روبنشتاین، اِلیاخیم

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۹ توسط Wikiadmin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


در سال 1947 در تل آویو به دنیا آمد، متأهل و دارای چهار فرزند است. از یهودیان متدین و عضو جناح لیکود به شمار می رود. رشته حقوق و زبانهای یهودی و عربی را در دانشگاه عبری [بیت المقدس] تحصیل کرد و در طول دهه 20 به عنوان پژوهشگر مسائل یهود، صهیونیسم، و اعراب به فعالیت پرداخت. از جمله یاران نزدیک گروه "گوش ایمونیم" است که از مشوقین و حامیان اسکان یهودیان در کرانه رود اردن و نوار غزّه می باشند و در همین راستا فعالیت می کنند.

در خلال سالهای 1970ـ1966 در ارتش خدمت کرد و با درجه سرگردی از ارتش بیرون آمد. تا سال 1973 از جمله مقامات مهم سازمان اطلاعات بود و سپس به عنوان معاون "یوسف شکانوور" مشاور حقوقی وزارت دفاع، منصوب شد. در کمیته ویژه جمع آوری اطلاعات که مسئولیت تحقیق درباره علل شکست [اولیه ]اسرائیل در جنگ اکتبر سال 1973 را به عهده داشت، مشارکت کرد. در سالهای 1983ـ1969 استاد علوم سیاسی دانشگاه "بارایلان" بود.

موشه دایان در سال 1977 وی را به وزارت خارجه برد و به عنوان مدیر دفتر خارجی و مشاور وزیر خارجه (دایان) مشغول به کار شد. در سال 1980 به عنوان معاون مدیرکل وزارت خارجه و مسئول روابط با مصر فعالیت نمود. نماینده وزرات امور خارجه در مذاکره با مصر 1985ـ1980، و مشاور حقوقی وزارت امور خارجه 1986ـ1985 بود. تا سال 1986 با مرتبه دبیر اولی مسئول امور سیاسی سفارت اسرائیل در آمریکا بود و سپس اسحاق شامیر وی را فراخواند و مسئولیت دبیری هیأت دولت را به وی سپرد.

رئیس هیأت نمایندگی اسرائیل در مذاکرات با فلسطینیان و اردنیها بود. در آوریل سال 1994 از مسئولیت دبیری هیأت دولت و ریاست هیأت مذاکره با فلسطینیان و اردنیها استعفاء داد و سپس مشاور حقوقی وزارت دفاع را به عهده گرفت. وی از جمله کارشناسان سیاستهای آمریکا به شمار می رود. پس از تهاجم سال 1982 اسرائیل [به جنوب لبنان]، در مذاکرات اسرائیل و لبنان مشارکت داشت.

مأخذ:

  1. شریدة، محمّد: رهبران اسرائیل، بیژن اسدی و مسعود رحیمی، انتشارات کویر، 1378.