امنیت در اسرائیل: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل
 
جز (۱ نسخه واردشده)
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۳۸


یکی از اصلی ترین دغدغه های رژیم صهیونیستی، امنیت است که با پیدایش آن به وجود آمد و با تحولات داخلی و خارجی به پیش رفت. در اسرائیل مواردی نظیر توقف فرایند مذاکرات سازش، پیامدهای جنگ لبنان، توانمندی هسته ای ایران و اختلافات با سوریه مهم ترین عوامل تهدیدکننده امنیت رژیم صهیونیستی به شمار می روند. چنانچه در گزارش سالانه مؤسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو نیز آمده است، این رژیم در پی ناکامی در جنگ لبنان نه تنها در مقابل آمریکا و کشورهای غربی سرافکنده شد، بلکه کشورهای عربی نیز نسبت به توان نظامی این رژیم دچار شک و تردید شدند و در نتیجه، امکان دارد این کشورها در آینده به فکر انجام عملیات نظامی علیه اسرائیل باشند.

علاوه بر این یکی از موضوعات نگران کنندهبرای رژیم صهیونیستی، فعالیت های هسته ای ایران بوده است چرا که این دو، رقبای ایدئولوژیک در منطقه اند. این کشور همواره سعی کرده، مسئله هسته ای ایران را یک مشکل بین المللی جلوه دهد، زیرا از جانب ایران احساس خطر می کند. اسرائیل بارها تهدید کرده است که در صورت عدم توقف فعالیت های هسته ای ایران، به این کشور حمله خواهد کرد. به گفته مقامات اسرائیلی، ایران تا سال 2009 به بمب هسته ای دست خواهد یافت.

از سوی دیگر باید به مسئله صادرات در اسرائیل اشاره کرد. طبق گزارشهای اسرائیلی، بدون دخالت تجار سلاح و مشاوران امنیتی اسرائیل، در هیچ جای دنیا درگیری نظامی یا جنگ داخلی رخ نخواهد داد. این مسئله به حدی شایع است که هر روز یک هیئت امنیتی برای خرید سلاح وارد اسرائیل می شوند.

علی رغم مصوبه های شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد منع فروش سلاح، تجار اسرائیلی به گروههای جنگجوی روآندا، لیبریا و آنگولا سلاح فروخته اند، به طوری که این امر از آغاز دهه 90 میلادی منجر به قتل بیش از یک میلیون انسان در این کشورها شده است. ارزش صادرات سلاح اسرائیل در سال 2006 به چهار میلیارد و 400 میلیون دلار رسید. علاوه بر این، نزدیک به 80 درصد ادوات نظامی که در داخل اسرائیل تولید می شوند به دیگر کشورها صادر شده و تنها 20 تا 25 درصد این سلاحها به ارتش اسرائیل اختصاص می یابد.

به این ترتیب اسرائیل در عین اینکه خود دغدغه امنیت دارد، به عامل ناامنی برای بسیاری از کشورها تبدیل شده است.

براساس آخرین آمار منتشر شده از سویمؤسه بیمه ملی، از پنجاه و هشتمین سالروز اشغال فلسطین (تشکیل اسرائیل) (سال 2006 تا 2007) 66 نفر در اقدامات شهادت طلبانه فلسطینیان کشته شده اند. این در حالی است که شمار کلی تلفات شهروندان در چنین حملاتی از سال 1948 تا 2005، هزار و 625 نفر بوده است. علاوه بر آمار مذکور ذکر این نکته حائز اهمیت است که در خلال جنگ لبنان، آمار تلفات 119 نفر و تعداد مجروحان به پنج هزار و 91 نفر رسید که تقریباً 40درصد این جراحات را آسیب های روانی تشکیل می داد.

یکی دیگر از مسائلی که امنیت اسرائیل را به خطر انداخته، قاچاق انسان است. وزارت امور خارجه آمریکا در شصتمین گزارش سالانه خود در مورد قاچاق انسان، اسرائیل را از بین چهار گروهی که برای ارزش گذاری تلاش دولت های خارجی به منظور مقابله با قاچاق انسان، مورد استفاده قرار می گیرند، در گروه سوم و عقب تر از کشورهای بوسنی، کلمبیا، تاجیکستان، کنگو، اتیوپی، نیجر، یمن و... قرار داد. ارزیابی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین اسرائیل را به عنوان یکی از 10 مقصد مورد علاقه قاچاقچیان انسان معرفی و آن را به منزله یک زنگ خطر تلقی کرده است.

مأخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش، مؤسسه ندا، شماره مسلسل 339.