کارگران اسرائیل، کمیته ملی طرفدار: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۲۷


الف ـ سابقه کمیته:

این کمیته قبلاً کمیته ملی کار برای کارگران یهودی در فلسطین نام داشت. به دنبال تأسیس فدراسیون کارگران اسرائیل (هیستادروت) در سال 1920، در آمریکا نیز فعالیتهایی شروع شد تا حمایت کارگران نسبت به برنامه های این فدراسیون جلب شده و اهداف وسیع تر صهیونیسم نیز تحقق یابد، هدف از تشکیل کمیته ملی کارگران، ایجاد یک نوع ارتباط سازمانی بین فدراسیون کارگران اسرائیل و گروههای کارگری آمریکا بوده است.

اصولاً جنبش سازمان داده شده کارگری در آمریکا بخشی از حمایت کلی و همه جانبه آمریکا نسبت به اسرائیل است. سابقه این حمایت به سالهای قبل یعنی 1917 می رسد. در این سال فدراسیون کارگران آمریکا، مشروعیت ادعای یهودیان را به داشتن وطنی در فلسطین و با حق خودمختاری به رسمیت شناخت. بدین ترتیب که رابطه سازمانهای کارگری آمریکا با اسرائیل حتی به دوران قبل از تأسیس اسرائیل می رسد و حتی رهبران کارگران خیلی زودتر از دیگر آمریکاییان خواستها و آرزوهای صهیونیستها را حمایت می کردند.

در حالی که نیروی محرکه اصلی در حمایت کارگران از صهیونیسم ناشی از اتحادیه هایی است که اعضای آن را کارگران یهودی تشکیل می دهند. مع الوصف سایر اتحادیه ها و جنبشهای کارگری نیز به اتفاق آراء از اسرائیل حمایت می کنند. به عبارتی دیگر می توان گفت حمایت از اسرائیل وجه مشترک، اکثر اتحادیه های کارگری است حال آنکه نسبت به سیاست و خط مشی های خارجی میان آنها اختلاف نظر وجود دارد.

به طور مثال اتحادیه کارگران ساختمانی کهبیشتر جنبه محافظه کارانه دارد از یک سیاست قوی و دخالت آمریکا در ویتنام جانبداری می کند و در مقابل اتحادیه های مترقی، مثل اتحادیه کارگران اتومبیل سازی و کارکنان شهرداری طرفدار کاهش مخارج نظامی آمریکا و عدم دخالت در آمریکای مرکزی می باشند ولی آنچه که به وضوح دیده می شود این حقیقت است که هر جناح از حامیان قدرتمند اسرائیل می باشند.

کارگران یهودی و رهبران اتحادیه ها بخش مهمی از کارگران طرفدار اسرائیل را تشکیل می دهند. کمیته کارگران یهودی اساسا سازمانی است لیبرال و مدعی اینکه سخنگوی همه کارگران یهودی درآمریکا می باشد. درسال1982 مانوئل مارویچک (Emanuel Muravehik)مدیر اجرایی اهداف سازمان چنین خلاصه نمود.

"بسیج نمودن و ایجاد تسهیلات لازم برای حمایت اتحادیه های کارگران از امنیت اسرائیل، از حقوق بشر، و کمک به یهودیان شوروی به نحوی که این موضوع کمافی السابق در رأس برنامه های کمیته کارگران یهودی قرار گیرد و به موازات آن بسیج نمودن جوامع یهودی به حمایت از خط مشی های اقتصادی، اجتماعی لیبرال، و بدین ترتیب بدیهی است می توان اتحاد بین کارگران و جوامع یهودی سازمان یافته را ایجاد نمود."

در تابستان 1981، کمیته کارگران یهودی برنامه ای را به عنوان "کارگران طرفدار امنیت اسرائیل" پیاده کرد، این برنامه کوششی بود سرتاسری در آمریکا به منظور افزایش حمایت از اسرائیل در ارگانهای دولتی و جوامع بزرگ. البته از طریق بسیج کارگران مناطقی که جوامع یهودی ضعیف تری داشته ولی از نفوذ قوی کارگران برخوردار بودند.

ب ـ ساختار سازمانی و نقش کمیته:

کمیته ملی طرفدار کارگران اسرائیل، سازمانی است همچون چتر که دیگر گروههای کارگری یهودی آمریکا را دربرمی گیرد. این کمیته عضو سازمانکنفرانس رؤای سازمانهای بزرگ یهودی است و مدعی است که 000,500 عضو دارد و دارای 16 گروه منطقه ای و 5 هزار واحد وابسته محلی است و فعال ترین عضو این کمیته شورای اتحادیه پیشه وران و کارگران آمریکاست و دومین وابسته فعال کمیته، انستیتو مبادلات فرهنگی هسیتادروت است. کمیته دارای دو شعبه برای جمع آوری اعانات است. یکی به نام مبارزه کارگران اسرائیل و دیگری به نام بنیاد کارگران اسرائیل.

کمیته برای انستیتوهای اجتماعی، خیریه، حرفه ای، بهداشتی و فرهنگی وجوه مالی تهیه می کند و از خدمات این انستیتوها کارگران و مهاجرین تازه وارد به عنوان شهروندان جدید استفاده می کنند، علاوه برآنچه که گذشت نقش دیگر کمیته آموزش کلی مردم آمریکا درباره ایده ها و دستاوردهای جنبش کارگری در اسرائیل است.

ج ـ امور مالی:

کمیته همان طور که در بالا ذکر گردید از طریق دو شعبه ای که دارد و همچنین با برپا نمودن ضیافتهای شام و اجرای مراسم مختلف اعانه جمع آوری می کند. درآمد سال 1981 کمیته از این محل مبلغی برابر 2881355 دلار گردید. در مقابل جمع مخارج کمیته 2847771 دلار گزارش شد که مبلغ عمده آن هزینه برنامه های خدماتی گردیده که آن هم بیشتر به صورت کمک به انستیتوهای کارگری اعطاء شد.

مأخذ:

  1. اوبرین، لی: سازمانهای یهودیان آمریکا و اسرائیل، ترجمه ع، ناصری، مؤسه تحقیقاتی و انتشاراتی نور، 1369.