یهودیان فرانسوی صلح طلب، اتحادیه
یکی از سازمانهای صلح طلبی که در کشور فرانسه در حوزه اسرائیل و فلسطین فعالیت می کند، "اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب" (UJFP) Union Juive Fransais Pour la Paixنام دارد. نقش و اهمیت سازمانها و نهادهایی همچون اتحادیه یهودیان از فرانسوی صلح طلب با توجه به اینکه این نهاد متشکل از جمعی از یهودیان صلح طلب و مخالف اسرائیل به ویژه سیاستهای تروریستی و نژادپرستی صهیونیستی است، بسیار اهمیت دارد و آنها و علی رغم اندک و محدود بودن دامنه فعالیتها به عنوان یکی از نهادهای ارزشمند و تأثیرگذار در مجامع بین المللی مطرح شده است.
اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب، هدفخود را به رسمیت شناختن حقوق آوارگان فلسطینی و تخلیه شهرکهای یهودی اراضی کرانه باختری، نوارغزه و بیت المقدس اعلام کرده است و عقب نشینی اسرائیل از اراضی 67 تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی، آزادی زندانیان و ایجاد حقوق برابر و مساوی میان شهروندان عرب و یهودی از دیگر اهداف سازمان مذکور است.
یکی از فعالیتهای اصلی اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب شرکت در تحریمهای اعمالی علیه شرکتهای اسرائیلی است. این سازمان همچنین به برگزاری کنفرانسهایی با موضوع محکومیت دیوارحائل و کمک به آوارگان فلسطین و همچنین برپایی نمایشگاههای عکس و نقاشی اقدام می کند.
محتویات
الف ـ نحوه پیدایش:
اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب در آوریل سال 1994 در شهر پاریس، در مراسم شامی که به مناسبت عید پسح (عید فطر یا عید پاک یهودیان) ترتیب داده شده بود، توسط ریچارد واگمن (Richard Wagman) تأسیس شد. اتحادیه مذکور یکی از شعبات اتحادیه بین المللی یهودیان صلح طلب (UJFP) Union Juive International Pour la Paix است که در برخی از کشورها از جمله آمریکا، اسرائیل و فرانسه شعبه دارد. به گفته اعضای اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب، این اتحادیه، درست پس از امضای توافقنامه اسلو میان تشکیلات خودگردان فلسطین و اسرائیل تأسیس شد تا به عنوان یکی از سازمانهای منادی صلح در جهت حل مناقشه اسرائیل ـ فلسطین فعالیت کند.
این اتحادیه در ابتدای تأسیس تنها دارای 20 عضو بود، در صورتی که در سال 2006، تنها قریب 250 عضو و دارای 7 نمایندگی و شعبه در شهرهای مختلف فرانسه از جمله لیل (Lille)، آلزاس (Alsace) و تولوز (Toulouse)بود. به گفته اعضای این اتحادیه، آغاز انتفاضه دوم در اراضی اشغالی یکی از دلایل رشد و گسترش فعالیتهای این سازمان بود، به گونه ای که تعداد اعضای این اتحادیه در طول مدت زمان مذکور افزایش یافته و از سایر شهرهای فرانسهنیز کسانی به عضویت اتحادیه درآمده اند.
ب ـ اهداف:
اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب در بدون تأسیس، هدف خود را تلاش در جهت به رسمیت شناخته شدن حقوق آوارگان فلسطینی و تخلیه شهرکهای یهودی در اراضی کرانه باختری، غزه و بیت المقدس عنوان کرد.
عقب نشینی اسرائیل از تمام اراضی 1967، تشکیل دولت فلسطینی و آزادی زندانیان فلسطینی یکی دیگر از اهداف این سازمان به شمار می رود. ایجاد حقوق برابر و مساوی میان شهروندان عرب و یهودی در اسرائیل و گسترش گفتگو و تعامل میان جامعه یهودیان و مسلمانان در فرانسه نیز از دیگر اهدافی است که این اتحادیه با جدیت آن را دنبال می کند.
ج ـ اعضاء:
ریاست این اتحادیه را ریچارد واگمن برعهده دارد. وی در فرانسه به عنوان چهره ای ضد صهیونیستی شناخته می شود که به دلیل ارتباط با بسیاری از سازمانهای منافع فلسطین در کشور فرانسه مورد انتقاد سازمانهای صهیونیستی و یهودی راستگرا واقع شده است. از دیگر اعضای اتحادیه می توان به نامهای میشل سیبونی (Michele Sibony) نایب رئیس اتحادیه، پیر استامبول (Pierre Stambul) ، جرج گامپل (Georges Gumpel) که همچنین نایب رئیس سازمان حامی فلسطین تحت عنوان "تشکل 69 (Collectif 69) است، کلود ریمون (Claude Raymond)و لیلیان کوردووا ـ کاگزرژینسکی (Liliane Cordova-Kaczerginski) اشاره کرد.
د ـ فعالیتها:
یکی از فعالیتهای اصلی اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب، برگزاری کنفرانسهایی با موضوع دیوارحائل، آوارگان فلسطینی و کمک به فلسطینیان ساکن اردوگاههاست. از آنجا که این اتحادیه با بسیاری از سازمانهای حامی حقوق فلسطینیان درفرانسه در ارتباط است، کنفرانسها، همایشها و مباحث خود را با حضور اعضای سایر سازمانهای مربوطه برگزار می کند و موضوعاتی همچون انتقاد از سیاستهای ارتش اسرائیل در ساخت دیوارحائل و سایر موضوعات مربوطه، در سلسله کنفرانسهایی تحت عنوان "کاروان صلح" (La Caravane de Paix) طی فواصل زمانی معین برگزار مطرح می شوند.
یکی دیگر از فعالیتهای این اتحادیه، برپایی نمایشگاههای عکس و نقاشی، اجرای نمایش و تئاتر با موضوعات آوارگان فلسطین و دیوارحائل است. به عنوان نمونه می توان به مجموعه برنامه های ترتیب داده شده از سوی این اتحادیه که در ماه جولای و آگوست سال 2004 در شهرهای مختلف فرانسه به اجرا درآمد، اشاره کرد. برپایی نمایشگاه عکس با موضوع دیوارحائل در شهر رن فرانسه و نمایش فیلم با موضوع توقف ساخت دیوارحائل نیز از جمله برنامه های مذکور بود.
از دیگر اقداماتی که این اتحادیه از آن به عنوان یکی از مهمترین فعالیتهای خود نام برده است، تشویق نسبت به تحریم کالاهای اسرائیلی تولید شده در شهرکهای کرانه باختری و نوارغزه است. اعضای این اتحادیه در سلسله اهداف و فعالیتهای خود، از این اقدام به عنوان یکی از مهمترین اهداف و برنامه های خود یاد می کنند.
این اتحادیه همچنین در برپایی تجمع، راه پیمایی و تحصن که با همکاری سایر سازمانها و تشکلهای مدافع حقوق فلسطینیان برگزار می شود، فعال است. به عنوان نمونه می توان به حضور این اتحادیه در راه پیمایی و تحصنی که در سال 2005 از سوی سازمانهای مدافع فلسطین در اعتراض به سفر شارون در فرانسه ترتیب داده شده بود، اشاره کرد. این اتحادیه با صدور بیانیه ای تحت عنوان "شارون نه صلح می خواهد و نه عدالت" ضمن اعتراض به سیاستهای غلط شارون، از وی به عنوان مسئول کشتار هزاران کودک، زن و شهروند فلسطینی نام برد که همواره درصدد تخریب زیرساختهای سیاسی، آموزشی، فرهنگی و اقتصادی فلسطینیان است.
در این بیانیه، اعضاء ضمن ابراز تعجب از دعوت شیراک از مقامات رژیم صهیونیستی، شارون، سیاستهای سرکوبگرانه وی را به میلوشویج تشبیه کرده و از رئیس جمهور فرانسه خواستند که در قبال فلسطینیان و حقوق آنان سیاست بی طرفی اتخاذ نکند.
ه ـ مواضع:
اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب، به عنوان یکی از نهادهای مدافع حقوق فلسطینیان، هدف خود را تلاش برای به رسمیت شناخته شدن حقوق آوارگان فلسطینی، تشکیل دولت فلسطین و عقب نشینی اسرائیل از تمام اراضی 1967 عنوان کرده است. از آنجا که اعضای این اتحادیه، از مخالفان سرسخت سیاستهای شارون در اسرائیل به شمار می روند، یکی از فعالیتهای اصلی خود را اعلام مواضع یهودیان صلح طلب فرانسه در قبال مناقشه اسرائیل - فلسطین قرار داده اند. از همین رو، بررسی مواضع این اتحادیه در مورد مسائل مربوط به حوزه اسرائیل و فلسطین از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
1 ـ اسرائیل:
تشکیل دولت اسرائیل براساس فرضیات و ادعاهای موجود، مسئله ای است که همواره مورد بحث و مناقشه اتحادیه مذکور قرار داشته است. برای نمونه جرج گامپل یکی از اعضای اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب، در یکی از مصاحبه های خود در نیمه ژوئن سال 2005 که در راستای تبیین "مواضع اتحادیه در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین" بود، تصریح کرد: "دولت اسرائیل بر پایه یک بی عدالتی تاریخی در برابر ملت فلسطین تأسیس شده است وهرچند که یهودیان در طول جنگ متحمل مشقاتی شده اند که فراموش نمی شود، اما این مسئله نمی تواند مستمسکی برای ارتکاب جنایات ضد بشری علیه ملتی بی دفاع باشد".
گامپل با اشاره ضمنی به سیاستهای توسعه طلبانه اسرائیل در غصب منابع طبیعی اراضی اشغالی تصریح کرد: "اسرائیل با غصب کرانه باختری و اراضی غزه، بخش وسیعی از اراضی متعلق به فلسطینیان و 80 درصد منابع آبی موجود در اراضی اشغالی را به تصرف خود درآورده است."
وی افزود: "این، حق یک فلسطینی است که روزانه 100 لیتر آب در اختیار داشته باشد، در حالی که روزانه تنها به 18 لیتر آب دسترسی دارد." وی با انتقاد از سیاستهای شارون، از وی به عنوان جنایتکاری جنگی نام برد و روی کار آمدن شارون و حزب راستگرا و افراطی لیکود را فاجعه ای برای ملت فلسطین اعلام کرد.
2 ـ تخلیه غزه:
اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب با صدور اطلاعیه ای در 6 اکتبر سال 2004 ضمن اعلام مواضع خود در مورد تخلیه غزه از سوی اسرائیل، تصریح کرد: "سیاستهای اسرائیل و ارتش آن همیشه از انسجام و سازماندهی خاصی برخوردار بوده و بر همین اساس، به طور حتم عقب نشینی از غزه، امتیازی از سوی اسرائیل برای فلسطینیها تلقی نمی شود، بلکه تکمیل ساخت "زندانی تحت کنترل نیروهای اسرائیلی" محسوب خواهد شد. به تعبیر واضح تر سیاست اسرائیل تخلیه غزه و تسلط کامل بر کرانه باختری است.
3 ـ صهیونیسم:
محکومیت ادگار مورن (Edgar Morin) فیلسوف یهودی به خاطر چاپ مقاله ای انتقادی در مورد سیاستهای رژیم صهیونیستی در نشریه لوموند سبب شد، تا اتحادیه یهودیان فرانسوی صلح طلب، با انتشار بیانیه ای مواضع خود را در قبال مسئله صهیونیسم اعلام کند.
در این بیانیه ضمن محکومیت اقدام دادگاه در مورد پرونده مورن آمده است: "به محاکم قضایی کشاندن نگارش مقاله ای با موضوع انتقاد از سیاستهای اسرائیل تحت اعمال نفوذ گروههای یهودی، مغایر حق آزادی بیان است..." در ادامه این بیانیه آمده است: "هیچ یک از محاکم قضایی نمی تواند با محکومیت افرادی همچون مورن اعلام کند که دولت اسرائیل دولت همه یهودیان دنیاست، این اندیشه کاملاً اشتباه است و تعداد زیادی از یهودیان، با سیاستهای دولت اسرائیل و شارون مخالفند."
این بیانیه می افزاید: "تعداد زیادی از سازمانهای صهیونیستی مدتهای طولانی است که تنها با بهانه مبارزه با آنتی سمیتیسم دست به اعمال نفوذ علیه شخصیتهای حقیقی و حقوقی می پردازند و پرونده مورن اولین پرونده ای نیست که اعمال نفوذ گروههای صهیونیستی در آن را شاهدیم و آخرین مورد نیز نخواهد بود. متوقف کردن موج انتقادات علیه سیاستهای اسرائیل و منحرف کردن افکار عمومی در قبال بحران اسرائیل و فلسطین آن هم به بهانه مبارزه با آنتی سمیتیسم یکی از اهداف اولیه سازمانهای صهیونیستی راستگراست".
مآخذ:
- بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، 5/5/1384، شماره 79 و 21/6/1384، شماره 86.
- http://www.France-palestine.org.
- http://fr.wikipedia.org.
- http://paris.indy media.org.
- www.altermonde. levillnage.org.
- http://pagesperso.laposte.net/paixjuste/article. p hp3?id-article=768.
- www.mille ba bords.org.