نعمات (شورای کارگری زنان در هیستادروت): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۳۰


واژه نغمات NAAMAT از عبارت Nashim Ovedot U-Mitnavedot به معنای زنان یهودی پیشگام و کارگر گرفته شده است.

هنگامی که در سال 1920 هیستادروت در فلسطین تأسیس گردید جنبشهای کارگری زنان پیوستن خود به هیستادروت را تشکیل یک شورای کارگری مخصوص زنان در این اتحادیه قرار دادند. به همین خاطر در سال 1921 یک شورای زنان در هیستادروت با نام موتزت هاپوعالوت Moetzet Hapoalot به وجود آمد که به مسائل و مشکلات زنان عضو هیستادروت و به طور کلی زنان شاغل در اسرائیل می پرداخت. این شورا در پی توسعه نقش زنان یهودی در حیات اجتماعی بوده و این عمل را از طریق تلاش به منظور کسب حق نمایندگی برای زنان در مؤسسات دولتی، عمومی و نهادهای وابسته به هیستادروت در اسرائیل دنبال کرده است.

موتزت هاپوعالوت از بدو تأسیس وظایف متعددی را در قبال زنان یهودی که در مزارع کارمی کردند برعهده داشت و تهیه و تأمین اقامتگاه برای زنان شاغل، ایجاد مراکز جذب و آموزش زنان مهاجری که به اسرائیل می آمدند خصوصا آنهایی که مجرد بودند، تأسیس مدارس، مهدکودک و شیرخوارگاهها از وظایف اصلی موتزت هاپوعالوت به شمار می آمد. در سال 1930 به منظور رسیدگی بهتر به نیازهای مادران شاغل که عضویت هیستادروت را داشتند سازمان دیگری به نام ایماهوت عودوت Imahot Ovedot یا سازمان "مادران شاغل" تأسیس گردید. پس از آنکه دولت اسرائیل تشکیل شد در سال 1976 موتزت هاپوعالوت و ایماهوت عودوت در یکدیگر ادغام شده و با نام جدید NAAMAT فعالیتهای اصلی گذشته خود را ادامه دادند. در حال حضر فعالیتهای عمده نعمات عبارتست از:

1 ـ تأسیس و مدیریت مدارس و آموزشگاههای فنی حرفه ای و کشاورزان برای دختران.

2 ـ آموزش و تربیت مربی برای کودکستانها و مهدکودکها.

3 ـ تأسیس و اداره کلوپهای جوانان (دختران و زنان).

4 ـ تهیه و تأمین امکانات به منظور کمک به مادران شاغل.

5 ـ اجرای برنامه ها و طرحهای فرهنگی در شهرکهای تعاونی کشاورزی.

در سال 1989 نعمات در حدود 750 هزار نفر عضو داشته است و ضمن اداره 250 کلوپ زنان در 150 منطقه از جمله 25 روستای عربی و 15 روستای دروزی فعال بوده است. مؤسسات تحت پوشش نعمات عبارتند از: 16 دبیرستان فنی حرفه ای، 45 مرکز مددکاری اجتماعی، 20 مرکز آموزش مربوط به حرفه ها و مشاغل که تاکنون (زمان نوشتن مقاله اصلی) 75 دوره آموزشی برای زنان عرب و دروزی گذاشته است، 475 شیرخوارگاه جهت مراقبت از 17 هزار کودک، 30 کودکستان و 90 مرکز سوادآموزیبرای بزرگسالان و 3 مدرسه مختلط کشاورزی.

نعمات همچنین یک نشریه ماهانه منتشر می کند که ابتدا نام آن دوار هاپوعلت (Devar Hapoelet) بود و هم اکنون با نام NAAMATمنتشر می شود. چارچوب سازمانی نعمات از قاعده به طرف رأس به ترتیب عبارتند از: یک شورای ملی (کنگره) که 900 نفر عضو داشته و هر 4 سال یکبار تشکیل جلسه می دهد. یک کمیته ملی که 235 عضو داشته و هر یک سال جلسه می گذارد. یک کمیته مرکزی 114 نفره که جلسات ماهانه دارد و یک دبیرخانه اجرایی با 28 نفر عضو که جلسات هفتگی دارد.

لازم به ذکر است یک کمیسیون 23 نفری نظارت و کنترل نیز به دبیرکل اجرایی نعمات در اداره این سازمان کمک می کند. دبیرکل اجرایی نعمات تا انتخابات جدید هیستادروت (19 خرداد 1377) خانم عوفرا فریدمن بود که جای خود را به خانم زهریه یونس اهل روستای عرعره داده است.

مأخذ:

  1. Encyclopedia of Zionism and Israel, Newyork, 1994, P 973.