شبکه یهودیان در خدمت عدالت برای فلسطینیان
شبکه یهودیان در خدمت عدالت برای فلسطینیان (Jews for Justice for Palestinians) مشارکت یهودیان، به ویژه دانشجویان یهودی به منظور اعتراض به سیاستهای رژیم صهیونیستی اعلام نموده اند. این شبکه در کنار سازماندهی اعضای خود برای انتشار هرچه بیشتر نظرات منتقدانه یهودیان انگلیس نسبت به سیاستهای اسرائیل، از حقوق انسانی، مدنی و سیاسی ملت فلسطین که به دلیل اعمال سیاستهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی پایمال شده و از بین می رود، حمایت می نماید.
از هفده عضو JfJfP پنج سازمان انگلیسی، هشت سازمان آمریکایی و چهار سازمان مشخصا از میان سازمانهای یهودی مذهبی هستند که شعبه های متعددی در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی دارند.
محتویات
- ۱ الف ـ سازمانهای انگلیسی عضو شبکه: عمده ترین سازمانهای انگلیسی عضو شبکه JfJfP عبارتند از:
- ۲ ب ـ سازمانهای آمریکایی عضو شبکه: عمده ترین سازمانهای آمریکایی عضو شبکه JfJfP عبارتند از:
- ۲.۱ 1 ـ سازمان ندای یهودیان برای صلح JfJfP :
- ۲.۲ 2 ـ انجمن "تحت نام من هرگز" NIMN :
- ۲.۳ 3 ـ سازمان "یهودیان علیه اشغالگری":
- ۲.۴ 4 ـ سازمان انگاره های صلح به همراه عدالت در اسرائیل و فلسطین:
- ۲.۵ 5 ـ کمیته بحران خاورمیانه:
- ۲.۶ 6 ـ گروه "جستجو برای عدالت":
- ۲.۷ 7 ـ صندوق اسرائیل جدید NIF :
- ۲.۸ 8 ـ دانشکده (آموزش) صلح میان اسرائیلیها و فلسطینیان:
- ۳ ج ـ گروههای مذهبی:
- ۴ د ـ اهداف:
- ۵ ه ـ مواضع JfJfP در قبال رژیم صهیونیستی اسرائیل و فلسطین:
- ۶ مآخذ:
الف ـ سازمانهای انگلیسی عضو شبکه: عمده ترین سازمانهای انگلیسی عضو شبکه JfJfP عبارتند از:
1 ـ دوستداران انگلیسی جنبش صلح اکنون:
این سازمان (British friends of Peace Now) از حقوق شهروندان اسرائیلی برای زندگی در صلح و امنیت حمایت می کند. این سازمان که مقر اصلی آن در لندن است در جهت دستیابی به اهداف جنبش شالوم آشاو (صلح اکنون) (Shalom Ahshiv) که همانا مبارزه برای دستیابی به صلحی عادلانه میان اسرائیل و همسایگان عربش و نیز یافتن راه حلی برای مناقشه دیرپای میان اسرائیل و فلسطینیهاست، فعالیت می نماید.
2 ـ سازمان صلح عادلانه:
در این گروه (Just Peace UK) جمعی از فعالان صلح فعالیت می کنند که به طور عمده سیاستهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی را به چالش می کشند. این سازمان معتقد است اعمال سیاستهای نژادپرستانه از سوی اسرائیل منجر به وقایع خونبار در فلسطین اشغالی شده است.
3 ـ گروه یهودیان سوسیالیست JSG :
4 ـ سازمان مبارزه برای همبستگی فلسطین:
این سازمان (Palestine Solidarity Compaign) این سازمان از سال 1982 بزرگترین و فعال ترین سازمان در انگلیس بوده است که در رابطه با مسائل فلسطین فعالیت می کند. سازمان مبارزه برایهمبستگی فلسطین، هدف خود را مبارزه مؤثر و فعالانه از طریق سازمان دادن مخالفان، منتقدان، فعالان سیاسی و لابیهای قدرتمند سیاسی در جهت آگاهی بخشیدن به اقشار مختلف جامعه انگلیس در خصوص مسائل و مشکلات ملت مظلوم فلسطین، اعلام می کند.
5 ـ سازمان کمکهای پزشکی برای فلسطینیان MAP :
این سازمان (Medical Aid for Palestinions) در سال 1982، پس از قتل عام فلسطینیان اردوگاههای صبرا و شتیلا توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی، پا به عرصه ظهور نهاد. شعب مختلف MAP در مناطق اشغالی فلسطین، لبنان و سوریه فعال هستند و کمکهای اولیه بهداشتی و دارویی را به پناهندگان فلسطینی در این مناطق ارائه می دهند.
ب ـ سازمانهای آمریکایی عضو شبکه: عمده ترین سازمانهای آمریکایی عضو شبکه JfJfP عبارتند از:
1 ـ سازمان ندای یهودیان برای صلح JfJfP :
مقر اصلی این سازمان (Jewish voice for Peoce) در بندر سان فرانسیسکو آمریکا واقع است. از جمله اهداف اصلی این سازمان حمایت از حقوق مدنی، اقتصادی و اجتماعی یهودیان، فلسطینیها و مردم خاورمیانه ذکر شده است. JVPمجمعی از فعالان صلح است که در جهت اجرای عدالت اجتماعی و اقتصادی برای مردم فلسطین به طور خاص و ملل خاورمیانه به طور عام فعالیت می کند.
2 ـ انجمن "تحت نام من هرگز" NIMN :
این انجمن (Not In my Name Society) یک گروه طالب صلح یهودی است که در نوامبر سال 2000 آغاز به کار کرد. هدف خود را تلاش برای برقراری صلح پایدار و عادلانه میان اسرائیل صلح پایدار و عادلانه میان اسرائیل و فلسطینیان اعلام کرده است. در اساسنامه این انجمن آمده است: "ما معتقدیم که اولین قدم در راه حصول صلح آن است که اسرائیل به اشغال کرانه غربی، نوارغزه و شرق اورشلیم خاتمه دهد."
3 ـ سازمان "یهودیان علیه اشغالگری":
این سازمان (Jews Against the Occupation) متشکل از فعالان صلح از هر گروه سنی است که برای برقراری صلح عادلانه در فلسطین تلاش می نمایند. مقر اصلی آن در شهر نیویورک است.
4 ـ سازمان انگاره های صلح به همراه عدالت در اسرائیل و فلسطین:
مقر اصلی این سازمان (Visions of Peace with Justice in Israel/palestine) در شهر بوستون آمریکاست. این سازمان متشکل از یهودیانی است که هدف آنها برقراری صلح عادلانه میان فلسطین و اسرائیل براساس احترام متقابل، عدالت و برابری است. این سازمان در معرفی اهداف خود می گوید: "ما صلحی را پیش بینی می کنیم که در آن یهودیان و فلسطینیان در سرزمین اسرائیل و فلسطین به طور مشترک سهم خواهند داشت. سرزمینی که منابع آن به طور عادلانه مورد استفاده و بهره برداریطرفین قرار می گیرد و در آن یهودیان و فلسطینیان با احترام متقابل و رعایت حقوق یکدیگر و با حقوق شهروندی یکسان در فضایی عاری از هر گونه تبعیض، ظلم و نابرابری، در کنار یکدیگر زندگی می کند...
5 ـ کمیته بحران خاورمیانه:
کمیته بحران خاورمیانه (Middle East Crisis Committee) یک سایت اینترنتی در شهر نیوهیون (New Haven ct)آمریکاست. در این سایت مقالات مفیدی در خصوص کتب درسی مدارس فلسطینی یافت می شود.
6 ـ گروه "جستجو برای عدالت":
این گروه (Search for Justice) در تلاش است تا رسانه های آمریکایی را به دادن پوشش بهتر از اخبار مناقشه اسرائیل و فلسطین تشویق نماید. تلاش این گروه از طریق تشویق خبرنگاران و تهیه کنندگان برنامه های تلویزیونی برای تهیه مقالات و برنامه هایی که چهره واقعی جنگ در فلسطین را آشکار می سازند، انجام می شود.
7 ـ صندوق اسرائیل جدید NIF :
صندوق اسرائیل جدید (New Isvael Fund) یک صندوق خیریه است که از سوی خیرین اسرائیلی، آمریکای شمالی و اروپا راه اندازی شده است. این صندوق در راه احیای برابری و عدالت اجتماعی برای تمام شهروندان اسرائیلی فعالیت می کند. از زمان تأسیس این صندوق در سال 1979 تا سال 2004، NIFبیش از 120 میلیون دلار در اختیار بیش از ششصد سازمان در اسرائیل که در جهت ایجادامنیت، رعایت حقوق بشر، پر کردن شکافهای اجتماعی و اقتصادی و نیز تشویق و تقویت تسامح دینی فعالیت می کنند، قرار داده است. NIF دارای یک دفتر فعال در لندن است.
8 ـ دانشکده (آموزش) صلح میان اسرائیلیها و فلسطینیان:
FFIPP (Faculty for Israeli-Palestinion Peace) شبکه ای از چندین دانشکده است که در جهت برقراری صلح و خاتمه دادن به اشغال سرزمینهای فلسطین از سوی اسرائیل فعالیت می کند. برخی از اهداف این شبکه به قرار زیر هستند:
ـ به وجود آوردن شبکه فعالی در میان دانشکده های علوم سیاسی برای تأثیرگذاری مستقیم بر سیاستهای دولت ایالات متحده در منطقه و به طور غیرمستقیم بر سیاستهای اسرائیل و هدایت سیاستگذاریهای این دو کشور برای دستیابی به صلحی عادلانه در فلسطین.
ـ تأثیر گذاشتن بر سیاستمداران و افراد دیگری که در تعیین و تبیین سیاستگذاری در ایالات متحده نقش دارند، تا با اتخاذ سیاستهای خاص اعمال خشونت در خاورمیانه خاتمه یابد.
ـ همکاری با سازمانها، نهادها و اشخاصی که برای برقراری صلحی عادلانه در فلسطین فعالیت می کنند.
ج ـ گروههای مذهبی:
1 ـ یهودیان غیرصهیونیست:
این گروه (Jews not zionists) یهودیان ارتدوکس سنتی ضد صهیونیست از جمله "ناتوری کارتا" را شامل می شود.
2 ـ RHR :
RHR تنها سازمان مذهبی در اسرائیل است که به طور تخصصی در زمینه ارائه نظرات یهودیان سنتی ارتدکس در خصوص حقوق بشر فعال است. همچنین RHR تنها سازمان حاخامی در اسرائیل است که متشکل از حاخامها و طلاب مدارس دینی اصلاح طلب، ارتدکس، محافظه کار و تجدید ساختارطلب است.
3 ـ صهیونیستهای ارتدکس ضداشغالگری (نتی وت شالوم):(Orthodox Zionist antioccupation (Netivot Shalom)
4 ـ سایت اینترنتی تیکون: www.tikkun.org===
این پایگاه اینترنتی که مقر آن در ایالات متحده است یک سایت مذهبی لیبرال است که در جهت حمایت از برقراری صلح عادلانه در فلسطین فعالیت می کند.
د ـ اهداف:
JfJfP هدف از تشکیل شبکه ای از گروهها و سازمانهای طرفدار صلح در فلسطین را مبارزه با سیاستهای رژیم صهیونیستی که حقوق معیشتی، انسانی، مدنی و سیاسی ملت فلسطین را زیرپا می نهد، اعلام نموده است.
JfJfP معتقد است فعالیتهای نژادپرستانه اسرائیل در داخل فلسطین بیشترین و مهمترین عامل برای تحریک اقدامات آنتی سمیتیکی علیه یهودیان در سرتاسر جهان است، از این رو مبارزه با سیاستهای رژیم صهیونیستی نخستین گام در جهت کاهش و توقف اقدامات یهودستیزانه است.
JfJfP معتقد است ملت مظلوم فلسطین در چنگال خشونت ارتش اسرائیل اسیر شده اند و JfJfP ملت فلسطین را برای رهایی از این اسارت به هر نحو ممکن کمک و حمایت خواهد نمود.
ه ـ مواضع JfJfP در قبال رژیم صهیونیستی اسرائیل و فلسطین:
در نوزدهم ژانویه 2003، JfJfP اولین نشست همگانی خود را با موضوع "بحث و گفتگو پیرامون مشکلات یهودیان" در لندن برگزار کرد. در این نشست که با حضور نمایندگانی از تمام اعضای شبکه و نیز افراد داوطلب شرکت در این نشست برگزار شد، اعضای هیأت مدیره برگزارکننده کنفرانس هدف از برگزاری آن را در واقع بیانگر دیدگاه JfJfPنسبت به رژیم صهیونیستی است این گونه عنوان نمودند: "ما شرکت کنندگان حاضر در این نشست گردهم آمده ایم تا ضمن ابراز خشم و انزجار نسبت به سیاستهای دولت اسرائیل به بررسی راهکارهای مناسب برای مقابله با این حساسیتها و خاتمه اعمال خشونت آمیز علیه فلسطینیان بپردازیم... ما از حقوق مدنی و انسانی ملت فلسطین حمایت می کنیم.
دین یهود برای همه اعضای این شبکه زمینه مشترکی است تا برای سازماندهی واکنش خود در مقابل بحران موجود در فلسطین و حل مسالمت آمیز اختلاف میان اسرائیل و فلسطین از آن بهره ببرند.
مآخذ:
- بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، (حوزه اروپا) 30/10/1383، شماره 1/29.
- http://www.JfJfp.org/background.htm.
- http://www.JfJp.org/19 Janconf Report.htm.