رامون، حایم: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۹


حایم رامون (Haim Ramon) از جمله اشخاصی است که با ورود به ساختار حکومتی اسرائیل توانست به موقعیتهای مهمی دست یابد. رامون از اعضای شاخص کنست و از شخصیتهای بارز حزب کارگر است که تلاش گسترده ای را برای اجرای طرح تخلیه شهرکهای یهودی نشین نوارغزه به کار بست.

الف ـ پیشینه خانوادگی و علمی:

حایم رامون در 10 آوریل سال 1950 در شهر "یافا" (Jaffa) در اسرائیل متولد شد. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی و متوسطه در زادگاهش به تحصیل در رشته حقوق در دانشگاه "عبری قدس" پرداخت و موفق به اخذ مدرک لیسانس از دانشگاه مذکور شد. وی به زبانهای عبری و انگلیسی تسلط دارد.

ب ـ سوابق فعالیتهای گوناگون:

1 ـ سابقه نظامی:

تنها سابقه نظامی رامون به زمان خدمت وظیفه وی در ارتش اسرائیل به عنوان افسر نیروی هواییاسرائیل (IAF)محدود می شود.

2 ـ سوابق حزبی:

حضور رامون در ترکیب حزب کارگر به سال 1978 باز می گردد. وی در آن زمان و در ابتدای ورودش به تشکیلات حزب کارگر، به عنوان منشی امور بین الملل مشغول به فعالیت شد و تا سال 1989 عهده دار این سمت بود. وی در ترکیب حزبی کارگر در کنستهای 10 الی 16 حضور داشته است. رامون در سال 1994 به دنبال اختلاف نظر اعضای کارگر درباره مسائل هیستادروت، به همراه سه تن از اعضای کارگر انشعاب کرده و با تشکیل لیستی مستقل به رقابت با حزب سابق خود برای کسب ریاست هیستادروت پرداخت، اما علی رغم پیروزی رامون در انتخابات مذکور و پایان بخشیدن به سلطه 70 ساله حزب کارگر بر تشکیلات مذکور، حایم رامون مدتی بعد به حزب کارگر بازگشت و رهبری هیستادروت را به عمیر پرتس (یکی دیگر از اعضای انشعابی) واگذار کرد.

3 ـ سوابق پارلمانی:

سرآغاز فعالیتهای پارلمانی رامون به کنست دهم باز می گردد. وی در این دوره از کنست به عضویت کمیسیونهای "امور پارلمانی" و "قانون اساسی، حقوق و دادگستری" درآمد. در کنست یازدهم نیز مجددا به عضویت در کمیسیونهای مربوطه درآمد و در کنست دوازدهم، چهاردهم و پانزدهم نیز در کمیسیونهای مختلفی عضویت داشته است. علی رغم عضویت رامون در ترکیب حزبی کارگر برای شرکت در کنست سیزدهم، وی از راهیابی به ترکیب نمایندگان پارلمانی این حزب طی دوره مذکور باز ماند.

در کنست شانزدهم رامون در کمیسیونهای "امور پارلمانی"، "دفاع و امور خارجه" و "نظارت دولتی" عضویت داشت.

4 ـ سوابق دولتی:

سوابق دولتی رامون به حضور وی به عنوان وزیر در کابینه های بیست و پنجم (وزیر بهداشت)، کابینه بیست و ششم (وزیر امور خارجه)، کابینه بیست و هشتم (وزیر در دفتر نخست وزیری) و کابینه سی ام (وزیر مشاور) باز می گردد.

در پی استعفای سیلوان شالوم از پست وزارت امور خارجه، جایگزین او در این پست شد که با خروج حزب کارگر از ترکیب کابینه سی ام، تصدیوزارت مذکور را زیپی لیونی از حزب کادیما عهده دار شد.

5 ـ سوابق اجتماعی:

در زمینه فعالیتهای اجتماعی رامون می توان به عضویت وی در شاخه جوانان حزب کارگر در ابتدای ورودش به این حزب اشاره کرد. وی همچنین بین سالهای 1978 تا 1984 به عنوان رئیس شورای فرهنگی جوانان فعالیت کرد.

ج ـ دیدگاهها و مواضع:

1 ـ طرح عقب نشینی از غزه:

حایم رامون در زمره افرادی به شمار می آید که از همان ابتدا از طرح عقب نشینی از نوارغزه حمایت کردند. وی عقب نشینی اسرائیل از نوارغزه را مانع تداوم حضور نیروهای نظامی ارتش اسرائیل در این منطقه و کاهش هزینه های جانی و مالی رژیم صهیونیستی دانسته و معتقد است که اجرای این طرح منافع بسیاری را از لحاظ اقتصادی و سیاسی برای اسرائیل به همراه خواهد داشت.

2 ـ دیوارحائل:

رامون از طرفداران سرسخت احداث دیوارحائل مخصوصا در اطراف قدس است و بارهادر اظهارات خود در این زمینه، به لزوم تسریع در روند ساخت دیوارحائل به ویژه در منطقه قدس اشاره کرده است. وی معتقد است که تصمیم کابینه (اسرائیل) مبنی بر لزوم تسریع در روند ساخت دیوارحائل در اطراف قدس موجب تأمین امنیت بیشتر برای شهروندان یهودی و حفظ اکثریت یهودی در مقایسه با جمعیت عرب ساکن این شهر خواهد شد.

3 ـ تشکیلات خودگردان:

رامون مدعی است که تشکیلات خودگردان فلسطین برای پیشبرد مذاکرات روند سازش، باید از حمایت گروههای تروریستی (منظور گروههای جهادی است) دست برداشته و تلاش مضاعفی را نیز در راستای سرکوب آنها در پیش گیرد. رامون آزادی زندانیان فلسطینی را نیز منوط به عملکرد مثبت تشکیلات خودگردان می داند.

4 ـ سوریه:

به اعتقاد رامون اگر سوریه در عزم خویش برای دستیابی به صلح جدی باشد، اسرائیل آمادگی کامل دارد تا با این کشور مذاکره کند.

بنابر ادعای وی اسرائیل تمام تلاش خود را برای دستیابی به صلح با سوریه انجام داده است. وی با این جمله که: "ما برای رسیدن به صلح بسیار بالا و پایین رفته ایم"، نتیجه می گیرد که دستیابی به صلح، به نحوه عمل سوریه بستگی دارد.

رامون همچنین تأکید می کند که اسرائیل خواهان عادی سازی روابط با سوریه و استقرار امنیت در مرزهای مشترک است. از نظر وی، مرزهای مشترک، امنیت، عادی سازی روابط و آب، چهار اصل اساسی در مذاکرات اسرائیل و سوریه محسوب می شوند. رامون بر این باور است که سوریه باید برای تسهیل شرایط لازم در جهت انجام مذاکرات صلح از حمایت گروههای تروریستی (جهادی) دست بردارد.

5 ـ عملیات استشهادی:

رامون از عملیات شهادت طلبانه (فلسطینیان) با عنوان عملیات تروریستی که مانع دستیابی فلسطینیان به صلح با اسرائیل می شود نام می برد.

6 ـ ایران:

رامون ایران را به پنهانکاری و ایجاد وقفه در روند بررسی پرونده هسته ای خود متهم کرده و بیان می دارد که هدف ایران از فعالیتهای هسته ای، ساخت تسلیحات نامتعارف است. از طرف دیگر رامون ایران را متهم به همکاری و تجهیز گروههای جهادی فلسطین کرده و همکاری ایران با این گروهها و همچنین تلاش این کشور برای دستیابی به تسلیحات هسته ای را تهدید مهمی برای صلح و آرامش در خاورمیانه می داند.

حاییم رامون (Haim Ramon) در سال 1950 در تل آویو به دنیا آمد و تحصیلاتش را تا مقطع لیسانس در رشته حقوق دانشگاه تل آویو ادامه داد تا اینکه به عنوان خلبان در نیروی هوایی اسرائیل مشغول به کار شد. پس از فارغ شدن از خدمت در ارتش تحت عنوان حقوقدان فعالیت کرد تا اینکه در سال 1978 به ریاست شورای عمومی برنامه های تبادل جوانان و دبیری گارد جوانان حزب کار منصوب شد. این امر تا سال 1984 ادامه داشت. در سال 1983 به کنیست دهم راه یافت و به عضویت کمیسیون قانون اساسی حقوق و دادگستری در آمد.

در جریان کنیست یازدهم به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون امور دارایی و مالی حزب معراخ (Ma,arach) و عضو کمیسیونهای نظارت کشوری و قانون اساسی، حقوق و دادگستری فعالیت نمود. در پی آن در کنیست دوازدهم ریاست گروه پارلمانی حزب کار را بر عهده داشته و درکمیسیونهای امور پارلمانی، دارایی و قانون اساسی، حقوق و دادگستری عضویت داشت. رامون در جریان کنیست سیزدهم تصدی وزارت بهداشت را بر عهده داشت (1994ـ1992) و بعد از آن پس از کناره گیری از حزب کار و تشکیل حزب رام (Ram)ریاست هیستادروت (Histadrat) را بر عهده گرفت. پس از ترور اسحاق رابین در نوامبر 1995 وی مجددا به حزب کار بازگشت و وزارت کشور را در اختیار گرفت (1996ـ1995) و در کنیست چهاردهم به عضویت کمیسیون امنیت و امور خارجه در آمد.

وی سپس از سوی حزب اسرائیل واحد به عضویت کنیست پانزدهم در آمد. در کابینه ایهود باراک وزارت امور بیت المقدس و امور پارلمانی را بر عهده داشت. رامون متأهل و دارای دو فرزند بوده و در شهر رامات هاشارون (Ramat Hasharon) سکونت دارد. به زبانهای عبری و انگلیسی تسلط داشته و مقالاتی را در روزنامه های متعدد به رشته تحریر در آورده است.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش، موسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی علمی ندا، ضمیمه ویژه شماره 45.
  2. بولتن رویداد و گزارش اسرائیل، شماره 288، 26/12/1384.
  3. www.mfa.gov.il/mfa/mfaArchive/2000- 2009/2002/11/haim+Ram on.htm.
  4. www.Knesset.gov.il/mk/eng/mk-print- eng.asp?mk-inividual-id-t=115.