شورای یهودی میلواکی

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


شورای یهودی میلواکی (Milwaukee Jewish Council) در سال 1938 با ائتلاف 28 سازمان یهودی در آمریکا و با هدف ایجاد هماهنگی میان امور عمومی و مسائل ارتباطی جوامع و سازمانهای یهودی تأسیس شد و حمایت از حقوق و ارزشهای جوامع یهودی در همه جای دنیا و اجرای برنامه های هماهنگ برای آموزش و فعالیت یهودیان را سرلوحه کار خود قرار داد. 28 سازمان عضو این شورا عبارتند از:

1 ـ انجمن امریکایی مهاجران یهودی اتحاد جماهیر شوروی سابق.

2 ـ کمیته یهودیان آمریکا.

3 ـ جنبش کمیته صلح اکنون آمریکا.

4 ـ کنیسه بث ایل نر تامید (Beth El Ner Tamid) .

5 ـ مؤسسه بین المللی بنای بریث (Benai Berith) .

6 ـ مجمع اَنشای (Anshai Lebowitz) .

7 ـ مجمع اَنشه سفارد (Anshe Sfard) .

8 ـ مجمع بث اسرائیل (Beth Israel) .

9 ـ مجمع بث جهودا (Beth Jehuda) .

10 ـ مجمع امانوئل بن جشوریوم (Emanu-El Bene Jeshurum) .

11 ـ مجمع امانوئل واکشا (Emanu-El of Waukesha) .

12 ـ مجمع شالوم (Shalom) .

13 ـ مجمع شیر حداش (Shir Hadash) .

14 ـ مجمع سینای (Sinai) .

15 ـ نسل پس از هداسه (The Generation after Hadassah) .

16 ـ مرکز جمعیت یهودی میلواکی.

17 ـ سرویس خانوادگی یهود.

18 ـ سربازان با سابقه یهودی (Jewish war veterance) .

19 ـ نائی مات آمریکا (NAEA MAT USA) .

20 ـ کنیسه لیک پارک (Lake Park) .

21 ـ زنان یهودی شورای ملی.

22 ـ کلوپ آمریکاییهای جدید (New American Clup) .

23 ـ تمپل منوراه (Temple Menorah) .

24 ـ شورای ویسکنسین حاخامcouncil of Rabbis) .

25 ـ ویسکنسین اجتماعی برای یادگیری یهودیان (Wisconsin Society for Jewish Learning) .

26 ـ زنان آمریکایی اوآرتی (ORT) .

27 ـ سازمان صهیونیستی آمریکا (Zionist Organization of America) .

28 ـ بنیاد هیلل میلواکی (Hillel Foundation Milwaukee) .

ـ رئیس این شورا در سال 2006 سوزان فریبرت (Susan Friebert) بود. دوره این ریاست سه ساله است.

ـ معاونت این شورا را باربارا بیکرت (BarBara Bechert) برعهده دارد.

پائولا سیمون (Paula Simon) نیز مدیر اجرایی شورای یهودی میلواکی است.

از دیگر اعضای این شورا می توان به هفت تن از مدیران اداری آن اشاره کرد که همگی در واشنگتن مستقرند و هماهنگی فعالیتهای این شورا با کارمندان خود را برعهده دارند.

پل رایان (Paul Rayan) ، تامی بالدوین (Tommy Baldwin) ، ران کایند (Ron Kind) ، ون مور (Gwen Moore) ، اف جیمز سنسن برنر (F. James SanSan Brenner) ، توماس پتری (Tomas Petre) ، دیوید آر ابی (David R. obey) و مارک گرین (Mark Gren) .

الف ـ اهداف:

این سازمان هدف وجودی خود را حمایت و حفاظت از یهودیان در مقابل هر خطری که آنها را مورد تهدید قرار می دهد، اعلام کرده و ضمن ابرازانزجار از تمامی سیاستها و اعمال نژادپرستانه به ویژه آنها که توسط حکومتها اعمال می شوند، رسالت خود را به عنوان سازمانی یهودی، حمایت از یهودیان و آوارگانی می داند که از این سیاستها متضرر شده اند. شورای یهودی میلواکی بنابر ادعای خود، برای ایجاد جامعه ای کثرت گرا و دمکرات در آمریکا تلاش می کند، چرا که در صورت تحقق این هدف، برابری حقوق و فرصتها و حفظ شأن فردی و منزلت اجتماعی یهودیان نیز محقق می شود.

این شورا اهداف اصلی خود را که در واقع به برنامه ها و فعالیتهایش جهت می دهد به ترتیب اولویت بدین صورت معرفی می کند:

1) مقابله با آنتی سمیتیسم.

2) جبران خسارات بازماندگان هولوکاست.

3) حمایت از اسرائیل.

4) مقابله با جرایمی که منجر به تنفر از یهودیان می شود.

5) تهیه دستورالعملهای مبنی بر تأکید بر بی طرفی مذهبی در مدارس عمومی.

6) تلاش برای ارتقاء سواد در اجتماعات یهودی.

7) خدمات رسانی به سالمندان، خدمات پزشکی و بهداشتی برای یهودیان.

1 ـ مقابله با آنتی سمیتیسم:

تأکید بر یهودآزاری مجوز وجود چنین سازمانهایی و توجیه کننده فعالیتهای آنهاست، اما توجه به اینکه چه اعمالی آنتی سمیتیک محسوب می شوند و اساسا تعریف آنها از آنتی سمیتیسم براساس آنچه در مرامنامه این شورا آمده، بسیار حائز اهمیت است.

شورای یهودی میلواکی، کلیه فعالیتهای آشکار و سخنان مبتنی بر تعصب و خصومت نسبت به یهودیان را تحرکات آنتی سمیتیک می نامد و آنها را بدین صورت طبقه بندی می کند:

ـ اظهارات، نوشته ها یا سخنان شفاهی که توسط گروهها و افراد مذهبی، سیاسی یا علمی ایراد می شوند و طیفی از برنامه های شخصی یا عمومی، مکالمه، مقاله، سخنرانی، ایمبل و سایر ارتباطات اینترنتی را در برمی گیرد.

ـ تخریب امکان یهودی یا بی حرمتی به مقدسات دین یهود.

ـ آزار، تهدید و ضرب و شتم افراد یا تهدید و تخریب مؤسسات یهودی.

ـ اعمال تبعیض در استخدام، آموزش یا اسکان یهودیان.

ـ فعالیتهای موجد تنفر از یهودیان (چاپ عکس، پوستر، ساخت فیلم، راه پیمایی و...).

چنانچه از مطالب مذکور بر می آید، تحرکات آنتی سمیتیک، طیفی از ایمیلهای شخصی تا سخنرانیهای رسمی و تخریب اماکن یهودی را شامل می شود.

شورای یهودی میلواکی از اعضاء و حتی خوانندگان سایتش درخواست می کند که تمامی این وقایع را در صورت مشاهده، فارغ از گزارش به پلیس و نیروهای امنیتی، به این شورا گزارش دهند و فرم خاصی را نیز برای این کار در سایت خود قرار داده است. پس از گزارش چنین تحریکاتی، این شورای برای پیگیری و تعیین صحت و سقم آنها وارد عمل می شود. همراه بودن گزارش با یکی از موارد زیر می تواند به اثبات صحت آن کمک کند.

ـ اصل نامه یا کپی آن، کپی از ایمیل، ارسالمقاله یا روزنامه ای که حاوی مطالب آنتی سمیتیک بوده است.

ـ اطلاعات کافی درباره برنامه تلویزیونی یا رادیویی حاوی مطالب آنتی سمیتیک (نام برنامه، تاریخ اجرا، گوینده).

ـ عکس و فیلم ویدئویی از پوستر یا پلاکاردهای آنتی سمیتیک.

شورای یهودی میلواکی برای تأیید صحت و سقم وقایع گزارش شده، کارمندان زیادی را به استخدام درآورده است و در صورت تمایل گزارش دهنده، مبنی بر محرمانه بودن نام وی، هرگز چنین کاری را نمی کند و به آنها تضمین داده می شود که گزارشهای آنها تحریف نمی شود، سپس کارمندان مربوطه برای پیگیری واقعه وارد عمل می شوند.

براساس داده های ارسالی، شورای میلواکی گزارشها و جزوه های سازماندهی شده را آماده می کند و در اختیار تمامی کنیسه ها، ارگانها و سازمانهای یهودی قرار می دهد و آنها را از خطراتی که تهدیدشان می کند آگاه می سازد.

2 ـ جبران خسارات بازماندگان هولوکاست:

یکی دیگر از اهداف این شورا، تلاش برای جبران خسارات بازماندگان هولوکاست است و تلاش می کند تا اموال شخصی، آثار هنری، طلا و سایر اموالی که ادعا می شود در این ماجرا از یهودیان به غارت رفته است، به بازماندگان صاحبان آنها بازگردانده شود.

شورای یهودی میلواکی این کار را وظیفه کلیه اجتماعات یهودی می داند و انجام این امور را در مقابل آسیبهای جبران ناپذیری که به بازماندگان این واقعه وارد شده است بسیار ناچیز می داند.

این شورا همچنین کلاسهای آموزشی در مورد هولوکاست را در مدارس برگزار می کند.

3 ـ حمایت از دولت اسرائیل:

حمایت از سیاستهای دولت اسرائیل به عنوان تنها دولت یهودی جهان یکی از مهمترین اهداف این شورا است که با استفاده از امکانات خود جهت شناساندن تاریخ، فرهنگ، سیاستمداران و سیاستگذاریهای آنها در جامعه آمریکا تلاش می کند.

4 ـ مقابله با کارهایی که منجر به تنفر از یهودیان می شود:

شورای یهودی میلواکی با جرم دانستن این اعمال، مقابله با آنها را از اهداف اصلی خود می داند و عکس العمل و موضع گیری نسبت به تحریکات ضد یهودی و اعمال گروههایی که با انجام راه پیمایی، ساخت فیلم، انتشار پوستر، کتاب و... تنفر از یهودیان را دامن می زنند، یکی از مهمترین رسالتهای این شورا تعریف می کند.

5 ـ انتشار دستورالعملهایی برای آموزش بی طرفی مذهبی در مدارس دولتی آمریکا:

شورای یهودی میلواکی، بی طرفی مذهبی و جدایی دین از سیاست در جامعه آمریکا را یکی از اصول ایجاد جامعه ای کثرت گرا و دمکرات می داند که در صورت تحقق آن، پیروان تمامی مذاهب قادر خواهند بود آزادانه حضور و فعالیت داشته باشند. از همین رو این شورا سالانه رهنمودهایی را با این هدف در مدارس عمومی توزیع می کند، تا به دانش آموزان، والدین و معلمان در درک این مسئله یاری رساند. این دستورالعملها همزمان با تعطیلات زمستانی مدارستوزیع می شوند.

6 ـ ارتقاء سطح سواد در جوامع یهودی:

شورای یهودی میلواکی به طرق مختلف، برای ارتقاء سطح سواد در جوامع یهودی عمل می کند و یکی از روشهای آن، تربیت معلمهایی است که به صورت داوطلبانه به تدریس در مدارس مخصوص آموزش به دانش آموزان یهودی می پردازند. توزیع کتابهای مورد نیاز دانش آموزان نیز از دیگر کارهای این شوراست.

7 ـ خدمات رسانی به سالمندان:

با توجه به ازدیاد جمعیت سالمندان در جوامع یهودی ـ که 7% از معیار اصلی آن بیشتر است (20% نسبت به 13%) ـ شورای یهودی میلواکی خدمات رسانی (خدمات پزشکی دارویی و مراقبتی) به آنها را یکی از اهداف خود می داند.

این شورا مراقبت و احترام گذاشتن به سالمندان را یکی از آموزه های دین یهود می داند.

شورای میلواکی نه تنها به سالمندان، بلکه به سایر یهودیان نیز خدمات بهداشتی و پزشکی ارائه می کند.

ب ـ فعالیتها:

فعالیتهای این مؤسسه علاوه بر آنچه در خلال توضیح اهدافش آشکار شد، یعنی پیگیری وقایع آنتی سمیتیک، تلاش برای جبران خسارت بازماندگان هولوکاست، مبارزه با بی سوادی، حمایت از دولت اسرائیل، خدمات رسانی به سالمندان، ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی به یهودیان و... شامل موارد زیر نیز می شود:

برگزاری کنفرانس یهودیان ارتدوکس با هدف گفتگوی بین الادیانی، اجرای برنامه ای با عنوان سلام اسرائیل Hello Israel با هدف "معرفی تاریخ، موقعیت جغرافیایی، فرهنگ، مردم و سیاستمداران اسرائیل"، مقصود این شورا از اجرای چنین برنامه ای ارتقاء فهم عموم و تقویت مودت نسبت به اسرائیل از طریق شناساندن دقیق این کشور است.

برنامه بازدید از موزه های هولوکاست در واشنگتن و اجرای برنامه های دیگر در این راستا که هدف از این برنامه ها ایجاد تعریف مورد نظر یهودیان از هولوکاست در اذهان توده مردم است.

انتشار مقالات تحلیلی در مورد حوادث و بحرانهایی که اسرائیل با آنها درگیر است، از دیگر فعالیتهای این شوراست که در بخش مواضع به آنها اشاره می شود.

اما یکی از مهمترین فعالیتهای این شورا که در راستای تقویت دلیل توجیه کننده وجود آن یعنی مقابله با آنتی سمیتیسم است، انتشار جزواتی است که به صورت سالانه منتشر می شود. در این جزوات سعی شده القا شود که سازمانهای یهودی در خطرند. این شورا با انتشار جزوه ای با عنوان "فهرست امور امنیتی برای مؤسسات یهودی" ساده ترین اصول امنیتی هر مکانی را به عنوان مهمترین توصیه و دستورالعملهای امنیتی معرفی کرده است. سرفصلهای این جزوه ها عبارتند از:

ـ لزوم همکاری با پلیس.

ـ توجه به مهمترین پیشنهادهای پایه ای امنیتی مثل:

1) قفل کردن درها و پنجره ها.

2) امکان رؤیت فضای خارج، از طریق درها و پنجره ها.

3) عدم نگهداری اموال منقول اعتبار در منزل و ثبت شماره چکهای ارتباطی.

ـ توجه به پیشنهادهای امنیتی مثل:

1) نرده کشی دیوارها و پنجره ها.

2) نصب زنگ خطر.

3) مشاوره با آژانسهای امنیتی.

ـ توجه به اشیای خارجی.

1) بازرسی روزانه اطراف منزل

2) اطلاع به پلیس در صورت مشاهده شی ء خارجی.

3) در دسترس بودن شماره تلفن پلیس.

ـ تهدیدات تلفنی.

1) تماس با پلیس منطقه.

ـ رویدادهای مشکوک.

1) گزارش به پلیس.

ـ اقدامات اضطراری.

1) در نظر گرفتن راههای خروجی اضطراری.

2) وجود وسایل اطفای حریق با چنین دستورالعملهایی شورای یهودی میلواکی توانسته است به وجود رعب و وحشت در میان جامعه یهودیان آمریکایی دامن زند و اولین و اصلی ترین پیامد چنین کارهایی، تخصیص بودجه های چندین هزار دلاری برای سازمانهای یهودی در جهت محافظت آنها از تحرکات آنتی سمیتیک بوده است.

ج ـ مواضع:

1 ـ حمله اسرائیل به لبنان:

این شورا، ضمن توجیه حمله اسرائیل به لبنان در مقاله هایی که منتشر کرد، سعی بر این داشت تا گزینه حمله نظامی را تنها چاره دولت اسرائیل برای مواجهه با ناامنی مرزهای شمالی اش معرفی کند.

شورای یهودی میلواکی در مقاله مفصلی با عنوان پرسش و پاسخی درباره حمله حزب الله و حماس و پاسخ اسرائیل، با ارائه پیش زمینه ای از حضور اسرائیل در لبنان و خروج آن از لبنان در سال 2000، اسرائیل را کشوری پایبند به مصوبات سازمان ملل معرفی می کند و در مقابل، مدعی است که دولت لبنان، از خلع سلاح حزب الله ناتوان بوده و با ورود حزب الله به ساختار دولت و حمله چریکهای این جنبش به نظامیان اسرائیل و ایجاد ناامنی در مرزهای شمالی، اسرائیل دیگر با یک جنبش مسلح طرف نبوده، بلکه حمله و تجاوز دولتی به دولت دیگر مطرح بوده است.

به همین دلیل اسرائیل صرفا برای دفاع از مرزهای خود و ایجاد امنیت در این مرزها به جنگ پرداخت. به زعم این شورا، حمله اسرائیل به لبنان صرفا برای رفع خشونت تروریستهایی بود که مستقیما با موشکهایشان اسرائیل را هدف قرار داده بودند.

2 ـ ایران:

شورای یهودی میلواکی، ایران را "مهمترین حامی گروههای تروریستی" ـ منظور مبارزان فلسطین و لبنان ـ می داند که از طریق مسلح ساختن این گروهها سعی در برآورده ساختن مطامع خود در منطقه دارد. شورای یهودی میلواکی با ثبت حوادث و اظهارات و عملکرد مسئولین ایرانی به صورت زنجیره ای، این کشور را مستقیما به جنگ اسرائیل و لبنان پیوند می دهد و آن را بازیگر اصلی و طراح جنگ معرفی می کند و میان سخنان احمدی نژاد رئیس جمهور ایران درباره حذف اسرائیل و انکار هولوکاست، سفر لاریجانی دبیر شورای عالی امنیتملی ایران به سوریه، انعقاد قرارداد همکاری نظامی میان ایران و سوریه، به تعویق انداختن پاسخ ایران به بسته های پیشنهادی و نهایتا افروخته شدن شعله جنگ اسرائیل و لبنان ارتباطی منطقی می بیند و ادعا می کند که ایران اساسا برای منحرف ساختن اذهان و فشارها نسبت به فن آوری هسته ای خود، حمله نظامیان لبنان به اسرائیل را برنامه ریزی کرد. این شورا حزب الله را اهرم نظامی ایران در مرزهای شمالی اسرائیل می داند.

3 ـ سوریه:

شورای یهودی میلواکی سوریه را نیز مانند ایران یکی از حامیان حماس و حزب الله می داند که حمایتهای لجستیک خود را در اختیار این دو گروه قرار می دهد و اعضای حماس همچون خالد مشعل را در خود پناه داده و پشتیبانی می کند، به طوری که وی از آنجا عملیات اعضای حماس را برنامه ریزی می کند. به اعتقاد تحلیلگران میلواکی دلیل حمایت سوریه از حماس و حزب الله با دلیل ایران برای چنین کاری متفاوت است. سوریه که دارای حکومتی دیکتاتوری و سکولار است از طریق این حمایتها سعی در افزایش تأثیر خود در معادلات منطقه ای دارد.

دلیل مشارکت سوریه در برافروختن آتش جنگ لبنان و اسرائیل نیز تحت فشار بودن این کشور به دلیل نقشی است که در ترور رفیق حریری و همچنین دخالت در امور داخلی لبنان دارد و از این طریق سعی در جابه جایی این فشارها به سمت و سویی دیگر و اساسا تغییر جهت مسائل و بحرانهای اصلی منطقه ای از سمت خود به سوی دیگر دارد.

4 ـ حماس:

شورای یهودی میلواکی حماس را گروهیتروریستی می داند که بخشی از جریان خطرناک بنیادگرایی اسلامی است که نه تنها برای اسرائیل، بلکه برای تمامی دنیا آزاد خطری اساسی است و صلح و امنیت را در تمامی جهان تهدید می کند، با چنین استدلالی مساعدت تمامی کشورهای مخالف بنیادگرایی با دولت اسرائیل امری ضروری است.

5 ـ جنبش فتح:

شورای یهودی میلواکی علاوه بر حماس، جنبش فتح را نیز یکی از گروههای تروریستی فلسطین می داند.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، شماره 138، 14/8/1385.
  2. www.mjccr.org.
  3. www.weac.org.
  4. www.jwishchronic.org.
  5. www.mjccp.org/issue 4.html.
  6. www.jewish madison.
  7. www.scnus.org.