غزه، جنگ 22 روزه (2009 ـ 2008): تفاوت بین نسخهها
جز (۱ نسخه واردشده) |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۲۵
رژیم صهیونیستی پس از ماهها محاصره طولانی نوار غزه و بستن تمامی گذرهای این منطقه بر روی ساکنان این منطقه که جمعیتی بیش از یک و نیم میلیون نفر می باشند نتوانست این مردم را از پای درآورد. مردم فلسطین علی رغم تحمل بحران اقتصادی غزه با مرگ خاموش دست و پنجه نرم می کردند اما هیچ گاه از حمایت از دولت مردمی دست برنداشتند. از این رو رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در شکست دادن دولت قانونی حماس تلاش کرد تا مجددا" انتقام دیگری از فلسطینیان بگیرد و دست به مجازات دسته جمعی آنها در نوار غزه بزنند.
بر این اساس در هفتم دی ماه 1387 مرحله اول عملیات سنگین نظامی علیه منطقه بسته غزه را آغاز کرد تا با در هم شکستن مقاومت اسلامی مردم منطقه و حذف مقاومت از معادله فلسطینی ـ اسرائیلی، راه مذاکرات را برای تأسیس دو دولت در یک سرزمین باز کند و عملا" با حذف کشور فلسطین صرفا" یک دولت مسلمان - مسیحی در بخشی از سرزمین تحت حاکمیت اسرائیل شکل بگیرد.
"شواهد و قرائن حاکی از این بود که رژیم صهیونیستی باور کرده بود و این باور را به شهروندان غاصب خود نیز باورانده بود که طی یک دوره کوتاه 7 تا 10 روزه جریان مقاومت را از میان بر می دارد و یا آنکه آن را تا آنجا تضعیف می کند که توانایی مخالفت با طرح های اسرائیلی - آمریکایی نداشته باشد.
بر این اساس عملیات نظامی خود را در سه مرحله عملیات هوایی، عملیات زمینی (الف) و عملیات زمینی (ب) طراحی کرد. مدت زمان عملیات هوایی را حداکثر 4 روز و مدت زمان هر مرحله از عملیات زمینی را حداکثر سه روز در نظر گرفته بودند. مرحله اول عملیات به گونه ای طراحی شده بود که با بمباران حدود 300 نقطه از غزه، مقاومت زمین گیر شده و عناصر آن به صیدهایی در دسترس تبدیل شوند.
عملیات سنگین هوایی به جای 4 روز 7 روز به درازا کشید و بر اساس اطلاعاتی که خود اسرائیل منتشر کرده است 600 نقطه از مراکز حساس منطقه کوچک غزه را زدند. اما وقتی روز 13 دی ماه فرا رسید کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی دریافت که آسیب چندانی به مقاومت حماس وارد نشده است و شلیک موشک های آن نه تنها ادامه دارد بلکه هر روز به برد آنها افزوده شده است. نکته مهم دیگر این بود که جریان مقاومت فلسطینی منطقه جنگی را از نظر خدمات رسانی، امور درمانی و مدیریت و سازماندهی و اداره جنگ به خوبی اداره کرده بود و هیچ نشانه ای از اضطراب در مقاومت و دولت برآمده از آن مشاهده نمی شد.
رژیم صهیونیستی سپس با نومیدی و در حالی که خود را ناگزیر می دید تصمیم به اجرای ادامه برنامه نظامی گرفت و این در حالی بود که باراک و اشکنازی دو عنصر کارآزموده نظامی کابینه نسبت به امکان عملیات زمینی بشدت تردید داشتند. مرحله (الف) عملیات زمینی در شامگاه روز شنبه 14 دیماه با یورش 20 هزار نیروی نظامی که هر کدام از یک جان پناه متحرک - تانک مرکاوا - برخوردار بوده و خط سنگین آتش بمب افکن ها آنان را پشتیبانی می کرد، شروع شد. این نیروها از پنج محور به سمت عرض کوتاه ـ بین 6 تا 11 کیلومتر ـ هجوم بردند ولی باز هم برخلاف تصور دستگاه نظامی و اطلاعاتی رژیمصهیونیستی این مرحله نیز بیش از یک هفته به طول انجامید و بدون آنکه نتیجه ای در برداشته باشد، به پایان رسید."
سرانجام این جنگ پس از 22 روز در تاریخ 29/7/1387 به پایان رسید در حالی که رژیم صهیونیستی نتوانست به هیچ کدام از اهداف خود دست یابد و نوارغزه را که در برخی جاها عرض آن کمتر از 6 کیلومتر است را اشغال کند. این در حالی است ارتش این رژیم در جنگ سوم اعراب و اسرائیل در سال 1967 در جنگ با ارتش های چهار کشور عربی مصر، اردن، سوریه و عراق در خلال شش روز توانست سرزمینهای تحت اشغال خود را چهار برابر کند و حدود 80% تجهیزات نظامی این کشورهای منهدم کند و فقط بیش از چهار اسیر از ارتش مصر بگیرد.
شاید به دلیل عدم دستیابی رژیم صهیونیستی به اهداف خود در جنگ غزه بود که با بمباران گسترده هوایی، دریایی و زمینی این منطقه و استفاده از سلاح های کشتارجمعی ممنوعه از مردم مقام غزه انتقام گرفت. ارتش رژیم صهیونیستی در حالی از این منطقه عقب نشینی کرد که طبق برآمدهای اولیه بیش از دو میلیارد دلار به اقتصاد نوار غزه خسارت وارد کرد. بیش از 60000 نفر از ساکنان غزه بی خانمان شدند، حدود 5000 خانه به طور کامل ویران و با خاک یکسان شده و 18000 منزل مسکونی دیگر نیز خسارت دیده اند.
طبق آمار دفتر مرکزی آمار فلسطین در این جنگ حدود 1500 فلسطینی شهید و بیش از 5300 نفر دیگر نیز مجروح شدند. مدیر برنامه سلامت روانی غزه نیز اعلام کرد که 50 درصد کودکان غزه به دلیل حمله رژیم صهیونیستی به روان درمانی نیاز دارند. یک پزشک نروژی نیز اظهار داشت اسرائیل از نوعی سلاح جدید ناشناخته در غزه استفاده کرده است.
در خصوص تلفات صهیونیستها نیز شبکه خبری العالم اعلام کرد که در این تجاوز 22 روزه 256صهیونیست به هلاکت رسیده و بیش از 1327 نفر دیگر زخمی شدند. (در آخر مرحله چاپ دانشنامه صهیونیسم [[غزه، جنگ 22 روزه (2009 ـ 2008)|جنگ 22 روزه غزه]] اتفاق افتاد که صرفا به طور اختصار در این مدخل توضیح داده شد)