فریمن، مرکز مطالعات استراتژیک

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


مرکز مطالعات استراتژیک فریمن (Freeman Center for Strategic Studeis) یکی از مراکز علمی و تحقیقاتی است که در سال 1992 توسط برنارد شاپیرو (Bernard Shapiro)تأسیس شد. درواقع شاپیرو به عنوان عضوی از یک سازمان لابی کننده به نام "آمریکاییها برای حفظ اسرائیل" (American for safe Israel) با هدف تقویت توانایی رژیم صهیونیستی این مرکز مطالعاتی را تأسیس کرد و برای بزرگداشت نام و یاد پدربزرگش هری فریمن (Hary Freeman) ، این مرکز را به نام وی نامگذاری نمود. به همین دلیل فعالیت اصلی این مرکز بر روی مباحث امنیت ملی اسرائیل و مسائل استراتژیک حوزه خاورمیانه متمرکز است. علاوه بر این مرکز مطالعاتی فریمن بخش دیگری از فعالیت خود را در جهت مبارزه با تروریسم و بنیادگرایی اسلام متمرکز نموده است.

این مرکز نیز همچون سازمان "آمریکاییها برای حفظ اسرائیل" عمده فعالیتهای خود را "به دفاع از یکپارچگی اسرائیل و تأکید بر اسرائیلی بودن کرانه باختری نوارغزه و بلندیهای جولان" اختصاص داده است. همچنانکه تحقیقات و پژوهشهای راهبردی این مرکز نیز در رابطه با این سه موضوع تهیه می شود. مرکز مطالعات استراتژیک فریمن یکی از مراکز مطالعاتی وابسته به سازمان "آمریکاییها برای حفظ اسرائیل" است.

الف ـ اهداف و برنامه ها:

مرکز مطالعات استراتژیک فریمن با تحقیق و پژوهش در مسائل مرتبط با امنیت ملی رژیم صهیونیستی و همچنین مسائل استراتژیک و نظامی خاورمیانه، اهداف ذیل را در چشم انداز فعالیتهای خویش ترسیم نموده است:

1 ـ تقویت توانایی رژیم صهیونیستی در زمینه مسائل نظامی و استراتژیک:

در این رابطه، فعالان این مرکز، دنیای کنونی را برای رژیم صهیونیستی دنیایی پر از آشوب و خطر می دانند و بنابراین "بقای اسرائیل جز با افزایش توانایی در زمینه های مختلف" امکان پذیر نیست.

2 ـ حفاظت از حاکمیت ارضی اسرائیل در سرزمینهای کرانه باختری، نوارغزه و بلندیهای جولان در مقابل مطالبات فلسطینیها:

این مرکز در هماهنگی کامل با سازمان "آمریکاییها برای حفظ اسرائیل" یکی از اهداف اصلی خود را حفاظت از حاکمیت ارضی اسرائیل به سرزمینهای اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی می داند و بدین ترتیب می کوشد با انجام فعالیتهایی موافقت نظر دولتمردان آمریکایی را نسبت به این موضوع جلب نماید.

3 ـ مبارزه با "تروریسم اسلامی":

در این زمینه مرکز مطالعات فریمن، "تروریسم اسلامی" را دشمن مشترک رژیم صهیونیستی و آمریکا می داند و اتحاد این دو کشور را برای مقابله با این خطر بالقوه، ضروری می داند.

4 ـ ایجاد هماهنگی بیشتر با جوامع یهودی سراسر دنیا و یهودیان دیاسپورا:

ب ـ فعالیتها و اقدامات:

مرکز مطالعات استراتژیک فریمن تحقیقات بی شماری را در زمینه مسائل استراتژیک و نظامی و همچنین امنیت ملی رژیم صهیونیستی انجام داده است. در واقع این مرکز پس از انجام تحقیقات و پژوهشهای مرتبط با امنیت ملی رژیم صهیونیستی و مسائل استراتژیک و نظامی خاورمیانه، این مطالب را به صورت کتاب، مقاله، و گزارش منتشر می نماید. بدین ترتیب این مرکز برای ترویج و اشاعه تحقیقات و پژوهشهای خویش از نشریات، کتب و برنامه های متعددی استفاده می کند که در ذیل به مهمترین آنها اشاره می شود.

1 ـ نشریه:

نشریه تخصصی مرکز مطالعات استراتژیک فریمن "مکابین" (Maccabean) نام دارد که به صورت اینترنتی منتشر می شود. سردبیر این ماهنامه "برنارد شاپیرو"، مؤسس و مدیر اجرایی مرکز مطالعات استراتژیک فریمن می باشد. در هر شماره از این نشریه موضوعاتی در رابطه با مسائل نظامی و استراتژیک خاورمیانه، امنیت ملی اسرائیل و همچنین تروریسم و بنیادگرایی اسلامی مطرح می شود.

2 ـ برگزاری همایش سیاستگذاری یهود:

همایش سیاستگذاری یهود مجموعه ای ازسخنرانیها و کنفرانسهایی است که با موضوع آینده سیاسی و فرهنگی رژیم صهیونیستی و با همکاری مؤسسات دانشگاهی لس آنجلس و هوستون برگزار می شود. سخنرانیها و کنفرانسهایی که در این همایش برگزار می شود برای استفاده عموم است. لذا شرکت در این همایشها هیچ گونه محدودیتی ندارد. به علاوه در این همایشها گروههای مباحثاتی بین فعالان سیاسی، مذهبی و دانشگاهی تشکیل می گردد که به بحث و تبادل نظر در مورد آینده رژیم صهیونیستی می پردازند.

3 ـ تأسیس کتابخانه مرکز مطالعات استراتژیک فریمن:

در کتابخانه مرکز مطالعات استراتژیک فریمن، مجموعه ای از کتابها، مقالات و مجلات علمی مرتبط با فعالیتهای مرکز، در چندین رشته مختلف نظیر روابط بین الملل و مسائل مربوط به رژیم صهیونیستی و خاورمیانه نگهداری می شود. این مرکز مطالعاتی تعداد چهار کتاب را در مخزن خویش جای داده است. به طوری که می توان این کتابخانه را به عنوان منبع اطلاعی برای دانشجویانی که در این زمینه فعالیت می کنند، محسوب نمود.

4 ـ اعطای کمکهای مالی به پژوهشگران:

مرکز مطالعات استراتژیک فریمن برای اینکه بتواند روزنامه نگاران، محققان و سیاستمداران را به تحقیق و پژوهشهای جانبدارانه به نفع رژیم صهیونیستی تشویق کند، کمک هزینه هایی برای اجرای این تحقیقات به آنها اعطاء می نماید.

5 ـ بخش فیلم و سخنرانی:

مرکز مطالعات استراتژیک فریمن به بهانه آشنا نمودن سازمانهای مختلف مذهبی از قبیل سازمانهای یهودی، مسیحی و هندو با تعالیم مذهبی یهودیت فیلمها و سخنرانیهایی را برای سازمانهای مذهبی نقاط مختلف جهان می فرستد.

علاوه بر فعالیتهای مذکور، مرکز مطالعات استراتژیک فریمن، تلاش می کند تا با فعالیتهای رسانه ای جهان عرب، علیه رژیم صهیونیستی مبارزه نماید. در این راستا آنان می کوشند فعالیتهایشان را برای دفاع از رژیم صهیونیستی با دیگر سازمانها، احزاب و گروههای ملی گرای صهیونیستی هماهنگ و هم راستا نمایند.

6 ـ طراحی وبلاگ و پایگاه اطلاع رسانی مرکز:

مرکز مطالعات استراتژیک فریمن با طراحی زمینه های وبلاگ نویسی، محیطی را برای تبادل آراء طرفداران رژیم صهیونیستی فراهم نموده است. در این وبلاگها صرفا نوشته های طرفداران رژیم صهیونیستی منتشر می شود.

ج ـ ساختار سازمانی:

مرکز مطالعات استراتژیک فریمن، توسط "برنارد شاپیرو" به عنوان مدیر اجرایی اداره می شود، برنارد شاپیرو علاوه بر تأسیس مرکز مطالعات فریمن، مؤسس و رئیس سازمان دانشجویان صهیونیست دانشگاه برکلی، مدیر همکار در صندوق ملی یهود در هوستون، مشاور انجمن ضد افترای بنای بریث میامی و مؤسس و رئیس شعبه سازمان "آمریکاییها برای حفظ اسرائیل" هوستون می باشد. تمام تلاش شاپیرو در این سالها ارتقاء و بهبود وضعیت دولت اسرائیل در جهان بوده است. به همین خاطر وی در سازمانهای یهودی دیگری همچون مؤسسه امنیت ملی یهود، هیأت مشورتی آیپک در هوستون و همچنین سازمان صهیونیستی آمریکا نیز فعالانه مشارکت دارد.

علاوه بر برنارد شاپیرو این مرکز مطالعاتی دارای یک هیأت مدیره، یک هیأت مشورتی و یک مشاور علمی است. اعضای هیأت مدیره این سازمان ریچارد اچ رولنیک(richard H. Rolnick) (رئیس هیأت مدیره)، پاول ایدلبرگ (Paul Eidelberg) ،ویلیام آر لانگفن (William R. Langfan) ، آریل ناتان پاسکو (Ariel Natan Pasko) ، گری ام. پولند (Garry M. Polland) ، لری سیمرمان (Harry Tsimmerman) ، امانوئل ای، وینستون (Emanuel A. Winston) و هربرت زیبون (Herbert Zweibon) می باشند. همچنین اعضای هیأت مشورتی میخائیل آبراموویچ (Michael Abramowitch) ، کریستوفر باردر (Christopher Barder) ، دیوید باش (David Basch) ، هلن فریدمن (Helen Freedman) ، جرادو جاف (Gerardo Joffe) ، بوریس شاستف (Buris Shusteff) ، نیسان راتزاکف (Nissan Ratzelav) ، شاون پین و امانوئل وینستون هستند.

د ـ مواضع و دیدگاههای مرکز مطالعات استراتژیک فریمن:

با توجه به اینکه مرکز مطالعات استراتژیک فریمن، یکی از مراکز مطالعاتی است که در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی تأسیس شده است، در قبال تحولات بین المللی و عمدتا تحولات خاورمیانه دیدگاه و رویکردی همسو و هم راستا با این رژیم اتخاذ می نماید. با توجه به اینکه دو حوزه از حوزه های مطالعاتی اصلی این "مرکز تروریسم اسلامی" و "مسائل نظامی جمهوری اسلامی ایران" می باشد، مواضع و دیدگاههای مرکز مطالعات استراتژیک فریمن درباره این دو موضوع بررسی می شود.

1 ـ جمهوری اسلامی ایران:

این مرکز نیز همانند دیگر مراکز مطالعاتی مورد حمایت رژیم صهیونیستی، توجه خاصی را به فعالیتهای هسته ای ایران نشان داده و چند دلیل را برای نشان دادن اینکه فعالیت هسته ای ایران در راستای دستیابی به بمب اتمی است ذکر می کنند: اول اینکه راهیابی ایران به کلوپ کشورهای هسته ای برای این کشور افتخاری بی نظیر در منطقه محسوبمی شود، ثانیا داشتن بمب هسته ای مانع از دخالت خارجیها در امور داخلی ایران است و ثالثا رفتار دوگانه آمریکا در قبال کره شمالی (که دارای سلاح هسته ای است و آمریکا آن را با کشور مماشات می کند.) و عراق (که سلاح هسته ای نداشت و مورد تهاجم آمریکا قرار گرفت) ایرانیها را تشویق می کند که هرچه سریع تر به سلاح هسته ای دست پیدا کنند.

همه این دلایل و این ادعا که ایران قصد دارد به وسیله سلاح هسته ای اسرائیل را از نقشه جغرافیایی جهان محو کند باعث شده است که کارشناسان این مرکز همواره برخورد جدی با جمهوری اسلامی ایران را ضروری بدانند. کارشناسان این مرکز هر دو شیوه مقابله با جمهوری اسلامی ایران، یعنی حمله نظامی به ایران و تلاش برای سرنگونی نظام سیاسی ایران را ناکارآمد می دانند، زیرا معتقدند از یک سو فعالیتهای هسته ای ایران در مکانی خاص متمرکز نیست که با حمله نظامی از بین برد و از سوی دیگر تغییر حکومت اسلامی ایران هم به سادگی امکان پذیر نیست. از این رو صاحب نظران مرکز مطالعات استراتژیک فریمن معتقدند که باید تلاش شود تا در درون جمهوری اسلامی حکومتی عملگرا و مدرن به قدرت برسد.

2 ـ اسلام:

مرکز مطالعات استراتژیک فریمن همواره تلاش کرده تا اسلام و بنیادگرایی اسلامی تهدیدی جدی برای دنیا قلمداد شود. علاوه بر این مرکز مطالعات استراتژیک فریمن رشد تمایلات اسلام گرایانه در کشورهای مختلف را بسیار خطرناک ارزیابی می نماید، آنان مدعی هستند که در صورت ادامه چنین تمایلاتی این امکان وجود دارد که در آینده ای نزدیک شاهد حضور "امپریالیسم اسلامی" باشیم.

از سویی دیگر کارشناسان این مرکز خطر "تروریسم اسلامی" را نیز به دفعات و در مقالات متعددی گوشزد می نمایند. این مرکز صهیونیستی با ذکر این مطلب که از 29 سازمان تروریستی که وزارتخارجه آمریکا شناسایی نموده است، 11 سازمان تروریستی اسلامی وجود دارد همه اروپاییان و آمریکاییها را دعوت می کند تا با همه توان خود برای مبارزه با "تروریسم اسلامی" به کمک رژیم صهیونیستی بشتابند.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، شماره 74، 28/3/1384.
  2. www.freeman.org.