اندونزی ـ اسرائیل، روابط

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۳۸ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


پس از تشکیل اسرائیل در سال 1948 اندونزی نیز مانند سایر کشورهای اسلامی از شناسایی رسمی این رژیم و اشغال سرزمین فلسطین خودداری ورزید. به همین لحاظ هیچ گونه روابط سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی با اسرائیل نداشت. مواضع آن نیز نسبت به اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل علیه اعراب و اشغال سرزمینهای عربی در چارچوب مواضع سازمان کنفرانس اسلامی بود.

پس از شروع فرایند صلح خاورمیانه و آغاز مذاکرات اعراب و اسرائیل، به تدریج اسرائیل سعی کرد روابط عادی خود را با برخی از کشورهای اسلامی برقرار کند. اندونزی یکی از کشورهای اسلامی بود که پس از روی کار آمدن عبدالرحمانوحید بر مسند ریاست جمهوری این کشور و شکسته شدن قبح برقراری رابطه اقتصادی با اسرائیل، مورد توجه رهبران رژیم صهیونیستی قرار گرفت. لذا در اولین مرحله از برقراری روابط بین رژیم صهیونیستی و اندونزی بنابه دعوت اتحادیه صنایع، بازرگانی و صادرات اسرائیل یک هیأت 40 نفره از بازرگانان و صاحبان صنایع اندونزیایی به این کشور رفتند.

ریاست هیأت اندونزیایی را ابورزال بکری که برای نخستین بار با هیأت همراه خود از اسرائیل دیدار می کرد به عهده داشت. "دانی گیلرمن" رئیس اتاق بازرگانی اسرائیل ورود این هیأت را به منزله نمادی از صلح و عادی شدن روابط میان اسرائیل و بزرگترین کشور مسلمان دنیا یعنی اندونزی تلقی کرد و از رئیس جمهور اندونزی که اجازه چنین اقدامی را داد تشکر نمود.

به گزارش روزنامه جروزالم پست مورخ 18 مه 2000 (29 اردیبهشت 79)، دانی گیلرمن و ابورزال بکری رؤسای هیأتهای اسرائیلی و اندونزیایی طی مذاکرات خود توافق کردند طی 3 سال آینده حجم مبادلات تجاری طرفین به 500 میلیون دلار برسد.

به عقیده اسرائیلیها هر چقدر سطح این روابط در آینده بیشتر شود، سطح زندگی و رفاه شهروندان دو کشور بهبود یافته و اشتغال بیشتری به وجود می آید و در نتیجه روند صلح در منطقه تقویت می شود. طرف اسرائیلی علاوه بر این اعتقاد داشت که بعد از این، پیوندهای پولی و اقتصادی مستحکم اسرائیل در سطح بین المللی می تواند به اندونزی کمک کند تا وضعیت اقتصادی خود را مجددا بهبود بخشیده و موفقیتهای گذشته خود را در شرق آسیا دوباره به دست آورد. در خلال دیدار چند روزه، هیأت اندونزیایی به تعدادی از کیبوتصها (شهرکهایمهاجرنشین کشاورزی) برده شد و از نزدیک با تکنولوژی و روند کار کشاورزی در کیبوتص آشنا شدند.

به علاوه اعضای این هیأت از کمپانیهای صنایع پیشرفته high techبه ویژه صنایع ارتباطات راه دور اسرائیل بازدید کردند و طی این سفر بیش از 150 ملاقات و مذاکره خصوصی با مدیران صنایع و بازرگانان اسرائیلی به انجام رساندند. به دلیل فقدان رابطه دیپلماتیک بین اندونزی و اسرائیل سازماندهی و ترتیب دادن این سفر توسط رایزنی اقتصادی سفارت اسرائیل در سنگاپور انجام گرفت.

مأخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی ـ علمی ندا، شماره 60.