدون صهیونیسم و تأکید بر لزوم محو دولت غاصب اسرائیل از نقشه جهان، گروههای مختلف یهودی و صهیونیستی در کنار مقامات رسمی کشورهای مختلف علیه آن واکنش نشان دادند که این مخالفتها از رد آن سخنان تا درخواست اخراج ایران از سازمان ملل را در برمی گرفت. کلین از جمله آنانی بود که این سخنان را دعوت به یک جنگ مذهبی علیه دو عضو سازمان ملل (اسرائیل و آمریکا) نامید و با استناد به بندهایی از منشور سازمان ملل، از درخواست آریل شارون برای اخراج ایران از آن سازمان حمایت کرد و آن را جزء عواقب صریح و آشکار نقض منشور نسبت به فراخوان رئیس جمهور ایران نامید.
مآخذ:
- بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم،
1/10/1384، شماره 100.
- http://www.ZOA.org/president.htm.
- http://www.tampabay primer.org/index.cfm?actio n=articles$$drill=view Art$$art=603.
- http://www.freerepublic.com/focous/News/802220/posts.
- http://www.wrmea.com/backissues/0699/990606.html.
- http://www.mpac.org/government- article- display.aspx? ITEM=216.
- http://www.Meforum.org/article/460.