کفرشوبا، نبرد

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


در 11/1/1975 گروهی از نیروهای مقاومت فلسطینی به تهاجم علیه مرکز تل العلم (جبل الروس)در کوه الشیخ که مشرف بر بلندیهای جولان و مناطق حاصبیا و قسمت وسیعی از زمینهای الحولة و الجلیل و منطقه جبل الشیخ سوریه می باشد دست زدند و توانستند این مرکز را از عناصر اسرائیلی موجود در آن پاک سازند و سالم به پایگاههای خویش برگردند. در این عملیات دشمن به کشته شدن چهار نفر از سربازانش اعتراف کرد.

در پاسخ به این عملیات، نیروهای اسرائیلی در همان روز اقدام به حمله ای گسترده به طرف روستای کفرشوبا در منطقه حاصبیا جنوب لبنان نمودند که پیش از حمله با توپخانه دوربرد خود اقدام ریختن به آتش تهیه بر روی مناطق اطراف کفرشوبا و عرقوب نمودند. سپس از سه محور به سمت روستا پیش آمدند ولی با مقاومت شدید نیروهای مقاومت فلسطینی که در کمینگاهها مخفی بودند روبه رو شدند. نبرد از ساعت 8 بعد از ظهر تا نیمه های شب ادامه پیدا کرد و نیروهای دشمن مجبور به عقب نشینی شد.

نیروهای اسرائیلی پس از عقب نشینیگلوله باران روستا و نواحی اطراف آن به وسیله توپخانه هایشان که در عباسیه و تلة الرشا و جبل الروس مستقر بود ادامه دادند. این امر موجب قطع برق، آب و تلفن و انفجار و زیرورو شدن جاده های منتهی به کفرشوبا شد و محاصره و زیر آتش بودن روستا در طول روز 12/1/1375 ادامه یافت.

بار دیگر نیروهای دشمن از چهار طرف سعی در ورود به روستا داشتند که برای بار دوم به مقاومت سخت نیروهای انقلاب فلسطین و جنگجویان کفرشوبا برخوردند که نه تنها نتوانستند وارد روستا شده بلکه خسارات سنگینی نیز متحمل شدند. دشمن چندین بار در روز 13/1/1375 و در طی شب روستا را زیر آتش گرفت. برای بار سوم تلاشی وسیع به منظور ورود به روستا آغاز نمودند که نبردی شدید در اطراف و مناطق مشرف به روستا در گرفت که منجر به خسارت بیشتر دشمن گردید. گروهی از دشمن که روستا را در شب 14/1/1375 مجددا زیر آتش داشتند توانستند وارد آن شده ولی بخشی از این نیروها در داخل روستا نابود شدند.

خسارات دشمن در طول این نبردها متجاوز از صد کشته و مجروح بود و عده زیادی از سرکرده ها و فرماندهان دشمن نیز نابود و یا مصدوم شدند. علت شکست دشمن در رسیدن به اهدافش جهت ورود به روستا و از میان بردن پایگاههای مقاومت برمی گردد به:

1 ـ شناخت و آشنایی درست نیروهای مقاومت فلسطینی از راههای ورود و خروج روستا که نیروهای دشمن از این شناخت محروم بودند.

2 ـ همکاری و کمک اهالی به نیروهای مقاومت در مانع شدن و جلوگیری از تلاش مستمر دشمن برای ورود به روستا

3 ـ تاکتیک جنگی و سرعتی که نیروهای مقاومت در این درگیریها به کار بستند مانند اجازه به دشمن برای ورود به روستا و سپس از هرسو به طور ناگهانی بر سر او ریختن به اضافه بازگذاشتنمحورهای متعدد و مختلف در داخل و خارج روستا به منظور عقب نشینی دشمن و سپس هجوم بر او که این امر باعث شد دشمن توازن و قدرت جنگی خود و تشخیص حمله ناگهان را از دست بدهد.

4 ـ پراکندگی کمینگاههای نیروهای مقاومت در داخل روستا و کمینگاههای مشرف بر آن و حرکت سریع نیروها از یک کمین به کمین دیگر بر حسب موقعیت و شیوه کارزار.

دشمن اسرائیلی در طی آتش باران روستا به وسیله توپخانه های سنگینش که مدت یک هفته به طول انجامید قسمت وسیعی در خانه های روستا را ویران ساخت (بیش از 250 منزل از مجموع منازل کفرشوبا که بالغ بر 350 می شدند.)

مأخذ:

  1. شؤن فلسطینیة، شماره 43 مارس 1975 و شماره 48 اوت 1975 بیروت.