کشتارهای صهیونیستی(1948ـ1947)
کشتار دیریاسین از برجسته ترین و سازمان یافته ترین کشتارهای صهیونیسم به شمار می رود. با وجود این، دیریاسین، تنها بخشی از یک روش کلی بود: "کشتارهای نابودسازانه محدود که به گونه ای وحشت آفرین اعلام می شد تا اعراب فلسطینی ترسیده و پا به فرار بگذارند".
بدین ترتیب، عملیات پاکسازی نژادی انجام می پذیرد و فلسطین، سرزمین بدون ملت می شود. همچنین گروه های تروریستی، دست به برخی کشتارها می زدند تا انتقام بگیرند و به اعراب فلسطینی بیاموزند که مقاومت بی فایده است. از برجسته ترین کشتارهای صهیونیسم، پیش از سال 1948 عبارتند از:
کشتار روستاهای الشیخ و حداسه (در 31 دسامبر 1947): بمبی در خارج از ساختمان شرکت پالایش نفت در حیفا منفجر شد و شماری از کارگران عرب پالایشگاه کشته و زخمی شدند. در پی آن، کارگران عرب شرکت به خشم آمده و با کلنگ، تیر و آهن به کارکنان صهیونیست پالایشگاه یورش بردند و شصت صهیونیست را کشته و زخمی کردند. بسیاری از کارگران عرب این پالایشگاه، در روستاهای الشیخ و حواسه که در جنوب خاوری حیفا واقع بود ـ سکونت داشتند. بنابراین، صهیونیست ها برنامه ریزیکردند تا با حمله به این دو روستا، انتقام بگیرند.
در شب آغاز سال میلادی 1948، صهیونیست ها پس از نیمه شب، حمله خود را آغاز کردند و شمار مهاجمان، میان 150 تا 200 صهیونیست بود. تمرکز حمله آنها به اطراف دو روستا بود. اعراب، سلاح کاری نداشتند و تنها چند نگهبان محلی در خیابان ها بودند.
صهیونیست ها با پرتاب بمب های دستی به خانه های دور افتاده در اطراف این دو روستا یورش برده و در حالی که ساکنان خانه ها خواب بودند، وارد خانه ها شدند و آنها را به رگبار بستند. این یورش، یک ساعت طول کشید و صهیونیست ها در ساعت دو صبح، پس از حمله به حدود ده خانه، عقب نشستند. این یورش، حدود 30 کشته و زخمی بر جای گذاشت که بیشترشان زنان و کودکان بودند و صحنه هایی از خون و اسلحه بر جای گذاشتند تا نشان دهند که با مقامات خشنی روبه رو بوده اند. (ن. ر: شیخ، کشتار)
کشتار روستای سعسع (14 تا 15 فوریه 1948): گردان سوم پالماخ، به روستای سعسع حمله کرد و 20 خانه را روی سر ساکنان آن ویران نمود. در این حمله، 60 عرب کشته شدند که بیشترشان از زنان و کودکان بودند. این عملیات، "ایده آل و نمونه" توصیف شد. (ن. ر: سعسع، کشتار)
کشتار رحوفوت (27 فوریه 1948): در شهر حیفا و در نزدیکی رحوفوت، رخ داد و طی آن، قطار قنطره منهدم شد که به شهادت بیست و هفت عرب و زخمی شدن سی و سه تن دیگر انجامید. (ن. ر: رحوفوت، کشتار)
کشتار کفر حسینیة (13 مارس 1948): اعضای هاگاناه به این روستا حمله کرده و آن را ویران کردند که در نتیجه این کشتار سی عرب شهید شدند.
کشتار بنیامینا (27 مارس 1948): در اینجا دو کشتار صورت گرفت و دو قطار، منهدم شدند. نخستین آنها در 27 مارس منهدم شد که به شهادت 24 عرب فلسطینی و زخمی شدن بیش از 61 تن دیگر انجامید و عملیات انهدام دوم در 31 همان ماهصورت گرفت که بیش از 40 عرب شهید و 60 تن دیگر، زخمی شدند.
کشتار دیریاسین (19 آوریل 1948): (نک: دیریاسین، کشتار)
کشتار ناصرالدین (14 آوریل): ستیز در شهر طبریه میان اعراب و صهیونیست ها شدت یافته بود. از آغاز، برتری در تعداد نیرو و تجهیزات، از آن صهیونیست ها بود. تلاش شد تا به رزمندگان طبریة از شهر الناصرة و اطراف آن کمک شود و خبر اعزام نیروهای کمکی به اهالی شهر رسید و از آنها خواسته شد که مواظب باشند و اشتباها به روی نیروهای کمکی شلیک نکنند. اما این اخبار، به دشمن صهیونیست درز کرد و ورودی های شهر طبریه را بست و در آن شب، افراد سازمان های لحی و ارگون ـ در حالی که لباس های عربی بر تن داشتند به روستای ناصرالدین رفتند. اهالی نیز گمان کردند که اینها همان نیروهای کمکی هستند که به طبریة می آیند و به گرمی به پیشواز آنان رفتند.
هنگامی که صهیونیست ها وارد روستا شدند به روی استقبال کنندگان خود، آتش گشودند و تنها چهل عرب توانستند از این کشتار رهایی یافته و به روستای همسایه بگریزند. صهیونیست ها پس از این حادثه، همه خانه های ناصرالدین را ویران کردند. (ن. ر: ناصرالدین، کشتار)
کشتار تپه لتوینسکی (16 آوریل 1948): یک دسته یهودی، به یک اردوگاه ارتش انگلیس که اعراب در آن به سر می بردند یورش برد که در پی آن، 90 عرب به شهادت رسیدند.
کشتار حیفا (22 آوریل 1948): مهاجران صهیونیست در نیمه شب به شهر حیفا حمله و آن را اشغال کردند و شمار زیادی از ساکنان آن را به قتل رساندند. در این حال، اعراب فلسطینی باقی مانده که بی دفاع بودند به سوی بندر شهر شتافتند تا از راه بندر بگریزند؛ یهودیان آنها را دنبال کرده و به روی آنها آتش گشودند. در نتیجه این کشتار، بیش از 150 نفر کشته و 40 نفر زخمی شدند. (ن. ر: حیفا، کشتار)
کشتار بیت داراس (21 مه 1948): تروریست های صهیونیست، روستای بیت داراس را ـ که در شمال خاوری شهر غزه قرار دارد ـ محاصره کردند و از شهروندان فلسطینی خواستند که با آرامش، روستا را از طرف جنوبی ترک کنند. بی درنگ، آتش تروریست ها ساکنان بی دفاع روستا را ـ که در میانشان زنان و کودکان و سالخوردگان بودند ـ درو کرد. این در حالی بود که آنها ـ براساس دستور نیروی محاصره گر ـ در حال ترک روستا بودند. همین روستا در ماه های مارس و آوریل سال 1948 چندین بار شاهد هجوم صهیونیست ها بود. پس از آن که تروریست های صهیونیست، خانه های روستا را ویران کرده و کشتزارهای آن را به آتش کشیدند، به جای آن دو شهرک ساختند. (ن.ر: بیت داراس، کشتار)
کشتار لد (اوایل ژوئیه 1948): پس از اعلام برپایی دولت صهیونیستی (ن. ر: لد، کشتار)
مأخذ:
- المسیری، عبدالوهاب: دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهش های تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد هفتم، چاپ اول، 1383.