دورکمن، حییم

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


با توجه به جایگاهی که حاخامها در سیستم دولت یهودی دارند، در اینجا نقطه نظرات و پیشنهادات، حییم دورکمن، رئیس شبکه سراسری مدارس مذهبی ذکر می شود. وی گفت یهودیان جهان با خطرات معنوی بسیار زیادی مواجه هستند. دورکمن گفت در سفر اخیر خود به آمریکا متوجه شد که دختر یکی از بازماندگان هولوکاست با یک غیریهودی ازدواج کرده است. وی از این مسئله به عنوان فاجعه برای یهودیان نام برد. دورکمن دوره کنونی را برای یهودیان بسیار خطیر خواند و آنها را برای مهاجرت به اسرائیل فراخواند.

وی گفت وقتی ملت یهود، متحد می شود که از تبعید برگردد و در سرزمین خود زندگی نماید. نگرانیهایی که این حاخام درباره یهودیان خارج از اسرائیل دارد، قبل از کنفرانس هرتسلیا توسط موشه کتساف، رئیس جمهور اسرائیل نیز مطرح و برای آن یک راهکار ارائه گردید. کتساف گفت میزان ازدواج درون قومی در بین یهودیان دیاسپورا به شدت کاهش یافت است و ضرورت دارد برای حل سایر مشکلات یهودیان دیاسپورا و گسترش روابط آنها با اسرائیل پارلمانی در خارج از اسرائیل (کنست دوم) برای آنها تشکیل شود.

به گفته وی در این مجلس می توان مسائل مختلف نظیر آنتی سمیتیسم، حملات تروریستی علیه یهودیان، آموزش یهودیان و نیز پیگیری روابطتنگاتنگ با اسرائیل را بررسی نمود.

وی گفت وقتی ملت یهود، متحد می شود که از تبعید برگردد و در سرزمین خود زندگی نماید. نگرانیهایی که این حاخام درباره یهودیان خارج از اسرائیل دارد، قبل از کنفرانس هرتسلیا توسط موشه کتساف، رئیس جمهور اسرائیل نیز مطرح و برای آن یک راهکار ارائه گردید. کتساف گفت میزان ازدواج درون قومی در بین یهودیان دیاسپورا به شدت کاهش یافته است و ضرورت دارد برای حل سایر مشکلات یهودیان یاسپورا و گسترش روابط آنها با اسرائیل پارلمانی در خارج از اسرائیل (کنست دوم) برای آنها تشکیل شود. به گفته وی در این مجلس می توان مسائل مختلف نظیر آنتی سمیتیسم، حملات تروریستی علیه یهودیان، آموزش یهودیان و نیز پیگیری روابط تنگاتنگ با اسرائیل را بررسی نمود.

محورهای مشترک مهمترین سخنرانانی که شرح آنها در صفحات قبلی گذشت را می توان این گونه جمع بندی کرد.

1 ـ دیدگاه اکثر سخنرانان درباره بیشتر مسائل و آینده اسرائیل مثبت بود.

2 ـ اسرائیل باید در تمامی زمینه ها "ابتکار" به خرج داده و ابتکار عمل را به دست بگیرد.

3 ـ از فرصتهای مهم فراهم شده نظیر مرگ عرفات، انتخاب مجدد بوش و طرح عقب نشینی باید حداکثر استفاده را برده و امور را جهت دهی کرد.

4 ـ مسائل امنیت اجتماعی، رفاه اقتصادی و اشتغال نسبت به مسائل نظامی در اولویت قرار گیرند.

5 ـ سیاستهای خصوصی سازی و اصلاحات اقتصادی ادامه یابند.

6 ـ همکاری اسرائیل با جامعه بین المللی برای فشار به ایران، سوریه، حزب الله لبنان ادامه یافته و به همکاری اسرائیل با اروپا و آمریکا برای اعمال فشار بیشتر بر ایران افزایش یابد.

7 ـ اسرائیل جامعه بین الملل را به حمایت ازمیانه روها در منطقه ترغیب کند.

8 ـ اسرائیل برای گسترش روابط یا کشورهای میانه رو عرب حداکثر تلاش را بنماید تا ارتباط رسمی خود را با برخی از آنها برقرار کند.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش اسرائیل، (سیاسی ـ داخلی)، 8/10/1383، شماره 3ـ235.
  2. www.Isreal newsagency.com (2004/12/16).
  3. www.herzliya con ference.org.
  4. www.pmo.gov.il (2004/12/16).
  5. www.Haaretz.com (2004/12/16, 2003/19.21).
  6. www.Israelnational news.com (2004/12/20, 2004/12/13).