زنان صهیونیست، سازمان جهانی

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۲۰ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


در ژوئیه 1920 در لندن به ابتکار ادیث اِیدر، و دو روحانی به نامهای گودمن و فیرا وایزمن، و دیگران تأسیس گردید. نام اختصاری آن سازمان "ویزو" و مقر فرماندهی تا سال 1949 در لندن بود تا اینکه به اسرائیل انتقال یافت. در مارس 1964 "ویزو" به عضویت سازمان صهیونیسم جهانی درآمد. و نمایندگی آن را 12 عضو کنفرانسهای صهیونیستی از زمان تشکیل کنفرانس بیست و سوم برعهده داشتند (نک: صهیونیسم، کنفرانس)، و در کمیته اجرایی سازمان صهیونیستی یک کرسی را در اختیار داشته و مسئولیتهای مشورتی را عهده دار بودند.

سازمان زنان صهیونیست همچنین عضو اتحاد سازمان زنان اسرائیل محسوب می گردد. و بالاترین جناح سازمان کنفرانسی است که هر چهار سال یکبار تشکیل می گردد و رئیس و کمیته اجرایی متشکل از 5 نماینده مقیم اسرائیل و 25 نفر دیگر مقیم خارج را انتخاب می نماید.

در سال 1967 سازمان دارای 527 شعبه و 000/250 عضو گردید و از این تعداد 172 شعبه با 80 هزار عضو در اسرائیل به وجود آمد. و دیگر شعبه ها در پنجاه کشور اروپای غربی، آمریکا، جنوبآفریقا، نیوزلند، آسیا و آفریقا به وجود آمدند. براساس توافقی که بین سازمان و هاداساه صورت گرفت قرار شد که طرف دوم فعالیتهای خود را در ایالات متحده متمرکز سازد. و شعبه های سازمان در کشورهای اروپای شرقی فعالیتهایشان را از زمان نازیها متوقف نمودند.

سازمان برحسب نظام آن که در سیزدهمین کنفرانس منعقده در تل آویو در مارس 1957 تعیین گردید دارای هدف مستقلی است و آن متحد ساختن زنان یهودی برای شرکت در فعالیتهای گوناگون در جهت تشکیل و حمایت از دولت اسرائیل از طریق آشنا ساختن زنان و دوشیزگان در (دیاسپورا) با امر کشاورزی، حرفه ها و اقتصاد منزل و مشاغل دیگر به عنوان زمینه ای برای مهاجرت دادن آنها به اسرائیل می باشد.

از دیگر اهداف سازمان توجه به کودکان، نوجوانان، مهاجرین جدید و آشنا ساختن آنان به محیط اجتماعی و فرهنگی اسرائیل است. به همین منظور سازمان مراکز متعددی احداث نمود. و فعالیت خود را از دهه بیست آغاز و در اواخر دهه شصت خدماتی به 25 هزار کودک ارائه می نمود.

تمامی شعب سازمان در اسرائیل با الهام از تعالیم یهودی فعالیت می کنند و سعی بر این دارند که روابط فرهنگی و معنوی بین یهودیان در تبعید و اسرائیل را از طریق تشویق فراگیری زبان عبری و ادبیات عبری و تاریخ یهودی ریشه دار سازند.

از جملات نشریات کثیرالانتشار سازمان می توان به مجلات ماهانه، نیمه ماهانه و هفتگی زیر اشاره نمود:

مآخذ:

  1. قعوار، ادیب: المرأة الیهودیة فی فلسطین المحتلة ، بیروت 1968.
  2. نصیف، مجدی: الصهیونیة فی الولایات المتحده، قاهره 1981.
  3. Wiso Around the world (1935-54) Wizion, (1948-59) Wiso Monthly Folder israel 1937-39). Wisoreview.