ریولین، روون
روون ریولین (Revuen Rivlin) در تاریخ 9/9/1939 در بیت المقدس به دنیا آمد. تحصیلات خود را در دانشگاه عبری بیت المقدس و در رشته حقوق به پایان رساند. وی به زبان انگلیسی تسلط کامل دارد و درجه نظامی وی نیز سرگرد (نیروهای احتیاط) است.
محتویات
الف ـ سوابق سیاسی:
ریولین یکی از شخصیتهای رژیم صهیونیستی و از اعضای حزب لیکود است که در طول دو دهه در کلیه دوره های کنست (به استثنای دوره سیزدهم) حضور فعالی داشته است.
مشاغل قبلی
ـ مشاوره رئیس مجتمع ورزشی "بتار" بیت المقدس و مدیر تیم.
ـ عضو شورای شهرداری بیت المقدس (از سال 1978).
ـ عضو شورای اجرای سازمان هواپیمای ال. عال (1986ـ1981).
ـ عضو هیأت امنای تئاتر اسرائیل.
ـ عضو هیأت امنای موزه اسرائیل در بیت المقدس.
ـ رئیس سازمان لیکود (1993ـ1988).
ریولین در بعضی نشریات اسرائیلی مقالاتش را تألیف کرده است.
ریولین از سال 1988 در دوره های دوازدهم، پانزدهم و شانزدهم نماینده حزب لیکود در کنست بوده است. سمتهای وی در دوره های مذکور عبارت است از:
کنست دوازدهم:
عضو کمیسیون امور پارلمانی: کمیسیون قوانین پایه حقوق و دادگستری؛ نظارت کشوری و مبارزه با مواد مخدر.
کنست چهاردهم:
عضو کمیسیون قوانین پایه حقوق و دادگستری: آموزش و فرهنگ؛ کمیته بهبود وضعیت زنان؛ مبارزه با مواد مخدر؛ کمیته تعیین قضات کمیته ویژه مکابیه.
کنست پانزدهم:
عضو کمیسیون امور پارلمانی، قوانین پایه حقوق و دادگستری؛ مبارزه با مواد مخدر؛ کمیتهتحقیقاتی پارلمان در مورد تداوم بحران مالی در حکومتهای محلی و کمیته تحقیقاتی پارلمان برای مقابله با خشونت در ورزش.
در این دوره ریولین وزیر ارتباطات نیز بود. وی از 21 مارس 2001 تا فوریه 2003 این سمت را عهده دار بود.
کنست شانزدهم:
ریولین از فوریه 2003 تاکنون به ریاست کنست شانزدهم انتخاب شد.
نظام پارلمانی رژیم صهیونیستی برگرفته از نظام پارلمانی کشورهای اروپایی است که در آن، یکی از نمایندگان به عنوان سخنگوی بقیه انتخاب می شود. به همین دلیل است که اصطلاح Speaker of the Knesset برای آن به کار می رود نه Chairman of the Knesset . معنی تحت الفظی اصطلاح نخست، همان سخنگوی کنست است و با اصطلاح دوم که به معنی رئیس است دارای تفاوت ماهوی زیادی است.
برخلاف نظامهای حقوقی حاکم بر نظام پارلمانی کشورهایی مثل ایران که رئیس مجلس دارای یک شخصیت حقوقی است، در کنست، رئیس صرفا یکی از نمایندگان محسوب می شود و دارای جایگاه حقوقی دیگری نیست.
ب ـ دیدگاهها و مواضع:
1 ـ دیوارحائل:
ریولین از موافقین سرسخت احداث دیوارحائل است. وی در پی انتشار برخی از گزارشها در مورد تغییر مسیر دیوارحائل و احداث آن منطبق با خط سبز ضمن ارسال نامه ای به شائول موفاز و آریل شارون اعلام کرد که کنست همچنان به تصمیم مورخ سی ام آریل پایبند است. براساس تصمیم مذکور اسرائیل به خطوط 1967 عقب نشینی نخواهد کرد. وی در این نامه آورده است که کنست این دیوار را یک ابزار امنیتی می داند نه یک مرز سیاسی و لذا با ساختن آن برای جلوگیری از اقدامات تروریستی تأکید می ورزد.
2 ـ تخلیه غزه:
اگرچه ریولین به صراحت درباره طرح شارون برای عقب نشینی از غزه اظهارنظر نکرده، اما با استناد به حضور وی در تظاهراتی که مخالفان طرح عقب نشینی برگزار کرده بودند، و اظهارات غیرمستقیم او در این تظاهرات، مبنی براینکه "اجازه دهید او (شارون) در صحن مجلس حاضر شود و به ایراد برآوردهای سیاسی خود بپردازند. اگر او قصد دارد، طرح عقب نشینی یکجانبه را به مرحله اجرا درآورد، باید این مسئله را در نظر بگیرد که در آن صورت انتخابات جدید برگزار شود". می توان استنباط کرد که مخالف عقب نشینی از غزه است.
البته اگر به برخی دیگر اظهارات ریولین استناد شود، وی را می توان موافق طرح عقب نشینی به شمار آورد. وی می گوید، شارون هرگز از یک وجب خاک اسرائیل چشم پوشی نخواهد کرد. حتی اگر کاملاً تنها بماند. وی ترجیح می دهد مانند مناخیم بگین، یکپارچگی سرزمین میهن را حفظ کند. ریولین می افزاید: وی از بن گوریون آموخته است که سیاست هنر شناخت و بهره برداری از ممکنات است. شارون در مورد یک مسئله کوتاه نمی آید و آن این است که باوجود تروریسم یک وجب از سرزمین اسرائیل چشم پوشی نخواهد کرد، ولی اگر به وضعیتی برسیم که از طریق آن راه حلی برای مقابله با تروریسم پیدا شود و معلوم گردد که فلسطینیها در مسیر مورد نظر اسرائیل حرکت می کنند، یک کشور فلسطینی در مناطق تحت کنترل فلسطین تشکیل خواهد شد.
مآخذ:
- www.Knesset. gov. il/mk/ng.asp? mk- individuat-Id-t 114.
- www.Imra.org. il (2003/3/7).
- www.Israel national news.com (2004/1/12).