نژادپرستی و یهودستیزی، مرکز مطالعات اروپایی و واکنش علیه

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


الف ـ تاریخچه:

"مرکز تحقیقات اروپایی و واکنش علیه نژادپرستی و یهودستیزی" CERA (Le centte Europeen de Recherch et dAction conture le Racisme et Antisemitisme) در سال 1992 توسط کنگره یهودیان اروپا تأسیس شد. بنابه ادعای این مرکز، هدف از تأسیس این نهاد، بررسی و مبارزه با تمام طرحها و نقشه های برگرفته از تعصبات مذهبی است که قصد دارند پایه های جوامع دموکراتیک را در اروپای شرقی متزلزل سازند و در این راستا بیشتر دموکراسیهای نوپای اروپای شرقی را مدنظر قرار می دهند. فعالیت این مرکز، بیشتر مبتنی بر اطلاع رسانی به مسئولین سیاسی و رسانه های گروهی است.

CERA از طریق نشریه ها، برگزاری سمینارها، ارائه محصولات سمعی بصری، نقش خود را در ادای احترام به قربانیان یهودی و بازشناسی تاریخ یهود ایفا می کند.

ب ـ اهداف مرکز:

آنچه را که می توان به عنوان جمع بندی اهدافاین مرکز تحقیقاتی ذکر کرد آن است که CERA به دنبال ایجاد روابط دوستانه بین جناحهای افراطی (بنابه قول خودش) قاره های مختلف و از جمله آمریکاست که به عنوان پایگاه اصلی جنبشهای نئونازی (مانند NSDAP-AO و اتحاد ملی (National Allianee)محسوب می شود. این مرکز، همچنین طرح خطر بین المللی و فراگیر شدن احزاب افراطی سعی دارد که جوامع اروپایی را تا حد امکان تحریک کند و از این طریق به شکلی قانونی، سازمانهای نژادپرستی، یهودستیزی، ضد صهیونیستی را تضعیف کند. CERA در راستای حصول به اهداف خود، موضوعی بهتر از مطالعه موانع ارتقاء دموکراسی در اروپا پیدا نکرده است.

ج ـ اعضای فعال:

از اعضای فعال، این مرکز دو نفر را می توان ذکر کرد؛ "الدرد تاباچینگ" (Eldred Tabachnik) که ریاست مرکز را برعهده دارد و "سرژ سواژگبنوم" (Serg Cwajyenbanum) که در سمت دبیرکل، مشغول به فعالیت است.

د ـ هیأت علمی:

این شورا تشکیل شده است از:

ـ "یون الکساندر" (Yonah Alexander) ، مدیر بخش برنامه های مطالعات تروریسم از دانشگاه جورج واشنگتن.

ـ "اورس آلترمات" (Urs Altermat) ، استاد تاریخ معاصر از دانشگاه فرایبورگ.

ـ "روژه اتول" (Roger Eatwell) ، استاد مدرسه علوم سیاسی از دانشگاه باث.

ـ "سیمی اپستن" (Simmy Epstein)، مسئول مرکز مطالعات یهودستیزی در سطح بین الملل از دانشگاه "هبرو" در اورشلیم.

ـ "فرانکو فرارزی" (Franco Ferrarsi) ، استاد گروه علوم سیاسی از دانشگاه تورن.

ـ "نونا مایر" (Norna Mayer) ، مدیر تحقیقات علوم سیاسی در پاریس.

ـ "پاتریوک مورو" (Patriock Moreau)، مسئول تحقیقات و مشاور بوندستا مونیخ .

ـ "پاسکال پرینیو" (Pascal Perrineau)، عضو مطالعات سیاسی و مدیر مؤسسه ملی علوم سیاسی در پاریس.

ـ "دینا پورات" (Dina Porat) ، مدیر برنامه ریزی مطالعات یهودستیزی از دانشگاه تل آویو.

ـ "پیر آندره تاگیف" (Pierr-Andre Tayuieff)، مدیر تحقیقات در پاریس.

ـ "ژان ریارد" (Jean Riard) ، محقق در علوم سیاسی در پاریس.

ـ "میشل ویویورکا" (Michel Wieviorka) ، مدیر مطالعات مدرسه علوم سیاسی در پاریس.

گزارشی از مطالعات CERA علیه احزاب و مکاتب:

این مرکز در یکی از گزارشات اعلام داشت که از سال 1966، جنبشهای افراط گرایانه علیه دموکراسی پارلمانی، رشد چشمگیری داشته است. این احزاب با نفوذ هرچه بیشتر در رقابتهای انتخاباتی سعی دارند تا همه چیز را به نفع خود تمام کنند.

از دیدگاه CERA ، این احزاب افراطی، وابسته به جناح راست بوده و ریشه ای مذهبی دارند که حول محور ایده های نژادپرستانه و بیگانه ستیزی فعالیت می کنند. می باید نام "راستهای رادیکال" را به آنها خطاب کرد تا از "راستهای لیبرال" و محافظه کار نظام دموکراتیک متمایز شوند. CERA تبلیغات این احزاب را ساختگی می داند و عنوان می کند که آنها سعی دارند به هر شکل ممکن، افکار استبدادی خود را در چارچوب دموکراسی جای دهند تا دولتی ناسیونالیستی که دارای جوهره ای قومی و مذهبی است، برپا کنند.

مطالعات این مرکز، بیشتر معطوف به مکتب اسلام و تأثیر آن بر روی احزاب افراطی می باشد. ولی به دلیل نبود موقعیت مناسب، CERA ادعا نمی کند که قادر است تحقیقات جامعی را به عمل آورد.

هدف CERA ، بررسی منابع تغذیه کننده مکتب اسلام در برخی از کشورهای اروپایی است. این مرکز، اسلام را مکتبی غیردموکراتیک وتروریست معرفی می کند که توسط سازمانهای نظامی در خاورمیانه پشتیبانی می شود. CERAدر بخشی از گزارش خود یهودیت را در مقایسه با اسلام، مکتبی صلح جویانه و منطقی معرفی می کند و متذکر می شود که انکار جوهره یهود کاری عبث و بیهوده است، زیرا در اروپا چنین افکاری از اقبال عمومی برخوردار نخواهد بود و دین یهود به عنوان یک جریان مذهبی، همیشه مورد ستایش طرفدارانش می باشد، در حالی که مسلمانان، قربانیان اصلی خشونت مکتب و رهبران دینی خود هستند.

مأخذ:

  1. hattp://www.col.fr/cera.