یهودیان سوسیالیست، گروه

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


گروه یهودیان سوسیالیست JSG (Jewish Socialist Group) خود را یک سازمان سیاسی معرفی می نماید که در جهت احقاق حقوق یهودیان به طور خاص و حقوق همه اقلیتهای تحت ظلم به طور عام، فعالیت می کند. هدف آنها خلق آینده ای سوسیالیستی برای بشریت است. JSG اعضای خود را از هر نسل و با هر پیشینه و وابستگی از میان جنبشهای کارگری و سوسیالیستی انتخاب می نماید. اعضای هیأت مدیره این سازمان نیز هر ساله از طریق انتخابات آزاد انتخاب می شوند.

الف ـ تاریخچه:

گروه یهودیان سوسیالیست در سال 1974 در منچستر تأسیس شد. JSG به عنوان یک گروه لابی حول دو موضوع فعالیت و مبارزه می کند: نخست، آگاهی دادن به گروههایی با گرایش چپ، انجمنها و گروههای ضد نژادپرستی و همچنین جامعه یهودیان انگلیس در خصوص تهدید فزاینده و روبه رشد جبهه ملی (National Fronl)گروه راست افراطی در انگلیس و دوم، فعالیت و مبارزه در جهت حمایت از احزاب و گروههایی که گرایش چپ دارند به منظور ایجاد نگرشی مثبت تر نسبت به مسائل یهودیان.

در سال 1977 شعبه لندن JSG راه اندازی شد.در سال 1978 با شکل گیری شعبه کمبریج فعالیتهای ضد نازیستی JSG افزایش یافت. از آنجایی که لندن و کمبریج از مراکز اصلی علمی انگلیس می باشند راه اندازی دو شاخه مستقل با فاصله زمانی تنها یک سال نمایانگر سرعت و وسعت نفوذ گروههای یهودی در قطبهای علمی این کشور است. JSG همزمان علمی این کشور است. JSGهمزمان با برقراری ارتباط با سازمانها و مؤسسات یهودی، برنامه های خود را در جهت مبارزه با رشد فزاینده اقدامات نئونازیستی متمرکز نمود. از سال 1979 به بعد با توسعه شاخه لندن و برگزاری نشستهای منظم سالانه، JSGرفته رفته تبدیل به یک لابی قوی در سیاستگذاریهای دولت انگلیس گردید.

از این رو، اگرچه JSG ابتدا در منچستر پا به عرصه ظهور نهاد، اما شاخه لندن تبدیل به مقر اصلی آن شد. JSG همواره تبلیغات برای نسل جوان را در دستور کار فعالیتهای خود قرار داده و از سال 1980 با گسترش حوزه اقدامات تبلیغاتی خود گروههای دانشجویی و نشستهای بحث و گفتگو در دانشگاههای منچستر و بریستول را پایه ریزی کرده است. از سال 1981 نشستهای دانشگاه کمبریچ با موضوع دموکراسی و مسائل سیاسی داخل اسرائیل به طور مرتب برگزار گردید که با هدف آگاهی بخشیدن به نسل جوان دانشجویان یهودی دیاسپورا از فعالیت گروههای جناح چپ داخل اسرائیل و نیز گروههای یهودی مستقل که وابستگی به هیچ حزب یا گروهی ندارند، برپا می شود. در سال 1982، JSG با مشارکت و همکاری گروههای جناح چپ اسرائیل "انجمن مبارزه برای صلح میان اسرائیل و فلسطین CIPP (Campaign for Israel-palestine peace) را تأسیس نمود. سال 1985 مصادف با انتشار اولین شماره ارگان سازمان با عنوان "یهودیان سوسیالیست" است.

JSG در سال 1988 اولین نشست مشترک با نمایندگان گروههای یهودی و سازمان آزادیبخش فلسطین PLO با موضوع اتحاد اسرائیلیها و فلسطینیان برای مبارزه علیه اشغال سرزمین فلسطین را برگزار کرد. در سال 1990 با گسترش حوزه فعالیتJSG ، در خارج از انگلیس، اولین شعبه بلژیکی، فرانسوی و هلندی JSG در بروکسل تشکیل شد. از آن پس عمده فعالیتهای JSG بر تهیه فیلمهای مستند در مورد یهودیان انگلیس، زندگی فعالان فلسطینی و اسرائیلی که در زمینه صلح عادلانه در فلسطین فعالیت می کنند، اطلاع رسانی در خصوص اقداماتی که گروههای یهودی و فلسطینی در زمینه صلح انجام داده اند و یادبود فعالان و مبارزانی که در راه برقراری صلح فعالیت می کردند، تمرکز یافت.

JSG با برگزاری نشستهای منظم در دانشگاهها و مراکز آموزشی در تلاش مستمر برای مبارزه با اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی هم گام با گروههای مبارز فلسطینی فعالیت می نماید.

ب ـ مواضع نسبت به مناقشه میان رژیم صهیونیستی و فلسطین:

JSG همواره از خاتمه اقدامات خشونت باری که از ابتدای اشغال فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی و گروههای تندرو فلسطینی در این سرزمین اتفاق می افتد. حمایت نموده است. JSG شلیک به تظاهرکنندگان غیرمسلح و کودکان توسط سربازان اسرائیلی و پلیس؛ برنامه ها و اقداماتی که علیه اعراب در ناصریه و تل آویو انجام می شود و همچنین کشتن سربازان عضو نیروهای احتیاط ارتش اسرائیل در رام الله را از مصادیق خشونتی که طرفین اسرائیلی و فلسطینی علیه یکدیگر اعمال می نمایند، معرفی می کند.

JSG معتقد است ناآرامیها در اسرائیل و فلسطین تنها به شکست مذاکرات صلح ختم می شوند. از نظر JSG نفس عمل اشغال سرزمین فلسطین محکوم است و همین اقدام صهیونیستهاست که زمینه ای برای اقدامات خشونت آمیز غصب سرزمینهای فلسطینیان، تخریب منازل آنها، ریشه کن کردن باغهای میوه و... شده است. JSG خود را در امر حمایت از یافتن راه حلی عادلانه برای مناقشه فلسطین و اسرائیل صاحب سابقه طولانی می داند: "ما از حق تعیین سرنوشت ملتها بدون هیچ نوع پیش شرط و به طور کاملاً مستقلحمایت می کنیم. این حق شامل حق داشتن کشوری مستقل چه برای یهودیان اسرائیل و چه برای اعراب فلسطینی است.

ما معتقدیم هر دو ملت فلسطین و اسرائیل می توانند این آرزوی دیرینه خود را تحقق بخشند. بدون آنکه تبعیضی در حق یکدیگر قائل شوند. اورشلیم باید پایتخت مشترک هر دو ملت فلسطین و اسرائیل باشد."

JSG اشغال کرانه باختری و نوارغزه و همچنین نادیده گرفتن حتی اصول ابتدایی حقوق بشر و حقوق شهروندی برای فلسطینیان در این مناطق را محکوم کرده و خواستار برچیده شدن شهرکهای یهودی نشین در اراضی اشغالی 1967 می باشد. JSG در مطلبی که در خصوص پایان بخشیدن به منازعه میان اسرائیل و فلسطینیان در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرده است در این خصوص می گوید: "ما معتقدیم اسرائیل متعلق به تمام شهروندانش است: یهودی و عرب، اشکنازی و سفاردی، زن و مرد، مذهبی یا سکولار. از نظر ما تبعیض علیه اعراب اسرائیلی ـ چه شهروند اسرائیل باشد و چه نباشد ـ محکوم است. ما از جنبشهای سوسیالیستی و کارگری و نیروهایی که در جهت برقراری صلح در داخل اسرائیل فعال هستند، به طور همه جانبه و بدون قید و شرط حمایت می کنیم.

هرچند JSG از جمله سازمانهای فعال یهودی است که مدعی سی سال مبارزه علیه نژادپرستی صهیونیستی است، بررسی آراء و نظرات این گروه سکولار یهودی نکاتی چند را در زمینه ماهیت اصلی فعالیتهای JSG آشکار می سازد که چندان با ادعاهای این سازمان در خصوص جانبداری از عدالت و مبارزه علیه صهیونیسم همخوانی ندارد.

نخست، این سازمان اگرچه همواره بر حقانیت ملت مظلوم فلسطین تأکید داشته است، اما هیچ گاه در صحت ادعای یهودیان نسبت به سرزمین فلسطین تردید نداشته است.

دوم، از نظر JSG اقدامات شهادت طلبانه مبارزان فلسطینی که در راه آزادی وطن و قدس شریف جان خود را فدا می کنند به همان اندازه تخریب منازل فلسطینیها توسط سربازان رژیماشغالگر قدس، خشونت بار و جنایتکارانه تعریف می شود.

سوم، JSG بدون مشخص نمودن حدود و مرزهای حقوق فلسطینیها و اسرائیلیها در این مناقشه دیرپا تنها بر خاتمه درگیری - آن هم بدون اشاره به روشها و چگونگی آن - پافشاری دارد.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، 25/9/1382، شماره 34.
  2. www.Mjhl 63. dircom.co.uk/history.
  3. www.Mjhl 63. dircom.co.uk/JSG Statement on Israel$$Palestin.