آنتی سمیتیسم، کنفرانسهای

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


معمولاً هر ساله کنفرانسهای متعددی در زمینه حقوق بشر و بررسی جنبه های گوناگون نقض حقوق بشر برگزار می شوند. تلاش نهادهای صهیونیستی همواره بر این بوده است که آنتی سمیتیسم را به عنوان یکی از موارد نقض حقوق بشر، در کنفرانسها و مجامع گوناگون در سطح منطقه ای و بین المللی مطرح کنند و بالاخره موفق شدند با نفوذ در بزرگترین سازمان امنیتی منطقه ای یعنی سازمان امنیت و همکاری اروپا، OSCE Organization for Security and cooperation in Europeدرکنفرانس این سازمان این موضوع را مطرح کنند.

OSCEاولین کنفرانس بین المللی منحصراً درباره چگونگی مبارزه با آنتی سمیتیسم را در وین در سال 2003 برگزار کرد. به دنبال آن تلاش نهادهای صهیونیستی جدی تر شد و نشست های بعدی هم در کنفرانسهای برلین (آوریل 2004)، پاریس (ژوئن 2004) و کوردوبا (2005) ادامه یافت و در سال 2007 کنفرانسی در بخارست برگزار شد.

1 ـ کنفرانس وین:

در این گزارش با تأکید بر مسئله آنتی سمیتیسم و حضور سازمانهای صهیونیستی، به ارزیابی کنفرانس بخارست که در روزهای 8 ـ 7 ژوئن 2007 با عنوان "کنفرانس OSCEبا موضوع مبارزه با تبعیض و ارتقای فهم و احترام متقابل" برگزار شد، می پردازیم.

این کنفرانس اولین کنفرانس بین المللی بود که منحصراً به آنتی سمیتیسم اختصاص می یافت و 19ـ20 ژوئن 2003 در وین پایتخت اتریش برگزار شد. این نشست دو روزه، حدود 400 نماینده از 55 کشور عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE)را گردهم آورد.

رهبران سازمانهای صهیونیستی که به نمایندگی از سوی آمریکا در این کنفرانس حضور یافتند، این کنفرانس را به لحاظ این که برای اولین بار رسماً موضوع آنتی سمیتیسم را در دستور کار جامعه بین المللی قرار داد تا به عنوان شکلی از تعصب مورد بررسی قرار گیرد، یک واقعه تاریخی دانستند.

آمریکا به عنوان بزرگترین کشور میزبان یهودیان با فرستادن یک هیئت نمایندگی مرکب از برخی نمایندگان کنگره، سازمانهای غیردولتی آمریکایی و مقامات رسمی از دپارتمان دولتی مانند سفیر آمریکا در OSCEو نماینده ویژه دولت آمریکا در مسائل هولوکاست، نقش پررنگی را در این کنفرانس ایفا کرد.

رودلف جولیانی رئیس هیئت نمایندگی آمریکا و شهردار وقت نیویورک، یک طرح 8 ماده ای را در این کنفرانس پیشنهاد کرد که برخی از بندهای آن عبارتند از:

ـ گردآوری آمار مربوط به جرائم صورت گرفته ناشی از تنفر و اعلام آنها

ـ تصویب قوانین مربوط به این جرائم

ـ برگزاری نشست های منظم بین المللی به منظور پیشرفت در مبارزه با آنتی سمیتیسم و...

همچنین در پایان این کنفرانس تصمیم گرفته شد تا کنفرانسهای دیگری در مورد آنتی سمیتیسم و تبعیض نژادی در نشست های آتی OSCEبرگزار شود.

2 ـ کنفرانس برلین:

متعاقب کنفرانس وین و در پی تصمیم وزرای امور خارجه کشورهای عضو OSCEکنفرانس بعدیدرباره آنتی سمیتیسم در برلین در 28ـ29 آوریل 2004 برگزار شد. در این کنفرانس 55 تن از سران کشورها، راه حل نهایی به منظور مقابله با شکل جدید آنتی سمیتیسم را تصویب کرده و اذعان داشتند که با توجه به پیشرفتهای بین المللی و سیاسی، هیچ توجیهی برای آنتی سمیتیسم نمی توان یافت.

تمرکز اصلی این کنفرانس بر مسئله آنتی سمیتیسم در حوزه OSCEو با تأکید بر نقش دولت، جامعه مدنی، آموزش و رسانه ها در مبارزه باتعصب و پیشبرد مدارا بود. کالین پاول از همراهان هیئت نمایندگی آمریکا در این کنفرانس بود.

3 ـ کنفرانس پاریس:

این کنفرانس در روزهای 16و17 ژوئن 2004 با حضور سران OSCEبا موضوع "گسترش آنتی سمیتیسم و نژادپرستی از طریق اینترنت و ماهواره" در پاریس تشکیل شد. در این کنفرانس، صهیونیستها با ابراز نگرانی شدید از حضور سایتهای اسلام گرایان و نژادپرستان، خواستار اقدام و اتخاذ تصمیمات جدی برای مبارزه با این معضل شدند. همچنین آنان با اشاره به تعدادی از شبکه ها از جمله شبکه حزب الله لبنان، المنار، ابوظبی و کانالی ایرانی که برنامه ای با موضوع فقدان خلاقیت هنری به یهودیان اهانت کرده بود، اعلام کردند که برنامه های مشابه اینها، ایدئولوژی ها و اهداف این کانالها را در جهان گسترش می دهد.

4 ـ کنفرانس کوردوبا:

این کنفرانس در روزهای 9 ـ 8 ژوئن 2005 در کوردوبای اسپانیا برگزار شد. در این کنفرانس مسائلی همچون آنتی سمیتیسم و رسانه ها، درسهای هولوکاست، تبعیض در قبال مسلمانان، مسیحیان و دیگر مذاهب در محدوده کاری OSCEمورد بررسی قرار گرفت.

انتخاب شهر کوردوبا برای برگزاری این کنفرانس دلیلی نمادین داشت. زیرا این شهر الگوی همزیستی فرهنگهای مسیحی، اسلامی و یهودی در زمان تصرف اسپانیا توسط اعراب است.

5 ـ کنفرانس بخارست:

(نک: بخارست، کنفرانس آنتی سمیتیسم)

سازمانها و نهادهای صهیونیستی در دهه اخیر و پس از افزایش تنفر از یهودیان در سراسر دنیا به دلیل جنایت های رژیم صهیونیستی در فلسطین، توجه ویژه ای به مسئله آنتی سمیتیسم داشته و سعی کرده اند که این موضوع را تا حد یک مسئله امنیتی بالا ببرند.

همچنانکه مشاهده می شود تلاشهای آنان باعث شد تا اولین کنفرانس بین المللی درباره آنتی سمیتیسم در سال 2003 در وین برگزار شود که طی آن تصمیم گرفته شد، برگزاری اینگونه کنفرانسها به منظور مبارزه با آنتی سمیتیسم به طور مرتب ادامه داشته باشد و برگزاری کنفرانسهای بعدی در برلین، کوردوبا و بالاخره در بخارست در سال 2007 گویای این مطلب است.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد، گزارش، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی ـ علمی ندا، 27/4/1386، سال دهم، شماره 14، شماره مسلسل 348.
  2. www.state.gov/p/eur/rt/hlcst/c13532.htm.
  3. www.osce.usmission. gov/semitism/index-semitsim-04.html.
  4. www.crif.org/?page=articles-disply/detail$$id=31558 returnto=article- display/detail-th- type$$hid=26$$artyd=5.
  5. www.adl.org/main-International- Affairs/osce-cordoba-1.html.