نورپک

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


مقدمه:

سازمانهای صهیونیستی در آمریکا در حوزه های متعدد فعالیت می کنند. با این وصف نوعی تقسیم کار در میان آنها وجود دارد و فعالیتهای آنها کمتر همپوشانی دارد. این موضوع نشانگر وجود نوعی مدیریت کلان بر این سازمانهاست وگرنه در فعالیت سازمانهای متنوع صهیونیستی تداخل زیادی پیش می آمد.

معمولاً هنگامی که از لابی های صهیونیستی در آمریکا نام برده می شود، فوراً نام کمیته امور عمومی آمریکا ـ اسرائیل (آیپک) به ذهن متبادر می شود. به عبارت دیگر، آیپک و لابی صهیونیستی معادل هم گرفته می شوند. حتی در گزارش بسیار جنجال برانگیز استفن والت و جان مرشایمر درباره لابی اسرائیل در آمریکا، بیش از هر سازمان دیگری به آیپک پرداخته شده بود. البته این دو نفر به سایر سازمانها، نهادها و محافل فکری حامی اسرائیل در آمریکا نیز اشاره کرده بودند اما آیپک نقش محوری را در این گزارش داشت. درباره جایگاه آیپک که به عنوان لابی یهودیان در قوه مقننه آمریکا (کنگره) فعالیت می کند شک و شبهه ای وجود ندارد اما یک لابی دیگر نیز در همین رابطه فعالیت می کند که حجم و نتایج فعالیتها و رایزنی های آن در کنگره و دولت آمریکا بسیار قابل توجه است.

این لابی، نورپک (Norpac)نام دارد. نورپک یک لابی است که در نگاه اول به نظر می رسد با آیپک در یک حوزه فعالیت می کند و بنابراین دو سازمان با یک کار تکراری را انجام می دهند. اما وقتی قوانین فدرال آمریکا بررسی می شوند، مشخص می شود که نفس وجود این دو سازمان برای رهایی از محدودیتهای قانونی بوده و اگرچه هر دو در یک حوزه فعالیت می کنند اما در کار یکدیگر دخالت نمی کنند. نورپک که دفتر مرکزی آن در نیوجرسی است، هر ساله یک مأموریت آموزشی ـ تبلیغاتی دارد که از طریق آن یک لابی قدرتمند را در حمایت ازاسرائیل تشکیل می دهد. این سازمان دارای مواضع شدید ضدایرانی و ضدفلسطینی است.

در این نوشتار ابتدا ضمن توضیح درباره پک (Pac)ها در آمریکا به سؤالاتی که ممکن است در این رابطه به ذهن متبادر شوند، پاسخ داده می شود و پس از آن ساختار فعالیتها و مواضع نورپک مورد بررسی قرار می گیرد.

پک (Pac)چیست؟

پک علامت اختصاری کمیته اقدام سیاسی (Political Action Committee)است. پک به طور کلی به گروههای خصوصی ـ بدون توجه به تعداد اعضای آنها ـ اطلاق می شود که برای پیروزی کاندیداهای موردنظر در انتخابات یا شکست آنها یا تصویب قوانینی در جهت اهداف خود، سازماندهی شده اند. براساس قانون انتخابات فدرال آمریکا، کمیته اقدام سیاسی، تنها در صورتی که بیش از هزار دلار برای تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات فدرال هزینه کند، به رسمیت شناخته می شود.

قانون انتخابات فدرال آمریکا کمک انفرادی پک ها به افراد بیش از پنج هزار دلار را ممنوع کرده است. علاوه بر آن، قوانین مذکور محدودیتهای دیگری نیز در مورد میزان کمک پک ها به افراد در مراحل مختلف انتخابات و نیز به احزاب سیاسی مشخص کرده است. در آمریکا پک های زیادی فعالیت دارند که هر کدام در زمینه خاص فعالیت می کنند و نورپک و واشنگتن پک (Washington pac) پک های مربوط به یهودیان به حساب می آیند.

یکی از سؤالهایی که درباره تأسیس نورپک مطرح می شود، این است که چرا با وجود آیپک، این کمیته اقدام سیاسی که فعالیت آن مشابه ایپک است، تأسیس شده است. همین سؤال در سایت واشنگتن پک نیز مطرح شده و به آن این گونه پاسخ داده شده است که؛ "با توجه به ضرورت حمایت از منافع اسرائیل، کاپیتول هیل (ساختمان کنگره آمریکا) مکان مناسبی است تا در دیدار هر روزه با سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان درباره چالشهای متعدد پیش روی اسرائیل تبادل نظر شود." البته این پاسخ نمی تواند قانع کننده باشد زیرا همین کار توسط اعضای آیپک انجام می شود. به نظر می رسد که اعمال محدودیتهای قانونی کمک پک ها به کاندیداها و نمایندگان کنگره آمریکا، مهمترین دلیل تنوع ایجاد پک های حامی اسرائیل باشد. پک ها در هر مرحله از انتخابات نمی توانند بیش از پنج هزار دلار به یک کاندیدا کمک کنند.

در سایت نورپک نیز درباره اینکه علی رغم وجود سایر سازمانهای صهیونیستی و کمک یهودیان به آنها، چرا نورپک تأسیس شده و باید به آن کمک شود، آمده است: "این کمکها یک اهرم به حساب می آیند. درست است که ما به سازمانهای حامی اسرائیل کمک می کنیم اما به طور همزمان، از طریق پک ها، می توانیم نمایندگانمان را تشویق کنیم که به امنیت اسرائیل کمک کنند. اگر کمک سازمانهای یهودی در سطح میلیون دلار است، کمکهای آمریکا به اسرائیل در سطح میلیارد دلار است، لذا کمک ما به پک، نوعی اهرم است."

به هر حال در آمریکا طیف گسترده ای از پک ها فعالیت می کنند که از مسئله دفاع از حقوق حیوانات گرفته تا حقوق بشر را در فعالیت های خود گنجانده اند. در میان این پک ها، پک های حامی اسرائیل از همه قوی ترند و نورپک یکی از عمده ترین این نهادها است.

لازم به ذکر است که میان نورپک و آیپک همکاری تنگاتنگی وجود دارد و معمولاً اعضای آنها در نشستهای سالانه یکدیگر شرکت می کنند. آیپک، کمیته امور عمومی است ولی نورپک کمیته اقدام سیاسی است.

الف ـ تاریخچه تأسیس:

در سایت اینترنتی نورپک، درباره چگونگی و دلایل تأسیس این سازمان این گونه آمده است: پس از پایان جنگ اول خلیج فارس در سال 1991، آمریکا هفت میلیارد دلار بدهی مصر را بخشید اما در مقابل از دادن اعتبارهایی (کمک های اعتباری) که قرار بود به اسرائیل داده شود، شانه خالی کرد. کمکهای آمریکا به کشورهای عرب تحویل داده شد، اما دولت آمریکا اعتبارات را در اختیار اسرائیل قرار نداد.

وقتی که جوامع طرفدار اسرائیل از دولت آمریکا خواستند تا این اعتبارات را اختصاص دهد، جیمز بیکر وزیر امور خارجه وقت آمریکا گفت: یهودیان هیچ وقت به ما رأی نمی دهند. به همین دلیل ضرورت تشکیل نورپک احساس شد تا با اقداماتی که علیه اسرائیل در بالاترین سطوح دولت آمریکا وجود دارد، مقابله شود. نورپک در اوایل دهه 1990 به منظور انتخاب نمایندگانی در کنگره که به تقویت روابط اسرائیل و آمریکا متعهد باشند، فعالیت خود را آغاز کرد.

گروهی از فعالان حامی اسرائیل که بیشتر در منطقه مترو پولیتن نیویورک زندگی می کردند، نورپک را تشکیل دادند. ابتدا نام آن را North Jersey Pac گذاشته و سپس به North Jersey and Riverdale pacتغییر یافت. وقتی که این تشکل از سطح یک منطقه خاص فراتر رفت و دامنه فعالیت اعضای آن به سایر ایالت ها و سراسر آمریکا گسترش یافت، "سازمان ملی برای اقدام سیاسی" یا همان نورپک نام گرفت. دفتر مرکزی این سازمان در نیوجرسی قرار دارد.

کمیته اقدام سیاسی (نورپک) یک تشکل فراحزبی است و از کاندیداهای متعدد برای انتخابات حمایت می کند. نورپک حتی برای برخی مقامات فدرال، مستقیماً کاندیدا معرفی می کند و به بزرگترین و سیاسی ترین پک در آمریکا معروف است که در زمینه تقویت روابط با اسرائیل فعالیت می کند. بن چواک (Ben Chovake)که به دکتر بن مشهور است رئیس نورپک گفته است: من بهترین بازگشت برای سرمایه گذاری را هدف خود قرار داده ام. ما نیروهای خود را در جاهای حساس و مهم قرار می دهیم و از آنها می خواهیم تا وظیفه تاریخی خود در قبال کمک به اسرائیل را به بهترین وجه انجام دهند.

نورپک برخلاف برخی دیگر از سازمانهای صهیونیستی آمریکا، تنها ملاک حمایت از افراد را دوستی و دفاع آنها از منافع اسرائیل می داند و به همین دلیل به طور همزمان ممکن است که از کاندیداهای حزب دموکرات و جمهوریخواه حمایتکند.

ب ـ مواضع و دیدگاهها:

با توجه به اینکه مواضع و دیدگاههای نورپک درباره اسرائیل مشخص بوده و تمامی تلاش این سازمان رایزنی برای تأمین منافع اسرائیل است، از تکرار مواضع آن در این رابطه خودداری می شود. یک نکته در این جا قابل ذکر است و آن هم اظهارنظر رئیس نورپک درباره عقب نشینی از مناطق اشغالی است. این اظهارنظر بسیار کوتاه و در خلال یکی از مصاحبه های وی صورت گرفته و به جزئیات آن اشاره نشده است. اگر منظور وی را مناطق 1967 بدانیم، نورپک تنها در این نکته، با سایر سازمانهای حامی اسرائیل که این مناطق را جزء اسرائیل می دانند، تفاوت دارد

یکی از مهمترین دغدغه های نورپک، تداوم کمکهای مالی آمریکا به اسرائیل است.

با توجه به وضعیتی که اسرائیل در منطقه خاورمیانه دارد، نورپک به دنبال آن است که کمکهای آمریکا به اسرائیل افزایش و برتری استراتژیک این کشور بر همسایگان آن تداوم یابد. نگرانی نورپک در این رابطه از آنجا ناشی می شود که آمریکا در عین کمک به اسرائیل به رقبای آن نیز کمک می کند. در اینجا این نکته را باید یادآوری کرد که کمکهای آمریکا به اسرائیل بلاعوض بوده و میزان آن نیز نسبت به کمک به مصر بیشتر است و واشنگتن به دیگر کشورهای عربی تجهیزات می فروشد نه آنکه کمک کند. بدون شک نورپک نقش مهمی در تصمیم افزایش کمکهای آمریکا به اسرائیل در مقابل فروش تسلیحات به عربستان و دیگر کشورهای عربی ایفا کرده است.

موضوع کاهش وابستگی آمریکا به منابع انرژی منطقه خاورمیانه، یکی از اهداف سازمانهای صهیونیستی از جمله نورپک است. علاوه بر این، سازمانهای مذکور در زمینه گسترش روابط آمریکا و اسرائیل در زمینه انرژی فعالند. نورپک از جمله سازمانهای صهیونیستی بود که در تهیه و تصویب لایحه همکاری انرژی آمریکا ـ اسرائیل (The Us-Israel Energy Cooperation Act=USIECA)نقشی اساسی را ایفا کرد. این لایحه 25 جولای 2007 در کمیته انرژی مجلس سنا تصویب شد. با تصویب نهایی این لایحه در سنا، 140 میلیون دلار برای انجام تحقیقات مشترک دو کشور در زمینه انرژی های جایگزین هزینه خواهد شد. این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسیده است. نورپک، تصویب یوسیکا را گام مهمی در جهت تأمین امنیت ملی آمریکا می داند. در جریان سفر 700 عضو نورپک به واشنگتن در 9 می 2007، آنها برای تصویب این لایحه با نمایندگان کنگره، رایزنی های گسترده ای را انجام دادند. در ذیل به برخی از مواضع و دیدگاههای نورپک اشاره می شود:

1 ـ ایران:

به طور کلی نورپک ایران را تهدیدی در سه سطح یعنی برای اسرائیل، همسایگان و جهان معرفی کرده است. نورپک جمهوری اسلامی ایران را یک تهدید مستقیم و علنی برای اسرائیل می داند که هیچگاه سر سازش با آن نخواهد داشت. این سازمان برای تأیید دیدگاه خود، به نقل قولهای زیادی از مقامات مختلف ایران استناد می کند. برای مثال از هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور اسبق ایران نقل می کند که "مسلمانان باید در برابر اسرائیل از سلاح اتمی استفاده کنند" و علاوه بر آن، به اظهارنظر محمود احمدی نژاد درباره "حذف اسرائیل از روی نقشه جهان" نیز اشاره کرده و به این صورت نتیجه می گیرد که ایران مهمترین تهدید برای اسرائیل است.

نورپک در سطح دوم تهدیدهای ایران، معتقد است که ایران در پی دستیابی به هژمونی در منطقه است که در صورت تحقق این خواسته، ابتدا بر خلیج فارس مسلط می شود و کشورهایی مثل عربستان را تحت کنترل خود در می آورد و سپس بر تمامی منابع نفت منطقه مسلط خواهد شد.

نورپک با یادآوری تهدیدات منطقه ای ایران ادعا می کند که با تسلط ایران بر منابع نفت، در غرب که به شدت به منابع انرژی این منطقه وابسته است، هیچ کشوری از تهدیدات ایران در امان نیست و باید هر چه سریع تر جلو آن را گرفت. این تحلیل نورپک شبیه تحلیل سایر سازمانهای صهیونیستی و مقامات اسرائیلی است که با بزرگ نمایی درباره تهدیدات ایران، قصد داشته جامعه بین المللی را علیه این کشور بسیج کنند.

نورپک پس از آنکه ایران را یک تهدید جهانی معرفی می کند، راهکارهایی را برای مقابله با آن پیشنهاد می دهد. یکی از این راهکارها، تحریم اقتصادی ایران توسط جامعه بین المللی است و در این رابطه کنگره آمریکا نیز از نظر نورپک داری نقش ویژه ای است. از نظر نورپک، با دستیابی ایران به سلاح هسته ای تهدیدات آن علیه جهان جدی تر خواهد شد و به همین دلیل نباید اجازه غنی سازی اورانیوم را به آن داد.

در خلال مأموریت سال جاری 2007 نورپک به واشنگتن رایزنی های زیادی برای تشدید فشارها علیه ایران انجام شد.

نورپک در تصویب قطعنامه ای که در 20 ژوئن 2007 با 411 رأی مثبت در مقابل 2 رأی منفی در مجلس کنگره آمریکا در محکومیت رئیس جمهور ایران به دلیل نقض کنوانسیون نسل کشی تصویب شد، نقشی اساسی داشت.

پس از تصویب قطعنامه مقابله با گسترش هسته ای توسط ایران (The Counter proliferation act)که در 26 ژوئن 2007 با 37 رأی مثبت در مقابل یک رأی منفی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد، نورپک تلاشهای خود برای تصویب این قانون در سطح کنگره را آغاز کرد. این سازمان پس از تصویب قانون تحریم ایران توسط مجلس نمایندگان آمریکا در 31 جولای 2007، از نمایندگانی که نقش فعالی در این رابطه ایفا کردند، قدردانی نمود. رئیس نورپک در این رابطه با اشاره به اسامی نمایندگانی چون تام لانتوس و براد شرمن (Brad Sherman)گفت: این افراد و نمایندگان دیگری که به این مصوبه رأی دادند، تهدید اساسی ایران علیه آمریکا و در کل جهان را به خوبی درک کرده اند.

ما امیدواریم که بقیه مراحل تصویب این قانون نیز در نهاد قانونگذاری آمریکا طی شود تا دولتهایایالتی تشویق شوند با سرمایه گذاری در ایران مخالفت کنند. نورپک ضمن درخواست از سناتورهای آمریکایی، از آنها خواسته است تا این لایحه را در سنا تصویب کنند، نورپک اسامی سناتورهایی که از این لایحه دفاع کرده اند را در سایت خود درج کرده است. اکثر این سناتورها یهودی اند.

علاوه بر اینها، استیو روتمن (Steve Rothman)نماینده دموکرات کنگره از ایالت نیوجرسی که از اعضای اصلی نورپک است، تلاش زیادی را برای تصویب اختصاص 26 میلیون دلار دیگر در جهت ارتقای سیستم دفاع موشکی آرو توسط کنگره انجام داد. اختصاص این مبلغ در 25 جولای 2007 تصویب شد و روتمن درباره ضرورت ارتقای سیستم مشترک آرو برای مقابله با تهدیدات موشکی ایران در خاورمیانه، تلاش بسیاری کرد. در این رابطه عضویت روتمن در کمیته فرعی دفاعی مجلس نمایندگان، مؤثر بود. وی تقویت آرو را از اولویتهای مشترک آمریکا و اسرائیل اعلام کرده است.

نورپک مانند سایر سازمانهای یهودی حکومت ایران را با نازیها مقایسه می کند. در این رابطه چواک رئیس نورپک که ادعا می کند خانواده خود را در ماجرای هولوکاست از دست داده است، می گوید: رئیس جمهور ایران به دنبال تکرار تاریخ است. آیا باید مانند دهه 1940 یهودیان بدون حامی بمانند. وی می گوید: تمام پک ها به دنبال حفظ وضع موجودند اما این وضعیت برای اسرائیل بسیار خطرناک است. هدف ما باید حفظ اسرائیل به عنوان یک دولت یهودی و دموکرات باشد.

2 ـ فلسطین:

نورپک نه تنها از مخالفان سرسخت گروههای مبارز فلسطینی از جمله حماس است، بلکه تمایل چندانی به حمایت از تشکیلات خودگردان نیز ندارد.

نورپک پس از پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین اعلام کرد: جلوگیری از به قدرت رسیدن حماس و نیز توقف فعالیتهای هسته ای ایران، مهمترین مسائلی اند که از نظر لابی های طرفدار اسرائیل در اولویت قرار دارند. بن چواک رئیس نورپک در این رابطه گفت: نتیجه انتخابات پارلمانی فلسطین در ژانویه 2006 پیام روشنی در زمینه کنترل اوضاع توسط گروههای تروریستی بود. وی با انتقاد از کسانی که قصد همکاری با حماس را داشتند، گفت: شما تلاش می کنید تا همزیستی ایجاد کنید اما نظام آموزشی فلسطینیان، کودکانی را پرورش می دهد که به نسل کشی متعهدند. چواک گفت: آمریکا حماس را به عنوان یک گروه تروریستی به رسمیت شناخته و به آن کمک نمی کند. پیام ما روشن است، خون یهودیان نباید ریخته شود.

کنگره آمریکا باید قوانین سخت گیرانه ای را علیه حماس تصویب کند. پس از تحولات در فلسطین و کنترل حماس بر نوار غزه، مواضع نورپک علیه این جنبش فلسطینی تشدید شد. دیدگاه نورپک درباره تشکیلات خودگردان را می توان به طور تلویحی از دیدار نمایندگان این سازمان با شهردار سابق نیویورک استنباط کرد.

رودی گولیانی (Rudy Giuliani) شهردار سابق نیویورک و از کاندیداهای جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 در نشستی بامقامات نورپک نه تنها از حماس انتقاد کرد بلکه اعلام کرد که بین حماس و فتح تفاوتی وجود ندارد و محمود عباس نیز یک شخصیت میانه رو نیست. گولیانی به مقامات نورپک گفت که وی بهتر از هر شخص دیگری تروریسم را درک می کند و به همین دلیل کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شده است. وی ادعا کرد که تروریسم اسلامی ابتدا توسط فلسطینیها در ماجرای المپیک مونیخ 1972 آغاز شد و یاسر عرفات شخصاً مسئولیت این عملیات را برعهده داشت. گولیانی با انتقاد از دولت آمریکا، مدعی شد که اسرائیل پس از اسلو بدون آنکه فلسطینیان رفتار خود را اصلاح کنند، با آنها سازش کرد. مقامات نورپک این اظهارات را تأیید کرده اند.

3 ـ عربستان:

نورپک مواضع تندی علیه عربستان دارد. این سازمان از حامیان سرسخت تصویب قانون "لزوم پاسخگویی عربستان" (The Saudi Arabia Accountability Act)در سال 2003 است. براساس این قانون، اگر دولت عربستان سازمانهای تروریستی فعال در داخل این کشور را تعطیل نکند و نیز بودجه سازمانهای تروریستی وابسته که در خارج کشور فعالیت می کنند را قطع نکند، توسط آمریکا تحریم می شود. در اواخر سال 2003 نورپک مهمترین سازمان صهیونیستی بود که رایزنی های گسترده ای را در کنگره انجام داد.

این سازمان در آن مقطع اعلام کرد که عربستان نقش محوری در تروریسم دارد و در جلسات استماع مجلس سنا و نمایندگان، هواداران نورپک برای مجازات عربستان چانه زنی می کردند. نمایندگان نورپک پس از تهیه طرح مجازات عربستان، از سایر نمایندگان خواستند که این طرح را تأیید کنند. در متن این قانون آمده است که با توجه به قطعنامه 1373 شورای امنیت در سال 2001 ـ هر کشوری که منابع مالی تروریستها را تأمین کرده، به آنها پناه دهد و با افراد و نهادهایی که علیه تروریسم مبارزه می کنند، همکاری نکند، مجازات می شود ـ اگر دولت عربستان با حمایت مالی، آموزش، تحریک، تشویق یا به هر طریقی به تروریسم کمک کند و به طور کامل در زمینه مبارزه با تروریسم همکاری نکند، توسط آمریکا تحریم خواهد شد.

ج ـ اقدامات و فعالیتها:

نورپک به طور مرتب در حال رایزنی با اعضای کنگره و نیز ملاقات با کاندیداهای ایالتی و نیز ریاست جمهوری آمریکاست. در سایت این سازمان اخبار دیدارهای منظم نورپک با این افراد ذکر می شود و حتی خبر دیدارهایی که قرار است در آینده نیز برگزار شوند به اطلاع مخاطبان رسانده می شود.مهمترین فعالیت نورپک "مأموریت واشنگتن" (Washington Mission)است. در این مأموریت که از بدو پیدایش نورپک آغاز شده، صدها تن در قالب یک کاروان از نیوجرسی به واشنگتن رفته و با مقامات ارشد آمریکا از جمله اعضای کنگره دیدار می کنند.

نورپک برای انجام این سفر که معمولاً در ماه می انجام می شود، از ماهها قبل تبلیغات کرده و تسهیلات زیادی را برای شرکت کنندگان فراهم می کند. در سفر 17 می 2006 بیش از 530 نفرشرکت کردند و این تعداد در 9 می 2007 به بیش از 700 نفر افزایش یافت. شرکت کنندگان با نظم و ترتیب خاص با اتوبوسهایی که برای این منظور تدارک دیده شده، سفر خود را با تبلیغات و سر و صدای زیادی برگزار می کنند تا جلب توجه کنند. سایت اینترنتی نورپک اعلام کرده که معمولاً تعداد شرکت کنندگان در این مأموریتها هر سال نسبت به سال قبل افزایش می یابد و از سال 2006 این تعداد بسیار زیادتر شده به گونه ای که در سال 2006، 51 درصد نسبت به سال 2005 افزایش یافت.

نورپک در کتابچه ای که قبل از این سفرها تهیه می کند، اطلاعات زیادی را درباره اهداف این مأموریتها اعلام می کند. هدف کلی این سفرهای سالانه، تقویت روابط آمریکا و اسرائیل است. از دیگر اهداف آن، فراهم کردن فرصتی برای اعضای نورپک است تا با نمایندگان کنگره آمریکا بحث و تبادل نظر کنند. در خلال دیدارهایی که در این مأموریت ها انجام می شوند، اعضای نورپک تمامی سؤالات خود درباره اسرائیل و راههای تقویت روابط آن با آمریکا را در میان می گذارند. از دیگر اهداف این مأموریتها، پرورش کارشناسان امور خاورمیانه و به ویژه اسرائیل است.

در واقع، این مأموریتها، نقش کارگاه را برای اعضای نورپک ایفا می کنند. کارگاهی که در آن تصمیم گیرندگان واقعی آمریکا حضور دارند.

مهمترین شعارهای مأموریت سال 2006 نورپک به شرح زیر بود:

ـ اشتباه نکنید، نورپک بزرگترین پک طرفدار اسرائیل است.

ـ این مأموریت سالی یک بار انجام می شود.

ـ شما با اعضای کنگره آمریکا آشنا می شوید.

نورپک درباره مأموریت سال 2007 خود اعلام کرد: هدف ما کاملاً مشخص است، ما در دیدار با اعضای کنگره در این زمینه ها فعالیت می کنیم:

ـ افزایش کمکهای آمریکا به اسرائیل.

ـ درخواست تحریم ایران.

ـ افزایش همکاریهای آمریکا و اسرائیل در زمینه دستیابی به انرژی های جایگزین.

ـ درخواست برای محکومیت محمود احمدی نژاد (رئیس جمهور ایران) به دلیل نقض کنوانسیون نسل کشی.

یکی از نکات بسیار قابل توجه در این کتابچه، دستورالعمل هایی است که به اعضا درباره شیوه دیدار با مقامات آمریکا از جمله اعضای کنگره داده می شود. برای مثال، نحوه ورود به دفاتر این افراد، شیوه برخورد با دستیاران آنها و حتی عباراتی که در دیدار با اعضای کنگره آمریکا باید استفاده شوند، یادآوری شده است. به ملاقات کنندگان توصیه شده که با مهربانی برخورد کرده و از موضوع اصلی که اسرائیل است، دور نشوند. از آنها خواسته شده که به دقت به اظهارات ملاقات شونده گوش دهند و نظر وی درباره سفر به اسرائیل را جویا شوند. به علاوه توصیه شده که برای برقراری و تداوم رابطه با ملاقات شونده، اطلاعات رد و بدل شود. درباره زمان ملاقات نیز توصیه شده که هر ملاقات بین 15 تا 20 دقیقه، طول بکشد.

د ـ ساختار اداری و اجرایی:

در چارت تشکیلاتی نورپک علاوه بر رئیس اصلی، دو رئیس دیگر نیز وجود دارند که به نظر می رسد سمتهای آنها بیشتر تشریفاتی بوده و به دلیل احترام در چنین سمتهایی قرار گرفته اند. حاخام ام. جنک (Rabbi M.Genack)در سمت رئیس بنیانگذار (Founding chairman)و دیوید شولسل (David Schlussel)رئیس ممتاز (Chairman Emeritus)دو مقام مذکورند. بقیه رؤسای نورپک عبارتند از:

بن چواک، رئیس (واقعی و رسمی).

مورت فریدمن (Mort Fridman)معاون.

جری گونتونیک (Jerry Gontownik)معاون.

رابرت گوتسمن (Robert Gottesman) معاون.

درو پارکر (Drew parker)معاون.

کوین لمر (Kevin Lemmer)معاون.

جوئل دیوید سون (Joel Davidson)خزانه دار وی هماهنگ کننده دفتر نورپک در واشنگتن نیز به حساب می آید.

دیگر مقامات منطقه ای نورپک عبارتند از:

یوشا لیدز (Joshua Lades)رئیس بخش ریوردیل (Riverdale)

جف دوب (Jeff Daob)معاون بخش ریوردیل

جف وینشتاین (Jeff Weinstein)رئیس بخش ادیسون (Edison)

هری برنشتاین (Harry Bernstein)معاون بخش ادیسون

جیسون موس (Jason Muss)معاون بخش نیویورک

مآخذ:

  1. www.wikipedia.org/wiki/political- action- committe.
  2. www.washingtonpac.com/the %20 pac.htm.
  3. www.norpac.net/about/faqs.htm.