جمعیت اسرائیل

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


الف ـ افزایش رشد جمعیت یهودیان در فلسطین:

پس از تشکیل دولت اسرائیل در سرزمین فلسطین در سال 1948 صهیونیستها به این سرزمین میزان مهاجرت اشغالگرانه افزایش یافت و عملیات راندن ساکنان اصلی به شدت دنبال شد. جدول زیر، میزان جمعیت را در فلسطین اشغالی، در پیش و پس از اعلام تشکیل دولت اسرائیل نشان می دهد.

براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، در سال 2007 حدود هفت میلیون و 150 هزار نفر در اراضی اشغالی 1948 سکونت دارند. این در حالی است که پس از اشغال فلسطین تنها 806 هزار یهودی در این مناطق اسکان یافته بودند که یک سوم آنها هنوز هم در این مناطق زندگی می کنند. از جمعیت کنونی اسرائیل، 5 میلیون و 725 هزار نفر (80 درصد) یهودی و بقیه عرب اند.

رژیم صهیونیستی در سال 2006، حدود 121 هزار نفر رشد جمعیت داشته است. تا سال 2007، 148 هزار کودک در اسرائیل متولد شده اند. در سال 1948 تل آویو پرجمعیت ترین شهر رژیم صهیونیستی بود که جمعیتی بیش از 100 هزار نفر داشت اما امروز، اسرائیل پنج شهر 200 هزار نفری دارد که عبارتند از: قدس، تل آویو، حیفا، گوش عتصیون و اشدود. این پنج شهر، یک میلیون و 810 هزار و 300 نفر (حدود یک چهارم کل جمعیت را) در برمی گیرند.

تحول شمار جمعیت اسرائیل، یهودیان و اعراب، و نسبت اعراب به کل

%%%محل جدول%%%

ب ـ کاهش رشد جمعیت یهودیان در مقایسه با جمعیت عرب ها در فلسطین:

یکی از معضلات فراروی رشد طبیعی جمعیت اسرائیل، پایین بودن نرخ زاد و ولد در میان یهودیان اشکنازی است. از سوی دیگر، بروز بحران و ناامنی در جامعه اسرائیل، منجر به کاهش درصد مهاجرت به اسرائیل شده است، اگرچه باید به این مسئله، معضل افزایش مهاجرت معکوس را نیز اضافه کرد.

همچنین باید افزود که با توجه به ماهیت جعلی رژیم صهیونیستی، مفاهیمی چون جمعیت، حاکمیت، قلمرو و... از معانی متعارف و منطبق با مصادیق آن در نظام بین المللی تبعیت نمی کنند.

برهوم جرایسی تحلیل گر سیاسی و کارشناس امور صهیونیستی می گوید: "اسرائیل" به خوبی می داند که طی 15 تا 45 سال آینده یهودیان در کل فلسطین اکثریت خود را از دست می دهند. روزبه روز آنچه معضل جمعیتی نامیده می شود، بغرنج تر ومناقشات زیادی پیرامون آن مطرح می شود. با توجه به افزایش جمعیت عربها در فلسطین و کاهش جمعیت یهودیان این مشکل آشکارا هویت یهودی دولت "اسرائیل" را تهدید می کند.

البته این مشکل نه در سطح کل فلسطین دولت اسرائیل را تهدید می کند، در سطح کل فلسطین دولت اسرائیل را تهدید می کند، بلکه حتی در خود "اسرائیل" نیز یعنی در سرزمین های اشغالی 1948 آن را تهدید می کند.

این نگرانی صهیونیست ها دو عامل دارد:

1ـ سطح پایین زاد و ولد در میان یهودیان در مقایسه با فلسطینیان.

2ـ کاهش هشتاد درصدی سطح مهاجرت یهودیان به فلسطین اشغالی در مقایسه با سال های گذشته.

البته عامل سومی را هم که می توان مطرح کرد، کاهش جمعیت یهودیان در جهان است که به علت ادغام آنها در جوامع اروپایی روند نزولی به خود گرفته است.

دیگر عامل نگرانی یهودیان این است که رشد جمعیت یهودیان در مقایسه با عربهای فلسطین بسیار پایین است و در حالی که درصد رشد جمعیت یهودیان فلسطین اشغالی در حدود 85/1 درصد است آمار رشد عربهای فلسطین به 4/3 درصد یعنی دو برابر آمار رشد یهودیان می رسد.

میانگین زاد و ولد در میان یهودیان 6/2 کودک (26 کودک برای 10 زن) و در میان فلسطینیان 2/4 کودک (42 کودک برای 10 زن) می باشد. براساس گزارشهای مرکز آمار فلسطین میانگین کلی بارداری در میان زنان فلسطینی در کرانه باختری از 6/5 در سال 1997 به 1/4 در سال 2003 رسیده است و در نوار غزه نیز این میزان از 9/6 به 8/5 در مدت مشابهرسیده است.

در گزارش مرکز "تحقیقات و اطلاعات" دولت مصر تحت عنوان "آیا مناقشه عربی ـ اسرائیلی از راه معامله جمعیتی حل و فصل خواهد شد؟" شمار ساکنان فلسطینی در دو منطقه کرانه باختری و نوارغزه در سال 2005 میلادی را 4 میلیون قلمداد کرده و پیش بینی کرده است که این آمار در سال 2025 میلادی به حدود 7 میلیون و 400 هزار نفر برسد.

برخی پژوهشگرانی مثل "یوسف کرباج" و "سلمان ابوسته" آن را از موارد نادر برشمرده اند. "ابوسته" احتمال استفاده رژیم صهیونیستی از سلاحهای مخفیانه بیولوژیکی با هدف کاهش جمعیت فلسطینیان را مطرح کرده اند و در این مورد به گزارشهای مطبوعاتی مبنی بر بروز حالات بیهوشی یا روانی در میان دانش آموزان مدارس و مرگ مشکوک عده ای استناد می کنند.

وی همچنین از گزارش وزارت بهداشت درباره افزایش بی سابقه موارد سقط جنین و سرطان در میان زنان فلسطینی خبر می دهد، که به گفته منابع پزشکی مواد شیمیایی که رژیم صهیونیستی در حملات خود به فلسطینیان مورد استفاده قرار می دهد، عامل اصلی این بیماری هاست.

اما با این وجود، آمار رشد فلسطینیان بیشتر از یهودیان است و براساس پیش بینی ها، آمار فلسطینیان ساکن سرزمین تاریخی فلسطین (سرزمین های اشغالی سال 1948 و کرانه باختری و نوار غزه) در سال 2010 از جمعیت یهودیان بیشتر خواهد بود. همچنین طبق پیش بینی های صهیونیست ها انتظار می رود که تعداد فلسطینیان در سال 2020 به 8 میلیون و 200 هزار نفر و در مقابل تعداد یهودیان به شش میلیون و 300 هزار نفر برسد.

گزارش مرکز "تحقیقات و اطلاعات" دولتمصر، آمار جمعیتی یهودیان در سال 2005 میلادی را نیز 5 میلیون و 300 هزار نفر عنوان کرده و جمعیت این رژیم در سال 2025 میلادی را 6 میلیون و 500 هزار نفر برآورد کرده است. گزارش رسمی دولت مصر جمعیت فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی در سال 2005 میلادی را نیز یک میلیون و 400 هزار نفر ذکر کرده و پیش بینی کرده است که این آمار در سال 2025 میلادی به 2 میلیون و 300 هزار نفر بالغ شود.

در این گزارش نرخ جمعیت کار (64 ـ 15 ساله) در سرزمینهای فلسطینی در سال، 51 درصد اعلام کرده است که براساس برآوردهای آن در سال 2025 به بیش از 60 درصد خواهد رسید، اما این میزان در میان عربهای رژیم صهیونیستی در سال 2005، در حدود 56 درصد بوده که انتظار می رود در سال 2025 به 60 درصد بالغ شود. جمعیت در سن کار اسرائیلی ها نیز در سال 2005، تقریبا 62 درصد بوده که پیش بینی می شود در سال 2025 با یک درصد کاهش به 62 درصد برسد.

گزارش این مرکز همچنین پیش بینی کرده است که نرخ مهاجرت عرب های ساکن اراضی اشغالی از این مناطق و برعکس برابری کند؛ بدین صورت که نرخ مهاجرت بین المللی به صفر رسیده و نرخ مهاجرت بین المللی یهودیان نیز از 5/1 در هزار در فاصله سالهای 2001 تا 2005 به 1/0 در هزار در فاصله سال های 2021 تا 2025 برسد.

صهیونیست ها با ابراز نگرانی از افزایش جمعیت فلسطینیان از این مسأله به عنوان "بمب جمعیتی" نام برده اند. صهیونیست ها، افزایش جمعیت فلسطینیان در سرزمین خود را یک خطر و مایه نگرانی معرفی می کنند و این در حالی است که رژیم صهیونیستی از آغاز تشکیل دولت عبری اقدام به جذب یهودیان از 110 کشور جهان که به 82 زبانمختلف صحبت می کنند، کرده و با این کار شمار یهودیان را به 9 برابر افزایش داده است.

مسأله افزایش جمعیت فلسطینیان یکی از عوامل افزایش درخواست های یهودیان تندرو نسبت به اخراج فلسطینیان از سرزمین های اشغالی سال 1948 یا اجرای طرح به اصطلاح "ترانسفر" (کوچ اجباری) علیه این فلسطینیان به شمار می رود.

اساس ایده عقب نشینی یک جانبه رژیم صهیونیستی که توسط شارون ارائه شد و حزب کادیما نیز برای اجرای همین طرح تشکیل شد، بر نجات از بحران جمعیتی و رهایی از نوار غزه و کرانه باختری و حفظ زمینهای بیشتری برای یهودیان به ویژه حفظ مجتمع های یهودی نشین و منطقه پشت دیوارحائل و نیز منطقه قدس استوار بود.

همزمان با این افزایش جمعیت، صهیونیست ها نگران این بودند که با افزایش شمار فلسطینیان، آنها دیگر تفکر تشکیل دو دولت در فلسطین را رد کنند و با توجه به در اختیار داشتن اکثریت خواستار تشکیل یک دولت واحد با رعایت تمامی حقوق سیاسی و مدنی آنها و نابودی رژیم نژادپرست صهیونیستی شوند و راه مبارزاتی سیاهان آفریقا را در پیش بگیرند و بدین ترتیب ماهیت یهودی دولت عبری را از آن سلب کنند و جامعه بین المللی نیز با مشاهده اکثریت فلسطینیان، حداقل در ظاهر و گفتار از آنان دفاع کند.

کابوس بحران جمعیت همچنان صهیونیست ها را دنبال می کند و روزنامه کریستیان ساینس مانیتور در تاریخ 12 ژوئن 2007 در مقاله ای تحت عنوان "جمعیت رو به کاهش یهودیان" به مسأله بحران جمعیت یهودیان پرداخته است. خیلی از روزنامه های صهیونیستی این مقاله را منتشر کردند. در این مقاله آمده است که جمعیت یهودیان جهان هم اکنون 9 میلیون نفر است. این مقاله می افزاید که از هر هزار نفردو نفر آنها یهودی هستند، در حالی که در سالهای 1970، 1945 و 1938 به ترتیب از هر هزار نفر 5/3، 7/4 و 5/7 نفر یهودی بودند.

بیشتر رهبران یهود هشدار داده اند که جمعیت یهودیان جهان به علت ازدواج با غیریهودیان رو به کاهش است. روزنامه های اسرائیلی گاه گاهی اخباری عجیب و در عین حال جالب در این باره منتشر می کنند. به عنوان مثال روزنامه "Jewish Telegraphic Agencey"خبری تحت عنوان "بیگانگان در اسرائیل خانه می خرند" منتشر کرد. در این خبر آمده است که در سال 2002 میلادی افراد غیریهودی 192 میلیون دلار در بخش خرید و فروش منازل سرمایه گذاری کرده اند. تنها پس از چهار سال این مبلغ به 43/1 میلیارد دلار رسید و تعداد سرمایه گذاران خارجی در محلات قدس افزایش یافت و بافت این شهر را تغییر داد. در برخی مناطق زبان انگلیسی بیشتر از زبان عبری رایج است و منازل یهودیان آمریکا که تنها برای گذراندن تعطیلات به قدس می آیند، خالی از سکنه است.

مآخذ:

  1. المسیری، عبدالوهاب: دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهش های تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد هفتم، چاپ اول، 1383.
  2. نشریه پیام فلسطین، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" ـ دفتر تهران، شماره 48، خردادماه 1387.
  3. بولتن رویداد و گزارش، مؤسسه ندا، شماره مسلسل 339.
  4. خبرنامه هفتگی رویدادهای فلسطین، مرکز

مطالعات فلسطین، شماره 149، 15/2/1388.