کنگره یهودیان جهان در آمریکا: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۲۷


الف ـ پیشینه فعالیت:

کنگره یهودیان جهان در آمریکا در سال 1918 توسط حاخام استیفن اس. وایس (Stphens wise) ، لوئیس د. براندیس (Louis Brandeis)، جولیان مک (Julian W. mack) و دیگر یهودیان برجسته برای مبارزه با همه اشکال تعصب در قانون و قانونگذاری و پاسخگویی به وضعیت یهودیان در اروپای بعد از جنگ بنا گذاشته شد. در سال 1915، براندیس و وایس از گروههای یهودی برای تشکیل این سازمان دعوت به عمل آوردند و اولین جلسه کنگره در مارس 1916 در فیلادلفیا با حضور 33 گروه یهودی تشکیل گردید. در سال 1918 با تشکیل یک جلسه کنگره تصمیم گرفت نمایندگانی را به کنفرانس صلح ورسای برای جلب اقدامات حمایت از یهودیان و به رسمیت شناختن سرزمین فلسطین برای کشور یهودیان اعزام نماید.

در دهه 1930 کنگره توانست رهبری مخالفت با نازیها را در آمریکا به دست بگیرد. بعد از جنگ،کنگره با گسترش سازمان، جوامع کوچک و محلی یهودی را نیز تحت پوشش قرار داد و سپس به تشکیل کمیسیونهای حقوقی و امور اجتماعی برای دفاع از حقوق مدنی افراد تأکید می ورزید.

ب ـ ساختار تشکیلاتی:

1 ـ ساختار:

کنگره را از لحاظ ساختار سازمانی می توان در دو قالب، سلسله مراتب سازمانی و اداری بررسی کرد. در سلسله مراتب سازمانی می توان به این نحو بیان کرد که کنگره یک سازمانی با حدود 50 هزار عضو در تمام 50 ایالت می باشد. لیکن بیشتر اعضای آن در نیویورک متمرکزند. در کنوانسیونهای شش ماهه کنگره، اعضاء به بحث و تبادل نظر پرداخته و برای صورت و تبادل نظر پرداخته و برای صورت جلسه سازمان به رأی گیری پرداخته و یک رئیس برای مدت دو سال انتخاب می کنند. بین کنوانسیونها، سیاست سازمانی در مقررات و تنظیم جلسات منظم 275 عضو ریاست شورا و یک کمیته کوچک اجرایی تنظیم شده است. کنگره یهودیان جهان در آمریکا تحت مدیریت یک مدیرعامل می باشد. کار سازمان در داخل به وسیله نماینده دائمی در پایتخت صورت می گیرد اعضای مهم کنگره عبارتند از:

جک روزن (Jack Rosen) رئیس کنگره و فلیل بائوم (Phil Baum) مدیر اجرایی کنگره و بالاترین مقام آن می باشد. از اعضای مهم دیگر نیل بی. گلداستاین (Neil B. Goldestein) و فلیسا آر. میزکین (Melissa R. Mirkin) می توان نام برد که از اعضاء تأثیرگذار نیز هستند.

2 ـ نحوه عضوگیری:

نحوه عضوگیر نیز در کنگره به صورت پر کردن فرم مشخصات است که هر فردی که می خواهد عضو کنگره شود باید فرم مربوطه را پر نموده و از طریق مقتضی (ای میل - نمابر) به کنگره ارسال نماید.

عضویت در کنگره دارای سطوح مختلف استکه هر کدام نیز دارای هزینه مخصوص می باشد. گرچه در ابتدای تشکیل سیستم عضویت در کنگره سازمانی بود لیکن در دهه 1930 سیستم عضویت از سازمان به افراد تغییر پیدا کرد.

3 ـ کنفرانسهای کنگره:

کنفرانسهای کنگره دو سالانه است، یعنی هر دو سال یکبار تشکیل می شود. معمولاً برای سخنرانی در این کنفرانس از شخصیتهای معروف آمریکایی و اسرائیلی دعوت به عمل می آید از جمله این افراد را می توان به هنری کیسینجر وزیرخارجه اسبق آمریکا، سناتور ادوارد کندی، سناتور مافیهان سفیر اسرائیل در آمریکا آباابان و سناتور فرانک چرچ اشاره کرد.

ج ـ مرکز اصلی، شعبات داخلی و خارجی و جوامع وابسته:

مرکز اصلی کنگره در نیویورک می باشد که این بخش به عنوان دفتر مرکزی عمل می کند و وظیفه اش در قبال سایر شعبات، هماهنگی و تنظیم امور دفاتر با مرکز اصلی می باشد، شعبات آن عبارتند از:

1 ـ دفتر شیکاگو، ایلینویز (میدوست)، 2 ـ دفتر واشنگتن دی سی، 3 ـ دفتر نیوانگلند در بوستون، 4 ـ دفتر نیوجرسی در ایست اورنج، 5 ـ دفتر مترو نیویورک، 6 ـ دفتر پنسیلوانیا در فیلادلفیا، 7 ـ دفتر دیرفیلد بیح در فلوریدا، 8 ـ دفتر دالاس در تگزاس، 9 ـ دفتر لوس آنجلس در کالیفرنیا کنگره همچنین دارای یک شعبه در اورشلیم می باشد.

لیکن از اماکن وابسته به کنگره می توان انجمن مریلند و شورای سنت لوئیس اشاره نمود.

د ـ دیدگاهها و مواضع:

عمده ترین دیدگاهها و مواضع کنگره یهودیان جهان در آمریکا شامل موارد ذیل می باشد:

1 ـ دیدگاه کنگره در قبال مسیحیان آمریکا:

فلسفه وجودی کنگره آن بوده که بین صهیونیسم و لیبرالیسم تضادی وجود ندارد، لذا به همین منظور در زمان ریگان، آرتور هرتزبرگ رئیس کنگره از مردم آمریکا و یهودیان تقاضا نمود که با برنامه های ریگان مخالفت نمایند.

از آنجایی که کنگره خود را محدود به یهودیان نمی کند و یا لااقل اندکی از پتانسیل خود را برای مسائل کلی عدالت اجتماعی به کار می گیرد بدین طریق با سرنوشت سایر گروههای غیریهودی از جمله مسیحیان نیز در ارتباط است. کنگره حمایت از آزادیهای قانون اساس و نهادهای دموکراتیک در آمریکا و بالطبع آزادی تمام آمریکاییان را جزء مأموریت خود قلمداد می کند. از اقدامات دیگر کنگره که با سرنوشت مسیحیان در ارتباط است بحث حمایت از پیشرفت عدالت اجتماعی و اقتصادی، برابری زنان و حقوق بشر، حقوق و آزادیهای مدنی، تشویق مسائل بهداشتی، پایان دادن به خشونت علیه زنان می باشد.

2 ـ موضع نسبت به پیروزی حماس در انتخابات:

پیروزی چشمگیر حماس در انتخابات پارلمانی 25 ژانویه 2006 و تصاحب 74 کرسی پارلمان، سازمان های صهیونیستی از جمله کنگره یهودیان جهان در آمریکا را شگفت زده کرد، از این رو آنها در مقابل این پیروزی موضع گیری کردند.

همان گونه که سازمانهای صهیونیستی در برابر پیروزی حماس در انتخابات موضع گیری کردند و بر مواضع افراطی خود هنگام تشکیل دولت توسط حماس ثابت قدم بودند و همچنان بر تحریم بین المللی حماس اصرار می ورزیدند و از تشکیل دولت وحدت ملی استقبال نکردند، با انحلال دولت وحدت ملی نیز بار دیگر حملات تبلیغاتی خود علیهحماس را آغاز کردند. در واقع سازمانهای صهیونیستی اعلام کردند که تحلیل آن هنگام پیروزی حماس در انتخابات صحیح بوده و نباید با این جنبش مماشات می شد.

ریچارد اس. گوردون (Richard S.Gordon) رئیس و نیل بی. گلدشتاین (Neil B.Goldestein) مدیر اجرایی کنگره یهودیان جهان در آمریکا نیز درباره وضعیت فلسطین بیانیه ای به شرح زیر منتشر کردند:

کنگره یهودیان جهان در آمریکا از موضع مستحکم جرج بوش و ایهود اولمرت برای همکاری با میانه روهای فلسطینی و قطع هرگونه ارتباط با گروه افراط گرای حماس حمایت می کند. آنگونه که سخنگوی کاخ سفید به نقل از جرج بوش می گوید: نبرد ما با حماس، یک نبرد ایدئولوژیک است. موضع بوش در نقطه مقابل مواضع کسانی قرار دارد که تلاش می کنند محمود عباس با حماس گفت وگو کند.

برای تأمین امنیت اسرائیل، حماس باید شکست بخورد و نتواند بار دیگر در قدرت سهیم شود. نتیجه تلاش عربستان، اردن و مصر تنها منجر به تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین در یک دوره کوتاه مدت شد. این رویکرد استراتژیک تنها در شرایط خاصی پاسخ می دهد. با گسترش نفوذ ایران و القاعده در جهان عرب و تضعیف اعراب میانه رو، نتیجه ای جز آنچه در نوارغزه رخ داد، حاصل نمی شود.

تنها راه جلوگیری از وقوع چنین حوادثی، نبرد علیه افراط گرایی اسلامی است. باید مانع تلاش برخی کشورهای عربی و فلسطینی ها برای برقراری رابطه با حماس شد. باید مانند دولت لبنان، افراط گرایان را در اردوگاههای فلسطینی سرکوب کرد. باید یک بار و برای همیشه به افراط گرایانی که مانع برقراری رابطه اسرائیل با جهان عرب می شوند، پایان داد. برای رسیدن به اهداف مذکور که بسیار مهمند، نباید با افراط گرایی مدارا کرد و باید میانه روها را تقویت کرد.

نیل بی گلداشتاین (Neil B.Goldestein) رئیس کنگره یهودیان جهان در آمریکا به مناسبت پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین اطلاعیه ای به شرح زیر منتشر کرد: "حماس در شعارهای مبارزات انتخاباتی اتش به مردم فلسطین قول داد که فساد زمان حاکمیت جنبش فتح را ریشه کن خواهد کرد و اعتقاد داشت که جنبش فتح فقط به دنبال پر کردن جیب های خود است. با این وجود مردم فلسطین، افرادی را انتخاب کردند که مبانی صلح را تهدید و هدف نابودی اسرائیل را دنبال می کنند."

در ادامه این بیانیه آمده است: کسانی که فکر می کنند حماس نیز مانند "فتح" و "سازمان آزادیبخش فلسطین" وارد بازی سیاسی با اسرائیل خواهد شد، دچار اشتباهی تاریخی شده اند، زیرا اولاً "فتح" و "ساف" از یک سو بر ایجاد صلح تأکید و از سوی دیگر از گروه های تروریستی همچون گردان های الاقصی حمایت می کردند. ثانیاً ساف و فتح بخش هایی از توافقنامه صلح اسلو را قبول داشتند، در حالی که حماس مجموعه توافقنامه اسلو را رد می کند.

3 ـ موضع نسبت به تحریم ایران:

کنگره یهودیان جهان در آمریکا از جمله سازمانهای صهیونیستی است که از سالها قبل به دنبال ترغیب جامعه بین المللی به تحریم ایران بوده است. هنگام محاکمه 13 یهودی در شیراز، جک روزن رئیس و فی بائوم (Phi Baum)مدیر اجرایی وقت کنگره یهودیان جهان در آمریکا از کشورهای اروپایی و آمریکا خواستند تا ایران را به علت محاکمه این افراد، تحریم کنند.

حتی قبل از آن یعنی در 22 می 1998، کنگره یهودیان جهان در آمریکا از سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری شرکت گاز پروم روسیه و توتال فرانسه در ایران انتقاد کرد و از بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا خواست تا با این شرکت ها برخورد کند. درنامه ای که کنگره به کلینتون نوشت، آمده بود: ایران بزرگترین کشور حامی تروریسم در دنیاست و در حال توسعه سلاحهای کشتار جمعی است.از این رو انزوای اقتصادی آن بسیار ضروری است.

کنگره یهودیان جهان در آمریکا پیش از آن از کلینتون به دلیل تصویب قانون مجازات ایران و لیبی (The Iran and Libya Sanction Act=ILSA) که سرمایه گذاری بالاتر از 40 میلیون دلار توسط شرکت های خارجی در بخش نفت و گاز ایران را ممنوع می کرد، تقدیر کرده بود. در نامه دیوید وی.کاهن (David V. Kahn) رئیس وقت کنگره یهودیان جهان در آمریکا آمده بود: ایران از طریق فروش نفت و گاز، میلیاردها دلار به دست می آورد، به همین دلیل، دولت و کنگره آمریکا باید به دقت قانون مذکور را اجرا کنند و شرکت ها و کشورهایی که آن را نقض می کنند را مجازات کنند. کشورهای اروپایی به استثنای نروژ و هلند، با گستاخی قانون مذکور را نقض می کنند.

در این بیانیه، ایران به حمایت از تروریسم و گسترش سلاحهای کشتار جمعی متهم شده بود. در بیانیه کاهن اشاره شده بود اگرچه سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور وقت ایران یک فرد میانه رو است اما رفتار سیاست خارجی دولت وی با دولتهای گذشته متفاوت نیست.

با انتقال پرونده هسته ای ایران از شورای حکام آژانس بین المللی به شورای امنیت، کنگره یهودیان جهان در آمریکا تلاشهای خود برای تحریم ایران را افزایش داد. این کنگره از صدور نخستین قطعنامه شورای امنیت درباره ایران استقبال کرده و پاول اس. میلر رئیس آن با صدور بیانیه ای اعلام کرد: قطعنامه شورای امنیت اولین گام مناسب را برداشت زیرا قدرتهای بزرگ به سوی یک هدف مشخص در برابر ایران حرکت می کنند. در عین حال، این قطعنامه کفایت نمی کند و گامهای بعدی باید برداشته شوند و تحریم اقتصادی، فشارهای سیاسی و حتی حمله نظامی ممکن است مورد نیاز باشد.

نیل. بی. گلدشتاین مدیر اجرایی کنگره یهودیان جهان در آمریکا نیز در همین رابطه گفت: ایران در آستانه دستیابی به تولید سوخت هسته ای است اما اجماع جامعه جهانی و اعمال فشارهای اقتصادی و سیاسی می تواند مانع ادامه فعالیتهای هسته ای آن شود. وی افزود: جامعه بین المللی هنوز فرصت دارد تا ایران را از رسیدن به نقطه بدون بازگشت باز دارد. کنگره یهودیان جهان در آمریکا علاوه بر حمایت از اقدام هماهنگ جامعه بین المللی علیه ایران از طرح برخی از اعضای کنگره آمریکا مبنی بر اعمال تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران نیز حمایت کرده است.

4 ـ موضع کنگره درباره پدیده یهودستیزی:

اصولاً سازمانهای صهیونیستی در ایالات متحده یک سازمان بین المللی هستند. به همین منظور عمده فعالیت خود را صرف مبارزه با تحرکات ضد یهودی در سراسر دنیا می کنند. لذا در بعد داخلی، کنگره به حفظ هشیاری در برابر یهودستیزی می پردازد و با تبلیغات خود کوچکترین حرکتی را در این راستا در ردیف نژادپرستی، تعقیب و محکوم می کنند و در جهت مبارزه سعی در ارائه طریق به وسیله توسعه قانون برای حفظ آزادی مذهبی، مبارزه با یهودستیزی، تبعیض و نژادپرستی دارد.

در بعد خارجی نیز کنگره درصدد است مسائل و مشکلات مربوط به یهودیان را از بعد یهود آزاری تفسیر و تعبیر کند و لذا بلافاصله در قبال کوچکترین مسئله ای که یک طرف آن یهودیان قرار دارند عکس العمل نشان می دهد. از جمله آن می توان به موضع گیری این گروه در برابر یهودیان ایران و مسئله جاسوسی ذکر کرد که آن را ناشی از ماهیت یهودستیزی رژیم ایران و مشکلات جناحی ذکر کرد.

ه ـ گرایشات غیر دینی (سکولار) اعضاء:

کنگره دارای گرایشات سکولار نیز می باشد، زیرا ماهیت این سازمان صهیونیستی که در صدد حفظ حقوق اقلیت یهودیان در سایه حمایتهای قانون مدنی است بیانگر آن است که کنگره باید روشی نسبتا متفاوت را در برخورد با مسائل مذهبی در پیش گیرد.

در این راستا کنگره در صدد فراهم نمودن کمکهای مشورتی برای جوامع و افراد در جهت حمایت از پلورالیزم (تکثرگرایی) جدایی کلیسا از دولت و آزادیهای مذهبی است حمایت از جدایی دین از سیاست با اصول ارتدوکس یهودی منافات دارد، لذا می توان این دیدگاه را به عنوان یک حرکت سکولاریستی مورد بررسی قرار داد. از جمله تحرکات سکولاریستی کنگره می توان به تشکیل کمیسیون برابری زنان اشاره کرد که این مسئله نیز خارج از تعالیم تورانی است، زیرا در تورات زنان موجودیت درجه پایین هستند و در آن کتاب از بشر به عنوان آدمها و زنها نام برده می شود.

کنگره در راستای همین برنامه شروع به جانبداری از سقط جنین نموده که از مسائل مهم روز آمریکا و مورد اختلاف محافل مختلف سیاس مذهبی (کاتولیک) می باشد. ضمنا کنگره در ادامه فعالیتهای خود شروع به مبارزه اخلاقی با آن دسته از کسانی نمود که می خواستند بنیادهای مذهبی خود را بر بقیه جوامع آمریکایی تحمیل نمایند. در اکتبر 1981 نیز به شدت با طرفداران قوانین انجیلی مخالفت نمود و هر نوع همکاری و دوستی را با چنین گروههایی تقبیح نمود.

و ـ اختلاف کنگره با دیگر سازمانهای صهیونیستی:

این سازمان به عنوان سازمانی برای جایگزینی کمیته یهودیان تشکیل گردید چون کمیته صهیونیسم را نفی می کرد و همچنین چون کمیته از افراد برگزیدهو نخبه جامعه یهودیان بود و از روشهای ضد دموکراتیک آنان، از جمله اختلافات دیگر بین کنگره و کمیته یهودیان بود، کمیته یهودیان به همین خاطر با تشکیل اولین جلسه کنگره شروع به مخالفت کرد، اما اختلاف کنگره و کمیته بیشتر در سال 1933 آشکار شد.

در این دوره کنگره و حاخام تظاهرات بزرگی در گاردن اسکوئز مدیون نیویورک به راه انداخت و ضمن تحریم کالاها و خدمات نازیها از جهانیان خواست تا به رفتار هیتلر نسبت به یهودیان توجه داشته باشند. علاوه بر آن کنگره با فعالیتهای بین المللی خود و تشکیل بخش زنان به جنبشهای ضد نازیستی تحرک ویژه ای بخشید. کنگره نسبت به کمیته و همچنین مجمع ضد افتراء در مورد مسائل نظیر مک کارتیم و حقوق مدنی، موضع لیبرال تری اتخاذ نموده و به مسائل یهودیان فقیر شهری می پردازد و در خصوص سیاست خارجی موضع متعادل تری دارد و مخالف شدید جنگ ویتنام نیز بود.

بعد دیگر اختلاف یا شاید قضاوت بین کنگره و کمیته یهودیان و مجمع ضد افترا تفاوت در ساختار آنهاست که کنگره در سیستم متمرکز آن می باشد که در نیویورک تمرکز یافته است.

ز ـ عملکرد کنگره در قبال یهودیان آمریکا:

کنگره در بعد داخلی به صورت فوق العاده ای در قبال یهودیان فعال است. این سازمان مدعی است که اولین سازمان یهودی می باشد که از قانون و مقررات (ابزارهای دموکراسی) برای حمایت از حقوق یهودیان آمریکا استفاده نموده است. کنگره با تأکید بر اولین اصلاحیه جدایی کلیسا و دولت، به طور طبیعی و غیرقابل اجتناب به عنوان بخشی از اقدامات خود بر این مسئله که یهودیان در آمریکا میهمان نیستند و بر حق طبیعی آنها مبنی بر حضور در آمریکا تأکید می کند.

کنگره در ابتدای تشکیل خودش به این نتیجهرسید که امنیت یهودیان در آمریکا نمی تواند مجزا از سایر اقلیتها که در جامعه دارای سرنوشت مشترک هستند تأمین شود.

عملکرد مهم این کنگره در امور مربوط به زنان به ویژه مسئله بهداشتی زنان یهودی اشکنازی معطوف شده است. در کنفرانس سال 1998 که در خصوص شناخت سرطان سینه بود و به وسیله کمیسیون برابری زنان ترتیب داده شده بود مطالب آن به وسیله کنگره تکثیر شد. در سال 2000 این کمیسیون مسائل ژنتیکی را که موجب سرطان در جوامع زنان اشکنازی می شد برای حل معضل بررسی و راه حلهایی را ارائه داد.

همچنین کنگره پتانسیل عمده خود را برای حفاظت از منافع یهودیان به کار می بندند. در بیانیه ای که شورای رهبری کنگره در ششم مارس 1983 درباره رسانه های جمعی صادر نمود بر لزوم مقابله با اخبار نادرست و گزارشات و مقالات مغرضانه رسانه های گروهی درباره یهودیان آمریکا تأکید ورزید. در این مورد توصیه هایی نمود تا کنگره و جوامع محلی یهودی در مورد روزنامه ها، رادیو و تلویزیون و سایر رسانه ها به کار گیرند و در این روند بی درنگ و بدون معطلی به نویسنده و یا گزارشگر مطلب یا خبر تذکر دهند.

اصولاً کنگره درصدد است تا به تقویت فرهنگ و زندگی یهودی از طریق فعالیت مراکزی نظیر "مارتین استرن برگ" برای هنرمندان یهودی و تشکیل سمینارهای تابستانی در دانشگاهها و چاپ نشریات بپردازد. کنگره درصدد است تا از طریق قوانین مدنی و مفهوم یهودی tzedek(صداقت) در جهت رفاه یهودیان تلاش نماید.

کنگره قویا به تضمین بقاء یهودیان، شناخت عمیق از مسئولیت آنان برای شرکت کامل در زندگی عمومی ملهم از آموزه های و ارزشهای یهودی اعتقاد دارد و به تقویت و گسترش مذهب یهودی گرایشات قومی، فرهنگی و گسترش سازمانهای یهودی و همچنین به تلاش برای ایجاد شیوه هایی در جهتبیان هویت ارزشها و اصول یهودیسم می پردازد.

ح ـ مسئله مالی کنگره یهودیان جهان در آمریکا و حمایت از اسرائیل:

کنگره نسبت به سازمانهای دیگر یهودی کمک مالی کمتری را دریافت می کند و عمده منابع مالی کنگره از سوی فدراسیونهای یهودی، از طریق جمع آوری کمکهای مالی، اعانات و حق عضویتها می باشد و همچنین سالیانه مبلغی نیز از محل برقراری تورهای مسافرتی به اسرائیل کسب درآمد می کند، لذا همین محدودیت منابع مالی باعث شده که حمایتهای کنگره از اسرائیل نسبت به سایر سازمانهای یهودی محدودتر و از لحاظ شیوه حمایت نیز متفاوت باشد.

با این توصیف که کنگره به علت داشتن موضعی که کنگره به علت داشتن موضعی لیبرال و تماسهایی با سایر گروهها برنامه های خاصی را در جهت حمایت از اسرائیل به کار می بندد که از عهده سایر گروهها ساخته نیست و کمک مالی به اسرائیل جای خود را به کمکهای تبلیغاتی بر علیه اسرائیل یا علیه دشمنان آن جهت داده می شود.

ط ـ امکانات:

کنگره نیز مانند دیگر سازمانهای یهودی که در راستای منابع اسرائیل حرکت می کنند از امکانات وسیعی برخوردار هستند. این امکانات شامل ساختمان مرکزی، ساختمانهای وابسته به شعبات کنگره، مؤسسات وابسته به آن، شبکه و سایتهای اینترنتی شعبات مهم و مرکزی کنگره و همچنین امکانات مربوط به پست الکترونیکی است که هر یک از رؤسای دفاتر محلی خود مستقلاً دارای خطوط ارتباطی اعم از تلفن، فکس و ای میل می باشند.

یکی از امکانات کنگره، انتشارات آن است، کنگره دارای یک ماهنامه می باشد که مربوط به تفسیر مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی یهودیان می باشد که در آن مقالات مربوط به جوامع یهودی واسرائیل به چاپ می رسد نشریه دیگر کنگره فصلنامه یهودیسم (Judaism)است. این نشریه یک فصلنامه خبری از زندگی و فکر یهودیان و مسائل دانشجویان و بورس یهودیان است، همچنین کنگره ویژه نامه ای به نام "گزارش تحریم" نیز داشته است و در مواقع مختلف دست به انتشار کتابهای مختلفی با جهت گیریهای ویژه در راستای منافع یهودیان، اسرائیل و موضوعات مربوط به اسرائیل و یهودستیزی نیز زده است.

مآخذ:

  1. لی، اوبرین: سازمانهای یهودیان آمریکا و اسرائیل، مترجم/ع. ناصری/مؤسسه تحقیقاتی و انتشارات نور، تهران 1369.
  2. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، شماره 102، 7/7/1380.
  3. www.Ajcongress.org.
  4. www.ajcongress.org/pages/erIs2006/jna- 2006/jan06-06.html.
  5. www.ajcongress.org/site/news2?page=id=6559.
  6. www.ajcongress.org/site/aug-002/site/Juloo-01 site/may98-06/site/6063.