پودورتز، نورمن: تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۴
نورمن پودورتز (Norman Podhoretz) نویسنده آمریکایی یهودی و تحلیل گر سیاسی و فرهنگی است. وی از پدر و مادری مهاجر و یدیشی به دنیا آمد و در بروکلین (محله یهودی نشین نیویورک) پرورش یافت. در دانشگاه کلمبیا و دانشکده الهیات یهودی درس خواند.
در کلمبیا شاگرد لئونیل ترلینگ و در کمبریجشاگرد اف.آر. لویس بود. پس از بازگشت از کمبریج سردبیر مجله کامنتری شد. این مجله که توسط کمیته یهودی آمریکایی منتشر می شد از مهم ترین مجلات مؤسسه فرهنگی شرقی با گرایش لیبرالیستی به شمار می رفت (دهه شصت). اما این مجله نیز مانند بیشتر اندیشمندان یهودی رفته رفته زیر سلطه جریان صهیونیسم قرار گرفت و با حرکت به سوی راست گرایی تقریبا تفکر لیبرالیستی اش را کنار گذاشت. مجله یادشده و نویسندگانش از بزرگ ترین هواداران جریان "محافظه کاران جدید" شدند.
این جریان خواهان ادامه جنگ سرد و نقش پویاتر آمریکا در قضایای بین المللی بود. طبعا چنین موضعی به معنای لزوم دخالت نظامی آمریکا در هر نقطه ای است که منافع دموکراسی های غربی اقتضا کند و این به سود صهیونیست هاست.
باید گفت که پودورتز نماینده جریانی نیرومند در نهاد فرهنگی آمریکا به شمار می رود و یهودی بودنش در این قضیه، مسأله ای فرعی است که تنها و تنها تندی مواضعش را توجیه می کند و نه بیشتر. مبانی فکری و گرایش های او آمریکایی است و اگر از اسرائیل هواداری می کند، دشمنان آن را به یهودستیزی متهم نمی کند، بلکه آنها را به مخالفت با منافع آمریکا و تمدن غربی متهم می نماید. ظاهرا پودورتز نیز پس از انتفاضه، مواضع خود را تعدیل کرده است؛ زیرا می گوید: "دیگر نمی توان سیاست عمل انجام شده را ادامه داد. همچنین جایگزین های اشغال دائمی نیز نگران کننده و خطرناک می نماید".
پودورتز کتابی با نام "Making" (1968) نوشته است که زندگینامه انسانی غیرمعتقد به هرگونه ارزش مطلق است؛ انسانی که تنها و تنها موفقیت را می شناسد، آن هم به هر بهایی.او پافشاری بر موفقیترا"راز کثیفی که روشنفکران نیویورک پنهان می کنند" می نامد؛ زیرا شهوت موفقیت نزد آنان جای شهوت جنسی را گرفته و یگانه انگیزه آنها در زندگی است.
مأخذ:
- المسیری، عبدالوهاب: دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهش های تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد سوم، زمستان 1382.