فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیس: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۲۶
فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیسFSCI (Federation Suisse des Commuautes Israelites) در بیست و هفتم نوامبر سال 1904 با هدف حمایت و سازماندهی جامعه یهودیان سوئیس و مبارزه با آنتی سمیتیسم در شهر بادن سوئیس تأسیس شد. در این تاریخ بیست و هفت نماینده از سیزده تشکل یهودی حاضر در شهرهای سوئیس که مسئولیت حمایت و سازماندهی جامعه یهودیان را برعهده داشتند، برای شرکت در اولین جلسه مجمع عمومی دور هم گرد آمده و با تصویب اساسنامه، رسما تأسیس فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیسرا اعلام کردند و هرمان گوگنهام Hermann Guggenheim را به عنوان اولین رئیس این سازمان معرفی نمودند. هجده تشکل از شهرهای مختلف سوئیس از جمله بادن (Baden) ، بازل (Basel) ، برن، بیل (Biel) ، برومگارتن (Bremgarten)، لاشودفن(La chaux-de-fonds)، اندیژن (Endingen) فریبورگ (Fribourg) ، ژنو، کروزلینژن (Kreuzlingen) ، لوزان، گالن (Gallen) ، سولوترن (Solothurn)، ویوی مونترو (Vevey-Montreux) ، ونترتور (Winterthur) و سه تشکل یهودی از شهر زوریخ عضو فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیس هستند.
محتویات
الف ـ هدف:
به ادعای رؤسای این سازمان، هدف اصلی از تشکیل این سازمان، هدف اصلی از تشکیل چنین نهادی مبارزه با خشونت و اتهاماتی بود که یهودیان سوئیس سالیان طولانی بدان متهم شده بودند و تأسیس سازمان (FSCI) زمینه ای را فراهم آورد تا یهودیان این کشور بتوانند حقوق به اصطلاح از دست رفته خود را بازیابند.
از دیگر اهداف فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیس که حتی می توان به لحاظ اهمیت آن را در رأس همه اهداف و برنامه های ذکر شده این نهاد عنوان نمود، مفتوح نگه داشتن پرونده اتهامات وارده به دولت سوئیس در خصوص تبعید یهودیان به اردوگاههای مرگ در طول جنگ جهانی دوم است؛ مسئله ای که زمینه را برای دریافت غرامتهای هنگفت از دولت سوئیس فراهم آورده است. سازمان FSCIاز دهه 1950 مسئله دریافت غرامت از سوئیس و طرح دعوی علیه اقدامات دولت در طول جنگ جهانی دوم را با جدیت بیشتری دنبال نموده و در این راستا حتی کنگره جهانی یهود نیز وارد عمل شده و دولت سوئیس را برای اخذ مطالبات یهودیان تحت فشارقرار داده است.
ب ـ ساختار اجرایی:
در سال 2004 ریاست این سازمان برعهده آلفرد دونات (Alfred Donath) هفتاد و سه ساله بوده است. وی در کنار حرفه پزشکی به تدریس در یکی از دانشگاههای شهر ژنو نیز اشتغال دارد. مقر اصلی این سازمان نیز در شهر زوریخ سوئیس واقع است.
طبق اساسنامه FSCI این نهاد متشکل از مجمع عمومی، شورای مرکزی، کمیته اجرایی و کمیسیون بررسی حسابها می باشد.
1 ـ مجمع عمومی:
مجمع عمومی FSCI به عنوان بالاترین مرجع تصمیم گیری در این نهاد به شمار می رود. هر یک از تشکلهای یهودی حاضر در سوئیس که به عضویت سازمان مذکور در می آید، نماینده مورد نظر خود را که به تأیید اکثریت نیز رسیده است، به منظور راهیابی به مجمع عمومی معرفی می نماید. تعداد نمایندگان حاضر در مجمع عمومی 107 نفر است که هر یک از تشکلها دارای نماینده در این مجمع می باشند. مجمع عمومی FSCI با حضور نیمی از نمایندگان رسمیت پیدا کرده و تشکیل جلسه می دهد. در صورتی که تعداد نمایندگان حاضر در جلسه مجمع عمومی به حد نصاب نرسد، بلکه مجمع عمومی تشکیل نشده و در طول هشت الی نه هفته مجمع عمومی جلسه دیگری را برگزار می کند. فعالیتها و حوزه اختیارات مجمع عمومی FSCI طبق اساسنامه به شرح ذیل می باشد:
1) بررسی و تصویب گزارشات سالیانه از سوی FSCI .
2) تصویب بودجه برای تشکها و بررسی حسابها و بودجه ها.
3) بررسی عضویت گروهها و تشکلهای یهودی در FSCI .
4) گزینش و انتخاب رئیس FSCI ، کمیتهاجرایی، شورای مرکزی و کمیسیون بررسی حسابها.
5) بازنگری اساسنامه FSCI .
مجمع عمومی طرحها و پیشنهاداتی که از سوی طرحها و پیشنهاداتی که از سوی کمیته اجرایی، شورای مرکزی و یا سایر نمایندگان ارائه می شود را مورد نقد و بررسی قرار می دهد.
2 ـ شورای مرکزی:
شورای مرکزی متشکل از ریاست و تعدادی از نمایندگان تشکلهای حاضر در FSCIمی باشد که به مدت چهار سال برای فعالیت در FSCI انتخاب می شوند. این کمیته حداقل سه نوبت در سال با فراخوان ریاست شورا تشکیل جلسه داده و در خصوص مسائل ذیل تصمیم گیری می کند:
1) نظارت بر فعالیتهای کمیته اجرایی.
2) ارائه پیشنهادات و لوایح به مجمع عمومی.
3) بررسی فعالیتهای تشکلها و جوامع یهودی سوئیس.
4) درخواست برای تشکیل جلسه فوق العاده مجمع عمومی.
5) درخواست برای بازنگری بندهایی از اساسنامه FSCI .
3 ـ کمیته اجرایی:
کمیته اجرایی متشکل از یک رئیس و دارای شش عضو می باشد. رئیس و اعضای کمیته اجرایی به مدت چهار سال و با رأی گیری اعضای FSCIانتخاب می شوند. در این اعضاء کمیته اجرایی یک نایب رئیس، دبیر کل و خزانه دار وجود دارد. طبق اساسنامه FSCIحوزه فعالیتهای کمیته اجرایی به شرح ذیل می باشد:
1 ـ تعیین و انتخاب دبیرکل و تفویض اختیارات به وی.
2 ـ اجرای تصمیمات مجمع عمومی و شورایمرکزی.
4 ـ کمیسیون بررسی حسابها:
کمیسیون بررسی حسابها، کمیسیونی است که اعضای آن به مدت چهار سال از سوی مجمع عمومی انتخاب شده و تعداد آن بین سه تا پنج نفر است. کمیسیون بررسی حسابها در FSCIمسئولیت بررسی حسابها، برآورد هزینه ها و بررسی اختصاص بودجه به مؤسسات فرهنگی و آموزشی را برعهده دارد.
ج ـ مقامات سازمان:
ریاست سازمان برعهده آلفرد دوناث می باشد. وی همچنین نایب رئیس کنگره یهودیان اروپاست (European Jewish Congress) . دوناث در سال 2000 به ریاست این سازمان انتخاب شد که در پایان سال 2004 ریاست وی تمدید گردید. رؤسای سایر زیرمجموعه های سازمان عبارتند از: دنیس ال رین (Denis L. Rein) دبیرکل، توماس لیسی (Thomas Lyssy)سخنگوی سازمان و ژوزف بولاگ (Josef Blog) نایب رئیس سازمان.
د ـ عملکرد:
از آنجایی که فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیس به عنوان یکی از زیرمجموعه های کنگره یهودیان اروپا به شمار می رود، ارتباط تنگاتنگی با سایر گروهها و سازمانهای یهودی و صهیونیستی در سطوح بین المللی به ویژه کنگره جهانی یهود (WJC=world Jewish Congress) ـ که گفته می شود اندیشه اولیه تأسیس FSCIاز سوی این کنگره بوده ـ دارد. به عنوان مثال فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیس نیز به عنوان یکی از نهادهای باسابقه که تاریخچه تأسیس آن به پیش از جنگ جهانی دوم بازمی گردد دارای کمیته ای از نمایندگان خود در کنگره یهودیان اروپاست که در زمینه سازماندهی یهودیان اروپا، دفاع از منافع رژیم صهیونیستی و مبارزه با آنتی سمیتیسم با نمایندگاناین کنگره در تعامل اند.
کنگره جهانی یهود به عنوان یک سازمان ناظر که در رأس هرم قرار دارد بر عملکرد کنگره یهودیان اروپا و سایر زیرمجموعه های آن از جمله فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیس نظارت داشته و در پاره ای از مواقع به عنوان سازمانی راهبردی حتی سیاستهای FSCI را تحت الشعاع قرار داده و در دفاع از منافع یهودیان سوئیس به ویژه پرونده اتهامات علیه دولت سوئیس در کنار این نهاد سعی در کشاندن این مسئله به عرصه بین الملل دارد.
مبارزه با آنتی سمیتیسم، سازماندهی، متحد و یکپارچه نمودن جامعه یهودیان سوئیس از جمله اهدافی بود که سازمان FSCIبه منظور دستیابی بدانها تأسیس گردید. برخی از اقدامات FSCI عبارتند از:
1 ـ متحد نمودن جامعه یهودیان سوئیس:
بخشی از جامعه یهودیان سوئیس به دلیل اختلاف نظر در دیدگاههای مذهبی و ایدئولوژیک، نقاط مشترکی با اعضاء و تشکلهای عضو FSCI ندارند علی رغم تلاش برای یکپارچه نمودن جامعه یهودیت در سوئیس، رؤسای سازمان جامعه یهودیان لیبرال در شهرهای زوریخ و ژنو به دلیل مخالفتهای گسترده مجمع عمومی FSCI نتوانسته اند به این نهاد راه یابند. FSCI نیز نتوانسته است اقدامی مثبت در راستای یکپارچه نمودن جامعه یهودیت به ثمر رساند. به گونه ای که شکاف عقیدتی و مذهبی بین یهودیان لیبرال و ارتدوکس در سوئیس به یکی از مسائل مهم و اساسی تبدیل شده است.
2 ـ مبارزه با نئوآنتی سمیتیسم:
یکی دیگر از اقدامات و برنامه های فدراسیون تشکلهای اسرائیلی سوئیس مقابله با نئوآنتی سمیتیسمی است که به تعبیر یهودیان در رسانه ها و مطبوعات کشور سوئیس وجود دارد. این وضعیت یهودیان این کشور را به تلاش برای از بینبردن مخالفتها با سیاستهای رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی واداشته است.
ه ـ مواضع:
1 ـ اسرائیل:
هرچند از سال 1967 اختلاف آراء محسوسی در مواضع یهودیان سوئیس نسبت به اسرائیل و اقدامات ارتش این کشور به وجود آمده است، اما در مجموع اکثریت یهودیان سوئیس، اسرائیل را دولتی مشروع خوانده و سیاستهای نخست وزیر آن را سیاست همه یهودیان دنیا می دانند.
2 ـ آنتی سمیتیسم:
رئیس این سازمان دوناث در تبیین دیدگاههای خود در خصوص پدیده آنتی سمیتیسم و ضد صهیونیسم معتقد است که آنتی سمیتیسم به معنای نفرت و دشمنی با قوم یهود است. در حالی که پدیده ضد صهیونیسم به مثابه مخالفت با حاکمیت اسرائیل بر اراضی و سرزمینهایی است که در ادوار باستانی تحت حاکمیت یهودیان بوده است.
دوناث همچنین معتقد است که با انتقاد و تلاش در جهت سلب مشروعیت و غیرقانونی جلوه دادن اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی، این یهودیان جهانند که در معرض حمله و تهدید قرار می گیرند. وی با تأکید بر این نکته که هیچ تفاوت مفهومی و مصداقی بین پدیده ضد صهیونیست و آنتی سمیتیسم وجود ندارد لزوم مبارزه با چنین پدیده ای را ضروری می داند. دوناث با محکوم کردن مواضع یکطرفه پاره ای از رسانه ها و مطبوعات سوئیس در اطلاع رسانی از مناقشه اسرائیل ـ فلسطین، (انعکاس اخبار کشتار مردم بی دفاع فلسطین در "جنین" از سوی رسانه های سوئیسی که در نهایت تحریم اقتصادی اسرائیل در سال 2003 در این کشور را به همراه داشت)، را محکوم نموده و سکوت مقامات دولتی و کشوری سوئیس را امری اشتباه خواند.
مآخذ:
- بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی ـ علمی ندا، شماره 1ـ2ـ61، 27/11/1383.
- http://www.swissjews.org.
- http: www.swissinfo.org/sfr/swissinfo.html? sitesect=47$$sid. 4018402.
- http://www.24 heure.ch.
- http: www.cisonline.org.