ملت روح

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


ملت روح (Nation of the Spirit) به زبان عبری "عم هاروح" می شود و اصطلاحی است که یهودیان به اعتبار این که ایشان قومی هستند که در یک زمین مشترک زندگی نمی کنند و دارای زبان مشترک نیستند، به خویشتن اطلاق می کنند. محور آنها کتاب "تورات" و میراث یهودی است.

این ساختار فریسی یهود است که از زمان ویرانی معبد به دست تیتوس ادامه یافته است. مفهوم ملت روح با مفاهیم قوم برگزیده و قوم یهودی کاملاً مرتبط است. صهیونیسم فرهنگی نیز به این مفهوم تکیه می کند. اما به رغم این تصور که محور روح یهودی کتاب تورات است، اگر کسی نوشته های "آحاد هاعام" و مارتین پوپر را مطالعه کند درمی یابد که پایه و اساس این روح را عناصر قومی تشکیل می دهد؛ زیرا روح در اینجا همان روح ملت اندامی یهود است که تنها در سرزمین مقدس تحقق می یابد.

این اندیشه ها به آثار رومانتیکهای آلمانی باز می گردد. از این رو شگفت نیست که می بینیم پوپر دقیقا مانند نازیها از خاک و خون و نژاد به عنوان ارزشهای مطلق معنوی نام می برد.

مأخذ:

  1. عبدالوهاب المسیری، دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهشهای تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد پنجم،

چاپ اول، پاییز 1382.