برنر، لنی

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۲ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


لنی برنر (Lenni Brenner) روزنامه نگار آمریکایی یهودی مارکسیست تروتسکیست است. در سال 1937 در بروکلین به دنیا آمد. مقالات خود را در شماری از روزنامه ها و مجلات چاپ می کرد. او از عناصر فعال ضد جنگ و مخالف با صهیونیسم و از طرفداران حقوق مدنی در آمریکاست.

در سال 1983، برنر کتاب مهم خود صهیونیسم در عصر دیکتاتوری را منتشر کرد. این کتاب در سال 1985 به عربی ترجمه و چاپ شد. اهمیت کتاب در آن است که تبانی صهیونیسم با نازیسم، فاشیسم و سایر جنبش های توتالیتاریستی اروپا را با سند و مدرک و استدلال توضیح می دهد و به این ترتیب دروغ بودن ادعاهای صهیونیسم را مبنی بر این که صهیونیست ها نماینده یهودیان سراسر جهان هستند، آشکار می کند.

عامل دیگر اهمیت این کتاب آن است که ویژگی نژادپرستانه جنبش صهیونیسم و رفتارهای عملی منفعت گرایانه آن را توضیح می دهد. این نژادپرستی و منفعت گرایی صدها هزار، بلکه میلیون ها تن اعم از یهودی و غیریهودی را به کام مرگ کشاند تا صهیونیسم به هدف نهایی خود، یعنی ثروت یهودیان آلمانی از یک سو و ماده بشری وطن گزینی ای که تشکیل می دادند از سوی دیگر، دست یابد. کتاب همچنین توضیح می دهد که همان تروریست ها که پیش از این با نازی ها همکاری می کردند، امروز حاکمان اسرائیل اند. خواننده این کتاب به راحتی وحدت ساختاری صهیونیسم و نازیسم را درمی یابد.

برنر در سال 1984 کتاب دوم خود را به نام پرده آهنین: تاریخ صهیونیسم تجدیدنظرطلب منتشر کرد. این کتاب در ایران به فارسی ترجمه شده است. وی در این کتاب روابط دو گروه اِرگون و اشترن را با نازی ها و تحول در واقع تروریستی آنها را فاش می کند.

مخالفت برنر با صهیونیسم مبتنی بر یک منظومه اجتماعی ایدئولوژیک است که اعتقاد دارد صهیونیسم جنبشی در خدمت نیروهای استعمار جهانی است. این یکی از نظریات اساسی مارکسیست هاست. در کتاب های برنر مشاهده می کنیم که جنبه اطلاعاتی مربوط به اسناد و مدارک قوی است، در حالی که جنبه تحلیلی تقریبا محدودیت دارد. این به دلیل پای بندی ایدئولوژیک اوست که باعث می شود زاویه دیدش محدود شود. در اینجا تذکر یک نکته مهم است و آن این که دشمنی برنر با صهیونیسم، و عقاید ضد صهیونیستی وی، با وجود اتکا به نظریات مارکسیستی ـ تروتسکیستی،مورد تأیید همه چپ گرایان آمریکایی تروتسکیست نیست.

مأخذ:

  1. المسیری، عبدالوهاب: دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهش های تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد ششم، چاپ اول، پاییز 1382.