بزهکاری در اسرائیل: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۱۲


در دنیای امروز پدیده خشونت و بزهکاری یکی از عمده ترین مسائل اجتماعی تلقی می شود که بسیاری از جوامع با آن دست به گریبان اند. این پدیده در جامعه اسرائیل روند رو به رشدی را طی کرده و در سال 2007 به بیشترین میزان خود رسید. براساس آخرین آماری که از سوی مرکز تحقیقات جرم و جنایت در اسرائیل ارائه شده، میزان جرم و جنایت در این سال مقایسه با سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است. بنا بر گفته مسئولان این مرکز، در حال حاضر خشونت در اسرائیل به خطرناک ترین پدیده تبدیل شده که آینده این جامعه را تهدید می کند، به طوری که تأثیر این تهدید بیش از تهدیدهای خارجی است.

برخی دیگر از مقامات اسرائیل نیز معتقدند که اسرائیل جامعه ای نیست که از خشونت رنج ببرد بلکه از فرهنگ خشونت رنج می برد. براساس نظرسنجی های منتشر شده از سوی منابع اسرائیلی، 11 درصد بزرگسالان اسرائیلی اظهار داشتند که در دوران کودکی مورد خشونت و بدرفتاری والدین خود قرار گرفته اند.

96 درصد بزرگسالان اسرائیلی نیز معتقدند که اعمال خشونت بدنی از سوی والدین موجه نیست و بر بزهکاری کودکان در آینده تأثیرگذار است.

براساس اطلاعاتی که از سرویس امنیتی اسرائیل (شین بت) به دست آمده از آغاز سال 2006 تا اواسط آن، 250 نفر در اسرائیل بر اثر ضربه چاقومجروح شده اند، ده هزار وسیله نقلیه شخصی به سرقت رفته و بیش از 16 هزار مورد دزدی از منازل گزارش شده است. طی سال 2005 نیز بیش از 22 هزار جوان بین سنین 12 تا 18 سال به اتهام انجام اقدامات خشونت آمیز و جرایم دیگر مورد بازجویی پلیس قرار گرفته اند.

جامعه اسرائیل از یک سو همواره با شکافهای مختلف قومی، طبقاتی، نسلی، فرهنگی و اجتماعی و از سوی دیگر با موج مهاجرت های توده ای و گسترده از سراسر نقاط جهان به داخل اسرائیل روبه رو بوده است. میراث چنین واقعیاتی، تفاوتهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است که سبب بروز چالش های مهمی در اسرائیل شده که از جمله این چالش ها، افزایش جرم، جنایت و بزهکاری در جامعه اسرائیل است لذا مقامات اسرائیلی به منظور ممانعت بزهکاران از ارتکاب مجدد و تنبیه اجتماعی این افراد، مکان هایی را به عنوان زندانها و مراکز بازپروری به منظور مجازات مجرمین اختصاص داده اند.

بدین ترتیب زندانهای رژیم صهیونیستی با توجه به کارویژه های مشخصی ایجاد شده است. زندانها براساس نوع جرم افراد، تقسیم بندی می شوند. و بزهکاران اجتماعی، مجرمین سیاسی و امنیتی و همچنین زندانیان فلسطینی، به گذراندن دوران حبس خود در زندان های مختلف، محکوم می شوند. (ن. ر: زندانهای اسرائیل)

بنابراین شیوع فراوان بزهکاری در جامعه اسرائیل رژیم صهیونیستی را بر آن داشته تا استراتژی هایی را به منظور جلوگیری از این امر برای تأدیب بزهکاران (نظیر زندان) همچون دیگر کشورهای جهان اتخاذ نماید.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش، مؤسسه تحقیقات و پژوهشهای سیاسی ـ علمی ندا، شماره مسلسل 353، 1386/6/1، سال دهم، شماره 19
  2. بولتن رویداد و گزارش اسرائیل، مؤسسه تحقیقات و پژوهش های سیاسی ـ علمی ندا، شماره 313، 1385/7/10؛ 1387/4/17، شماره 2/3؛ 1384/5/30، شماره 260.
  3. رابرتسون، یان، درآمدی بر جامعه، حسین بهروان، چاپ سوم.