دفاع از یهود، اتحادیه

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۹ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


در میان سازمانهای تروریستی یهودی، اتحادیه دفاع از یهود (Jewish Defense League)از سابقه ای طولانی و فعالیتهایی گسترده برخوردار بوده است. این سازمان مشهورترین سازمان تروریستیصهیونیستی - غیردولتی می باشد که فعالیتهای آن گستره وسیعی از قتل و کشتار در نقاط مختلف جهان را در برگرفته است.

اتحادیه دفاع از یهود یکی از مجموعه سازمانهای تروریستی بی شماری می باشد که با هدف پیشبرد اهداف صهیونیستها در اقصی نقاط جهان پدید آمده و اقدامات خشونت آمیزی را علیه غیریهودیان و حتی یهودیان مخالف آرمانهای صهیونیستی انجام داده اند. تروریسم صهیونیستی در اندیشه برتری نژادی آن قرار دارد. برپایه این اندیشه که یهودیان نژاد برتر و در واقع تنها انسانهای برگزیده روی زمین هستند انجام فعالیتهای تروریستی علیه غیریهودیان توجیه پذیر است.

اتحادیه دفاع از یهود در سال 1968 توسط حاخام میرکاهانا (Meir Kahane) تأسیس شد. میرکاهانا در سال 1932 در خانواده ای ارتدوکس در نیویورک متولد شد. او از همان آغاز جوانی فعالیتهای خود را در راستای دفاع از آرمانهای صهیونیسم بین الملل آغاز کرد. وی برای اولین بار در سن 15 سالگی (سال 1947) به جرم حمله به ارنست بوین وزیر امور خارجه بریتانیا که از نیویورک دیدن می کرد به زندان افتاد. بوین از معدود اعضای کابینه بریتانیا در آن زمان بود که روابط خوبی با صهیونیستها نداشت.

کاهانا در دهه 1960 زندگی دوگانه ای داشت. او در این زمان تحت نام "میشل کنیگ" زندگی می کرد و هویت واقعی خود را حتی از همسرش نیز پنهان کرده بود. در این زمان وی برای سازمان سیا و FBI فعالیت می کرد و در عین حال با سازمانهای تروریستی یهودی از جمله موساد نیز همکاری داشت.

در سال 1968 زندگی کاهانا متحول شد. او در این سال چند تن از دوستان یهودی خود را جمع کرده و اتحادیه دفاع از یهود را تشکیل داد. این جنبش با بیان شعارهایی در دفاع از یهودیان به سرعت موردتوجه رسانه های اروپا و آمریکا قرار گرفت. جنبش مذکور با حمایت دو گروه مواجه شد: حزب دست راستی حیروت در اسرائیل و یهودیان ثروتمند آمریکا و اروپا.

در سال 1971 کاهانا و چند تن از اعضای اتحادیه به جرم تلاش برای انجام فعالیتهای تروریستی در آمریکا دستگیر شدند که در طی آن کاهانا به سه سال زندان محکوم شد. وی پس از آزادی از زندان در سال 1974 به اسرائیل رفت و در همانجا اقامت گزید. وی در اسرائیل حزب تندرویی به نام حزب کاخ را تشکیل داد و در سال 1984 از طریق همین حزب به عنوان نماینده وارد کنست شد.

با دستگیری کاهانا در سال 1971 اتحادیه دفاع از یهود فعالیتهای خود را زیرزمینی کرد و در قالب گروههای جدیدی مثل "گروه زیرزمینی یهودیان متحد" به اقدامات خود ادامه داد. کاهانا نیز در 5 نوامبر 1990 هنگامی که در هتلی در نیویورک مشغول سخنرانی برای طرفداران خود بود ترور شد.

الف ـ ایدئولوژی و اصول:

چنانچه کاهانا در یادداشتهای خود به آن اشاره کرده است اتحادیه دفاع از یهود با هدف حمایت از یهودیان و منافع آنها در سطح جهان و همچنین ایجاد روحیه جمعی در میان آنها پدید آمد. براساس نوشته های کاهانا وی با توجه به انتقادها و حملات لفظی و فیزیکی متعددی که در اواخر دهه 1960 علیه یهودیان به طور اعم و رژیم اسرائیل به طور اخص می شد تصمیم به تأسیس سازمان مزبور گرفت. آنچه در تحلیل تشکیل چنین سازمانی در ایالات متحده می توان گفت آن است که یک سال قبل از تشکیل این سازمان یعنی 1967 جنگی میان اعراب و اسرائیل رخ داده بود که براساس آن سرزمینهایی از فلسطینیان و بخشهایی از اردن و سوریه به اشغال رژیم صهیونیستی درآمده بود.

این مسئله باعث تشدید احساسات ضداسرائیلی مسلمانان و برخی از غیرمسلمانان در اقصی نقاط جهان شده و مخالفتهایی را از سوی آنها به دنبال داشت. در چنین فضایی طبیعتا محافل صهیونیستی بهترین گزینه را تشکیل سازمانی تروریستی می دیدند که با ایجاد رعب و وحشت در میان مخالفان رژیم صهیونیستی از سطح فعالیتها و مبارزات آنان بکاهند.

کاهانا پنج اصل را به عنوان اصول سازمان تازه تأسیس خود معرفی کرد. این اصول عبارت بودند از عشق، افتخار، سرسختی، اتحاد و ایمان. منظور از "عشق" عشق و علاقه به تمامی یهودیان، دین یهود و سرزمین یهود بود. "افتخار" به این معنا بود که هر یهودی باید به قومیت و دین خود افتخار کند چرا که قوم و دین یهود برتر از همه است. اصل "سرسختی" نیز به آن اشاره داشت که یهودیان در دفاع از خود و پیشبرد اهداف و برنامه هایشان باید مثل آهن سفت و محکم باشند. "اتحاد" نیز به آن اشاره داشت که یهودیان می بایست برای تأمین منافع خود می بایست با هم متحد باشند و هرجا که لازم شد و با هر وسیله ای به دفاع از هم بپردازند. بر پایه این اصل بود که حملات تروریستی بسیاری از سوی این اتحادیه انجام شد. اصل ایمان نیز بر حقانیت دین یهود و آرمانهای یهودیان تأکید داشت.

ب ـ حامیان اتحادیه در غرب:

از بدو تشکیل این اتحادیه بسیاری از رهبران یهودیان در اسرائیل، آمریکا و اروپا حمایت علنی خود از این اتحادیه را اعلان داشتند. احزاب و گروههای دست راستی در اسرائیل مثل حزب حیروت و یهودیان ثروتمند ساکن آمریکا و اروپا از اتحادیه دفاع از یهود حمایت می کردند. سازمانهای یهودیان در آمریکا نظیر: کمیته یهودیان آمریکا، انجمن ضد افترا و کنگره یهودیان اروپا به طور ضمنیاز این اتحادیه و کاهانا حمایت نمودند.

در ضمن اتحادیه مذکور از حمایت عامه یهودیان در غرب نیز برخوردار بود. در طی دوران فعالیت این سازمان میلیونها دلار از سوی یهودیان غربی در اختیار آن قرار گرفت. برای ارائه نمونه هایی از حمایت یهودیان آمریکا از اتحادیه دفاع از یهود می توان به سخنرانی کاهانا در سال 1971 در کنیسه معروف پوتوماک واقع در مریلند آمریکا اشاره کرد که پس از آن مبلغی معادل ده هزار دلار از سوی حاضران در اختیار وی قرار گرفت.

موضوع سخنان وی ترور شخصیتهای مخالف یهودیان بود. همچنین می توان به حمایت آشکار جکی ماسون (Jackie Mason) ، کمدین معروف انگلیسی از کاهانا اشاره کرد. وی که یهودی بود همواره می گفت: "اسرائیل با توجه به دشمنان بی شمار خود نباید به اصول دموکراتیک التزام داشته باشد." در اسرائیل نیز این سازمان از حمایت گسترده ای برخوردار بود و حتی بسیاری از مردم عادی به ویژه یهودیان سفاردی نیز به آن کمک می کردند. این در حالی بود که حوزه فعالیت اتحادیه مذکور عمدتا در ایالات متحده قرار داشت. در میان احزاب و گروههای سیاسی اسرائیل، بیش از همه حزب دست راستی حیروت از این سازمان حمایت می کرد.

علی رغم قرار داشتن نام این سازمان در لیست گروههای تروریستی در آمریکا برخی از چهره های سیاسی در این کشور نیز از سازمان مذکور حمایت می کردند. برای مثال دو تن از سناتورهای دمکرات آمریکا به نامهای هنری جکسون و ماریو بیاگی که اصالتا نیز یهودی نبودند روابط نزدیکی با کاهانا داشتند.

رسانه های جمعی در غرب نیز نگاه انتقادی چندانی به سازمان کاهانا نداشتند. به ویژه روزنامه نیویورک تایمز مقالاتی را در حمایت از این سازمانچاپ می کرد. کتاب معروف کاهانا با نام "آنها باید بروند" نیز که دارای مایه های نژادپرستی و خشونت طلبی بود توسط انتشارات معروف گراست به چاپ رسید. به طور کلی تلویزیون، روزنامه ها و مجلات غربی عمدتا کاهانا را موضوع انتقادات خود قرار ندادند و همواره سعی می کردند حوادث تروریستی که در آمریکا انجام می شد را به سازمانهای غیریهودی نسبت دهند.

ج ـ ارتباط با اسرائیل:

کاملاً آشکار است که اسرائیل از جمله مهمترین حامیان گروههای تروریستی یهودی در جهان می باشد. این گروهها به عنوان ابزار فشار اسرائیل در کشورهای مختلف عمل می کنند و در جهت اهداف و برنامه های اسرائیل در این کشورها فعالیت می کنند. اتحادیه دفاع یهود نیز از این قاعده مستثنی نیست. ویکتور اوسترافسکی (Victor Ostrovsky) یکی از افسران سابق موساد در کتابی با نام "در راه جاسوسی" به این موضوع اشاره کرده است.

وی در این کتاب آورده است "اتحادیه دفاع از یهود که در آمریکا فعالیت می کرد با موساد ارتباط داشت و اگرچه همه فعالیتهای آن با هماهنگی و به دستور موساد انجام نمی شد، اما در عین حال اگر خواسته ای از سوی موساد از این اتحادیه مطرح می شد، این اتحادیه، آن را عملی می کرد. "اوسترافسکی همچنین به موضوع تعلیم اعضای این اتحادیه توسط اسرائیل اشاره می کند و می گوید "شاخه های تروریستی این اتحادیه در اسرائیل تعلیم می دیدند و به علاوه تسلیحات مورد نیاز این اتحادیه نیز از سوی اسرائیل تأمین می شد.

د ـ فعالیتها و اقدامات:

اتحادیه دفاع ملی در طول دوران فعالیت تروریستی خود صدها اقدام غیرقانونی و تروریستیعلیه به اصطلاح "دشمنان" قوم یهود انجام داد. این اقدامات شامل حملات تروریستی و قتل و کشتار، حملات فیزیکی و ضرب و شتم و مزاحمتهای ساده ای نظیر تهدید به مرگ از طریق تلفن بود. از جمله اقدامات تروریستی این سازمان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1 ـ در 26 ژانویه 1972 گروهی از اعضای اتحادیه، دفاتر مرکز فرهنگی شوروی در نیویورک را منفجر کردند که در نتیجه آن مسئول این مرکز کشته و 13 نفر دیگر زخمی شدند. در آن زمان مشخص نبود که چه گروهی این کار را انجام داده است، اما چند سال بعد کاهانا مسئولیت این عملیات را برعهده اتحادیه دفاع یهود قرار داد.

2 ـ در اولمه 1972 اعضای این اتحادیه به کنسولگری استرالیا در واشنگتن حمله کردند و نماینده استرالیا در این کنسولگری را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

3 ـ در اول مه 1974 یکی از عربهای ساکن آمریکا به نام دکتر محمدمهدی که فعالیتهایی را در دفاع از مردم فلسطین انجام می داد مورد ضرب و شتم قرار گرفت و روانه بیمارستان گردید. همچنین چند روز بعد مطب وی در منهتن منفجر و به طور کامل تخریب شد.

4 ـ در 21 فوریه 1975 یکی از اعضای جوان اتحادیه به نام دیوید کاماکو، یک هواپیمای دولتی متعلق به FBI را به همراه خلبان آن ربود و در قبال آزادی آنها تقاضای دریافت دو میلیون دلار پول را مطرح کرد. به دلیل عدم موافقت مقامات FBI با این خواسته، کاماکو هواپیمای مزبور به همراه خلبانش را منفجر کرد.

5 ـ در 11 آوریل 1982 آلان گودمن یکی دیگر از اعضای این اتحادیه به روی نمازگزاران در مسجدی در بیت المقدس آتش گشود که در نتیجه آن دو نفر کشته شدند.

6 ـ در آگوست 1985 دو تن از نازیهای سابق که در دوران جنگ جهانی دوم در ارتش آلمان فعالیت داشتند در حملاتی جداگانه در نیویورک ترور شدند. اتحادیه دفاع یهود مسئولیت این حملات را برعهده گرفت.

در هر حال فعالیتهای اتحادیه دفاع از یهود شامل انجام اقدامات تروریستی علیه غیریهودیانی بوده که با آرمانها و اهداف صهیونیستی به مخالفت برخاسته اند. چنانچه در موارد فوق نیز مشاهده می شود فعالیتهای این اتحادیه عمدتا در آمریکا و به ویژه نیویورک متمرکز بوده اند. به علاوه اهداف این اتحادیه عمدتا غیریهودیها و از جمله شورویها و نازیها بوده اند. اوج فعالیتهای این اتحادیه در زمان ریاست کاهانا بر آن یعنی در دهه 1970 بود. در آن زمان نام این اتحادیه در هر روزنامه ای به چشم می خورد. اما با زندانی شدن کاهانا و بعد انتقال وی به اسرائیل از میزان فعالیتهای این سازمان کاسته شد.

پس از ترور کاهانا در سال 1990 شاخه تروریستی این سازمان غیرفعال شد. با فروپاشی شوروی سابق و از بین رفتن فضای دوقطبی حاکم بر جهان این سازمان که عمدتا علیه منافع شوروی در غرب فعالیت می کرد فعالیتهای تروریستی خود را کنار گذاشت.

دفتر فدرال تحقیقات آمریکا (FBI)همواره نام این سازمان را در میان گروههای تروریستی قرار داده است. در گزارش منتشره از سوی FBIدر سال 1992 آمده است که اتحادیه دفاع ملی با انجام 37 حمله تروریستی در طی سالهای 1968 تا 1991 جزء گروههای تروریستی فعال در آمریکا بوده است. در این گزارش همچنین با اشاره به اهداف گروه مذکور آمده است که "این گروه با حملات تروریستی خود علیه شوروی (سابق)، نقش زیادی در ایجاد تنش در روابط میان آمریکا و شوروی داشته است."

در گزارش مزبور همچنین آمده است که درطول دوران فعالیت این اتحادیه هفت نفر توسط آن ترور و حداقل 22 نفر زخمی شده اند. 62 درصد حملات این اتحادیه علیه اموال و داراییهای کشورهای متخاصم بوده، 30 درصد علیه اموال و املاک اشخاص بوده، شش درصد علیه نهادهای آکادمیک و مذهبی و دو درصد علیه جان اشخاص بوده است.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، 13/8/1383، شماره 2ـ2ـ56 .
  2. www.Lawrencehill books.com/The False Prophet: Rabbi Meir Kahane.
  3. Avishai Margalit. The Violent Life of Yitzhak Shamir, The New York Bools.
  4. www.Law rencehill books.com/The false prophet: Rabbi Meir Kahane.
  5. www.jdi.org/information/five-principles.
  6. Geoffrey wigoder, Dictionary of Jewish Biography (New York, 1991) P.250.
  7. www.Evening star.com.
  8. Quoted in: J. Kifner, Meir Kahane, New York Times. 6, 1990. p. B13.
  9. www.Lawrence hill book.com/The false Prophet: Rabbi Meir Kahane.
  10. www.Losangelestimes.com (1993/7/19).
  11. www.Newsweek.com (1992/9/17).
  12. www.Brooklyn.com (1980/4/13).
  13. www.Jewishpress.org(1982/10/1).