دوشینسکی، یوسف (1948-1867)

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


یوسف دوشینسکی (Yosef Dushinsky) حاخام ارتدوکس صهیونیسم ستیز و متولد مجارستان است. وی در سال 1895 یک مدرسه حاخامی در گالانتا تأسیس کرد و اولین بار در سال 1932 به فلسطین رفت. در هنگام حضور وی در فلسطین سوننفلد؛ حاخام اعظم قدس، از دنیا رفت و منصب او به دوشینسکی پیشنهاد شد. ولی وی نپذیرفت و به چکسلواکی بازگشت. سپس در سال 1933، تحت فشار حاخام ویلنا و سایر حاخام های بزرگ بازگشت و آن پیشنهاد را قبول کرد. وی بلافاصله فعالیت علیه تبلیغات صهیونیستی را آغاز کرد. در سال 1936 در برابر کمیسیون پیل علیه صهیونیست ها شهادت داد و خواستار آن شد که زندگی یهودیان از سرپرستی و قیمومیت آنها خارج شود.

وی از این که دولت های مختلف، صهیونیست ها را نماینده یهودیان می دانند انتقاد کرد.در سال 1946 از کمیته ویژه انگلیسی - آمریکایی خواست که به یهودیان اجازه دهند با صلح و آرامش برای عبادت، و نه تأسیس دولت، در سرزمین مقدس زندگی کنند.

در برابر کمیته ویژه سازمان ملل هم با تأسیس دولت صهیونیستی مخالفت کرد و آن را بزرگترین خطر علیه یهودیان جهان به شمار آورد و خواستار آن شد که قدس دست کم بر آزادی و تقدس خود باقی ماند. وی آشکارا به رفتارهای غیر اخلاقی صهیونیست ها اعتراض و به سربازی گرفتن زنان را محکوم کرد. حتی همه زنان را فراخواند که به جای ارتکاب معاصی اخلاقی، دست به خودکشی زنند. بر شاگردان خود نیز به رسمیت شناختن دولت اسرائیل را تحریم کرد. در فعالیتی که برای اظهار مخالفت یهودیان با رژیم صهیونیستی به سازمان ملل داشت، با کنت برنادوت نیز ملاقات کرد.

مأخذ:

  1. المسیری، عبدالوهاب: دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهش های تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد ششم، چاپ اول، پاییز 1382.