شورای امور عمومی یهودیان آمریکا

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


شورای امور عمومی یهودیان (Jcpa)یکی دیگر از سازمانهای صهیونیستی است که مواضع ضد ایرانی و فلسطینی دارد. عمده ترین مواضع این سازمان در مورد جمهوری اسلامی ایران و جنبش حماس عبارتند از:

1 ـ ایران:

شورای امور عمومی یهودیان در نشست مهم سالانه خود در 27 فوریه 2006 موضوع تحریم ایران را بررسی کرد. در این نشست که بیش از 700 نفر از مقامات ارشد آمریکا و رژیم صهیونیستی و سازمانهای صهیونیستی شرکت داشتند، تحریم سیاسی و اقتصادی ایران به عنوان مهمترین راهکار برای توقف فعالیتهای هسته ای ایران توجیه شد.

این سازمان درباره ضرورت تحریم ایران اعلام کرد: با توجه به افزایش درآمد نفت، باید از تقویت بنیه اقتصادی ایران و تأمین منابع لازم برای ادامهفعالیتهای هسته ای آن جلوگیری شود. Jcpaیکی دیگر از دلایل تحریم ها را موفقیت فشارهای اقتصادی اعمال شده علیه ایران عنوان و ادعا کرد که نتایج مملوس آن در خیابانهای ایران مشهود است و قیمت کالاهای اساسی از جمله گوشت، میوه و نان به شدت افزایش یافته، قیمت مسکن و اجاره آن بسیار بالا رفته و در این شرایط مردم ایران اعتماد خود را به رهبرانشان از دست می دهند.

Jcpaسومین دلیل را انزوای رهبران تندرو ایران بر اثر تداوم و تشدید تحریم های سیاسی و اقتصادی دانسته است. این سازمان برای تأیید این فرضیه خود می افزاید: برای مثال آیت الله خامنه ای برای نخستین بار به مطبوعات اجازه داد که از مواضع محمود احمدی نژاد در قبال شورای امنیت انتقاد کنند. Jcpaنتیجه گیری می کند که افزایش تحریم های بین المللی ایران را که یک تهدید برای منافع اسرائیل و آمریکاست، به توقف فعالیتهای هسته ای مجبور می کند.

2 ـ پیروزی حماس در انتخابات:

پیروزی چشمگیر حماس در انتخابات پارلمانی 25 ژانویه 2006 و تصاحب 74 کرسی پارلمان، سازمان های صهیونیستی از جمله شورای امور عمومی یهودیان آمریکا را شگفت زده کرد، از این رو آنها در مقابل این پیروزی موضع گیری کردند.

در واکنش به پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین ماری آبرامز (Marie Abrams) رئیس شورای امور عمومی یهودیان (JCPA)نیز به نمایندگی از این سازمان به موضع گیری پرداخت. وی در این باره گفت: "نتایج انتخابات فلسطین کاملاً ما را ناامید کرد. ما فکر می کردیم مردم فلسطین بهگروه هایی رأی خواهند داد که خواهان صلح و تشکیل دو دولت اسرائیلی و فلسطینی در کنار هم خواهند بود، اما آنان به گروه رادیکالی رأی داده اند که عملیات تروریستی بی شماری را علیه اسرائیلی ها و همچنین آمریکایی ها انجام داده است. جامعه بین المللی باید پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین را به رسمیت نشناسد، مگر اینکه این گروه در برخورد تروریستی خود تجدیدنظر کند و موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسد.

مآخذ:

  1. www.e-guana.net/organizations.php3? action=printconten Item$$orgid=54$$typeid=78$$itemid4549$$user-Session=536054b4032ffa553f42083 a8a2f1427
  2. www.Jcpa.org.