بلاکستون، ویلیام (1935-1841)

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


ویلیام بلاکستون (William Blackstone) صهیونیست غیریهودی در پوشش مسیحی و سکولار و بازرگان آمریکایی اهل شیکاگو بود. وی میلیون ها دلار برای فعالیت های تبشیری خرج کرد و رهبری حرکت بازگشت یهودیان به فلسطین را به عنوان زمینه ساز بازگشت حضرت مسیح و شروع دوره طلایی هزار ساله به عهده گرفت. کتاب عیسی خواهد آمد نوشته او در محافل مردمی پروتستان آمریکایی انگلیکان تأثیر زیادی گذاشت و به یکی از پرخواننده ترین کتاب ها تبدیل شد که بیش از یک میلیون نسخه از آن به فروش رفت و به 48 زبان از جمله عبری ترجمه شد. اهمیت بلاکستون در این است که او صهیونیسم با پوشش مسیحی را از تبلیغ و عقیده و نظر صرف به اقدام سیاسی تبدیل کرد.

بلاکستون در سال های 1888 و 1889 از فلسطین دیدار کرد و چندی بعد برای نشر افکارصهیونیستی تشکلی یهودی مسیحی سازمان داد. در سال 1891، درخواستی با عنوان "فلسطین از آن یهودیان است" برای "پرزیدنت هاریسون" ارسال کرد و در آن درخواست او را برانگیخت که فلسطین را به یهودیان بازگرداند؛ به این اعتبار که این کار راه حل اساسی مشکلات و کشتارها و سرکوب های یهودیان در روسیه تزاری و درگیری های مهاجران یهودی در کشورهای اروپایی است.

این درخواست را 413 شخصیت یهودی و مسیحی سرشناس ایالات متحده امضا کردند. این اقدام آغاز تشکیل گروه فشار صهیونیستی در ایالات متحده به شمار می رود و آنچه بسیار با معنا می نماید این است که در پشت همه این اقدامات عقل و فکر و تدبیر یک صهیونیست غیریهودی قرار دارد. حاخام اصلاح طلب امیل هیرش با درخواستی که برای پرزیدنت هاریسون ارسال شده بود به مخالفت برخاست و اعلام کرد که یهودیان معاصر نمی خواهند به فلسطین بروند و نمی خواهند ملت یهود باشند.

ظاهرا بلاکستون انتظار چنین اعتراضی را می کشید و بنابراین در درخواستی که برای هاریسون ارسال کرده بود، نسبت به یهودیان همانند شده طرفدار ادغام در جوامع دیگر هشدار داده بود. در سال 1916 بلاکستون درخواست مشابهی برای رئیس جمهور ویلسون فرستاد. در سال 1918 در کنگره اتحادیه صهیونیست های آمریکا در فیلادلفیا شرکت کرد در همین کنگره بلاکستون "پدر صهیونیسم" نامیده شد و حق با شرکت کنندگان در این کنگره بود؛ چون او پیش از هرتزل فعالیت های صهیونیستی را آغاز کرد و کتاب های زیادی نیز در این باره نوشت.

مأخذ:

  1. المسیری، عبدالوهاب: دایره المعارف یهود، یهودیت و صهیونیسم، ترجمه مؤسسه مطالعات و پژوهش های تاریخ خاورمیانه، دبیرخانه کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، جلد ششم، چاپ اول، پاییز 1382.