زنان یهودی، شورای بین المللی
رژیم صهیونیستی از رژیمهایی است که از این پتانسیل زنان در جامعه به نحوی مطلوب استفاده کرده است. در این راستا، سازمانها و انجمنهای زنانبسیاری چه در داخل و چه در خارج سرزمینهای اشغالی، از رژیم صهیونیستی حمایت همه جانبه به عمل می آوردند و سیاستهای این رژیم را چه در قبال مردم فلسطین و چه در مقابل دیگر کشورها تأیید می کنند.
این شورا (ICJW) متشکل از 52 سازمان یهودی است که در 47 کشور مختلف به فعالیت مشغولند. اغلب این سازمانها بیشتر بر ارائه خدمات به جوامع مختلف اعم از یهودی و غیریهودی متمرکز شده اند. یکی از مهمترین سازمانهای زیرمجموعه این شورا، شورای ملی زنان یهودی (National Council of Jewish Women) است که مقر آن در آمریکاست.
اغلب اعضای این شورا را افراد داوطلب تشکیل می دهند و اکثر فعالیتهای شورای مذکور نیز توسط همین نیروهای داوطلب انجام می پذیرد. در این راستا، نیروهای داوطلب در برخی مواقع توسط نیروهای حرفه ای در شرایط منحصر به فرد یاری می شوند. شورای بین المللی زنان یهودی، عملکرد اعضای داوطلب را از آنجا که بسیار دقیق و با بالاترین استانداردهای ممکن صورت می پذیرد و بسیار نزدیک به عملکرد حرفه ای است، موجب مباهات خود می داند. شورای بین المللی زنان یهودی به منظور منسجم کردن زنان یهودی و متمرکز ساختن آنها برای دستیابی به هدف این شورا، سازمان دهی شده است.
برخی از برنامه ها و طرحهای سازمان مذکور توسط دولتها حمایت می شوند، اما غالب برنامه ها توسط خود شورا به اجرا درمی آیند.
شورای بین المللی زنان یهودی در واقع شبکه ای از زنان یهودی است که در سراسر دنیا گسترده شده است و تمامی جوامع از این سنخ را به یکدیگر مرتبط می سازد. این شورا در فعالیتهای خودبر مسئله حقوق زنان، مراقبت از دختران در برابر خشونتهای خانواده و سلامتی زنان تأکید بسزایی دارد.
رئیس شورای بین المللی زنان یهودی خانم جون جاکوب (یعقوب) (June Jacobs) است که در رابطه با امور، زنان فردی با تجربه و پرسابقه بوده است. حتی در سطح جهان نیز وی از فعال ترین زنان محسوب می شود. در کارنامه او سوابق مهمی وجود دارد. جاکوب از مؤسسان و پایه گذاران شورای ملی یهودیان شوروی (National Council for Soviet Jews) بوده است.
جون جاکوب همواره از مشهورترین مدافعان حقوق زنان یهودی به شمار می آمده و نماینده کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل متحد (UN Commission on the Status of WSomen) نیز است. جاکوب از اعضای انجمن زنان اروپا (European Womens Lobby) ، کمیسیون بین المللی زنان (Womens International Commission) مجمع یهودیان سیاه آسیا (Black Jewish Asian Forum) و مسئول بنیاد کسلر (Kessler foundation) ، متولی بنیاد قرن بعد (Next Century Foundation) و رئیس کمیته پیروان توأم گلدمن نیز بوده است.
محتویات
الف ـ اهداف و برنامه ها:
سازمانی با گستره شورای بین المللی زنان یهودی، اهداف و برنامه های زیادی را دنبال می کند.
شورای بین المللی زنان یهودی از طریق متمرکز ساختن تمامی نیروها، به ادعای بنیانگذاران آن قصد دارد عدالت اجتماعی را برای همه ملتها و نسلها فراهم کند.
یکی دیگر از اهداف شورای بین المللی زنانیهودی، یاری رساندن به رژیم صهیونیستی است. در این راستا، این گروه از هیچ اقدامی برای کمک به این رژیم فروگذار نکرده است. علاوه بر اینها نسبت به وقایعی که برای این رژیم به نوعی تهدید محسوب می شوند، واکنش نشان داده است.
ب ـ فعالیتها و اقدامات:
فعالیتهای شورای بین المللی زنان یهودی بسیار وسیع و گسترده بوده و جنبه بین المللی داشته و گستره ای جهانی دارند.
این سازمان برای یاری رساندن به کودکان زیر پنج سال فعالیت می کند و در این راستا از کودکان زیر پنج سال در کشورهای بوسنی، اسرائیل، آمریکا، برزیل، زیمبابوه، کانادا، نیوزیلند و آفریقای جنوبی مراقبت به عمل می آورد. در اسرائیل، زیمبابوه، آفریقای جنوبی و بلغارستان اقدام به تأسیس شیرخوارگاه برای کودکان کرده و در اسرائیل، کانادا، استرالیا، بوسنی، فرانسه، آمریکا، برزیل، نیوزیلند و بلغارستانت به تأسیس باشگاههای ورزشی همت گمارده است. این فعالیت برای جوانان 13 تا 19 سال انجام می شود و شاید بتوان مهمترین فعالیت این سازمان را آموزش و تربیت اعضای داوطلب دانست.
از عمده ترین فعالیتهای این سازمان کمک کردن و یاری رساندن به معلولین است. شورای بین المللی زنان یهودی به نابینایان در خانه هایشان خدمات ارائه می کند. این اقدامات در برزیل، اسرائیل، کانادا، آفریقای جنوبی و نیوزیلند انجام می شوند. همچنین این سازمان در فرانسه اقدام به آموزش نابینایان می کند و علاوه بر موارد فوق، اقدام به آموزش، تربیت و مساعدت و یاری رساندن به ناشنوایان نیز در برخی کشورها کرده است.
یکی دیگر از فعالیتهای شورای بین المللی زنانیهودی تلاش برای حمایت از زنان است و در بوسنی، کانادا، اسرائیل، فرانسه و آمریکا اقدام به تأسیس مراکز مشاوره برای زنان آسیب دیده از خشونتهای خانوادگی کرده است. شورای مذکور حتی در برخی اوقات که این آسیبها از شدت بیشتری برخوردارند، مکانهایی را برای سکونت این زنان آسیب دیده تهیه می کند و از زنان شاغل مخصوصا آنها که وظیفه مادری را نیز برعهده دارند در بوسنی، آمریکا، برزیل، اسرائیل و آفریقای جنوبی حمایت به عمل می آورد.
از خدمات خاصی که شورای بین المللی زنان یهودی ارائه می کند، کمکهای ویژه به مهاجران و پناهندگان سیاسی است. در این راستا این سازمان به مهاجران و پناهندگان سیاسی در بوسنی، اسرائیل، استرالیا، هلند، کانادا، نیوزیلند، آمریکا و بلغارستان خدمات ارائه کرده و از آنها حمایت به عمل می آورد. این سازمان برای پناهندگان سیاسی اروپای شرقی نیز برنامه های آموزشی و تربیتی فراهم می آورد و بدین منظور اقدام به آموزش این گروه در استرالیا، بوسنی، اسرائیل، آمریکا و بلغارستان می کند که غالب این آموزشها به منظور مصون داشتن این پناهندگان از فجایع و بلایا صورت می پذیرد.
از برنامه های دیگر این سازمان، تلاش برای اجرای پروژه هایی به منظور تضمین سلامت انسانهاست. این شورا از بیمارستانهای بسیاری از کشورها از جمله اسرائیل، استرالیا، آمریکا، زیمبابوه و نیوزیلند حمایت می کند. شورای بین المللی جامعه یهود به مقابله با سرطان در برخی از کشورها نظیر اسرائیل، آفریقای جنوبی، کانادا، برزیل و غیره می پردازد و از دیگر اقداماتش، مبارزه با بیماری ایدز به منظور کاستن از قربانیان این بیماری است.
از دیگر برنامه ها و فعالیتهایی که همواره در دستور کار شورای بین المللی زنان یهودی قرار داشته،کمک به سالخوردگان بوده است و در این راستا اقدام به تهیه مکانی برای سکونت این سالخوردگان در کشورهای بلژیک، استرالیا، نیوزیلند، اسرائیل، فرانسه و غیره کرده و از آنان پرستاری به عمل می آورد. از دیگر فعالیتهای سازمان در یاری رساندن به سالخوردگان، فراهم کردن امکان تحصیل و آموزش برای این قشر است که در کشورها استرالیا، اسرائیل، فرانسه، کانادا و غیره مبادرت به این امر می کند.
یکی دیگر از فعالیتهای شورای بین المللی زنان یهودی، فراهم کردن شرایط و امکانات مناسب برای تربیت و پرورش نیروهاست که این امر در دو حوزه مختلف انجام می پذیرد: حوزه اول مربوط به تربیت و آموزش نیروهای داوطلبی است که به این سازمان می پیوندند و حوزه دوم تربیت و پرورش رهبرانی است که در آینده بتوانند این سازمان را به اهدافش برسانند. این فعالیتهای تربیتی نیز در کشورهای اسرائیل، استرالیا، فرانسه، بلژیک، کانادا، آفریقای جنوبی و... انجام می شود.
دیگر آنکه شورای بین المللی زنان یهودی اقدام به برگزاری کنفرانسها و سمینارهای متعدد در اقصی نقاط جهان می کند که عموما هدف از برگزاری این سمینارها، توجیه افکار عمومی در قبال فعالیتهای ددمنشانه رژیم صهیونیستی است.
ج ـ مواضع و دیدگاهها:
شورای بین المللی زنان یهودی مانند هر سازمان و تشکیلات هدفمند مواضع و دیدگاههای مختص خویش را دارد که این مواضع با توجه به جایگاه سازمان مذکور، اهمیت بیشتری نیز می یابند. مهمترین مواضع این سازمان به شرح زیر است:
1 ـ اسرائیل:
شورای بین المللی زنان یهودی اقداماتمتعددی را برای یاری رساندن به رژیم صهیونیستی انجام می دهد و در این راستا به جمع آوری اعانه برای پیشبرد برنامه های اسرائیل در کشورهای بلژیک، کانادا، فرانسه، نیوزیلند، آفریقای جنوبی، استرالیا و غیره می پردازد. سازمان مذکور در تلاش است که برنامه های آموزشی خاصی را به منظور شکل دهی به افکار عمومی جهان، به سود رژیم صهیونیستی، ترتیب دهد و درصدد است که امکان مهاجرت یهودیان به فلسطین را فراهم سازد. برنامه های این سازمان در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی به اجرا درآمده است.
2 ـ آنتی سمیتیسم:
شورای بین المللی زنان یهودی اقدام به برگزاری کنفرانسها و کنگره های متعددی می کند. یکی از مهمترین این کنگره ها، کنگره یهودیان آفریقا بود که در اکتبر 2001 برگزار شد و اهداف متفاوتی را در کشورهای مختلف این قاره دنبال می کرد. در بسیاری از این کشورها، هدف کنگره از بین بردن روحیات آنتی سمیتیک و ضد اسرائیلی بود. در این کنگره، بر این موضوع تأکید شد که علی رغم هزینه های زیادی که کشورهای عربی برای ایجاد روحیات آنتی سمیتیک مصرف می کنند، رویکردهای آنتی سمیتیک، نسبت به قبل بسیار کاهش یافته است.
مهمترین مسئله ای که آنها در این کنفرانس در پی آن بودند، دستیابی به این مطلب بود که مسئله آنتی سمیتیسم تا چه حد در کشورها شایع است. غالب این کنگره ها در کشورهایی برگزار می شوند که قبلاً از اسرائیلیها کمکهای اقتصادی دریافت کرده اند، لذا در این کنگره ها مقدار کمکی که کشورهای میزبان کنفرانس از اسرائیل دریافت می دارند، نیز بررسی می شود. همچنین در کنگره های مذکور تعدادیهودیانی که در کشورهای میزبان کنفرانس زندگی می کنند دقیقا مشخص و حتی سیاستمدارانی نیز که کاملاً موافق منافع رژیم صهیونیستی عمل می کنند، شناسایی می شوند.
همچنین شورای بین المللی زنان یهودی در مارس 2005 سمیناری را با موضوع آنتی سمیتیسم برگزار کرد. این سمینار برگزار شد، سمینار منطقه آمریکای شمالی با موضوع آنتی سمیتیسم (The North American Region Seminar on Anti-Semitism) نام داشت. این سمینار در شهر نیویورک برگزار شد و بسیاری از اعضای شورای بین المللی زنان یهودی از آمریکا، کانادا، اسرائیل، استرالیا، اروپا و آمریکای لاتین در آن حضور داشتند که بر لزوم مبارزه با پدیده آنتی سمیتیسم تأکید شد.
در سمینار مذکور یادآوری شد که هیچ کس با گرایشهای آنتی سمیتیک از مادر متولد نمی شود، پس باید با برنامه های جدی از رشد این پدیده جلوگیری کرد. در این سمینار از سازمانهای خصوصی و سازمان ملل و دبیرکل آن به دلیل مقابله با آنتی سمیتیسم تشکر به عمل آمد. همچنین این سازمان تلاش برای مذاکره میان اسرائیل و فلسطینیان را مثمرثمر دانست. در این کنفرانس، شصتمین سالگرد حادثه آشویتز گرامی داشته شد و تأکید شد که آنتی سمیتیسم و از این دست تعصبها نخواهند توانست بر جامعه یهود فائق آیند. زیرا تمامی دموکراسیهای موجود در جهان به همراه جامعه یهود، در مقابل این تعصبات خواهند بود.
3 ـ ایران:
شورای بین المللی زنان یهودی با صدور بیانیه ای در دسامبر 2005، در برابر سخنان محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در رابطه با اسرائیلواکنش شدیدی از خود نشان داد. در این بیانیه به شدت از رژیم صهیونیستی دفاع به عمل آمده و از جامعه جهانی درخواست شده است که در برابر سخنان احمدی نژاد ساکت ننشیند.
در این بیانیه، شورای بین المللی زنان یهودی، نگرانی عمیق خود را از برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ابراز نمود. این شورا از جامعه جهانی خواست تا سخنان تبعیض آمیز و بیگانه ستیز که از سوی شخصی با تعصبات افراطی و تحت تأثیر بنیادگرایی دینی مطرح شده است را محکوم کنند.
مآخذ:
- بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، شماره 119، 2/3/1385.
- www.Wcrp.org/Rforp/womens %20 program/Glob al %20 Directory/directoryjewish.html.
- www.Ncjw.org/html/About ICJW.
- www.Icjw.org.
- www.newisraelfund.org.uk.