بخارست، کنفرانس آنتی سمیتیسم

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


کنفرانس بخارست درباره آنتی سمیتیسم در روزهای 8 ـ7 ژوئن 2007 با عنوان "کنفرانس OSCE با موضوع مبارزه با تبعیض و ارتقای فهم و احتراممتقابل برگزار شد.

الف ـ شرکت کنندگان در کنفرانس:

شرکت کنندگان در کنفرانس OSCEدر بخارست شامل کشورها، نهادها و گروههای زیر بودند:

1 ـ کشورهای عضو سازمان: اکثر 56 کشور و سایر نهادهای عضو سازمان در این کنفرانس حضور داشتند که می توان به آلمان، آمریکا، اتریش، کانادا، فرانسه، انگلیس، ترکیه، کمیسیون اروپا، اتحادیه اروپا به ریاست آلمان و... اشاره کرد.

2 ـ همکاران OSCEدر حوزه مدیترانه در زمینه همکاری: این گروه شامل اردن، مصر، مراکش و الجزایر بودند.

3 ـ نهادهای :OSCEرئیس سازمان، ODIHRو مجمع پارلمانی

4 ـ دبیرخانه OSCE

5 ـ هیئت اعزامی OSCEبه بوسنی و هرزگوین

6 ـ سازمانهای بین المللی: کمیسیون اروپا، شورای اروپا و سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی

7 ـ سازمانهای غیردولتی: بنای بریث بین المللی، سازمان اروپایی حقوق بشر، دانشگاه تل آویو، کمیته یهودیان آمریکا، مرکز نظارت بر مبارزه با آنتی سمیتیسم در رومانی، شورای ملی حامی یهودیان روسیه، اوکراین و کشورهای حوزه بالتیک و اورآسیا، شبکه اروپایی ضدنژادپرستی، سایمون ویزنتال، مؤسسه استفان روث و ...

در این کنفرانس، علاوه بر سازمانها و نهادهای صهیونیستی، گروههایی هم از طرف جوامع مسلمان و سایر اقلیتها حضور پیدا کرده و به ارائه نظرات خودپرداختند.

ب ـ اظهارات نمایندگان نهادهای شرکت کننده در کنفرانس:

در کنفرانس بخارست، سازمانها، افراد و نهادهای زیادی از سراسر منطقه OSCEبه ارائه نظرات و پیشنهادهای خود در قالب سخنرانی، بیانیه، کارگاه آموزشی و غیره در موضوعات گوناگون پرداختند که در این گزارش به مواضع سازمانهای صهیونیستی در موضوع آنتی سمیتیسم پرداخته می شود.

1 ـ اظهارات نماینده کمیته یهودیان آمریکا:

ما OSCEرا به عنوان سازمانی می شناسیم که گامهای مهم و جدی از زمان اعلامیه برلین در راستای مبارزه با آنتی سمیتیسم و تبعیض نژادی و بیگانه ستیزی برداشته و اقدامات زیر را انجام داده است ولی نباید به اینگونه مسائل محدود شود.

ـ شناسایی مداوم ماهیت واحد و متمایز آنتی سمیتیسم.

ـ ایجاد یک نمایندگی ویژه در دفتر OSCEدر امور مربوط به مسئله آنتی سمیتیسم.

ـ ایجاد برنامه آموزشی پلیس ODIHR(دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر) در مبارزه با جرایم ناشی از تنفر.

ـ توسعه و انتشار مواد آموزشی در جهت مبارزه با آنتی سمیتیسم.

ـ جمع آوری اطلاعات و گزارش هایی درباره آنتی سمیتیسم و تصویب معیارهای قانونی موارد آنتی سمیتیستی در سطح ملی و منطقه ای.

ـ گسترش سایت های اینترنتی در زمینه مبارزه با آنتی سمیتیسم و سایر اشکال تعصب و...

ـ برگزاری کنفرانس های منظم از جمله در کوردوبا در سال 2005 و بخارست در سال 2007.

با وجود این تلاشها، ما شاهد افزایش حملات گروههای آنتی سمیتیستی به جوامع یهودی در کشورهای حوزه OSCEبوده ایم. چنین رویدادهای آنتی سمیتیستی در کنار سایر اشکال تعصب و تبعیض نژادی به طور عمده ای موجب لگدمال شدن اصول دموکراسی و مدارای اجتماعی است. بنابراین، ما از کشورهای عضو OSCEمی خواهیم که به تعهدات خود در قبال این مسئله مهم با تصویب و بکارگیری راهکارهای زیر عمل کنند:

ـ وادار کردن کشورهای عضو به اجرای اصول اعلامیه های برلین و کوردوبا در مبارزه با آنتی سمیتیسم، تبعیض و خشونتهای ناشی از تنفر، اعم از تهیه گزارشهای آماری از این گونه جرایم.

ـ ترغیب پارلمانها و قانونگذاران ملی در کشورهای حوزه OSCEبرای تصویب قوانین رسمی علیه آنتی سمیتیسم در کشورهای خود که باعث پدید آمدن استراتژی هایی در جهت مقابله با آنتی سمیتیسم می شود.

ـ اخطار به کشورهای عضو برای توجه بیشتر به مسئله آنتی سمیتیسم از جانب جریانهای سازماندهی شده مانند گروههای افراط گرا و تروریستی و مشارکت تمام کشورها در مقابله با این گروهها از طریق برنامه های آموزشی، اطلاع رسانی و اقدامات قانونی.

ـ تأکید بر نقش رهبران سیاسی و مقامات رسمی.

ـ ارائه برنامه های آموزشی برای مقامات وکارکنان بخشهای عمومی مانند آموزش، قوه مجریه، پارلمان و دولت و...

در پایان ما از OSCEمی خواهیم که ساختارهایی در زمینه دفاع از حقوق بشر نظیر ODIHRبخش نمایندگی ویژه آنتی سمیتیسم در دفتر این سازمان و ضمانت های اجرای قوانین ضد نژادپرستی را ایجاد کرده و به مسئله آموزش در این زمینه اهمیت بیشتری بدهد".

2 ـ اظهارات نماینده مرکز سایمون ویزنتال:

متن مواضع مرکز سایمون ویزنتال توسط شیمون ساموئل مدیر روابط بین الملل مرکز سایمون ویزنتال قرائت شد.

"طی دو هزار سال گذشته رفتارهای کلیشه ای، متمرکز و متعصبانه مبنی بر محدود کردن و در اقلیت قرار دادن ملت یهود با اثرات ویرانگری بر نگرش نسبت به یهودیان در سطح جهان همراه بوده است و اکنون نیز افراد، شرکت ها، دانشگاهها و کلیساها و در کنار آنها دولت ها به تحریم های تجاری و ارتباطی علیه دولت یهودی دست می زنند، در حالی که این تحریم ها در تضاد با اصول سازمان تجارت جهانی (WTO)و اتحادیه اروپا درباره تجارت آزاد است.

در حال حاضر، روزانه 3 الی 4 گزارش از رویدادهای آنتی سمیتیستی به مرکز تلفن سایمون ویزنتال می رسد.

OSCEبه عنوان یک نهاد دموکراتیک، می تواند نقش خود را در زمینه مبارزه با آنتی سمیتیسم ادامه دهد، چنانکه از برلین به کوردوبا و اکنون به بخارست رسیده است.

هیتلر یهودیان را "عامل بدبختی" می دانست،سپس این اصطلاح به "عامل بدشانسی" و امروزه به نکبه (Nakba)تبدیل شده است.

مقدمه هولوکاست با عدم خرید از یهودیان همراه بود و امروزه به تحریم عمومی اسرائیل رسیده است.

این ممکن است که یک هشدار جدی باشد تا به مسئله یهودستیزی بپردازیم."

3 ـ اظهارات نماینده مؤسسه استفان روث:

نماینده مؤسسه استفان روث در یک گزارش 35 صفحه ای که در این کنفرانس ارائه داد، عمده مطالب خود را به ارائه آمار و ارقام و داده های مربوط به رویدادهای آنتی سمیتیستی در سالهای گذشته و به ویژه در سال 2006 اختصاص داده بود.

در این گزارش، 2 مطلب به شدت مورد توجه قرار گرفته بود. اول این که حملات زیادی به یهودیان صورت گرفته که با روشهای خشونت آمیزی مانند ایجاد حریق عمدی، پرتاب بمب های آتش زا، چاقو زدن و شلیک گلوله همراه بوده و دوم این که رویدادهای عمده خشونت آمیز شامل اذیت و آزار افراد یهودی و تخریب اموال و مراکز یهودیان مانند تخریب اماکن عمومی و هتک حرمت به کنیسه ها بوده است. طبق این گزارش، حملات آنتی سمیتیستی در بالاترین سطح خود در سال 2006 نسبت به 17 سال گذشته وجود داشته اند که به ترتیب در اروپای غربی، آمریکایی شمالی، کشورهای حوزه بالتیک و اقیانوسیه رخ داده اند. در این میان بیشترین حملات به یهودیان و رویدادهای آنتی سمیتیستی به ترتیب در کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، نروژ، روسیه و... ثبت شده اند.

علاوه بر این، در سال 2006 اهداف موردحمله به ترتیب، کنیسه ها، افراد و مراکز جمعیتی یهودیان از طریق آتش سوزی و سایر اشکال خشونت بوده اند.

مؤسسه استفان روث با ارائه این آمار سعی داشته که شدت و میزان حملات آنتی سمیتیستی را به کشورهای عضو OSCEتفهیم کند.

4 ـ اظهارات نماینده بنای بریث:

دانیل مار یاشین(Daniel S. Mariaschin) نائب رئیس اجرایی بنای بریث در جلسه روز 8ژوئن به ایراد سخنرانی در مورد مبارزه با آنتی سمیتیسم پرداخت که به بخشهایی از آن اشاره می کنیم:

"اولین کنفرانس تاریخی OSCEدرباره آنتی سمیتیسم در وین در سال 2003 نقطه عطفی برای این منطقه بود. ما در یک دوره طولانی از تاریخ ـ تا واقعه هولوکاست و همچنین در دهه های بعد از آن ـ بدون وجود اراده جامعه بین المللی، به تنهایی علیه آنتی سمیتیسم مبارزه کردیم اما گردهمایی وین و متعاقب آن برلین 2004، کوردوبا 2005 و امروز در بخارست نشان دهنده اهمیت یک هدف جدید و خوش بینی نسبت به مبارزه با آنتی سمیتیسم است.

با وجود پیشرفت های زیاد صورت گرفته، کارهای زیادی برای انجام دادن به ویژه درباره مسائل اخیر هنوز باقی است. جنگ بین اسرائیل و گروه های تروریستی حزب الله و حماس باعث افزایش رویدادهای آنتی سمیتیستی شده است. علاوه بر این، در مجموع در کشورهای عضو OSCEبا افزایش خشونت و در برخی کشورها مانند انگلیس، شاهد تحریم اسرائیل بوده ایم.

اینجاست که وظیفه ما مبارزه، بی اثر کردن و در صورت امکان ریشه کن کردن آنتی سمیتیسم است.تداوم تنفر از یهودیان در اکثر 56کشور عضو OSCE غیرقابل قبول است و اگر بگوییم که در طول این 4 سال، برگزاری این کنفرانس ها، باعث کاهش آنتی سمیتیسم بوده است، سخت اشتباه می کنیم.

بنابراین شورای وزیران OSCEباید یک برنامه دقیق و منظم از کنفرانسهای مربوط به آنتی سمیتیسم و سایر اشکال تعصب را طرح ریزی کند و یک سری اقدامات جدی مانند آموزش مدارا، آموزش هولوکاست و اجرای قوانین را ترتیب بدهد.

ما باید در آینده ای نزدیک شاهد گسترش "بخش مبارزه با آنتی سمیتیسم و سایر اشکال تعصب" در OSCEباشیم.

ما باید الگوی کاری تعریف و مبارزه با آنتی سمیتیسم "مرکز اروپایی نظارت بر تبعیض نژادی و بیگانه ستیزی" را به سطح OSCEتسری بدهیم و به حمایت مالی از برنامه ها و طرح های ODIHRدر زمینه آنتی سمیتیسم ادامه دهیم و از همه مهمتر باید آنتی سمیتیسم را به عنوان یک پدیده منحصر به فرد در نظر بگیریم اگرچه باید سایر اشکال تعصب و تبعیض را نیز مدنظر داشته باشیم و در پایان باید فراموش نکنیم که هیچ دلیل یا رخداد سیاسی نمی تواند آنتی سمیتیسم را توجیه کند. انتقاد از اسرائیل به عنوان یک دولت دموکراتیک تا حدی پذیرفتنی است اما نباید باعث انکار حق تعیین سرنوشت یهودیان شود".

5 ـ اظهارات نماینده شورای ملی یهودیان شوروی سابق:(NCSJ)

لسلی ویس (Lesley Weiss) دبیر خدمات عمومی و امور فرهنگی NCSJدر دفاع از یهودیان روسیه، اوکراین، کشورهای اورآسیا و حوزه بالتیکدر کنفرانس بخارست به سخنرانی پرداخت و گفت:

NCSJاز سال تأسیس آن یعنی 1975 تاکنون به عنوان یک سازمان متشکل از حدود 50 سازمان یهودی آمریکایی در سطح ملی و بالغ بر 300 گروه محلی که تعدادی از آنان با OSCEهم همکاری دارند، در مسائل و امور مربوط به یهودیان حضور فعالی داشته است.

همچنین این سازمان در زمینه مقابله با آنتی سمیتیسم، همکاری نزدیکی با پارلمانهای گوناگون، مقامات رسمی و سازمانهای متعددی در آمریکا، اروپا و شوروی سابق دارد.

از نظر ما، از زمان برگزاری کنفرانس وین تاکنون پیشرفت های زیادی در این زمینه حاصل شده است اما از کشورهای عضو OSCEدر حوزه شوروی سابق می خواهیم که فضای لازم فرامرزی برای مبارزه با آنتی سمیتیسم از طریق به کارگیری قوانین در سطح ملی و آموزش رسمی، نهادهای رسانه ای و قرار دادن نمایندگانی از جامعه مدنی در جاهای حساس را فراهم کنند.

به عقیده ما، با گذشت 15 سال از فروپاشی شوروی، اکنون کشورهای باقی مانده از آن آماده اند تا در سطح بالایی با ریشه ها و علل آنتی سمیتیسم در منطقه مبارزه کنند. در ادامه این سخنرانی، اقداماتی که علیه آنتی سمیتیسم و بیگانه ستیزی توسط این سازمان یا در داخل کشورهای این حوزه انجام گرفته اند، به تفصیل بیان شد و با تمرکز بحث روی کشور اوکراین به دانشگاه "آکادمی منطقه ای مدیریت منابع انسانی(MAUP) " پرداخته شد. ویس گفت: "یکی از ریشه های آنتی سمیتیسم در منطقه، MAUP (دانشگاه خصوصی اوکراین) است. این دانشگاه به ریاست گئورگی شوکین (Georgy Schokin)و باحمایت ایدئولوژیک دیوید دوک و رئیس جمهور ایران به انکار هولوکاست و اقدامات آنتی سمیتیستی از طریق انتشار مجلات، کتابها و برگزاری کنفرانسهای آنتی سمیتیستی پرداخته است تا این که بالاخره رئیس جمهور یوشچنکو و دیگر مقامات رسمی اقدامات MAUPرا محکوم کردند و وزارت علوم تمام مدارک ارائه شده از سوی این دانشگاه به فارغ التحصیلان را بی اعتبار اعلام کرد.

OSCEمی تواند با گسترش شعبه های خود مانند ODIHRو ایجاد نمایندگی ویژه آنتی سمیتیسم در دفتر این سازمان با مبارزه علیه آنتی سمیتیسم در سطح جهان بپردازد. البته همزمان NCSJو اعضای آن به حمایت از OSCEادامه خواهند داد."

6 ـ اظهارات نماینده مرکز نظارت و مبارزه با آنتی سمیتیسم در رومانی:

"آنتی سمیتیسم نشانه یک تنفر دیرینه است؛ کلمه ای که بیانگر دل مشغولی و ترس یهودیان طی دو هزار سال گذشته بوده است.

جهل و نادانی، کینه توزی، حماقت محض بشری و فرصت طلبی های سیاسی از عناصر سنتی اند که وقتی با هم جمع شوند باعث بروز یک تنفر کورکورانه نسبت به مردمانی می شوند که به عنوان یهودی متولد شده اند.

در جوامع اولیه اروپایی به یهودیان به عنوان بیمار جامعه می نگریستند و آنان را طرد کرده و مورد حمله قرار می دادند و امروزه هم تکرار همان تاریخ است. پس از قضیه هولوکاست انتظار می رفت که اروپا نگذارد آنتی سمیتیسم یک بار دیگر ظاهر شود اما با ورود به عرصه جهانی شدن و باز شدن مرزها درحالی که باید شاهد همکاری و تنوع فرهنگی، نژادی و مذهبی باشیم، می بینیم که تعصب، بی احترامی و نژادپرستی افزایش یافته است و اکنون منکران هولوکاست به ویژه در رومانی پست های بالای حکومتی را اشغال کرده اند.

نماینده این مرکز در ادامه نطق 8 صفحه ای خود به اتفاقات و رویدادهای آنتی سمیتیستی به ویژه در رومانی پرداخته و انتقاد از اسرائیل را با حفظ قیوداتی، از مسئله آنتی سمیتیسم جدا کرد.

وی با اشاره به "آنتی سمیتیسم جدید"، جریانات راست، چپ و اسلامگرا را در این مسئله دخیل دانست و افزود: "انتقاد از اسرائیل را کنار بگذارید و به جای آن وضعیت پیچیده ای که به لحاظ سیاست های بین المللی و آنتی سمیتیستی در آن قرار گرفته است را درک کنید. ما از OSCEسؤال می کنیم که چه اقداماتی در راستای عملی کردن تصمیمات و توصیه های کنفرانسهای قبلی انجام داده است. کشورهای عضو OSCEتلاش خود را بر "اسلام هراسی" (Islamophobia)متمرکز کرده اند در حالی که اسلام هراسی ناشی از تروریست بودن مسلمانان در سراسر جهان است و این مسئله ریشه در سکوت کشورهای مسلمان در برابر کشته شدن یک مسلمان به دست یک مسلمان دیگر به اسم "الله" دارد."

این نماینده در ادامه نطق خود گفت: وضعیت مسلمانان در اروپا از یهودیان بسیار بهتر است. وی در پایان توصیه هایی به شرکت کنندگان در این کنفرانس ارائه کرد و افزود:

"ما از دولت رومانی می خواهیم که اقدامات جدی در راستای مبارزه با اشکال جدید آنتی سمیتیسم و نژادپرستی را صورت دهد و درصدداجرایی کردن قوانین ضدنژادپرستی باشد. ما اجرای برنامه های آموزشی مبارزه با آنتی سمیتیسم در مدارس، دانشکده های نظامی و پلیس و سایر نهادهای دولتی را خواهانیم و سرانجام از OSCE می خواهیم سازمانی را تشکیل دهد که صرفاً به مسئله آنتی سمیتیسم بپردازد و دولت ها را وادار کند که با آنتی سمیتیسم و نژادپرستی مبارزه کنند."

7 ـ اظهارات نمایندگان سایر نهادهای شرکت کننده در کنفرانس:

از نمایندگان دیگر نهادهایی که در زمینه آنتی سمیتیسم به ارائه سخنرانی پرداختند می توان موارد زیر را نام برد:

ـ شبکه اروپایی مبارزه با نژادپرستی :(ENAR)این سازمان شبکه ای از حدود 600 سازمان غیردولتی اروپایی است که در زمینه مبارزه با نژادپرستی در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا فعالیت می کنند. این سازمان در سال 1997 و در نتیجه تصمیم اتحادیه اروپا در نامگذاری آن سال به نام "سال مبارزه با آنتی سمیتیسم" به وجود آمد. هدف این سازمان مبارزه با نژادپرستی، بیگانه ستیزی، آنتی سمیتیسم و اسلام هراسی در جهت ارتقای رفتار همراه با مساوات بین شهروندان اتحادیه اروپا است.

این سازمان در یک گزارش، مفصلاً به تشریح مسائل مربوط به نژادپرستی به ویژه آنتی سمیتیسم پرداخت و در نهایت توصیه هایی ارائه داد که به آنها اشاره می کنیم.

ـ جمع آوری اطلاعات و داده ها درباره جرائم ناشی از تنفر.

ـ افزایش تحقیقات توسط سازمانهای غیردولتی در زمینه ماهیت جرایم نژادپرستانه و خشونت ها.

ـ ایجاد و توسعه استاندارهای قضایی برای برخورد با مجرمان

ـ آموزش نیروهای پلیس در زمینه مبارزه با نژادپرستی با همکاری سازمانهای غیردولتی و...

ـ سازمان دیگری که به تهیه گزارشها و ارائه آمار و اطلاعات از رویدادها و جرائم ناشی از تنفر می پردازد، "تقدم حقوق بشر" (Human Right First)است. این سازمان در سال 1978 در شهر نیویورک و به منظور ایجاد جهانی امن و انساندوستانه تأسیس شد. اهداف اصلی این سازمان دفاع از عدالت، شرافت انسانی و احترام به نقش قانون است و بودجه آن هم از منابع خصوصی تأمین می شود. این سازمان در یک گزارش مفصل به بررسی جنبه های گوناگون جرایم ناشی از تنفر در سال 2007 در کشورهای عضو OSCEپرداخته است.

در این گزارش، ابتدا رابطه بین جرایم ناشی از تنفر با حقوق بشر، قوانین مرتبط با جرایم ناشی از تنفر، سیستمهای نظارت و گزارش اینگونه جرایم تشریح شده و سپس توصیه هایی در این مورد آمده است.

در قسمت بعدی گزارش ابتدا به علل و پیامدهای این رویدادها و سپس به ارائه آمارهای مربوط به نژادپرستی و رویدادهای ناشی از تنفر در چند کشور فرانسه، آلمان، روسیه، اوکراین و انگلیس به عنوان نمونه پرداخته و در قسمت پایانی گزارش، انواع جرایم ناشی از تنفر به ویژه مبحث آنتی سمیتیسم مورد بررسی قرار گرفته است.

8 ـ بیانیه پایانی کنفرانس بخارست:

این بیانیه که توسط رئیس OSCEقرائت شده به شرح زیر است:

"همه ما می دانیم که با گذشت بیش از 60 سال از پایان جنگ جهانی دوم، منطقه OSCEهنوز در غم دهها میلیون انسان به سر می برد که جان خود را به عنوان قربانیان جنگ، هولوکاست، تعصب مذهبی، اشغالگری و اقدامات سرکوبگرانه از دست داده اند.

نسل کنونی شاهد رویدادهای پاکسازی نژادی و تعصبات نژادی و مذهبی است که بر منطقه OSCE سایه افکنده است.

احترام به حقوق بشر، آزادی، دموکراسی و حاکمیت قانون، هسته اصلی مفهوم امنیت را در OSCEتشکیل می دهد. بنابراین ما امروز متعهد می شویم که هر گونه تلاش در جهت توجیه اعمال غیرانسانی و تبعیض آمیز را محکوم کنیم و برای این در این کنفرانس جمع شده ایم تا تلاشهای خود را در جهت افزایش مدارا و احترام و فهم متقابل، با جدیت تداوم ببخشیم.

تأکید بر اهمیت قانونگذاری، اجرای قوانین، جمع آوری داده ها و نظارت بر جرایم ناشی از تنفر، آموزش و گفتمان عمومی به منظور مبارزه مؤثر با تمام اشکال تبعیض از سایر تعهدات ما است.

ما به عنوان دولت های عضو OSCEمتعهد می شویم که احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی را برای تمام افرادی که در سرزمین ما زندگی می کنند تضمین کنیم و یک وضعیت برابر برای تمام افراد و حفاظت مؤثر از حقوق آنان را فراهم کنیم.

نژادپرستی، بیگانه ستیزی، آنتی سمیتیسم و سایر اشکال تعصب و تبعیض در تمام جنبه های آن علیه مسیحیان، یهودیان و مسلمانان و اعضای سایر مذاهب را محکوم می کنیم.

آنتی سمیتیسم در همه انواع آن در اشکال سنتی و مدرن و به هر دلیل اعم از دلایل سیاسی، بین المللییا مربوط به اسرائیل به هیچ وجه قابل توجیه نیست... و سرانجام این که باید در مقابل تمام چالش های عصر خود بایستیم و روشهای مناسبی برای پیشبرد احترام متقابل فرهنگی، فهم متقابل و برابری در تمام کشورهای عضو بیابیم و در این رابطه باید به جوانان و سازمانهای مربوط به آنان اهمیت بیشتری بدهیم".

ج ـ واکنش نهادها و منابع خبری صهیونیستی به برگزاری کنفرانس:

منابع خبری و سازمانهای صهیونیستی زیادی نسبت به برگزاری این کنفرانس موضع گیری کرده و آن را یک گام مثبت در راستای مبارزه با آنتی سمیتیسم می دانند ولی اکثر این نهادها ادامه کنفرانس و شدت عمل کشورهای عضو OSCEرا خواستار شده اند واکنش چند سازمان مهم اشاره می شود.

1 ـ انجمن ضد افترا:

Adlدر تمام کنفرانسهای مربوط به موضوع آنتی سمیتیسم که از سوی OSCEبرگزار شده، حضور پررنگی داشته است و غالباً به ذکر توصیه ها و دستوراتی در زمینه مبارزه با آنتی سمیتیسم می پردازد. این انجمن از بیانیه کنفرانس مقابله با آنتی سمیتیسم در برلین استقبال کرد و آبراهام فاکسمن که رئیس هیئت نمایندگی آمریکا را بر عهده داشت گفت که رهبران اروپا اقدامات مثبتی را در جهت ریشه یابی آنتی سمیتیسم و اجرای برنامه های آموزشی و ضدتعصب صورت داده اند اما آنها باید با صراحت اعلام کنند که حمله به کنیسه ها و دیگر مؤسسات یهودی غیر قابل قبول است حتی اگر این اقدامات ناشی از عصبانیت مردم از سیاستهای اسرائیل در قبال فلسطینیان باشد.

Adlهمچنین در کنفرانس کوردوبا با نگرانی از این مسئله که دولتها هنوز به اجرا و نهادینه کردن مکانیسم های لازم برای مقابله با آنتی سمیتیسم نپرداخته اند از اعضای OSCEخواست تا به تعهدات خود در زمینه خاتمه دادن به حملات علیه یهودیان و جوامع یهودی عمل کنند.

این سازمان از دو گزارش اخیر ارائه شده در این کنفرانس استقبال کرد که یکی به بررسی مقابله با جرائم خشونت بار در منطقه OSCEپرداخته و دیگری به تحقیق در زمینه آموزش هولوکاست و آنتی سمیتیسم اختصاص داشت.

انجمن ضدافترا در کنفرانس بخارست در روزهای 7 و 8 ژوئن 2007 شرکت کرده و علاوه بر اظهارات رسمی خود در جلسه کنفرانس، طبق سالهای گذشته به ارائه توصیه به شرکت کنندگان این کنفرانس پرداخته است.

Adlدولت های عضو OSCEرا به "تمرکز دقیق بر مبارزه با آنتی سمیتیسم" فرا خوانده و در این راستا توصیه های 8 گانه ای را ارائه کرده است.

ـ تمرکز دقیق و ویژه بر مبارزه با آنتی سمیتیسم: مسئله آنتی سمیتیسم و تعصب به صورت یکباره قابل حل نیست بلکه احتیاج به کار مداوم و جدی دارد.

ـ ایجاد نمایندگی ویژه آنتی سمیتیسم: این نمایندگی می تواند در مورد نژادپرستی، بیگانه ستیزی و تعصب و تبعیض علیه مسلمانان نیز وجود داشته باشد.

ـ تعهد به جمع آوری اطلاعات در مورد جرایم ناشی از تنفر: جمع آوری اطلاعات در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا باعث پررنگ کردن مسئله خشونت ناشی از تنفر برای سیاستگذاران و عموم مردم و همچنین تلاش دولتهادر راستای تربیت نیروهای پلیس برای شناسایی، گزارش و عکس العمل در مقابل این جرائم می شود.

ـ ایجاد یک کادر رهبری از میان سران سیاسی در راستای مقابله با آنتی سمیتیسم در هر یک از کشورها.

ـ حمایت از فعالیت های OSCEدر زمینه آنتی سمیتیسم مانند تأسیس "نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر" .(ODIHR)

ـ حمایت از عکس العمل های ابتکاری جامعه مدنی در مقابل جرایم ناشی از تنفر

ـ پارلمانهای دولت ها باید یک نیروی محرک در جهت مبارزه با آنتی سمیتیسم باشند.

ـ OSCEباید مدلی از خط مشی های چگونگی مبارزه با آنتی سمیتیسم را به کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس ارائه کند.

Adlدر پایان این گزارش به تعهد دولت های عضو OSCEدر جهت مبارزه با آنتی سمیتیسم، جمع آوری اطلاعات درباره جرائم ناشی از تنفر و پیشرفت آموزش درباره هولوکاست و آنتی سمیتیسم از سال 2003 به بعد با دیده مثبت می نگرد.

2 ـ بنای بریث:

این سازمان هم با تأکید بر لزوم مبارزه با آنتی سمیتیسم، برگزاری اینگونه کنفرانسها را نه تنها ضروری می داند بلکه معتقد است که باید به طور مداوم در کشورهای گوناگون عضو OSCEبرگزار شود. با این وجود، بنای بریث معتقد است که هنوز آنتی سمیتیسم در بسیاری از کشورهای عضو OSCE بسیار گسترده است اما این کنفرانس یک نشست حیاتی برای رفع این مسئله در حال رشد محسوب می شود.

3 ـ هاآرتس:

این روزنامه صهیونیستی با اشاره به گزارش گروه "تقدم حقوق بشر" در آمریکا می نویسد که آنتی سمیتیسم و جرائم ناشی از تنفر در سال گذشته در بسیاری از نقاط اروپا با رشد زیادی همراه بوده و در روسیه بالغ بر 50 نفر به دلایل نژادی کشته شده اند. هاآرتس با مثبت ارزیابی کردن برگزاری این کنفرانس امیدوار است که گام جدی تری در مبارزه با آنتی سمیتیسم در سطح کشورهای عضو OSCE برداشته شود.

4 ـ یدیعوت آحرونوت:

این روزنامه صهیونیستی نیز برگزاری کنفرانس بخارست را تلاش قانونی اروپا در جهت مبارزه با آنتی سمیتیسم و تأمین امنیت برای مراکز و جوامع یهودی می داند و با اشاره به حضور اسحاق هرزوگ (Saac Herzog)وزیر رفاه و امور اجتماعی اسرائیل و سرپرست موقت وزارت رسیدگی به امور یهودیان و دیاسپورا در این کنفرانس و اظهارات او، نتیجه گیری می کند که اینگونه کنفرانسها منجر به تأمین امنیت بهتر برای نهادهای یهودی مانند مدارس، کنیسه ها و مراکز جمعیتی می شود.

5 ـ آژانس یهود:

این سایت تعداد شرکت کنندگان را 600 نفر از 56 کشور عضو OSCEو 11 سازمان گوناگون ذکر کرده و برگزاری این کنفرانس را برای مبارزه با آنتی سمیتیسم به طور ویژه برای جرائم ناشی از تنفر، در مجموع مثبت می داند.

جمع بندی:

شرکت کنندگان در کنفرانس 7 و 8 ژوئن 2007 در بخارست به بررسی جنبه های گوناگون تبعیض و تعصب در کشورهای حوزه OSCEپرداختند و در این میان، سازمانهای صهیونیستی، با حضور فعال خود سعی کردند که این نشست را به آنتی سمیتیسم اختصاص دهند.

این سازمانها بر بعد آموزش و اجرای قوانین مربوط به هولوکاست و آنتی سمیتیسم و همچنین گسترش نهادهای بین المللی ویژه مبارزه با آنتی سمیتیسم تأکید زیادی داشتند.

مآخذ:

  1. www.osce.org/conferences/end-2007.html? page=documents$$gronp=author.
  2. www.osce.org/documents/cio/99942/60/7002; 67842/60/7002;35/52/60/2007 en.pdf.
  3. www.wiesenthal.com/site/apps/nl/contentasp? c=FWLYKnN81zH$$=312458$$ct=3947793.
  4. www.osce.org/item/25/34.html.
  5. www.bnaibrith.org/pubs/pr/2007-06-08-; 2007-06-06osce.cfm.
  6. www.osce.org/item/25/22; 25170.html.
  7. www.humanrightfirst.org/discrimination/reports.aspCountry=multi$$id=21$$misc1=survey1.
  8. www.adl.org/presrele/AsInt-13/5070-13.htm.
  9. www.haartez.com/hasen/spages/867966.html.
  10. www.yntnews.com/aricles/0,7340,L-34lo14,
  11. 00.html.
  12. www.jta.org/cgi-bin/iowa/breaking/492201.html.