شین بث

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


مقدمه:

علاوه بر "موساد" دستگاه امنیتی دیگری به نام "شین بث" یا "دستگاه ضد جاسوسی و حمایت از امنیت داخلی" در رژیم اسرائیل وجود دارد.برسی تفصیلی این دستگاه بدان جهت اهمیت دارد که ماهیت به اصطلاح "دموکراسی در اسرائیل" و اینکه چگونه شب و روز آزادیهای اساسی انسان ـ خودی یا بیگانه ـ در رژیم صهیونیستی زیر پا گذاشته می شود، افشا می کند:

"شین بث" مسئول مبارزه با جاسوسی و امنیت داخلی است. جمع آوری اطلاعات درباره دستگاههای اطلاعاتی بیگانه، دوست و دشمن و فعالیتهای آنها و نیز حمایت از مسئولان و مؤسسات اسرائیلی در خارج و پیگیری هرگونه عملیات "خرابکاری" به وسیله نیروهای داخلی یا خارجی از جمله عملیات خرابکاری و "تروریستی" در داخل وخارج اسرائیل، از وظایف اصولی این دستگاه به شمار می رود.

"شین بث" پس از ارزیابی اطلاعات جمع آوری شده، آنها را با اطلاعات علنی و کلاسیک موجود که از منابع اسرائیلی یا خارجی به دست آمده، مقایسه می کند و سپس گزارشی در اختیار ارگانها و دستگاههای دولتی ذیربط می گذارد تا در پرتو آن تصمیمات لازم اتخاذ شود.

"شین بث" با دو دشمن اصلی مقابله می کند: دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی عربی + دستگاههای اطلاعاتی کشورهای غیر عربی دشمن. این دستگاه، در گذشته عملیات جاسوسی موفقیت آمیزی به ویژه در مسائل مهاجرت و مشخصا از کشورهای بالکان به ویژه رومانی و بلغارستان و یوگسلاوی و مجارستان داشته است. اما اینک چنین فعالیتهایی ندارد.

"شین بث"، یک ارگان دولتی مسئول حفظ امنیت شخصی رئیس جمهوری و نخست وزیر و وزیر دفاع است. و مجاز به دستگیری افراد نیست. این مأموریت را "واحد مأموریتهای ویژه" وابسته به بخش تحقیقات پلیس اسرائیل که به طور سراسری عمل می کند و ستاد مرکزی آن در قدس اشغال شده واقع است، انجام می دهد.

وقتی "شین بث" قصد بازداشت کسی را داشته باشد، گزارشی در مورد سوژه همراه با درخواست بازداشت وی به وزارت دادگستری تقدیم می کند. "اداره قانونی" درخواست را در اختیار "واحد مأموریتهای ویژه" می گذارد و این یکی دستور بازداشت را صادر و خود رأسا اقدام می کند. اما اگر "شین بث" خواستار بازداشت سریع سوژه باشد، به طور مستقیم با واحد مذکور تماس گرفته و این واحد مجاز است که متهم را بازداشت و تا صدوردستور بازداشت وی را به طور موقت در زندان نگه دارد. گاهی اوقات افسری از "شین بث " در دادگاه حاضر می شود و به عنوان مشاور ویژه در کار دادستانی مشارکت می کند.

الف ـ تشکیلات "شین بث":

این دستگاه دارای هشت بخش زیر است:

1ـ امور عربی 2ـ امور غیر عربی 3ـ امنیت حفاظتی 4ـ عملیات کمکی 5ـ تکنولوژی 6 ـ تحقیقات و مشاورتهای قانونی 7ـ هماهنگی و برنامه ریزی 8 ـ مدیریت بخشهای اقلیمی فرعی نیز در محل کار وجود دارند:

1) در منطقه غزه و سینا که دفتر ریاست آن در عسقلان واقع است.

2) در منطقه شمالی که دفتر ریاست آن در حیفا واقع است.

3) در کرانه غربی که دفتر ریاست آن در قدس اشغالی، واقع است

4) یک واحد دیگر در مقر ریاست "شین بث" در تل آویو وجود دارد که بخش فرعی چهار را تشکیل می دهد.

این بخشهای اقلیمی فرعی چهارگانه دارای بخشهائی مشابه تشکیلات "شین بث" مادر اما در حجمی کوچکتر است.

1 ـ بخش امور عربی:

این بخش مسئول مبارزه با جاسوسی و عملیات چریکی و کنترل خرابکاریهای سیاسی است و پژوهشهایی درباره لیستهای ضدجاسوسی علیه اعراب و حفاظت از این لیستها، انجام می دهد. واحدهای اجرایی این بخش سازمانی است که از دوشعبه اساسی: دفاع و حمله تشکیل شده است. بخش امور عربی از طریق دفاتری که در مراکز کار دارد فعالیت می کند این دفاتر توسط افسرانی اداره می شود که به فرماندهان مناطق گزارش می دهد. اما برای گرفتن رهنمود و کمک با بخش امور عربی مستقیما در تماسند.

2 ـ بخش امور غیر عربی:

این بخش عهده دار عملیات ضدجاسوسی در کلیه کشورهای دیگر و مبارزه با عملیات خرابکاری است. یکی از واحدهای آن مسئول مبارزه با خرابکاری کمونیستی و دیگری مبارزه با خرابکاری چپ نوین غیر کمونیست و سومی روابط خارجی و پژوهشهاست. هر یک از این واحدها شعبه های دفاعی و هجومی خاص خود را دارند. بخش امور غیر عربی فعالیتهای جاسوسی کشورهای خارجی ـ دوست و دشمن ـ را با استفاده از شیوه های شناخته شده از جمله رخنه به دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در هیأتهای دیپلماتیک آنها در اسرائیل پیگیری می کند انجام عملیات علیه هیأتهای خارجی در اسرائیل قبلاً به عهده "دستگاه اطلاعاتی نظامی" بود. اما از هنگام مدرنیزه شدن دستگاه اطلاعاتی اسرائیل، "شین بث" این مسئولیت را به عهده گرفت و از سال 1951 که تجدید سازمان آن آغاز شد، پیوسته به سوی تمرکز و تخصص حرفه ای فزاینده ای پیش رفته است.

بخش امور غیر عربی به درون احزاب سیاسی افراطی نیز از قبیل حزب ماکی (حزب کمونیست اسرائیل) و راکاح (لیست نوین کمونیستی) و دیگر سازمانهای ضد صهیونیستی و دست راستی افراطی، رخنه می کند. پیگیری عملیات جعل اسناد و بازار سیاه و قاچاق ارز و کالا به و از اسرائیل و نیز زیر پاگذاشتن قوانین مربوط به نظارت اقتصادی از وظایف این بخش است. مسئولیت کنترل خطوط تلفنی و مکالمات تلفنی داخلی و دیپلماتیک را نیز به عهده دارد. بخش امور غیر عربی مسئول روابط خارجی نیز هست. این بخش مسئولیت کلیه مکاتبات "شین بث" با دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی خارجی را به عهده دارد. و بازجویی از مهاجرین شوروی و کشورهای اروپای شرقی را انجام می دهد.

3 ـ بخش امنیت حفاظتی:

این بخش مسئولیت حفاظت از ساختمانهای دولتی و سفارتخانه های اسرائیل و ساختمانهای مربوط به شرکتهای "ال عال" و "زیم" و کارخانجات هواپیماسازی و صنایع جنگی و مؤسسات علمی و حفاظت از جان شخصیتهای رهبری و تمامی تأسیسات مهم صنعتی به ویژه صنایعی که دارای ارزش حقیقی و یا نهفته رزمی هستند و نیز جلوگیری از درز اسرار صنعتی از قبیل ثبت اختراعات و عملیات صنعتی شدن و آمار و ... را به عهده دارد.

بخش امنیت حفاظتی با تمامی افسران امنیتی در کلیه ادارات دولتی در تماس است هرچند که نگهبانان و افسران امنیتی حقوق خود را از مؤسسات محل کار دریافت می کنند، اما انتخاب و آموزش آنها به عهده "شین بث" است و از این دستگاه دستور می گیرند.

بخش امنیت حفاظتی مسئول امنیت تماسهای داخلی و سری بودن اطلاعات است. واحد کوچکی به طور مثال: در این بخش وجود دارد که به تمامی امور در رابطه با جاسوسی در دفاتر پست و کنترل تلگرامها، رسیدگی می کند. این بخش، فعالیت امنیتی "شین بث" در آن سوی دریاها از جمله حفاظت ازافراد و دفاتر دیپلماتیک و حمل و نقل و دستگاههای موجود در آنها را هدایت می کند.

گرچه "موساد" مسئول عملیات فردی و تماسهای خارجی در رابطه با مسائل جاسوسی و اطلاعاتی است... گرچه "دستگاه اطلاعاتی نظامی" مسئول سیستم وابستگان نظامی و تماسهای نظامی خارجی است، اما مسئولیت امنیت و حفاظت و تماس با مسئولان دستگاههای اطلاعاتی کشور ذیربط به منظور حفاظت از جان اسرائیلیها و دارائیهای آنها را در خارج، به عهده دارد. مثلاً "بخش حفاظت امنیت" دفتری اقلیمی در پاریس دارد که مسئولیت نخست آن، حفظ امنیت شرکتهای "ال عال" و "زیم" است.

4 ـ بخش عملیات کمکی:

این بخش مسئول کمک رسانی به بخشهای عملیاتی و مراقبتی و پیگیری و امنیت فرودگاهها و اداره های سانسور و دستگاههای استراق سمع و مأموریتهای ویژه و مبارزه با فرستنده های رادیویی ـ پارازیت افکنی ـ است. این بخش نوعی شیوه های تاکتیکی به کار می رود که کمک کننده به عملیات ضد جاسوسی و حفاظت از جان شخصیتهای مهم و کنترل تلفنها به شمار می رود. این بخش به اداره کردن عملیات بسیار پیشرفته "راه بستن" به وسیله "تابلو کلیدها" که در دفاتر "شین بث" نصب شده، کمک می کند.

دستگاه "شین بث" با این عملیات امکان می یابد که از گوش دادن به دو مکالمه تلفنی از دو کیوسک و حتی از تلفنخانه های وزارتخانه ها، جلوگیری کند و از هرگونه دستکاری کارمندان خود اداره تلفن نیز مصون بماند.

5 ـ بخش تکنولوژی:

این بخش به دیگر بخشهای عامل در "شین بث" در زمینه های: الکترونیکی، مکانیکی و شیمیایی کمک می کند. دادن کمکهای فنی به عملیات در زمینه های زیر نیز از مسئولیتهای این بخش است:

مراقبت سمعی و بصری، ارتباطات، عکسبرداری، ورود پنهانی، شنود به تلفنها و نظارت بر پست و دستگاههای امنیتی و... .

6 ـ بخش تحقیقات و مشورتهای قانونی:

این بخش کلیه تحقیقات امنیتی و ضدجاسوسی بخشهای عامل "شین بث" را جز آنچه به "بخش مأموریتهای ویژه" پلیس مربوط می شود، انجام می دهد. این بخش از "دستگاه کشف دروغ" به خوبی استفاده می کند و درصد امکان اعتماد به منابع "موساد" و جعل کنندگان و مزدوران دو جانبه را مورد بررسی قرار می دهد. کارمندان این بخش در صورت لزوم برای به کار بردن دستگاه کشف دروغ و انجام تحقیقات به تمامی مراکز کار سفر می کنند. این بخش مأمور آماده کردن پرونده ها برای دادگاهها نیز هست و برای دیگر بخشهای عامل، هرگاه که لازم باشد، کمکهای قانونی تهیه و در اختیار می گذارد.

7 ـ بخش هماهنگی و برنامه ریزی:

این بخش هماهنگ کننده شیوه های امنیتی و مبارزه با جاسوسی و مسئول آموزش و انتخاب افرادی است که عهده دار پستهای امنیتی و آرشیو مرکزی می شوند. کلیه پروندههای "شین بث" جز آنچه به اعراب مربوط است، در این بخش نگهداری می شود. علاوه بر پرونده های دشمن، هر فردی دراسرائیل دارای یک پرونده است. با این سیستم هر اداره دولتی می تواند هرگونه اطلاعاتی را در مورد یک کارمند شاغل و یا یک درخواست کننده شغل را از طریق "شین بث" کسب کند. پرونده تک تک افراد از کانالهایی عبور داده می شود که انتهای آن به این بخش می رسد، هر نام مورد نظری به اینجا ختم می شود. این سیستم از یک مغز الکترونیک نظامی استفاده می کند. اما نامهای عربی به دلیل دشوار بودن تلفظ آنها، وارد عقل الکترونیک نشده است.

8 ـ بخش مدیریت:

این بخش به کارهای عادی در رابطه با امور افراد و مسائل مالی و تدارکاتی و حمل و نقل و ارتباطات و امنیت رسیدگی می کند. در داخل "شین بث" دستگاهی نیز به نام "اداره خدمات" وجود دارد که مسئول تدوین سیاست کلی آن است. در این اداره که معمولاً هرماه یک بار تشکیل جلسه می دهد، رؤسای بخشها از جمله رؤسای بخشهای اقلیمی و همردیفان رؤسا عضویت دارند.

ب ـ مأموریتهای اداری:

نخست وزیر مدیر دستگاه "شین بث" را منصوب می کند. گرچه وی نیاز به موافقت کابینه و کنست ندارد، اما ممکن است درخواست مشورت قبل از انتصاب کند.

"شین بث" مسئول امنیت تمامی غیر نظامیان عامل در بخشهای جاسوسی و امنیتی است. و افراد را طبق نیازهای مشخص و با تکیه بر وفاداری به کشور و توجه به مسأله آموزشی و توانائیهای آنان، انتخاب می کند و به کار می گمارد. اما نظامیان در رابطه با اقدامات امنیتی مرتبط با ماهیت آنان، ازاستقلال برخوردارند زیرا تنظیم این گونه مسایل به عهده واحد امنیت نظامی است. با این همه "شین بث" خود تعیین کننده سیاستها و سطوح کنترل امنیتی نظامی است. از پانصد افسر عامل در "شین بث" حدود صد نفر برای کار به عنوان افسر امنیتی در ارگانهای دولتی انتخاب شده اند. اینان در دفتر نخست وزیر و واحدهای تجسس و امنیت از جمله "موساد" و مراکز علمی و دفاتر شرکت "ال عال" و مراکز خدمت در خارج، مستقر هستند.

بیشتر کارکنان این دستگاه که عده کمی از آنها زن هستند، از زمینه آموزشی و خبرگی گسترده ای برخوردارند. حدود یک سوم افسران "شین بث" در آغاز استخدام به کار در خارج گمارده می شوند و در آنجا تحت کنترل اداری و عملی "موساد" قرار می گیرند و در پایان خدمت در خارج و بازگشت به اسرائیل مشغول خدمت در امنیت داخلی می شوند. چون افسران عالی رتبه "موساد" و "شین بث" آموزشهای مشابهی را در یک مدرسه پیشرفته علمی مشترک گذرانده اند لذا شیوه عمل آنها نیز مشابه هم است.

مبادله افراد میان دستگاههای گوناگون اطلاعاتی اسرائیل، دارای مرزهای مشخص است. مثلاً امکان این هست که "شین بث"یک افسر ارتشی را با درجه سرگردی و یا سرهنگ دومی براساس یک قرارداد موقت بپذیرد و یا یک افسر بازنشسته را براساس یک قرارداد دایمی به استخدام خود در آورد. افراد منتخب برای کار در "شین بث" از کانالهای گزینش امنیتی گسترده ای عبور داده می شود که اوج آن به آزمایش بدنی و دروغ سنجی و آزمون روانی می رسد. آزمونهای امنیتی کسانی که در اسرائیل (فلسطین اشغال شده) متولد می شوند، نسبتا آساناست زیرا جوانان اسرائیلی از نعمت "زندگی خصوصی" برخوردارند.

تمامی مراحل زندگی آنها به دقت و به طور گسترده به ثبت می رسد. همه چیز آنها با خواندن پرونده های پلیس و مدرسه و اساتید دانشگاهها و پرونده های ارتش و جنبشهای جوانان و وابستگیهای سیاسی و پرونده های رأی گیری و گذشته خانواده و باورهای سیاسی و دوستان، به تفصیل و به دقت مورد بررسی قرار می گیرد. اما اگر درخواست کننده شغل در خارج به دنیا آمده باشد، پرونده های مهاجرت دقیق ترین جزئیات را ارائه می دهد.

وفاداری به اسرائیل، معیار و محک اساسی است. اگر سوژه از نوجوانی یک عنصر صهیونیست بوده باشد، موقعیت خاصی می یابد و فرصت یافتن کار برای او به مراتب بیشتر از دیگران است. برای هر یهودی سخت بلکه محال است که گذشته خود را پنهان کند و یا منکر آن شود. چراکه دست کم یک بار با مقامات مسئول برخورد داشته و در ضمن افراد مورد اعتمادی از سراسر جهان در اسرائیل وجود دارند که حتما سوژه مورد نظر را می شناسند. برای استخدام هر فردی، عناصر مذکور مورد مشورت قرار می گیرند و اینان هرگونه اطلاعاتی را که داشته باشند در اختیار می گذارند.

مدیر "شین بث" یک افسر ـ کارمند درجه یک در رده شغلی ـ است علاوه بر حقوق از امتیازات رفاهی زیادی برخوردار است. فاصله حقوق کارمندان مختلف کم است که با برخورداری از مزایای فراوان، از جمله آپارتمانهای مسکونی و هزینه های سفر به ویژه به کارمندان عالی رتبه، این فاصله حقوقی جبران می شود.

ج ـ شیوه های کار:

عملیات "شین بث" در داخل اسرائیل شامل موارد زیر است:

1ـ عملیات عموما علیه بیگانگان.

2ـ عملیات علیه اعراب.

3ـ عملیات علیه کمونیستها.

4ـ عملیات علیه اسرائیلیها.

ظاهرا تفاوت چندانی ـ مگر به طور محدود ـ در شیوه های کار مأموران این بخشها وجود ندارد و تنها در رابطه با اعراب شدت بیشتری دیده می شود. فعالیت دیپلماتها و نظرات آنان در داخل و خارج سفارتخانه های خود در اسرائیل، علاقه مندی نخست "شین بث" را تشکیل می دهد.

گرایش کلی کابینه اسرائیل این است که دیپلماتها بیشتر برای جمع آوری اطلاعات در اسرائیل هستند تا گسترش روابط برادرانه. مظنونیت و شدّت عمل عملیات هدایت شده علیه دیپلماتها به روابط حاکم میان طرفین و هدفهای دراز مدت دیپلماتیک، بستگی دارد. "شین بث" عملیات خود را با "ضد اطلاعات شهربانی" و "پلیس نظامی" هماهنگ می کند. این هماهنگی سطح بالایی دارد.

پلیس اسرائیل در زمینه حفاظت از مؤسسات خارجی از قبیل سفارتخانه ها و کنسولگریها و زیر نظر گرفتن دیپلماتها و خبرنگاران خارجی و جهانگردان به ویژه آنها که دنبال مسایل خاصی هستند، همکاری مستحکمی دارد. افسران پلیس، سفارتخانه ها و کنسولگریها و مراکز اقامت دیپلماتها را 24 ساعته زیر نظر داشته و رفت و آمد دیپلماتها را به ویژه در ساعات غیر اداری و روزهای مرخصی، ثبت می کنند.

برای تسهیل این عملیات، رنگ تابلو شمارهاتومبیلهای دیپلماتها با اتومبیلهای معمولی فرق می کند و اتومبیلهای هر سفارتخانه ای با حرف خاصی مشخص است به گونه ای که صاحب اتومبیل و سفارتخانه مربوطه به آسانی شناسایی می شود.

مسئولیت امنیت مناطق مرزی و سرزمینهای اشغال شده اساسا به عهده "دستگاه اطلاعاتی نظامی" و "کادر مرزی" و "شین بث" است. "شین بث" در مواردی با استخدام تعدادی خبرچین در میان عناصر چریکی عرب رخنه کرده است. این خبرچینان ممکن است از اعراب ساکن منطقه و یا یهودیان شرقی متظاهر به عرب بودن، باشند. آنها تعدادی از اعراب محلی را نیز به عنوان جاسوس و مزدور دوجانبه با همکاری "دستگاه اطلاعاتی ارتش" به استخدام خود در آورده اند. "شین بث" در جنگیدن با عملیات چریکی پیوسته فعال است.

علاوه بر هدف ثابت که اعراب باشند، "شین بث" به عناصر خرابکار چپی نیز توجه نشان می دهد. چه احزاب ماکاری و راکاح به شوروی سابق وفادارند، اما چون دو حزب قانونی به شمار می روند و در کنست ـ پارلمان ـ نماینده دارند، لذا "شین بث" از طریق خبرچینان و با توسل به عملیات تعقیب و مراقبت و عملیات تاکتیکی (استراق سمع و عکسبرداری) در هسته های کمونیستی رخنه کرده و از این طریق موفق شده است تعدادی از مزدوران خود را در برخی کنفرانسهای مهم کمونیستی بین الملل شرکت دهد.

و چون از دیدگاه "شین بث" همه بیگانگان صرفنظر از تابعیت و مذهب از جمله یهودیان تهدیدی برای کشور اسرائیل به شمار می رود، لذا تعداد زیادی از خبرچینان اسرائیلی را که روابطی به هر دلیل با بیگانگان دارند، به استخدام خود در آوردهاست. از جمله گارسنهای بارها و کارمندان دفتری هتلها و تلفنخانه ها و منشی ها و رانندگان تاکسی و توزیع کنندگان مواد غذایی و کلفتها و فاحشه ها و رانندگان اتومبیل خصوصی و حتی سندیکالیستها و دانشمندان و کسان دیگری که در زمینه های آموزشی مشغول کار هستند.

یک قانون اسرائیلی وجود دارد که به پلیس و دستگاههای امنیتی اجازه می دهد هر شهروند اسرائیلی را که بدون دلیل روشن با بیگانگان در تماس هستند، بازداشت و از آنها بازجویی کنند. و چون دیپلماتها پیوسته زیر نظر هستند، "شین بث" بلافاصله از تماس آنها با شهروندان اسرائیلی مطلع می شود و هنگامی که درجه مظنونیت بالا می رود و مسأله پیشرفت می کند، "شین بث" اقدام به فعالیت بیشتری برای جمع آوری اطلاعات بیشتر از طریق استراق سمع و شیوه های دیگر، می کند. در موارد بسیاری افسر "شین بث" یک شهروند اسرائیلی را بازداشت می کند و می کوشد او را به همکاری با سازمان اطلاعاتی متقاعد سازد. و اگر شخص مورد نظر حاضر به همکاری نشود او را تهدید به حداکثر مجازات می کند این شیوه اکثرا طرف را وادار به تسلیم می کند.

د ـ عملیات باجگیری:

مسئولان دستگاه امنیتی اسرائیل از ماجراهای عشقی نامشروع نیز به هدف فشار بر سوژه برای همکاری با آنها، استفاده می کنند. یک بار "شین بث" کوشید به سرکنسولگری آمریکا در قدس اشغال شده با توسل به رابطه نامشروع یک کارمند اداری کنسولگری با دختری از ساکنان قدس، نفوذ کند. آنها در تلاش ناموفق برای اجیر کردن کارمند مذکور، یکپرونده سقط جنین علیه وی ترتیب دادند. قبلاً نیز کوشیده بودند دختر اسرائیلی مرتبط با وی را وادار به کسب اطلاعات از نامبرده کنند.

"شین بث" در اسرائیل دو هدف مهم دیگر دارد: سفارت آمریکا در تل آویو و سازمان نظارت بر کمینه ترک مخاصمه وابسته به سازمان ملل متحد که مقر آن در قدس است. مزدوران این دستگاه دو سه بار کوشیدند در مقابل پول یک تفنگدار آمریکایی را اجیر کنند. در رابطه با کمیته ترک مخاصمه نیز از شیوه های باج گیری و تهدید استفاده شده است. در سال 1954 یک میکروفن که توسط اسرائیلیها در دفتر کار سفیر آمریکا در تل آویو نصب شده بود، کشف شد. در سال 1956 چند دستگاه استراق سمع وصل شده به تلفنهای وابسته نظامی آمریکا پیدا شد. در سال 1960 یک میکروفن پشت دیوار کاغذی دفتر افسر عملیات کمیته مشترک ترک مخاصمه اردن ـ اسرائیل دیده شد.

یکی از مدیران "شین بث" در برابر "کمسیون قضائی" کنست شهادت داد که این دستگاه در موارد زیادی به تلفنها در اسرائیل گوش فرا داده است. گزارشی که در این زمینه رسیده حاکی از آن است که تنها مسأله ای که اعضای کمسیون را نگران می کرد این بود که مبادا مدیر "شین بث" در خلال گفته های خود به اطلاعات اشاره کند که به امنیت اسرائیل آسیب برساند. در همین گزارش البته اشاره شد که این استراق سمع ها جنبه قانونی ندارد و بر اساس مسئولیت شخصی مدیر "شین بث" انجام می شود.

گزارشهای اطلاعاتی حاکی است که اسرائیلیها در عملیات مراقبت و ورود پنهانی به اماکن از مردان و زنان در آن واحد و در گروههای دو نفره به منظور رد گم کردن، استفاده می کنند.

کارکنان "شین بث" متخصص ورود بهآپارتمانهای خصوصی هستند و می توانند خیلی زود جامه دانها و اسناد شخصی افراد را بازرسی کنند. آنها از یک دستگاه عکسبرداری ویژه ای استفاده می کنند که حمل آن آسان است. فیلمها در کارگاه ویژه ای در داخل "شین بث" ظاهر می شود. تکنیسینهای "شین بث" موفق شده اند دستگاههای فرستنده بی سیم را در کیف دستیهای کوچک و حتی در قعر فنجانهای قهوه خوری و برخی فرهای گازسوز بدون اینکه از کار بیفتد، جاسازی کنند.

مأخذ:

  1. خبرگزاری وفا: نشریه خبری سازمان آزادی بخش فلسطین، شماره 1060.