آمریکاییان برای درک خاورمیانه، جمعیت
این جمعیت در سال 1967 تأسیس شد به عنوان یک سازمان فرهنگی معاف از پرداخت مالیات، در شهر نیویورک آمریکا ثبت گردید. از اعضای مؤسس این جمعیت می توان از جک سندرلاند، دکتر هنری ویشر کارشناس آثار باستانی مصر در موزه مرکزی هنر نیویورک، خانم دکتر هلن هلینگ مشاور سابق در امر بهداشت خاورمیانه نام برد. شورای اداری سازمان و شورای عمومی، از کارشناسان و رهبران کلیساها و آکادمی ها و کارشناسان سابق امور نفت، کارمندان وزارت خارجه و سایر مؤسسات تشکیل گردیده است. عامل مشترک در این مجموعه های ناهمگون توجه به منافع حیاتی ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه است که ممکن بود به لحاظ حمایت همه جانبه آمریکا از اسرائیل دچار مشکل و تزلزل گردد.
اهداف اساسی این جمعیت عبارت است از:
1) درک بیشتر تاریخ، اهداف و ارزشهای تمام مردم خاورمیانه توسط آمریکا.
2) تلاش برای فهم بیشتر اعتقادات مذهبی، اوضاع اقتصادی و عادات و رسوم اجتماعی مردم خاورمیانه.
3) برقراری روابط دوستانه میان تمامی ملتهای خاورمیانه و مردم ایالت متحده آمریکا.
4) شناخت نیروهایی که در ایجاد یا اجرای سیاست آمریکا در خاورمیانه مؤثر هستند.
این سازمان تلاش جدی دارد که اهداف خود رابه وسیله برنامه های تبلیغاتی تحقق بخشد. بر همین اساس مجله ای به نام "الرباط" را هر دو هفته یک بار منتشر و به طور رایگان توزیع می کند. از برنامه های دیگر این سازمان فروش کتاب به قیمت مناسب در خاورمیانه است. همچنین مقاله ها، سخنرانیها و اسناد و مدارک مربوط به خاورمیانه را تجدید چاپ و به صورت رایگان توزیع می کند و در اوقات مختلف نامه هایی برای اساتید و دانشجویان ارسال می کند که بیشتر شامل برنامه های تبلیغاتی در رابطه با فلسطین می باشد.
به دلیل این که اغلب نوشته های مجله الرباط در سالهای گذشته به فلسطین اختصاص داشته است که عمدتا شامل حقوق بشر در فلسطین، برخورد با زندانیان فلسطینی در زندانهای صهیونیستها و مصوبات سازمان ملل در خصوص فلسطین بوده، علاوه بر آن از سیاست آمریکا در رابطه با مسأله فلسطین انتقاد شده است.
مأخذ:
- الموسوعة الفلسطینیة، جلد اول، چاپ اول، 1984.