بیت لحم، دانیل

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


دانیل بیت لحم (Daniel Bethlehem) در 16ژوئن 1960 در لندن به دنیا آمد. در سال 1981 از دانشگاه ویتز (Wits) آفریقای جنوبی در رشته علوم سیاسی فارغ التحصیل شد، اما پس از بازگشت به انگلیس، به قصد تحصیل در رشته حقوق، وارد دانشگاه بریستول (Bristol)شد و در سال 1985 با درجه ممتاز، موفق به دریافت مدرک کارشناسی حقوق شد. او سپس مقطع فوق لیسانس را نیز در دانشگاه کمبریج (Cambridge)گذرانده و در سال 1990 مدرک فوق لیسانس خود را از آن دانشگاه اخذ کرد.

بیت لحم بلافاصله پس از اخذ مدرک فوق لیسانس، به تدریس و حرفه مشاوره حقوقی روی آورد و در سال 1991 تا 1993 مشاور حقوقی یکی از دولتهای تحت الحمایه انگلیس واقع در تنگه جبل الطارق شد و پس از آن نیز مشاوره حقوقی دولتهایی چون انگلیس، نیوزیلند، بلژیک، مالزی، اکوادور، اسرائیل، آمریکا، بحرین و ترکیه در پرونده های مورد رسیدگی در دیوان داوری بین المللی شد.

بیت الحم همزمان با حرفه مشاوره حقوقی، به کار تدریس هم روی آورد و از سال 1992 تا 1998 به عنوان مدرس (Lecture) در مدرسه اقتصاد لندن (School of Economics London)به تدریس حقوق بین الملل مشغول بود. بیت لحم در اوایل سال 2006 از سوی جک استراو، وزیر امور خارجه انگلیس، به رسمیت رئیس بخش حقوقی وزارت امور خارجه آن کشور منصوب شد. او در لندن زندگی می کند و علاوه بر این سمت، مدیریت مرکز پژوهشی حقوق بین الملل (the Lauter Pacht Research Center for international Law)لوتریچت را نیز همچنان برعهده دارد.

بیت لحم در دو پرونده در سالهای 2000 تا 2004 مشاور دولت اسرائیل بود. اسرائیل در بهار سال 2002 در کرانه باختری دست به یک یورش گسترده علیه فلسطینیان زد که طی این حمله در شهر جنین تعداد زیادی کشته شدند. فلسطینیان با طرح دعوی در سازمان ملل، اعلام کرده اند که اسرائیل در این شهر در سطحی گسترده حقوق بشر را نقض کرده است. در پی آن، سازمان ملل یک گروه تحقیق را به اسرائیل فرستاد و دولت اسرائیل هم ابتدا برای همکاری با آن اعلام آمادگی کرد، اما بیت لحم در یادداشتی که در روزنامه هاآرتس منتشر شد، به دولت اسرائیل هشدار داد که اگر یافته های گروه تحقیق، اتهامات علیه اسرائیل را حتی با دلایلی ضعیف اثبات کند، جلوگیری از یک فراخوان جهانی برای اعمال فشار بین المللی علیه اسرائیل برای آن کشور غیرممکن خواهد بود.

به گفته وی به طور کلی شرایط مناقشه اسرائیل و فلسطین دستخوش تغییر شده و مقاومت در برابر خواست جامعه جهانی مبنی بر تشکیل دولت فلسطینی و مجازات عاملان این حادثه برای اسرائیل مشکل خواهد بود.

مشاوره بیت لحم در این قضیه باعث شد که دولت اسرائیل از همکاری با کمیته تحقیق اجتناب کرده و تبعا باعث ممانعت از روند حقیقت یابی شد.

این سابقه بیت لحم باعث شد که انتصاب او به سمت رئیس بخش حقوقی وزارت امور خارجه انگلیس با واکنشهایی از سوی گروههای اسلامی مواجه شود که از جمله می توان به نامه کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس (Islamic Human Rights Commission) به جک استراو اشاره کرد. این کمیسیون در نامه خود با یادآوری سابقه مشاورهبیت لحم در دولت آریل شارون، از وی خواست در انتصاب او تجدیدنظر کند و همزمان با درج هشداری در سایت خود، از همه مبارزان (علیه اسرائیل) خواست تا با تماس با وزارت امور خارجه، عزل این مشاور طرفدار اسرائیل را خواستار شوند. اما استراو این انتصاب را مناسب دانسته و اظهار امیدواری کرد که بیت لحم گنجینه ای از دانش حقوق و تجربه مدیریتی را در این پست به همراه آورد. وی همچنین اعلام کرد که از همکاری با او در این وزارتخانه خشنود است.

مآخذ:

  1. www.gnn.gov.ku/content/Detail.asp? Release ID=188381$$News Area ID=2.
  2. www.20 essexst.com/bar/q-bethlehem-d/bethlehem-body.htm.
  3. www.guardian.co.uk/israel/story/0, 1725156,00.html.
  4. www.ejpress.org/article/6887.
  5. www.ihrc.org.uk/show.php?id=1745.