انجمن فلسطینی برای مقاومت در برابر صهیونیسم: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۳۸


این انجمن در اواخر سال 1918 در نیویورک تأسیس شد. این انجمن در نتیجه شرایط ناشی از پایان جنگ جهانی اول و نزدیکی زمان گشایش کنفرانس صلح جهت راه حل نهایی برای دنیای پس از جنگ، و در کنار آن افزایش خواسته های صهیونیستی و تسلیم انگلیس در برابر صهیونیستهای فلسطین، به وجود آمد.

در حالی که رهبران صهیونیستی خود را برای کنفرانس صلح و تحمیل پذیرش بیانیه بالفور به مجامع بین المللی آماده می کردند، اعراب فلسطین هیچ نماینده ای نداشتند، و تنها ندای فلسطینی که در پشت درهای کنفرانس صلح، نظر اعراب را بازگو و تفسیر می کرد، صدای تبعه فلسطین در آمریکا بود. این گروه بیش از دیگران، توان فعالیت و رساندن صدای خود به محافل بین المللی و به ویژه محافل آمریکایی را دارا بود.

انجمن در تاریخ 26/11/1981 نامه ای با سرآغاز سوری ـ فلسطینی برای بالفور وزیر خارجه انگلیس فرستاد و طی آن خواستار اجازه اظهارنظر در مورد مسأله زندگی یا مرگ موجودیت ملی شان در برابر کشورها گردید. انجمن در این نامه دلایل خود را به نرمی و آرامش بیان کرد و سعی در تحریک حس عدالتخواهی انگلیسیها نمود و تصریح کرد امکان ندارد به موافقت با طرحی راضی گردیم که به موجب آن گروهی بیگانه و غریب بتوانند سرزمینمان را از دست ما خارج نموده، سپس بر ما غلبه کرده و نظام حکومتی بیگانه خود را بر ما تحمیل کنند. "این نامه، ادعای صهیونیستها را چنین انکار و رد می کند: چراتمایلات وجدان و انصاف را لگدمال نماییم، درحالی که دین و تاریخ شاهد آن است، همه سوریه فقط از آن ماست، و پیشنهاد قرار دادن فلسطین به عنوان وطن ملی یهود، نه تنها راه حل مشکل یهود نیست بلکه جهان را با مشکل بازگرداندن راه حل مواجه می سازد."

صاحبان نامه از بالفور اجازه می خواهند تا در بیان سرنوشت خود نظر داشته باشند، و این رأی و نظر، در کنفرانس صلح آینده مطرح شود. آنها می گویند: "ما به جدایی سیاسی و اقتصادی فلسطین از سوریه مایل نیستیم، بلکه تقاضا داریم به همه، فرصتهای مساوی داده شود."

ولی این نامه مورد تأیید وزارت امورخارجه انگلیس قرار نگرفت و بر تصمیمات و بیانیه هایی که آن زمان تهیه می شد تأثیری نگذاشت.

یکی از اعضای این انجمن به نام حنا صلاح، کتابی تحت عنوان "فلسطین و تجدید حیات آن" در سال 1919 در نیویورک منتشر کرد و در آن افکار و عقاید انجمن و پیشنهادهای آن در برابر صهیونیسم و مقابله با آن را خلاصه نمود. این کتاب به تبیین اوضاع رایج و موجود فلسطین پرداخت و سعی نمود با به کارگیری روشهای جدید سعی نمود آینده را به تصویر بکشد. این نویسنده با ترسیم آینده و خطر تهدید صهیونیسم در برابر وحدت عربی و با کشف ارتباط مطامع میان صهیونیسم و استراتژی انگلیس می گوید:

"اگر سیاستمداران انگلیس گمان می برند که امکان وحدت ملل عرب زبان ساکن شرق کانال سوئز، آسایش آنها را به خطر خواهد انداخت، به نظر نگارنده، به منظور جداسازی و تفکیک جهان عرب، به بهانه دفاع از کانال، ایالتی یهودی نشین ایجادمی کنند."

مآخذ:

  1. صلاح، حنا: فلسطین و تجدید حیاتها، 1919 نیویورک.
  2. Public Record Office: F.o 371/3420/20450/205922 f.