دایره المعارفها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


اهمیت و جایگاه دایره المعارفها در عرصه علمی و فرهنگی بر کسی پوشیده نیست. سازمان صهیونیسم جهانی، با در نظر داشتن این مهم، دهها تن از مأموران و پیروان خود را برای نفوذ در این عرصه مأمور کرده، تا جایی که امروزه، به ندرت دایره المعارفی می توان پیدا کرد که از آن بوی صهیونیسم به مشام نرسد.

بنابراین، جای تعجب نیست که اغلب دایره المعارفهای موجود، با اینکه اطلاعات خود را در همه زمینه ها، به شیوه ای علمی و موضوعی ارائه می دهند، مع الأسف، درباره اسلام و مسلمانان، به طور غیر مستند و تحریف شده سخن می گویند. دکتر کامل العسلی در گفت وگو با نشریه الدستور چاپ اردن، تاریخ 15/5/1982 در این باره می گوید:

"نگاهی شتاب زده به دایره المعارف انگلیسی بریتانیکا، دایره المعارف آمریکایی مایر، دایره المعارف لاروس فرانسه و دایره المعارف آلمان، این واقعیت را آشکار می کند که چگونه این دایره المعارفها، دیدگاههای صهیونیستی را اساس کار خود قرار داده واز آن دفاع می کنند. در تمام این دایره المعارفها، از سرزمین فلسطین به نام اسرائیل یاد و ادعا شده که نه در تاریخ و نه در قوانین بین المللی، هیچ گاه کشوری به نام فلسطین وجود نداشته است. در این دایره المعارفها حکومت داود و سلیمان آغاز تاریخ بیت المقدس قلمداد شده است. این در حالی است که قدس کنعانی، بیش از دوران داود و سلیمان و حداقل دو هزار سال قبل سابقه داشته است."

دکتر العسلی در ادامه اشاره می کند که فصل مربوط به قدس در دایره المعارف اسلامی را یک یهودی صهیونیست نوشته است.

دایره المعارف انگلیسی بنوکاکستون شدیدا ضد اسلامی است و توزیع آن در بسیاری از کشورهای عربی ممنوع است. بریتانیکا که از معتبرترین و رایج ترین دایره المعارفهای دنیا به شمار می آید، بی شباهت به نیوکاکستون و بقیه نیست.

این دایره المعارف وقتی از قرآن کریم سخن می گوید، این گونه القا می کند که قرآن کریم، کلام خداوند متعال نیست.

سم پاشیهای صهیونیسم در دایره المعارف سازمان بین المللی یونسکو نیز مشاهده می شود. این در حالی است که بخش عمده هزینه های این سازمان بین المللی از سوی جهان عرب و اسلام تأمین می شود. در جلد سوم دایره المعارف یونسکو، موسوم به تاریخ بشریت و پیشرفت علمی و فرهنگی آن، تحت عنوان تمدنهای بزرگ در دوره های میانه، این ادعای گستاخانه درباره اسلام به چشم می خورد:

اسلام تلفیقی از ادیان یهود و مسیح به اضافه سنتهای بت پرستی اعراب است. اسلام سنتها و مراسم قبیله ای را به این جهت حفظ کرد تا قبایل را به این دین جذب کند.

در دایره المعارف شوروی (سابق) نیز موارد مشابهی وجود دارد. ردپای صهیونیسم در فرهنگهای جهانی نیز قابل مشاهده است. در کتاب انگلیسی زبانفرهنگ تاریخ جهان ادعا می شود که گروههای جنایتکار مافیایی، ریشه عربی دارند.

در فرهنگ آمریکایی وبستر ـ که بیشتر به دایره المعارف شباهت دارد ـ از شخصیت عرب با عباراتی اهانت بار چون: "مردمی حیوان صفت"، "قاتل"، "خونریز"، "زن باره"، "آواره"، "گدا"، "کودن"، "شورشی" یاد شده است. سرپرست انتشارات فرهنگ "وبستر" یک آمریکایی مدافع صهیونیسم به نام ویلیام لئولیان است.

یکی دیگر از دایره المعارفهایی که با سرمایه گذاری علنی آمریکا و حمایت و نفوذ صهیونیسم جهانی انتشار یافته دایره المعارف ایرانیکا است. این دایره المعارف در چارچوب اهداف ضد فرهنگی و ضد اسلامی آمریکا و صهیونیسم در ایران، در سال های اخیر زیرنظر احسان یارشاطر از عوامل رژیم پهلوی و صهیونیسم جهانی در آمریکا تألیف و نشر گردیده است.

احسان یارشاطر از پیروان فرقه ضاله بهائیت و از چهره های معروف عرصه فرهنگ دوران رژیم پهلوی در ایران که "زنده یاد جلال آل احمد به وی لقب بارقاطر داده بود" ارتباطاتی پنهان و آشکار با آژانسهای جاسوسی غرب و کانونهای قدرت وابسته به صهیونیسم و جریان سلطه جهانی داشته و از عناصر وابسته به فراماسونری ایران به شمار می رود. "وی عضو لژ فراماسونری "مهر" بود" لژ "مهر" زیر مجموعه جناح آمریکایی ـ صهیونیستی فراماسونری در ایران بود.

از ویژگیهای دیگر احسان یارشاطر مخالفت سرسختانه و عناد وی با اسلام و تشیع است. "این مخالفت و کین توزی ریشه در بهایی بودن او دارد و می کوشد تا اسلام و تشیع را به زیر ضربات انتقادهای معاندانه بگیرد. چنانچه در دانشنامه ایران و اسلام که مدیریت و سردبیری اش را برعهده داشت و آن را با سرمایه "بنگاه ترجمه و نشر کتاب" انتشار می داد و بهتجلیل از کسانی که در مخالفت با اسلام شهرت داشتند می پرداخت." افزون بر آن، "احسان یارشاطر تعلق خاطر ویژه ای به صهیونیسم بین المللی دارد، تا جایی که برخی از دوستان قدیمی اش، از جمله سعید سیرجانی وی را "یک یهودی صهیونیست" می نامیدند."

ویژگیهای فوق الذکر احسان یارشاطر باعث شد تا دولت آمریکا وی را مناسب ترین کاندیدا برای تصدی پست ریاست "مرکز ایران شناسی" تشخیص دهد و او را رسما در این مقام به کار گیرد. به این ترتیب "یارشاطر در مأموریتی جدید موظف شد تا تمامی توان خود را در خدمت به کانونهای قدرت وابسته به جریان سلطه جهانی و تحقق اهداف امپریالیسم و صهیونیسم جهانی به کار گیرد و با سازماندهی عناصر مورد نظر غرب، مجموعه ای به نام دایره المعارف ایرانیکا را تهیه و تدوین کند." مرحوم دکتر علی شریعتی درباره آن می گوید:

"ایرانیکا مجموعه ای است که تهیه کنندگان آشکار و پنهان آن، یعنی دولت آمریکا، سازمان "سیا" و مؤسسه های وابسته و تعدادی روشنفکران فراماسون، سعی می کنند آن را به عنوان دایره المعارف فرهنگ و تمدن ایرانی طرح و معرفی کنند..."

با توجه به سرمایه گذاری آمریکا و صهیونیسم برای تهیه و تدوین دایره المعارف ایرانیکا مدیریت آن به دست احسان یارشاطر سپرده شد که کاملاً مطیع و مورد اعتماد کاخ سفید و واشنگتن و تل آیو بوده و در گذشته توانایی خود را برای خدمت به آمریکا و اسرائیل ثابت کرده است و حتی از فرصتهای به دست آمده برای سفر به اسرائیل دریغ نداشته باشد. مسعود خرم در این باره می گوید:

"احسان یارشاطر چندی قبل به همراه یکی از همکاران بهایی خود، به نام هایده سهیم سفری به شهر عکا واقع در اسرائیل [ فلسطین اشغالی ]داشت."

احسان یارشاطر همکاران خود دردایره المعارف ایرانیکا را از میان یهودیان و عناصر صهیونیست انتخاب کرده است. "حضور صهیونیستها در گوشه و کنار ایرانیکا، به ویژه در هیئت مشاوران بسیار چشمگیر است. اعضای این هیئت بیش از سی و پنج نفرند که اغلب آنها فرماسون یا صهیونیست هستند. آمنون نتزر از جمله این افراد به شمار می رود. نتزر از مهره های به ظاهر فرهنگی شبکه جهانی صهیونیسم است که در حال حاضر ریاست بخش ایران شناسی دانشگاه اورشلیم را در فلسطین اشغالی برعهده دارد. "در میان همکاران او عناصر شناخته شده سازمان "سیا" نظیر استیل ولان، پردز آکتورشرو و جان والبریچ حضور دارند."

"در دایره المعارف ایرانیکا به غیر از یارشاطر که خود دارای وابستگی های بسیاری می باشد، تاکنون حداقل یکی از عناصر رسمی سازمان "سیا" به نام فیلیپ هویزه شناسایی شده است. وی ظاهرا به دستیاری یارشاطر مشغول است، اما در عمل مأموریت دارد چگونگی اجرای دستورالعملها و یادداشتهای توصیه شده و مورد علاقه سیا را در درون تشکیلات ایرانیکا بررسی و گزارش کند.

بیشتر نویسندگان و کارگردانان ایرانیکا از عناصر غیر ایرانی و مستشرقین غرب زده و ضد ایرانی تشکیل یافته اند. افرادی چون سرهارولدبیلی (تبعه انگلیس)، ژرار دونولی (تبعه ایتالیا)، ادی برادا (تبعه آمریکا)، هانس روم (تبعه آلمان)، ناویر ویلان هل (تبعه فرانسه) و پریماکوف روسی به عنوان کمیته مشاوران بین المللی ایرانیکا و صهیونیستهایی چون هایده سهیم و آمنون نتزر رئیس مرکز ایران شناسی دانشگاه اورشلیم در فلسطین اشغالی، و بازفرس رابط مالی رژیم صهیونیستی با ایرانیکا و شائول بخاش روزنامه نگار صهیونیست ایرانی و عضو سابق سندیکای نویسندگان و خبرنگاران از جمله این افراد هستند."

"از مجموع دویست و هفتاد و نه نویسنده ای کهدر تهیه جلد اول این مجموعه فعال بوده اند، دویست و سی و یک نفر آمریکایی و از ملیت های مختلفند و تنها سی و هشت نفر از آنان ایرانی هستند که اغلب غرب زده و از روشنفکران وابسته هستند."

"براساس اعتراف احسان یارشاطر، در مجموعه ایرانیکا ـ که تاکنون حدود 10 جلد آن منتشر شده ـ تنها 11% مقالات توسط ایرانیها نوشته شده و بقیه توسط عناصر صهیونیست به رشته تحریر درآمده است."

ترکیب فوق الذکر نویسندگان و اعضای تحریریه دایره المعارف ایرانیکا باعث شده تا محافل غربی و به ویژه صهیونیستی نظریات خود را درباره تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران به خوانندگان دایره المعارف القا کرده و فرهنگ ایران باستان و به طور کلی جریان های انحرافی و غیر اسلامی را در مقابل فرهنگ اسلامی مردم مسلمان ایران قرار داده و یا حداقل تاریخ و تمدن اسلامی و شخصیت های دینی اسلامی را کم رنگ جلوه دهند. به عنوان نمونه "در حالی که در مجلدات ایرانیکا مقالات مربوط به میرزا حسینقلی نور کجوری (بهاءالدوله) ـ بنیانگذار فرقه ضاله بهائیت ـ بیش از دوازده صفحه را به خود اختصاص داده و مطالب مربوط به سید علی محمد شیرازی ـ باب ـ حدود هفت صفحه کامل از ایرانیکا را اشغال کرده است، مطالب مربوط به حضرت امام محمدباقر علیه السلام ـ امام پنجم شیعیان جهان ـ تنها حدود سه ستون ـ کمتر از نصف صفحه ـ از این تحریف نامه را در برگرفته است. نکته جالب تر اینکه همین مطالب نیز توسط یک مسلمان به رشته تحریر در نیامده و توسط یک مستشرق غربی، به نام ویفرد مدلونگ تألیف شده است."

مؤسسه های آمریکایی عمدتا تأمین کننده نیازهای مالی و لجستیکی دایره المعارف ایرانیکا هستند. به ویژه دانشگاه کلمبیا که به مراکزی مانند "سیا" و "پنتاگون" به طور رسمی و نیمه رسمی،سرویسهای تحقیقاتی ارائه می دهد و پروژه های تحقیقاتی خود را به سفارش و زیر نظر مستقیم سازمان سیا انجام می دهد. احسان یارشاطر در گفت وگویی که در مورخه 28/7/1368 با نشریه ایران تایمز در خصوص منابع مالی دایره المعارف ایرانیکا داشته، بودجه مجموعه دایره المعارف ایرانیکا را 35 میلیون دلار اعلام کرده است. "دانشگاه کلمبیا از منابع اصلی تأمین بودجه 35 میلیون دلاری دانشنامه ایرانیکا به شمار می رود. منبع دیگر تأمین هزینه های ایرانیکا تشکیلاتی به نام بنیاد علوم انسانی است. این مؤسسه نیز با سازمان سیا ارتباط دارد."

تدوین دایره المعارف ایرانیکا بدون تردید یکی از اقدامات بنیادین و ظریف غرب به ویژه صهیونیسم جهانی برای تحریف تاریخ و تمدن اسلامی ایران است. این دایره المعارف در آینده اثری مرجع خواهد شد تا تاریخ، آن گونه که آمریکایی ها و صهیونیستها می خواهند روایت شود و ذهن و اندیشه پژوهشگران و تاریخ نگاران تاریخ ایران و تشیع را از حقایق منحرف سازد.

افزون بر دایره المعارفهای جهانی فوق الذکر که تحت نفوذ صهیونیسم تدوین و منتشر شده است. دایره المعارفهای بسیاری نیز ویژه یهود و صهیونیسم، به طور کامل توسط صهیونیستها تدوین و منتشر شده است. تمامی این دایره المعارفها به تاریخ، فرهنگ و تمدن کهن و جدید یهودیان اختصاص دارد و به تحریف تاریخ واقعی یهودیان در گذشته و معاصر پرداخته اند. چند نمونه از این دایره المعارفها عبارتند از:

مآخذ:

  1. ابوغنیمه، زیاد: یهود در فرهنگ تبلیغات و رسانه های غرب، ترجمه عبدالفتاح احمدی، مؤسسه فرهنگی پژوهشی ضیاء اندیشه، تهران 1380.
  2. رایین، اسماعیل: فراموشخانه و فراماسونری در ایران، نشر رایین، جلد سوم، چاپ سوم، تهران 1378.
  3. نیمه پنهان، سیمای کارگزاران فرهنگ و سیاست، دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان جلد دوازدهم، چاپ اول، 1380.
  4. خرم، مسعود: هویت، انتشارات حیان، چاپ سوم، مهر 1376.
  5. نشریه رویدادها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شماره 268، 28/8/1368.
  6. روزنامه جوان، 20 تیر 1383، شماره 1502.
  7. شریعتی، علی: "استعمار و نودلالانش"، به نقل از: روزنامه کیهان، 24/3/1372.
  8. Encyclopaedia Judaica, Encyclopaedia Judaica Jevus Alem, 1996, (18 volumes).
  9. Encyclopedia dictionary of Judaica, Geoffrey wigoder, LEon Amiel publisher, New York- paris, 1974, (1 volume).
  10. New Encyclopedia of zionism and Israel, Geoffrey wigoder, A Herzl press publication, 1984, (2 volumes).
  11. Encyclopedia of Jewish concepts, phillip Birnbaum, Hebrew Publishing company, New York, 1995, (1 volume).
  12. The Blackwell Dictionary of Judaica, Dan cohn-sherbok, Blackwel, (1 volume).
  13. Who's who In world Jewry, A Biographical Dictionary of Outstanding Jews, I.J. Carmin karmin karpman (chief Editor), New York, 1972, (3 volumes).
  14. Medieval Jewish civilization An Encyclopedia, Norman Roth (Editor), Routledge, New York, 2003.
  15. The Encyclopedia of Judaism, Jacob
  16. Neusner Alanj, continuum, New York, 1999, (3 volumes).
  17. The New Encyclopedia of Judaism, Geoffrey Wigoder, New York university press washington square, New York, 2002, (1 volumes).
  18. Jewish women In America, An Historical Encyclopedia, Paula E. Hyman and Oeborah Dash Moore, sponsored by the American Jewish Historical society, New York-london, 1998, (2 volumes).