یهودیان اروپایی در خدمت صلح عادلانه، گروه

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


الف ـ تاریخچه تشکیل:

در تاریخ 12/11/2003 نمایندگانی از هجده گروه یهودی اروپایی طرفدار صلح در آمستردام هلند گردهم آمدند تا یک سازمان جدید اروپایی متشکل از یهودیانی که مخالف سیاستهای اشغالگرانه اسرائیل هستند را شکل دهند. نمایندگان این 18 گروه که از کشورهای بلژیک، دانمارک، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، هلند سوئیس و سوئد گردهم آمده بودند، خواستار صلح عادلانه در خاورمیانه شدند. اگرچه به لحاظ قدمت برخی از این گروهها تنها پس از انتفاضه دوم پا به عرصه ظهور نهاده و برخی دیگر قدمت بیست ساله داشتند، اما همه گروهها در یک آرمان شریک بودند و آن شعاری است با این عنوان که: "خاورمیانه نیازمند صلحی عادلانه است که با سیاستهای فعلی اسرائیل قابل دستیابی نیست."

اعضای تشکیل دهنده این گروه جدیدالتأسیس که با عنوان "یهودیان اروپایی در خدمت صلح عادلانه" (European Jews for Just Peace) نامیده می شوند، امیدوارند که توانایی آگاهی بخشیدن به افکار عمومی را در مورد موضوع بسیار مهم آنتی سمیتیسم در اروپا، داشته باشند. این گروه معتقد است که یهودیان در اروپا نه تنها به دلیل تحریکات خارجی از سوی غیریهودیان تهدید شده و آزارمی بینند، بلکه حتی در صورت انتقاد از سیاستهای اسرائیل، از سوی همکیشان خود نیز مورد تهدید و آزار قرار می گیرند.

گروه "یهودیان اروپایی در خدمت صلح عادلانه" امیدوار است که طی مدت زمان کوتاهی با نفوذ در اتحادیه اروپا ـ که به عقیده این گروه مهمترین و اصلی ترین شریک تجاری اسرائیل است ـ رژیم صهیونیستی را ملزم به رعایت و اجرای قطعنامه های سازمان ملل در خصوص حقوق بشر نماید. پیش از این نیز در کنفرانس سه روزه ای که از سیزدهم تا پانزدهم مارس 2003 در بروکسل انجام شد، این گروه از نشست نخست وزیران اتحادیه اروپا که در خصوص پیمان همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل تشکیل جلسه داده بود، درخواست نمود که این پیمان همکاری را تا زمان گردن نهادن رژیم صهیونیستی به رعایت مفاد قطعنامه های حقوق بشر سازمان ملل، به حالت تعلیق درآورد.

البته آلمان مانع از اجرای اقدامات تنبیهی اتحادیه اروپا علیه اسرائیل شده است. به دلیل نگرانی از اتهام انکار هولوکاست، آلمانها تمایل چندانی به طرح مباحث انتقادی علیه اسرائیل نداشته و از همین رو گروههای یهودی طرفدار صلح در کشور آلمان نماینده ای برای شرکت در کنفرانس آمستردام، معرفی نکردند.

ب ـ مواضع :

گروه "یهودیان اروپایی در خدمت صلح عادلانه" در ادامه حمایت از حقوق تضییع شده فلسطینیها با هر گونه طرح و نقشه ای که به نام صلح و در غالب عدالتخواهی رژیم صهیونیستی را در اجرای نیات غیرانسانی اش در مناطق اشغالی تشویق و حمایت می کند، مخالف است. به عنوان مثال در اطلاعیه ای که به تاریخ پانزدهم ژوئن 2003 (پیش از آنکه موجودیت گروه به طور رسمی اعلام شود) منتشر ساخت، رفتار خشونت بار رژیم صهیونیستی را در کشتار شهروندان فلسطینی و تخریب منازل آنها، مانع اجرای هر گونه برنامه ای برای برقراری صلح در فلسطین اشغالی معرفی می نمایند.

این گروه با حمایت از طرح صلح "نقشه راه" از رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته است تا با محدود کردن فعالیتهای گروهها و جناحهای افراطی هر دو طرف موانع را از سر راه اجرای این طرح صلح بردارند تا شاید از این طریق شهروندان اسرائیلی و فلسطینی بتوانند در آینده نزدیک در صلح و آرامش زندگی کنند. مواضع گروه "یهودیان اروپایی در خدمت صلح عادلانه" در اساسنامه این گروه که در اجلاس دوازدهم نوامبر 2003 آمستردام به تصویب رسید، اعلام شده است.

ج ـ اساسنامه:

اساسنامه در جلسه 12/11/2003، در آمستردام هلند به تصویب اعضاء رسید. این اساسنامه متن تکمیل شده توافقنامه ای است که نمایندگان این گروهها در نشست مقدماتی که در سپتامبر 2002 برگزار گردید، به امضاء رساندند. در متن اساسنامه آمده است:

"ما معتقدیم تنها راه خروج از این وضعیت نابسامان در خاورمیانه، تشکیل یک دولت مستقل و کارآمد فلسطینی و تضمین صلح و امنیت برای طرفین فلسطینی و اسرائیلی است. انجام این مهم مستلزم:

1 ـ عقب نشینی فوری اسرائیل از سرزمینهای اشغالی کرانه باختری، نوارغزه و شرق اورشلیم (قدس) و به رسمیت شناختن مرزهای 1967.

2 ـ عقب نشینی و تخلیه کامل شهرکهای یهودی نشین در مناطق اشغالی 1967.

3 ـ شناسایی اورشلیم (قدس) به عنوان پایتخت دو دولت.

4 ـ شناسایی اسرائیل به عنوان مقصر در به وجود آمدن مشکل آوارگان فلسطینی.

5 ـ اسرائیل باید حق بازگشت آوارگان فلسطینی را به موطن اصلی خود به رسمیت بشناسد.

6 ـ راهکارهای عملی اجرای موارد فوق الذکر تنها از طریق توافق طرفین اسرائیلی و فلسطینی، تحت شرایط عادلانه و منصفانه، قابل دستیابی است که البته این راهکارها شامل پرداخت غرامت، آزادی بازگشت به سرزمینهای تحت حاکمیت دولت آیندهفلسطینی و یا سرزمینهای تحت حاکمیت دولت اسرائیل می باشد، بدون آنکه موجودیت اسرائیل به خطر بیفتد.

7 ـ در این رهگذر گروه یهودیان اروپایی در خدمت صلح عادلانه خواستار حمایت سیاسی و مالی جامعه بین الملل، به ویژه اروپا است.

امضاءکنندگان:

ـ ندای دیگر یهودی (Another Jewish Voic)، هلند.

ـ اتحادیه یهودیان بلژیک (Union des Progressistes Juifs de Belgique-UPSB)، بلژیک.

ـ شبکه یهودیان مخالف با اشغال، روم (Network of Jews Against Occupation) ، ایتالیا.

ـ گروه مارتین پوپر، و یهودیان در خدمت صلح (Group Martin Buber-Jews for Peace) ، انگلیس.

ـ طرفداران اتحاد اسرائیلیها و فلسطینیها برای صلح عادلانه (Friends of the Israeli Palestinian coalition of Peace) ، انگلیس.

ـ یهودیان در خدمت عدالت برای فلسطینیها (Jews for Justice for Palestinians) ، انگلیس.

ـ گروه یهودیان سوسیالیست (Jewish Sociatist Group) ، انگلیس.

ـ گروه حاخامهای طرفدار جنبش "صلح اکنون" (British Friends of Peace Now Robbis for Human Rights) ، انگلیس.

ـ مانیفست یهودی (Jewish Manifesto)، سوئد.

ـ UJFP Paix) (Vuion Juive Francaise Pour La، فرانسه.

ـ نگرش نوین (New Outlook) ، دانمارک.

- Judische Stimme Fur ainen Gerechten Frieden Zwischen.

- سوئیس - Israel und Palestina

- Le Cercle Francais de Juive Diasporque فرانسهde Gauche Cerle gaston Cremieux-

ـ گروه صلح طلب یهودیان سوئدی (The Swedish Jewish Peace Group)

در این کنفرانس که اولین نشست رسمی گروه "یهودیان اروپایی در خدمت صلح" بود، گروههای شرکت کننده بر سر انتخاب نام گروه و همچنین اساسنامه آن به توافق رسیدند. قرار شد جلسات بعدی گروه، پس از رفع موانع مالی و... از طریق پست الکترونیک به آگاهی اعضا برسد.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، (حوزه اروپا)، 6/2/1383، شماره 1/44.
  2. http://friedensbewegung-Zionismus.info/european-groups/European Jews for a Just Peace
  3. http://www.ififp.org/Ejjpconfmar 03.htm.
  4. http://list.haifa.ac.il/pipermail/alef/2003- June/001345.html.