لیلینتال، آلفرد

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۲۹ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


آلفرد لیلینتال (Alfered Lilienthal) وکیل دعاوی یهودی آمریکایی، مخالف با اسرائیل و صهیونیسم است. در سال 1916 به دنیا آمد. در سال 1934 از دانشگاه کرنل فوق لیسانس گرفت و در سال 1939 از دانشکده حقوق دانشگاه کلمبیا دکترای حقوق گرفت. از 1941 تا 1943 در وزارت خارجه آمریکا کار کرد. از 1943 تا 1945 در خاورمیانه در خدمت ارتش آمریکا بود و از 1945 تا 1947 در همان مقام پیشین خود در وزارت خارجه مشغول شد. در کنفرانس 1945 سان فرانسیسکو، ویژه منشور ملل متحد، لیلینتال مشاور حقوق هیأت ایالاتمتحده بود. در سال 1947 از وزارت خارجه استعفا داد و از همان سال در واشنگتن به وکالت پرداخت.

مقاله لیلینتال در مجله ریدرز دایجست با عنوان پرچم اسرائیل پرچم من نیست (1949) توجه زیادی را به او جلب کرد. وی در این مقاله ضمن مخالفت با ایده دولت یهود مسأله وفاداری دوگانه را که اسرائیل بر یهودیان آمریکایی تحمیل می کند، مطرح کرد. ایده دولت یهودی موضوع اولین کتاب او به نام بهای اسرائیل چیست؟ (1954) بود.

موارد اصلی که در نظریات لیلینتال تکرار می شود عبارتند از:

1. وفاداری دوگانه و آثار آن بر یهودیان آمریکایی، در هر دو سطح روانی و عملی.

2. خطر پنهانی که علیه منافع ایالات متحده وجود دارد، نتیجه حمایت کورکورانه از سیاست های اسرائیل و بی توجهی به دیدگاه اعراب است. لیلینتال این ایده را در کتاب خود به نام و خاورمیانه به این ترتیب تباه می شود مطرح کرده است.

3. تأثیر نامحدود صهیونیسم بر تصمیم گیری ها در ایالات متحده و دستگاه های تبلیغاتی و خطراتی که این وضع علیه صلح و امنیت جهانی ایجاد می کند. لیلینتال این مسأله را در کتاب حلقه اتصال صهیونیسم (با عنوان فرعی بهای صلح چیست؟) که در سال 1978 منتشر شد به وضوح مطرح می کند. این کتاب در سال 1979 به عربی ترجمه شد. همچنین با نام "ارتباط صهیونیستی" در سال 1379 هجری شمسی به فارسی ترجمه شده است.

وی دو کتاب دیگر هم دارد که عبارتند از: از روی دیگر سکه (1965) و همینان دوستان من اند (1961). لیلینتال خواستار آن است که ایالات متحده سازمان آزادی بخش فلسطین را به رسمیت شناسد ویهودیان آمریکایی فعالانه وارد عمل شوند تا به مسأله صهیونیسم در خاورمیانه پایان داده شود و یک دولت صلح دوست در فلسطین برقرار شود که مسلمانان، یهودیان، مسیحیان و عبرانیان را باهم گردآورد. لیلینتال این قید را هم می افزاید: "اما بدون صهیونیسم".

مأخذ:

  1. المسیری، عبدالوهاب: دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهش های تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد ششم، چاپ اول، پاییز 1382.