بنی بِرِث، سازمان
سازمانی صهیونیستی است که در سال 1843 در نیویورک تأسیس شد و نخستین رئیس آن "اسحاق دیتن هاوفر" نام داشت اما "هنری جونز" صهیونیست، مؤس واقعی آن به شمار می رود. بنی برث به معنای "فرزندان عهد" است که هدفهای آن عبارتست از: ایجاد یگانگی مادی و معنوی میان یهود، نشر میراث و رسوم یهودی، گسترش دین یهودی در "سرزمین اسرائیل"، رواج روح دوستی و همکاری میان یهودیان، یاری و همراهی با آنان در سراسر جهان، و بالاخره دفاع از حقوق و بالا بردن نفوذ آنها و نبرد با آنتی سمیتیزم (سامی ستیزی). این سازمان، قدیمی ترین و بزرگترین سازمان خدمات صهیونیستی است و در بیش از 45 شهر دارای شعبه است.
پس از صدور اعلامیه بالفور بنی برث خدمات فراوانی به جنبش صهیونیست ارائه داد. در کنگره فلسطین که به سال 1935 در واشنگتن منعقد شد شرکت جست و در تأثیر بر سیاست آمریکا به نفع صهیونیسم، به ویژه در دوره ترومن سهم داشت، نیز ازکرن کایمت حمایت مالی نمود تا بتواند اراضی فلسطین را خریداری کرده و مهاجرنشینهایی در آنجا تأسیس نماید.
پس از تأسیس اسرائیل، بنی برث در خدمت سیاست رژیم صهیونیستی قرار گرفت و دسته هایی برای جمع اعانه و جلب پشتیبانی مؤسات صنعتی اسرائیل به راه انداخت و برای اجرای طرحهای توسعه و گسترش، و تأسیس نهادهای خدمات اجتماعی و باشگاهها و کتابخانه ها و خانه های سالمندان، مبالغ قابل توجهی وام پرداخت کرد. این سازمان هم اکنون در فروش "اوراق بهادار اسرائیل" در خارج، و افزایش پشتیبانی تبلیغاتی و سیاسی و مالی (به اسرائیل) و سرکوب هرگونه گرایش ضد صهیونیستی شرکت دارد. بنی برث، مقر خود را در واشنگتن قرار داده است. بالاترین مرجع این سازمان، یک دفتر عالی است که سه مؤسه از آن منشعب می شود: انجمن یهودی دفاع برای مبارزه با نژادپرستی و سامی ستیزی، و مؤسه "هیلل" به دانشجویان و سازمانهای جوانان و مراکز فرهنگی و دینی یهود؛ و مؤسه کار و آموزش حرفه ای، در جهت کاریابی برای افراد یهودی. این سازمان، هر سه سال یکبار، تشکیل کنگره می دهد و شعله آتش را به عنوان آرم خود برگزیده است.
مأخذ:
- المسیری، عبدالوهاب: موسوعة المفاهیم و المصطلحات الصهیونیة، قاهره 1975.