جاسوسی

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۶ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها) (۱ نسخه واردشده)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


"جاسوسی نحوه عمل سازمان اطلاعات برای دستیابی به اسرار و اختراعات می باشد به این صورت که جاسوس از طریق شنیدن یا عکس گرفتن یا در اثر همکاری با مزدور دیگر خواهد توانست بر اسرار مورد نظر دست یابد. این اعمال بدون اینکه جلب توجه کند انجام می گیرد و سپس اطلاعات به دست آمده توسط جاسوسی برای دولت متبوع ارسال می گردد و سازمانهای جاسوسی هنگام انجام عملیات نظامی یا مانورهای سیاسی یا معاملات بازرگانی آنها را مورد استفاده قرار می دهند."

به بیان دیگر می توان گفت که "جاسوسی و فعالیت جاسوسی در حد خود امری کاملاً سری به شمار می رود که هاله ای از سکوت و پنهان کاری آن را فرا گرفته است، فضای ظاهرا پیچیده ای که جاسوسی را در میان گرفته تنها تلاشی است که برای پنهان کردن ماهیت جاسوسی و فعالیت جاسوسان صورت می گیرد." به کارگیری این شیوه توسط نظامهای سلطه گر تاکنون تأثیرات شگرفی در تحکیم پایه های حکومتی آنها داشته است. به همین لحاظ است که سازمان اطلاعات و شبکه های جاسوسی و جمع آوری اطلاعات جایگاه برجسته و مهمی را در برنامه صهیونیسم جهانی از آن خود کرده و این امری طبیعی به شمار می رود.

تشکیل سازمانهای اطلاعاتی برای صهیونیسم (از زمانی که تنها اندیشه ای بیش نبود) چیز عجیبی می نمود. با استناد به مراجع تاریخی تأکید می کنیم که جنبش صهیونیسم (هرتزل مژده آن را داد و در کنفرانس بال سوئیس در سال 1897 دیگران را به تشکیل آن فراخواند) به ایجاد شبکه های جاسوسی پرداخت و آنها را تحت عناوین، شعارها و اهداف مختلفی در سراسر جهان به ویژه فلسطین پراکنده ساخت تا نفوذ و سلطه خود را در جهان تحکیم بخشد.

پس از تشکیل رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی به دلیل اینکه این رژیم هیچ حق قانونی در آن سرزمین نداشت و با مخالفت و دشمنی مسلمانان مواجه بود سعی کرد همواره خود را در حالت جنگ قرار دهد لذا این شیوه روند فزاینده ای پیدا کرد به گونه ای که این رژیم همواره در نقاط مختلف جهان به ترویج و توسعه جاسوسی مبادرت می ورزد. با این تفاوت که خطر و بیم جاسوسی در میان جاسوسان یهود که در ملیتهای مختلف آمریکایی، انگلیسی، روسی، فرانسوی، عربی و غیره و یا در پوشش نماینده دیپلماتیک، مأمور انجام مذاکره و یا مستشار فرهنگی و هنری به نقاط مختلف جهان فرستاده می شود، همواره پوشیده و پنهان و محتمل است. یک نمونه از این گونه جاسوسی عبارت است از اینکه:

در سال 1964 شخصی آمریکایی به نام دکتر "هامون" به شهر "الخلیل" وارد شد. او با خود توصیه ای از سران کشور اردن همراه داشت که خواستار تسهیلاتی ویژه برای انجام مأموریت او شده بودند و او به گونه ای وانمود می کرد که کارشناس آثار باستانی است.

دکتر هامون به مدرسه "ابن رشد" وارد شد ومدیر مدرسه هر چه را که او درخواست می نمود برایش مهیا کرد. او درخواست اتاق مخصوصی نمود که در آن بیشترین تعداد ممکن از آثار باستانی را بتوان جمع آوری کرد و دیگران از ورود به این اتاق و باز نمودن در آن ممنوع باشند.

او تمام سال را بدین ترتیب در شهر "الخلیل" گذرانید. سال دوم به مدرسه "بنات الخلیل" رفت و سال سوم به مدرسه سوم. دکتر هامون در مدت اقامت خود هدیه ای به مدرسه "ابن رشد" داد، و مبلغی به مدرسه "بنات الخلیل" کمک کرد و تا آغاز سال 1967 در آنجا باقی ماند. مدت کوتاهی به جنگ "ژوئن" باقی مانده بود که او مخفی شد و بعد از اشغال شهر الخلیل به صورت افسری از افسران ارتش اسرائیل ظاهر شد. در اواخر سال 1968 مشخص گردید که وی فردی یهودی به نام "ویشر" است و با تمام نیرو در جهت مصالح صهیونیسم فعالیت می کند.

"سازمان جاسوسی اسرائیل در حال حاضر نتیجه تجارب صهیونیسم جهانی و تلاشهای آن در جمع آوری اطلاعات، تحلیل و بررسی و استفاده از آنهاست. رژیم صهیونیستی بعضی مؤسسه های جاسوسی [[صهیونیسم جهانی، سازمان|سازمان صهیونیسم جهانی]] و آژانس یهود را که به ارث برده بود متحول ساخت و مؤسسه های جدیدی حسب نیازمندیهای خود، سیاستها و طرحهایش به وجود آورد و در مرحله اول تلاشهای اصلی خود را بر ضد ملت فلسطین و کشورهای عربی متمرکز ساخت" تا بتواند پایه های حاکمیت نامشروع خود را در سرزمینهای اشغالی عربی تحکیم بخشد.

این مؤسسه های جدید در یک سازمان به نام "موساد" سازماندهی شد. به زبان عبری به آن "علیابت" یا سازمان مهاجرت دوم و امنیت گفته می شود. (نک: موساد)

نام موساد احساس نفرت و بیزاری کشورهای عربی درباره رژیم صهیونیستی (اسرائیل) و به طور کل مسلمانان جهان را برمی انگیزد.

موساد از زمان تشکیل خود از دو ویژگی برجسته برخوردار است. یکی اینکه تعداد زیادی از یهودیان در تمامی کشورهای جهان پراکنده اند. بدین لحاظ دستیابی موساد به کمکهای آنها بسیار ساده و آسان صورت می پذیرد و این رژیم به راحتی می تواند افرادی از آنها را به عنوان عناصر خود انتخاب کند.

ویژگی دوم این است که اسرائیل به دلیل اینکه غاصبانه و بدون هیچ گونه حق قانونی در سرزمین فلسطین تشکیل شده است. بدین لحاظ از زمان تشکیل، در حالت جنگ به سر می برد و طبیعتا عناصر موساد نیز در یک محیط جنگی فعالیت کرده و همیشه برای انجام هرگونه عملی آماده اند. جاسوسان اسرائیلی شاهد هیچ دوره صلح و آرامشی نبوده اند که آنها را از فعالیت بازدارد. از آنجایی که این عناصر دائما برای بقای خود می جنگند لذا در استفاده از هیچ راهی برای تحقق اهدافشان تردید به خود راه نمی دهند. به عنوان نمونه می توان به ترورهایی که گاهی اوقات صورت می گیرد اشاره کرد.

سازمان جاسوسی اسرائیل به منظور جاسوسی بیشتر و دقیق تر از کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای عربی پیرامون خود، پس از جنگهای متعدد با اعراب در سالهای 1948، 1956، 1967 و 1973 دستیابی به فن آوری پیشرفته در جاسوسی خود بر ضد کشورهای اسلامی را در اولویت اول خود قرار داد و توانست با کمک سازمانهای جاسوسی آمریکا، انگلستان و فرانسه علاوه بر ایجاد شبکه های مزدوران جاسوسی به فن آوری پیشرفته ای ازجمله استفاده از سیستمهای رایانه ای در جاسوسی خود، شنود و میکروفون گذاری و... دست یابد.

این اطلاعات جمع آوری شده پس از ورود به سازمان در اختیار افراد متخصص و کارشناس قرار می گیرد تا در آینده در تهاجم نظامی علیه کشورهای عربی و فشارهای اقتصادی و نیز اجرای برنامه تخریب تأسیسات نظامی و غیرنظامی کشورهای اسلامی و جنگ روانی از طریق رسانه ها، از آنها استفاده و بهره برداری کنند. موساد توجه خود را به جمع آوری اطلاعات زیر معطوف می کند:

1 ـ اطلاعات نظامی

2 ـ اطلاعات اقتصادی

3 ـ اطلاعات از جبهه داخلی

4 ـ اطلاعات سیاسی

پس از اینکه رژیم صهیونیستی به این اطلاعات دست یافت و کارشناسان سازمان اطلاعات و جاسوسی آنها را مورد بررسی و تحلیل قرار دادند به مرحله دوم که به کمک این اطلاعات بدان دست یافته است قدم می گذارد، اطلاعات وارده به اسرائیل امکان داده یا می دهد که:

ـ برای هر درگیری یا تهاجم نظامی برنامه درستی تهیه کند، زیرا این برنامه ریزی بر پایه اطلاعات دقیقی صورت می گیرد که بررسی تمامی احتمالات در خلال مبارزه و به عبارت دیگر تحقق عنصر غافلگیری را امکان پذیر می سازد.

ـ دست به عملیات تروریستی بر ضد مبارزان فلسطینی و دیگر مبارزان مسلمان ضد صهیونیستی در داخل و خارج مرزهای فلسطین اشغالی بزند.

ـ تأسیسات حیاتی، کارخانه های تولیدی و نیروگاههای برق را تخریب کند. این کار چه در زمان آمادگی برای جنگ یا در خلال جنگ و یا حتی پس از آن تأثیراتی عمیق و حیاتی به دنبال دارد. بمباران تأسیسات هسته ای عراق و نیز جمع آوری اطلاعات از مراکز و تأسیسات حیاتی ایران توسط جاسوسانوابسته به موساد در همین راستا قابل توجه است.

ـ پخش اخبار دروغین و شایعات مسموم و ایجاد شک و تردید نسبت به برنامه های دولتها و عملکرد داخلی و خارجی آنها و تلاش برای ایجاد آشوبهای تفرقه انگیز و تضعیف همبستگی بین گروههای مردم در جوامع اسلامی به ویژه عربی.

ـ آسیب رساندن به روابط حسنه بین کشورهای اسلامی با یکدیگر و کشورهای عربی و دیگر کشورها و ازبین بردن صداقت موجود بین دو طرف به منظور تأثیرگذاری بر افکار عمومی جهان تا به طرفداری از رژیم صهیونیستی (اسرائیل) و اهداف توسعه طلبانه آن بپردازند. به عنوان نمونه: تلاش برای برهم زدن مناسبات سیاسی ترکیه و ایران از طریق مطبوعات وابسته ترکیه و برخی دولتمردان آن کشور. رژیم اشغالگر تظاهر می کند کشورش متجاوز نیست بلکه مورد تجاوز واقع شده است.

شگردهای رژیم صهیونیستی در جاسوسی:

رژیم صهیونیستی برای رسیدن به اهداف مورد نظر خویش در سلطه بر جهان، از شگردهای مختلفی برای جمع آوری اطلاعات در میان دیگر اقوام غیریهودی به ویژه اعراب استفاده می کند. این شگردها عبارتند از:

1 ـ استفاده از کودکان بی سرپرست عربی:

سازمان اطلاعات اسرائیل افراد ضعیف النفس، منحرف و ماجراجو را شکار کرده و آنها را وارد معرکه جاسوسی به نفع اسرائیل و علیه هموطنان عرب خود می کند. علاوه بر آن با آموزش ویژه سربازانی که در هنگام جنگ به دست اسرائیل اسیر شده اند از آنها برای جاسوسی علیه وطنشان استفاده می کند.

2 ـ سوءاستفاده از بدعتهای دینی:

سازمان جاسوسی اسرائیل برنامه ای مدون و چاپ شده دارد که قائل به همکاری با گروههایی است که خود را "فرقه دینی" می نامند. در حالی که آنها بدعت گزارانی هستند که جنبش صهیونیسم آنها را تغذیه کرده و دستگاه اطلاعات اسرائیل نیز سازمان دهی می کند تا درواقع تحت پوشش دین مزدورانی سر به راه و فرمانبردار برای حاکمان تل آویو باشند.

شاید بارزترین دلیل برای تأیید این ادعا سیطره صهیونیسم بر بسیاری از کلیساهای پروتستان در ایالات متحده باشد. در آنجا هیچ رابطه معنوی بین کلیساها وجود ندارد و همین امر آنها را برای مطامع اسرائیل سهل الوصول می سازد. اما برعکس کلیسای کاتولیک قدرت و موجودیت خود را از قدرت مرکز به نمایندگی پاپ و شورای واتیکان دریافت می کند.

علاوه بر این میلیونها تن از پیروان مذهب پروتستان معتقدند "مسیح جدید" که ذکر آن در "عهد جدید" (از کتاب مقدس) آمده است، خواهد آمد. همین امر این گونه افراد ساده و پرهیزکار را تشویق کرده است تا آمدن مسیح را (که مشروط به بازگشت بنی اسرائیل به فلسطین است) با تأیید طرح صهیونیستی بازگشت یهودیان به "ارض موعود" تسریع کنند.

3 ـ پخش و توزیع مواد مخدر در جوامع غیریهودی:

طی تحقیقاتی که اداره های ضد جاسوسی ویژه در کشورهای مصر، سوریه و لبنان در مورد شبکه های جاسوسی اسرائیل به عمل آوردند حقیقت وحشتناکی را کشف کردند که نشان دهنده بخش مهمی از طرحکینه توزانه اسرائیل برای ازبین بردن تمامی غیریهودیان است. اگر اسرائیل نتواند با استفاده از ثروت، زن و یا محرکهای دیگر، غیریهودیان را نابود کرده و بر آنها چیره شود در نتیجه برنامه بلندمدتی را در دست دارد که نتایج و بازتابهای آن بسیار خطرناک تر هستند. برنامه ای که اعصاب و روحیات جوامع غیریهودی به ویژه مسلمانان را ویران می کند تا اجرای ساده ترین روشها برای ساختن ملتی تسلیم پذیر تسهیل گردد، ملتی که از کوچکترین اشاره یا اقدامی که از سوی منبع رساننده این سموم صادر می شود تبعیت می کند، سمومی که حواس و احساسات او را در قبضه قدرت خود گرفته است.

این برنامه عبارت است از انتشار انواع مختلف مواد مخدر در کشورهای اسلامی به ویژه عربی و در نتیجه تشویق افراد به استفاده از آنها و در نهایت ایجاد اعتیاد به این مواد در افراد جامعه. در این حال دستیابی به این مواد از طریق گروههای داخلی که برای اطلاعات اسرائیل کار می کنند کار آسانی است.

"بیشتر بازداشت شدگان شبکه های جاسوسی اسرائیل در برابر محققان و یا دادگاه به صراحت اعتراف کرده اند که از زمان پیوستن به اطلاعات اسرائیل علاوه بر فعالیتهای جاسوسی به انتقال مواد مخدر نیز می پرداختند. کارگاههای اسرائیلی این مواد را در سرزمینهای اشغالی فلسطین تولید می کنند تا به طور قاچاق از طریق غزه ـ لبنان به شهرها و کشورهای عربی انتقال یابند.

بازداشت شدگان در خلال اعترافات خود به این نکته اشاره کرده اند که سازمان اطلاعات اسرائیل بدون دریافت هرگونه وجهی، مقداری هروئین، کوکائین، مرفین و حشیش در اختیار آنان گذاشته و از آنان می خواست تا این مواد را از مرز خارج کرده و آنها را به باندهای توزیع و قاچاق مواد مخدر فروختهو وجه آن را از آنان دریافت کنند. هدف سازمان اطلاعات اسرائیل از انتشار استعمال این مواد آن است که جوانان عرب را از فکر کردن به موضوعات عمیق تر از لذتهای زودگذر بازدارد و روح مقاومت و جنبش را در آنان کشته و تخم اعتیاد را در وجود تمامی آنان بپاشد."

4 ـ سوءاستفاده از عنصر زن در سازمان جاسوسی اسرائیل:

هر قدر تعداد جاسوسان زیاد شده و اعمال خارق العاده آنان از تنوع بیشتری برخوردار شود باز هم زن جایگاه خاص و برجسته ای را در عرصه جاسوسی دارد. زیرا جنس لطیف جایگاه برجسته ای را در عرصه جاسوسی از آن خود کرده و تاریخ جاسوسی آن از لحاظ شأن و مقام دست کمی از تاریخ جنس خشن ندارد.

زن زیبا و باهوش می تواند یک جاسوس کامل بوده و گاهی اوقات به خاطر تیزهوشی و سحر زیبایی و مهارتهای طبیعی خود حتی از مردان نیز موفق تر باشد. به ویژه اگر در کشورهایی مانند کشورهای شرق که عطش جنسی بر آنها حاکم است حضور داشته باشد. زیبایی و جاذبه جنسی زن در امور جاسوسی نقش مهم و اصلی را بازی کرده و پیوسته او را در رأس کسانی قرار می دهد که تحت عنوان ستون پنجم عملاً در عرصه جاسوسی فعالیت می کنند.

از سوی دیگر جاسوس فعالیت خود را در نهان انجام می دهد اما زن در بیشتر اوقات با حضور صحنه های نمایش و فیلمها، زیبایی و جذابیت خود را به معرض نمایش گذاشته و دام خود را برای کسانی که خود به افتادن در آن تمایل دارند می گسترد. بدین طریق زن به اعماق اسرار مرد (که یک جاسوس مرد برای جمع آوری آنها با مشکلات و موانع زیادیروبه رو می شود) پی برده و این اسرار از طریق نجواهای مرد و پرسشهای زن به مرجعی که زن را مأمور کرده است می رسد تا این مرجع مطالب مورد نیاز خود را از آنها استخراج کند. مرد هر چقدر هم که از زن نفرت داشته و خود را دشمن زن بداند بالاخره روزی در دام وی گرفتار می شود.

کارل فون هورن ژنرال سوئدی و فرمانده نیروهای ناظر بر آتش بس در فلسطین در خاطراتی که از زمان حضور خود در فلسطین نوشته است در مورد نقش دختران اسرائیلی چنین می گوید:

"اصول، واقعا تا سطح بسیار پایینی تنزل یافته اند و به همراه آن مأموران سازمان ملل در فلسطین که در معرض محرکهای آشکار و آرام بخش قرار گرفته اند نیز تنزل پیدا کرده اند. روزی از روزها با ورود یک دختر زیبا از فرقه فداییان اسرائیل به چادر خودم غافلگیر شدم. مدتی طولانی با من به صحبت پرداخت و می خواست چیزهای زیادی را بداند: اینکه آیا من معشوقه سوئدی یا اسرائیلی را ترجیح می دهم؟ از عادتهای خاص خودم می پرسید. سعی می کرد با صحبت از رختخواب و... به تمامی اطلاعات و تلگرافهای رد و بدل شده بین من و دبیرکل سازمان ملل متحد که نیروهای نظامی و غیرنظامی اسرائیل به آن نیاز داشتند دست پیدا کند اما من در برابر او از خود ضعفی نشان ندادم."

آنچه بیان شد یک نکته از هزاران بود. بسیاری از رویدادها و داستانهای واقعی وجود دارد که به وضوح شیوه های اطلاعات اسرائیل در استفاده از غریزه جنسی برای اجرای اهداف خود را نشان می دهد. حال این شیوه ها در هر سطحی از زشتی و وقاحت که می خواهد باشد. زیرا مطلبی هست که در چنین مواردی می گوید:

"گاهی اوقات لازم است که از غریزه جنسیبه عنوان یک ابزار فعال برای راضی کردن دیگران استفاده کرد، این کار برای خدمت به اصولی صورت می گیرد که به خاطر آنها باید تمامی وسایل ممکن را مورد استفاده قرار داد."

داستان هتل "بیرلا" لکه ننگی بر پیشانی سازمان اطلاعات و جاسوسی اسرائیل و روشهایی است که برای کسب اطلاعات از آنها استفاده می شود.

رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل از طریق فراهم کردن زیباترین دختران، بهترین اماکن شب نشینی و شبهایی سرشار از انواع فساد و هوسرانی برای ارضای سفیران دیگر کشورها در تل آویو، تلاشهایش را در راستای کسب تأیید آن کشورها متمرکز کرده بود.

5 ـ جاسوسی تحت پوشش هنرپیشگی:

اطلاعات اسرائیل در پس هنرپیشگان دوره گرد می باشد. هنرپیشگانی که در قالب گروههای نمایشی به گردش و رفت و آمد در کشورهای عربی می پردازند. به ویژه هنرپیشگانی که به عمل همنشینی می پردازند از مهم ترین و خطرناک ترین وسایلی هستند که سازمان جاسوسی اسرائیلی در زمینه استفاده از غریزه جنسی به عنوان ابزار تأمین منابع و جمع آوری اطلاعات از کشورهای عربی، از آنها بهره می گیرد.

(ن. ر: موساد، سازمان؛ دستگاه اطلاعاتی اسرائیل، تاریخچه)

مآخذ:

  1. الجزایری، سعید: سازمانهای اطلاعاتی جهان، عباس سعیدی فر، انتشارات سکه، چاپ اول، 1363.
  2. العلوی، أیمن: الجاسوسیة الاسرائیلیة تحت المجهر، دارالرافد للطباعة والنشر، لندن، 1414 هجری ـ 1993 میلادی.
  3. الخطرالصهیونی فی العالم الاسلامی، (بی تا، بی جا، بی نا).
  4. الموسوعة الفلسطینیة، "الاستخبارات (جهازالاسرائیلی)"، هیئه الموسوعه الفلسطینیه، دمشق، جلد اول، 1984.
  5. مردوی، کیو: اشهر أجهزه المخابرات فی العالم، مؤسسه الایمان ـ دارالجدید، الطبعه الاولی، 1994.
  6. دیکون، ریتشارد: الموسّاد، جهاز الموت الیهودی الدّامی، ترجمه عربی لجنة الاعداد والترجمه، مکتبة الثقافة، چاپ اول، بیروت 1995.
  7. العابد، ابراهیم: سیاسة اسرائیل الخارجیة اهدافها و وسائلها و ادواتها، مرکز ابحاث منطقه التحریر الفلسطینة.
  8. علی، محمدعلی والحمصانی، محمد: فلسطین فی ما فیهاالعربی و حاضرها الصهیونی، (بی جا، بی تا).
  9. کوکریدج: الاحطبوط ـ قصة الجاسوسیة فی العالم، ترجمه عربی ودیع سعید، (بی جا، بی تا).
  10. وولف، جان: یقظة العالم العربی، ترجمه منشورات المکتب التجاری للطباعة والتوزیع والنشر، بیروت.
  11. قعوار، ادیب: المرأه الیهودیة فی فلسطین المحتلة، سلسله دراسات الفلسطینیة.