دوستان اروپایی اسرائیل، سازمان: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۹
جوامع یهودی در سراسر دنیا با افکار و اندیشه های صهیونیستی همواره در پی نفوذ و سلطه بر مراکز قدرت بوده اند. بنابراین، با توجه به شکل گیری اتحادیه اروپا، انتظار می رفت که سازمانهای یهودی، یک سازمان صهیونیستی اروپایی را برای چانه زنی در این اتحادیه ایجاد کنند. البته یهودیان اروپا در سطوح پارلمانهای ملی کشورهای اروپایی اقدام به تأسیس انجمن های دوستی با اسرائیل کرده و برخی از سازمانهای گسترده تر مانند اتحادیه دانشجویان یهودی اروپا را ایجاد کرده بودند اما سازمان "دوستان اروپایی اسرائیلEFI" یک سازمان تخصصی سیاسی است که هدف آن چانه زنی در نهادهای سیاسی اروپایی بویژه پارلمان اروپا است.
از آنجا که اتحادیه اروپا یکی از قطب های اقتصادی و سیاسی مهم جهان است، سازمانهای یهودی به دنبال آنند که در جهت دهی سیاست های این اتحادیه به نفع رژیم صهیونیستی و سایر یهودیان حاضر در اروپا مؤر واقع شوند. به ویژه اینکه اعمال فشار این سازمان در پیوستن یا نپیوستن یک کشور به اتحادیه اروپا امری مهم تلقی می شود.
علاوه بر این EFIدرصدد بوده است تا با گذر از افکار عمومی اروپا در قبال مسائل خاورمیانه راه را بر آگاه سازی آنان از وضعیت موجود در این منطقه ببندد و تلاش این سازمان در راستای بزرگنمایی ربوده شدن سربازان اسرائیلی، خطرناک جلوه دادن برنامه هسته ای ایران و تصویب قوانین ضدنژادپرستی در اتحادیه اروپا به خوبی گویای این مطلب است.
محتویات
الف ـ زمینه شکل گیری :
در زمینه شکل گیری سازمان دوستان اروپایی اسرائیل (European friends of Israel=EFI) دو مسئله حائز اهمیت است. اول اینکه جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی علیه حزب ا... لبنان و جنایتهای آشکار این رژیم در جنوب لبنان باعث ایجاد تنش در رابطه اسرائیل و اروپا شد.
اگرچه سران رژیم صهیونیستی به ناکامی خود در این جنگ اعتراف کردند اما این امر، چیزی از اشغالگری و جنگ طلبی این رژیم در خاورمیانه نکاسته است. در مجموع، این جنگ به متشنج شدن روابط بین رژیم صهیونیستی با اروپا و تخریب وجهه این رژیم در اروپا منجر شد و لابی های صهیونیستی با تشکیل EFIدرصدد جبران این ضایعه برآمدند. دوم اینکه همزمانی تشکیل EFIبا پنجمین سالروز حملات تروریستی 11 سپتامبر می رساند که لابی صهیونیستی با استفاده از وضعیت در حال گذار و متشنج در عراق و سرزمینهای اشغالی سعی دارد از افکار عمومی اروپا سوءاستفاده کرده و با معرفی این رژیم به عنوان تنها دموکراسی خاورمیانه درصدد تشکیل جبهه ای علیه ایران، سوریه، لبنان و فلسطین در اتحادیه اروپا برآید.
دیمیتری دومبرت (Dimitri Dombret)مدیر EFIدرباره زمان شکل گیری این گروه می گوید که تعداد زیادی از گروههای "دوستی با اسرائیل" در سطح ملی در کشورهای اروپایی فعالیت می کنند وهمچنین تعداد زیادی از اعضاء پارلمان اروپا طرفدار و هم رأی اسرائیل محسوب می شوند، اما فقدان ساختاری که سراسر اروپا را زیر چتر خود بگیرد و تمام حامیان اسرائیل در اروپا را کنار هم جمع کند، احساس می شد. سازمان دوستان اروپایی اسرائیل محیطی را فراهم می سازد که به تمام اعضای پارلمان ها در سطح ملی و اروپایی کمک و اطلاعاتی که درباره اهداف پارلمانی خود درباره اسرائیل می خواهند را به آنها منتقل کند. قبلاً هم تشکل های زیادی در سطح پارلمان های ملی کشورهای اروپایی مانند گروههای دوستی وجود داشتند اما این اولین سازمان فراملی حامی اسرائیل در اتحادیه اروپا است.
دامنه عضوگیری و تأثیرگذاری این سازمان فقط کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. بسیاری از افراد در محافل یهودی و غیریهودی، این سازمان را نمونه ای از ایپک در آمریکا می دانند. اما مؤسان EFI معتقدند که این سازمان قابل مقایسه با ایپک نیست. EFIسازمانی است که توسط اعضای حامی اسرائیل در پارلمان اروپا که نیاز به چنین ساختاری را درک کرده اند، به وجود آمده است. افراد موجود در این سازمان، زیاد همدیگر را نمی شناسند بلکه هدف تأمین جایگاه و سکویی برای کمک به آنها در کارشان را دنبال می کنند.
EFIدر ابتدا با 150 نفر از اعضای پارلمان اروپا از احزاب سیاسی گوناگون و با گروههای دوستی با اسرائیل کار خود را شروع کرد اما امیدوار بوده که اعضای پارلمان اروپا، پیام این سازمان را به همکاران خود در سطوح ملی و اروپایی برسانند و بر دامنه اعضا این سازمان افزوده شود، به طوری که به یکی از بزرگترین گروههای پارلمانی پان اروپایی در نوع خودش تبدیل شود. وزیر امور خارجه اسرائیل پشتیبانی خود در مورد شکل گیری این سازمان را اعلام کرده و از تمام سفارتهای اسرائیل در اروپا خواسته بود که با این سازمان همکاری کنند.
مقامات وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی گفته اند که این یک ابتکار بسیار مهم در بهتر شدن روابط جاری بین اسرائیل و اتحادیه اروپا است. تشکیل این سازمان در 9 سپتامبر 2006 رسماً اعلام شد و جشن معارفه آن 13 سپتامبر در مقر پارلمان اروپا در بروکسل برگزار شد. در این مراسم حدود 200 نفر از اعضا پارلمانهای ملی کشورهای اروپایی و نمایندگان پارلمان اروپا به همراه مقامات رسمی اروپایی شامل بنیتا فررو والدنر (Benita Ferrero Waldner) از مقامات کمیسیون روابط خارجی، المار بروک (Elmar Brok)عضو پارلمان اروپا و رئیس کمیته امور خارجه پارلمان اروپا و گونار هوکمارک (Gunnar Hokmark)عضو پارلمان اروپا و رئیس کمیته تعیین دستور جلسهEFI(Steering committee)در پارلمان اروپا و رئیس "انجمن دوستی اسرائیل و سوئد" حضور داشتند.
علاوه بر این افراد، چند تن از مقامات رسمی و سیاستمداران اسرائیل و جمعی از اعضای کنست به ایراد نظرات خود درباره این لابی جدید پرداختند. ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل گفت که اروپا یک نقش کلیدی در ایجاد روندهای دیپلماتیک در خاورمیانه دارد. افرادی مانند لیمور لیونات (Limor Livnat)دانی یاتوم (Danny Yatom) آمیرا دوتان (Amira Dotan)و آوشالوم ویلان (Avshalom vilan)از کنست اسرائیل، نمایندگانی از صنایع هوایی اسرائیل، وزیر توریسم، وزیر صنعت، تجارت و کار و چند تن دیگر از مقامات رژیم صهیونیستی در این مراسم شرکت داشتند.
دالیا ایتسیک (Dalia Itzik)رئیس کنست پارلمان و زیپی لیونی (Tzipi Livni)وزیر امور خارجه اسرائیل که هنگام برگزاری مراسم در نیویورک بودند، پیام های کتبی برای مشارکت در این مراسم فرستادند. همچنین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی و رهبر حزب لیکود، از طریق یکبرنامه زنده تلویزیونی از سرزمینهای اشغالی از دیگر مهمانان این مراسم بود.
ب ـ اهداف:
هدف اصلی این سازمان متحد کردن حامیان اسرائیل و تبدیل آنان به نیرویی سیاسی که بتواند در عرصه های سیاسی ـ دیپلماتیک، تجاری و غیره میان اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی مؤر باشد، اعلام شده است. این هدف اصلی در قالب اهداف فرعی و جزئی تر تعریف شده که در زیر به آنها اشاره می شود:
- ایجاد روابط عمیق و محکم بین اسرائیل و اتحادیه اروپا در سطوح سیاسی و تجاری.
- بسیج تمام اعضای پارلمان اروپایی و پارلمانهای ملی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای حمایت از اسرائیل.
- اطلاع رسانی به مردم اروپا درباره اسرائیل و بهبود وجهه این رژیم در اروپا.
- شناساندن اسرائیل به عنوان تنها دموکراسی شفاف و بالنده در خاورمیانه به مردم اروپا.
- شناساندن اسرائیل به عنوان خط مقدم جبهه مبارزه با تروریسم جهانی.
- نشان دادن نزدیکی فرهنگی و اصول دموکراتیک اروپا و اسرائیل و تلاش برای افزایش منافع تجاری اسرائیل.
- شناسایی حامیان اروپایی اسرائیل و جمع کردن آنان تحت یک ساختار.
- اعمال نفوذ در سیاست ها و تصمیم های اتحادیه اروپا در راستای منافع اسرائیل.
ج ـ ساختار سازمانی:
اگرچه سازمان، هنوز دارای سایت رسمی نیست و چارت سازمانی آن هنوز منتشر نشده است ولی قسمت های زیر به عنوان ارکان فعال این سازمان به فعالیت ادامه می دهند.
- رئیس سازمان: میشل گور آری (Michel Gur Ari)که گفته بود که این لابی قصد دارد اروپا را به متحد اسرائیل تبدیل کند.
- دبیر سازمان: دیمیتری دومبرت (Dimitri Dombret)یکی از بنیانگذاران اصلی این سازمان و از فعال ترین اعضای آن است. دومبرت معتقد است که تشکیل این سازمان می تواند به بهبود وجهه اسرائیل در اروپا کمک زیادی بکند.
- نماینده سازمان در اسرائیل: یهوشوا موریوسف (Yehoshua Mor Yosef)سخنگوی شورای یهودیان سامره و نوارغزه و نماینده EFIدر اسرائیل است.
وظیفه این نمایندگی، انتقال اطلاعات از وضعیت سرزمینهای اشغالی به اتحادیه اروپا و رابطه بین تصمیمات مقامات عالی رتبه در اتحادیه اروپا و اسرائیل است.
- کمیته تعیین دستور جلسه سازمان در پارلمان اروپا: این کمیته متشکل از 11 نماینده پارلمان اروپا از احزاب سیاسی کشورهای بلژیک، فنلاند، فرانسه،آلمان، مجارستان، هلند، لهستان، پرتغال، اسلواکی، سوئد و انگلیس است. ریاست این کمیته برعهده گونار هوکمارک (Gunnar Hokmark) عضو پارلمان اروپا و رئیس "انجمن دوستی اسرائیل و سوئد" در پارلمان این کشور است. او از سال 1979 به بعد رئیس حزب میانه رو اتحادیه جوانان سوئد و دارای چندین پست در این حزب بوده و از سال 1991 تا 2000 عضو پارلمان سوئد و از سال 2004-1982 نائب رئیس مؤسه اینترپرایز اروپا بوده است.
هوکمارک در حال حاضر عضو کمیته امور اقتصادی و پولی، هیئت نمایندگی کمیته پارلمانی الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا و هیئت نمایندگی روابط با افغانستان در پارلمان اروپاست. او در مورد تشکیل EFIمی گوید:
"تاکنون چنین تجمعی از اعضای پارلمان ها از کشورهای زیادی از اتحادیه اروپا را ندیده بودیم و تا به حال اینقدر از دوستان اسرائیل دور هم جمع نشده بودند... اجازه بدهید این پیام را از بروکسل به بیت المقدس بفرستم که ما دوستان اسرائیل به حساب می آییم، تعدادمان زیاد است و از سراسر اروپا آمده ایم تا به یاری اسرائیل بشتابیم."
فردریک رایس (Frederique Ries)نماینده بلژیک در پارلمان اروپا به عنوان معاون کمیته تعیین دستور جلسه EFIمی گوید: ما همه خوشحالیم چون دوستی و وفاداری خود را به اسرائیل نشان دادیم، اما مهمتر از همه صلح و دموکراسی است که آرزوی دیرینه اروپا و اسرائیل است.
چارلز تانوک (Charles Tannok)عضو حزب محافظه کار انگلیس، نماینده پارلمان اروپا و عضو کمیته تعیین دستور جلسه EFIمی گوید:
"اکنون زمان آن فرا رسیده که بسیاری از شبهات و کج فهمی ها که دشمنان اسرائیل در داخل و خارج اتحادیه اروپا درباره اسرائیل به وجود آورده اند را برطرف سازیم. اسرائیل به صورت یک دموکراسی شفاف و سرزنده که با ارزشهای اساسی اتحادیه اروپا مشترک است و همچنین بخشی از "سیاست همجواری اروپا"، باقی خواهد ماند. اسرائیل خط مقدم مبارزه با تروریسم جهانی است که همه ما را تهدید می کند، بنابراین به حمایت قوی اروپا نیاز دارد."
EFIبه لحاظ مالی، از طرف تاجران و سرمایه داران یهودی حمایت می شود. محل دفتر این سازمان در بروکسل و در کنار پارلمان اروپاست. با اینکه قریب یک سال از تشکیل این سازمان می گذرد ولی هنوز سایت رسمی ندارد.
د ـ فعالیتهای سازمان:
فعالیتهای این سازمان اقدامات گوناگونی درجهت افزایش ارتباط و استحکام بین گروههای دوستی اسرائیل در پارلمانهای مختلف کشورهای اروپایی را شامل می شود. سازماندهی کنفرانسها و جلسات پارلمانی در اسرائیل و اروپا، از دیگر فعالیتهای این سازمان خواهد بود. EFIدر طول عمر کوتاه خود تاکنون توانسته است فعالیتهای متعددی را در جهت نفوذ در مراکز قدرت اتحادیه اروپا و حمایت از اسرائیل انجام دهد که به برخی از آنها اشاره می کنیم.
ـ برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی توسط EFI در 29 نوامبر 2006 در پارلمان اروپا: این کنفرانس مطبوعاتی، یک دیدار بین نمایندگان خانواده های سه سرباز اسرائیلی ربوده شده و چند تن از اعضای پارلمان، رئیس کمیته امور خارجه، رئیس هیئت نمایندگان برقراری روابط با اسرائیل، گونار هوکماک رئیس کمیته تعیین دستور جلسه EFIدر پارلمان اروپا بود که در طی آن اعضای پارلمان بر حمایت از خانواده های این سربازان تأکید کردند. هوکماک از اعضای اتحادیه اروپا خواست تا آزادی و صلح اسرائیل را تضمین کنند. در همین راستا، یکی از اعضای پارلمان اروپا به نام جانا هیباسکوا (Hybaskova Jana)بر ابعاد حقوقی، سیاسی و انسانی ربوده شدن سربازان اسرائیلی اشاره کرد و از تمام احزاب خواست که در جهت اجرای قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل و احترام به اعلامیه حقوق بشر برای حل این مسئله تلاش کنند.
همچنین در تظاهراتی که سازمانهای یهودی اروپا برای حمایت از آزادی سربازان ربوده شده در بروکسل ترتیب داده بودند، هزاران یهودی از سراسر اروپا برای شرکت در این تظاهرات جمع شده بودند. EFIبه همراه خانواده سربازان از مؤسات اروپایی خواستند تا به جای کمک به تشکیلات خودگردان فلسطین و لبنان، با استفاده از نفوذ خود در خاورمیانه، نشانه ای از سربازان ربوده شده پیدا کنند.
ـ اقدامات EFIدر راستای محکوم کردن برنامه های هسته ای ایران.
این سازمان همچنین در اواخر سال 2006 با اعمال فشار و با جوسازی حول اظهارات رئیس جمهور ایران و همزمان شانتاژ خبری حول فعالیتهای هسته ای ایران سعی کرد تا افکار عمومی و حاکمیت غرب را در این مسیر با خود همراه کند.
ـ تلاش برای پیوستن رومانی و بلغارستان به اتحادیه اروپا
EFIدر جریان پیوستن دو کشور رومانی و بلغارستان به اتحادیه اروپا در اول ژانویه 2007 فعالیتهای زیادی انجام داد و سعی کرد خود را به عنوان یک نیروی بانفوذ در اتحادیه اروپا نشان دهد.
ـ قانون مجازات ضدنژادپرستی در اتحادیه اروپا.
EFIیکی از لابی های صهیونیستی مصمم در تصویب قانون مجازات ضدنژادپرستی در اتحادیه اروپا بود. این سازمان و سایر سازمانهای یهودی در اروپا سعی کردند قوانین را طوری طراحی کنند که در آن اختصاصاً به واژه آنتی سمیتیسم به عنوان یک اقدام نژادپرستانه اشاره شود اما تلاش آنان در این راستا بی نتیجه ماند.
ـ فعالیتهای تجاری.
یکی از اهداف EFIپی گیری فعالیتهای تجاری در کنار اقدامات سیاسی و دیپلماتیک است. به همین خاطر تشکیل سازمان دوستان اروپایی اسرائیل باعث رشد چشمگیری در روابط تجاری و اقتصادی بین رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا شده است که این روابط در زمینه انرژی و برق از سال 2006 شروع شده است.
ه ـ مواضع و دیدگاهها:
دیدگاههای برخی از اعضاء سازمان در مورد خاورمیانه، حزب ا...، ایران و... عبارتست از:
گونار هوکمارک عضو پارلمان اروپا و یکی از اعضای فعال EFIاز موضع سازمان درباره جبهه گیری علیه کشورهای خاورمیانه دفاع کرده و می گوید:
"من معتقدم که EFIبه ما امکان می دهد که گفتمان های موجود در پارلمان اروپا درباره خاورمیانه و اسرائیل را تغییر دهیم که این کار از طریق ارائه تعاریف توسط کسانی صورت می گیرد که مثل ما فکر می کنند. مردم تحت ظلم در خاورمیانه از سوی فرمانروایان ظالم خود تحت ستمگری قرار می گیرند، نه به وسیله اسرائیل، آمریکا یا اتحادیه اروپا."
در همین راستا بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود که از طریق برنامه زنده تلویزیونی در مراسم معارفه سازمان شرکت داشت، گفت:
"شما که امروز برای حمایت از اسرائیل متحد شده اید، در حقیقت برای خودتان قیام کرده اید. اتحادیه اروپا و اسرائیل ارزشهای مشترکی دارند، تهدید برای دموکراسی اسرائیل، تهدیدی برای تمام دموکراسی های جهان است."
دیمیتری دومبرت دبیر این سازمان، در مورد جنگ رژیم صهیونیستی با لبنان در تابستان 2006 معتقد است که جنگ اسرائیل علیه حزب ا... نه تنها پیامی علیه تروریسم و حزب ا... بلکه به دنبال خفه کردن این جریان در لبنان و جلوگیری از گسترش آن در منطقه بود.اسرائیل فقط یک چیز می خواهد و آن صلح است." او به نیابت از طرف EFIمی گوید: که دخالت اروپا در خاورمیانه می تواند از طریق مشارکت و همکاری با یونیفل (نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل در لبنان)، کنترل بیشتر در رفح، مشارکت در نشست های صلح و بهبود روابط اسرائیل و اتحادیه اروپا صورت گیرد.
دومبرت در مورد تأثیر روابط اسرائیل و اروپا بر روابط آمریکا و اسرائیل می گوید:اسرائیل روابطمحکمی با اروپا دارد و می تواند هر 2 نوع زندگی اروپایی و آمریکایی را با هم تلفیق کند. خط مشی های اسرائیل از آمریکا نشأت می گیرد و EFIبه دنبال تغییر این معادله نیست و قصد ندارد در رابطه بین آمریکا و اسرائیل دخالت کند. فقط می خواهد ساختاری برای محکم تر کردن روابط اسرائیل با اروپا باشد. از نظر او، اروپا به تنهایی و مستقل عمل می کند و می تواند صلح را به منطقه بیاورد.
مآخذ:
- ejpress (2006/9/11)
- www.ejpress.org/article/news/eastern-europe/10729.
- www.normanfinkelstein.com/artcle.php? pg=11$$ar=539.
- www.eu.mfa.gov.il/mfm/web/main/document.asp? subjectID=888395$$-MissionID=6$$Language ID=0$$status ID=0$$Document ID=-1.
- www.ynetnews.com/Ext/comp/Article Layout/cda Articleprintpreview/1,2506, L-3303717,00.html.
- www.jpost.com/serVlet/satellite?pagename=jpost%2FjpArticle%2F show Full$$cid.
- www.europarl.europa. 1157913665087 eu/members/expert/searchForm/view. do?id=28124$$Language=en.
- www.lumieresdumonde. over-blog.com/archive-11-2006.html.
- www.sepehrnews.ir/? p,7131
- www.tamas.gov.il/NR/rdonlyres/DD439 0FC-32AD-4338-939E-83C875F58E9D/0/NewsLetterseptember2006bis.pdf.