بنای بریث کانادا، سازمان: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۲
سازمان بنای بریث کانادا (Bnai Brith canada) از جمله مهمترین سازمانهای یهودی کانادا می باشد که حضوری جدی در عرصه سیاسی و فرهنگی این کشور و وقایع و رخدادهای بین المللی دارد.
این سازمان شعبه ای از بنای بریث بین الملل (Bnai Brith International) در کشور کانادا به شمار می رود. بنای بریث بین الملل که مقرش در ایالات متحده می باشد با هدف ایجاد اتحاد و همبستگی بین یهودیان جهان، دفاع از آنها در مقابل دولتهای متبوع آنها و حمایت از دولت اسرائیل تشکیل شده است. بنای بریث کانادا که از سال 1875 تشکیل شده به عنوان برجسته ترین سازمان مدعی حقوق بشر به نمایندگی از جامعه یهودیان این کشور، فعالیت خود را آغاز کرده و در مورد امور داخلی و بین المللی به اظهارنظر و موضع گیری می پردازد. این سازمان از زمان تشکیل به فعالیتهایی در زمینه های مربوط به آنتی سمیتیسم، نژادپرستی، اعلام مواضع و بیانیه ها، گزارشها، تحلیل مباحث روز و ارائه خدمات اجتماعی مورد نیاز یهودیان در این کشور اشتغال داشته است.
محتویات
الف ـ اهداف و برنامه ها:
بنای بریث کانادا بازوی اجرایی فعالیتهای مربوط به یهودیان کانادا به شمار می رود. به ادعایمقامات رسمی سازمان، برنامه های آن حول سه هدف عمده شکل گرفته است. این سه هدف عبارتند از:
1. برآوردن نیازهای جامعه یهودیان. 2. مبارزه با آنتی سمیتیسم، نژادپرستی و تعصب. 3. ارتقای حقوق بشر و صلح در سطح جهانی.
این اهداف در سه سطح محلی، ملی و بین المللی پیگیری و اجرا می گردند.
بنای بریث کانادا سعی کرده تا حتی الامکان تمام نیازهای جامعه یهودیان را در هر گروه و رده سنی که شامل نیازهای متفرقه آنها در طول روز می شود، برآورده سازد. این سازمان کمکهای ویژه ای را (جدای از خدمات ارائه شده توسط دولت) به یهودیان ارائه کرده و سعی دارد سطح زندگی آنها را ارتقا بخشد. این سازمان برای بالا بردن سطح زندگی فقرا یهودی که گفته می شود فقط در منطقه تورنتو حدود بیست هزار نفر هستند، اهتمام ویژه ای داشته است. این مرکز برای عملیاتی کردن اهداف و برنامه های خود از سایر آژانسها و گروههای اجرایی که در سطح کشور پراکنده شده اند، بهره می گیرد.
نیروهای پلیس، دادگاهها و مقامات رسمی دولت کانادا در خصوص مبارزه با آنتی سمیتیسم و نژادپرستی همکاری نزدیکی را با سازمان بنای بریث این کشور دارند. اتحادیه حقوق بشر که از جمله بخشهای سازمان بنای بریث می باشد عهده دار پیگیری و پرداختن به این مهم گردیده است. این بخش در رویکرد کلی خود دو هدف را مورد نظر خویش قرار داده است که یکی به اطلاع رسانی در رابطه با بازتاب حرکتهای آنتی سمیتیستی و حمایت از قربانیان این گونه حوادث بازمی گردد و دیگری ارائه آموزشهای لازم به یهودیان در جهت مقابله با این گونه حرکتهاست تا این که یهودیان مصداق جرم تنفر راتشخیص داده و با بهره گیری از راهکارهای لازم با روند خشونت و تنفر علیه خود مبارزه کنند. این بخش همچنین با پیگیریهای مداوم خود سعی می کند تا مبارزه با حرکتهای آنتی سمیتیستی را در قالب قوانین و مقررات در این کشور به ثبت رسانیده تا از این طریق به مبارزه با آن جنبه قانونی نیز بدهد.
ب ـ تشکیلات:
در سال 2004 آقای هارولد اچ دیویس (Harold H. Davis) ریاست این سازمان را در کانادا برعهده داشت و آقای دکتر فرانک دیمنت (Dr. frank Dimant) نیز معاون وی بود.
1 ـ بخشهای سازمان:
بنای بریث کانادا دارای بخشهای متعددی می باشد که از جمله آنها می توان به بخش ارائه خدمات Affordable Housing ، امور حقوق بشر League foe Human Rights ، بخش مبارزه با جرم تنفر Anti-Hate Desk ، بخش ارائه دهنده گزارش سالیانه مربوط به آنتی سمیتیسم Annual Audit of Anti-Semeitic Incidents ، مؤسسه امور بین الملل Institute for Inernational Affairs ، کمیته امور کانادا ـ اسرائیل Canadian Israel public Affaris committee(CIPAC) ، دفتر حقوقی Legal Desk و بخش اطلاع رسانی جامعه یهودیان کانادا Jewish Conada Information Service اشاره کرد.
2 ـ شعبات:
این مرکز دارای دفاتر مختلفی در سایر مناطق کانادا نیز می باشد. تعداد این شعبات پنج شعبه بودهکه در مناطق مختلفی چون اونتاریو (Ontario) ، کبک (Quebec) ، هالتون/پیل (Halton/peel) ، شمال مرکزی Midwest و منطقه غربی Western واقع گردیده اند. این شعبات در راستا و هماهنگ با برنامه های سازمان مرکزی خود به فعالیت می پردازند.
ج ـ مواضع در قبال اسرائیل:
بین سازمان بنای بریث کانادا و دولت اسرائیل روابط خوبی برقرار می باشد. بنای بریث کانادا با ایجاد کمیته امور کانادا ـ اسرائیل (Canadian-Israel Public Affairs Committee)، ارتقاء و گسترش روابط کانادا و اسرائیل را مدنظر قرار داده است. از جمله اهداف تشکیل این کمیته می توان به برگزاری نشستهای یهودی ـ مسیحی برای درک و فهم حاصل از این دو دین، شناساندن بیشتر دو کشور نسبت به یکدیگر و از بین بردن برخی سوءتفاهماتی که از طریق رسانه های جمعی کانادا در خصوص اسرائیل مطرح می شود، اشاره کرد.
از جمله اقدامات دیگر این کمیته، دفاع از اسرائیل در مقابل رسانه ها، گروههای حقوق بشر، سیاستهای دولت، احزاب، گروهها و اتحادیه ها از طرق مختلف به ویژه با راه پیمایی و برگزاری نشست و همایش و... می باشد. همچنین مشورت و برقراری جلسات مداوم با وزیر امور خارجه کانادا برای تضمین روابط مداوم با دولت و تأکید بر نگرانیهای جامعه یهودیان از رفتار دولت کانادا برگزاری سمینارها و جلسات نقد و بررسی مسائل مختلف بین المللی، مبارزه با تبلیغات ضد اسرائیلی، مبارزه با تبلیغات ضد اسرائیلی در سراسر کشور، اعزام هیأتهایی از یهودیان و مسیحیان و رهبران آنها در سطوح محلی و ملی به اسرائیل و تلاش برای تعمیقفهم مسیحیان از یهود و صهیونیسم برای برطرف کردن چالشهای پیش روی اسرائیل و رویارویی با تروریسم جهانی از طریق ائتلافی یهودی ـ مسیحی از جمله فعالیتهای دیگر این بخش به شمار می آید.
بنای بریث کانادا همواره با تعریف گسترده ای که از مفهوم آنتی سمیتیسم ارائه کرده، هر گونه موضع یا عملکرد ضد اسرائیلی را نیز از مظاهر آنتی سمیتیسم قلمداد کرده است. لذا در تمامی حرکتها و عملیات استشهادی فلسطینیان علیه اسرائیل و یا بمب گذاری اهداف اسرائیلی و آمریکایی در هر نقطه از جهان و همچنین راه پیمایی و شعار و... علیه این کشور، سازمان مربوط به موضع گیری و محکوم کردن آن پرداخته است.
مقابله این مرکز در برابر حرکتهای ضد اسرائیلی ـ آمریکایی در سطوح افراد معارض (همچون استقبال از ترور شیخ احمد یاسین رهبر جنبش حماس)، گروههای معارض (همچون محکوم کردن گروههای جهادی حماس، جهاد اسلامی و حزب الله و...)، دولتهای مخالف اسرائیل (همچون محکومیت ایران و سوریه) و نهایتا مقابله با سازمانهای بین المللی (مانند محکوم کردن سازمان ملل به خاطر موضع ضد اسرائیلی و دیوان بین المللی دادگستری در محکومیت ساخت دیوارحائل و...) قابل مشاهده است.
از نکات مهم دیگری که در مواضع بنای بریث کانادا مشهود است دفاع این سازمان از یهودیان اقصی نقاط جهان می باشد. این حمایتها به مناسبتهای مختلف و در زمانها و مکانهای متفاوت ارائه گردیده است. به طور مثال می توان به حمایت این سازمان از یهودیان آرژانتین و محکومیت عملکرد عاملان آن و تعلل دولت در این خصوص اشاره کرد. کمک بهقربانیان هولوکاست و زنده نگاه داشتن یاد و خاطره آشویتز، همگی در زمره اقدامات حمایتی این مرکز از یهودیان و سازمانهای صهیونیستی اقصی نقاط جهان به شمار می آیند.
ی ـ موضع تحریم ایران:
بنای بریث نیز از جمله سازمانهای یهودی است که برای تحریم ایران تلاشهایی را انجام داده است. این سازمان در یکی از بیانیه های خود با اشاره به عدم همکاری ایران با 3 کشور اروپایی مذاکره کننده (انگلیس، آلمان و فرانسه)، عدم توقف فعالیتهای هسته ای ایران و نیز اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد هولوکاست در اسرائیل اعلام کرد: موضوع هسته ای ایران همچنان یک نگرانی عمده بین المللی محسوب می شود و غنی سازی اورانیوم در سایت های مختلف هسته ای ایران از جمله اصفهان، نگرانی ها را افزایش داده است.
بنای بریث با اشاره به تصویب قانون آزادی ایران و حمایت از آن (The Iran Freedom and Support Act of 5002)و نیز قانون مجازات ایران ـ لیبی در سال 1996 خواستار افزایش دامنه تحریم های بین المللی علیه ایران و نیز اختصاص 10 میلیون دلار برای حمایت از مخالفان نظام ایران در داخل کشور شد. بنای بریث در پایان این بیانیه ضمن اعلام یک شماره تلفن و آدرس ایمیل، از هواداران خود خواسته است تا با سناتورهای آمریکا ارتباط برقرار کرده و از آنها اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران را خواستار شوند.
مآخذ:
- بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم،
17/11/1383، شماره 6ـ61.
- www.bnaibrith.org/ppolicy/oas/051107.
- http://www.bnaibrith.ca.
- http: www.jewishcanada. ca/aboutus.html.