شورای امور یهودیان استرالیا و اسرائیل

از دانشنامه صهیونیسم و اسرائیل


"شورای امور یهودیان استرالیا و اسرائیل (Australia/Israel and Jweish Affaris Council) اصلی ترین سازمان فراگیر در بین جامعه یهودیان استرالیا می باشد.

این شورا از طریق تحقیق، تفسیر، تجزیه و تحلیل و حمایت از اعضای خود، به دنبال تأمین منافع جامعه یهودیان استرالیا در مقابل دولت، رسانه ها و سایر گروههای اجتماعی و سازمانهاست. این شورا از وجود متخصصینی بهره می گیرد که به بررسی و کنترل اوضاع در خاورمیانه، آسیا و استرالیا می پردازند. این سازمان را می توان جایگزین "مؤسسه استرالیایی امور یهودیان" دانست که سابق بر این فعالبود، اما بعدها جای خود را به "شورای امور یهودیان استرالیا و اسرائیل" داد.

"شورای امور یهودیان استرالیا سعی کرده به چند هدف خویش نایل گردد. اول اینکه از یهودیان این کشور در قبال سایر اقلیتها و گروههای نژادی و قومی و همچنین در مقابل دولت این کشور، دفاع کرده و نیازها و حقوق آنها را پیگیری و مطالبه نماید. دیگر اینکه یهودیان این کشور مرتبط ساخته و آنها را نسبت به وضعیت حاکم در خاورمیانه و اسرائیل، حساس گرداند.

این شورا ابزارها و برنامه های مختلفی را برای رسیدن به این اهداف پایه ریزی کرده است که از جمله آنها می توان به تشکیل واحد جوانان و جذب آنها و ارائه کنفرانسها و سمینارهای مختلف در خصوص موضوعات مختلف اشاره کرد. به ادعای مسئولان شورا، فعال کردن واحد جوانان یهودی در عرصه های مختلف می تواند منشأ ارتقای توانمندی آنان در آینده باشد تا پربارتر از گذشته در عرصه های مختلف حاضر شوند.

این سازمان دارای ماهنامه ای با عنوان (The Review) می باشد. این ماهنامه به مسائل خاورمیانه و تأثیر آن بر اسرائیل و همچنین مسائل سیاستگذاری عمومی و دغدغه های جامعه یهودیان در استرالیا می پردازد.

این سازمان همچنین از طریق وب سایت خود خدماتی را برای علاقه مندان فراهم کرده که به طور رایگان در اختیار آنها قرار می دهد. سرویس خبری این سازمان از طریق پست الکترونیک در دسترس همه قرار دارد. اخبار و گزارشهای تحلیلی موجود در مورد اسرائیل، خاورمیانه و سایر موضوعات مرتبط با جامعه یهودیان مرتب به روز می گردد.

الف ـ اهداف و مواضع:

اهداف و مواضع این شورا در حوزه های مختلف عبارتند از:

1 ـ مقابله با جهت گیریهای ضد اسرائیلی:

شورای امور یهودیان استرالیا و اسرائیل در تلاش است تا برداشتهای به اصطلاح نادرستی را که از طریق رسانه های استرالیا و جامعه استرالیا علیه اسرائیل منتشر می شود، شناسایی و خنثی کند. هم اکنون آیجک (Aijac) گزارشهای کاملی را به طور مرتب از طریق شبکه تلویزیونی SPS-TV در خصوص منازعه اسرائیل با فلسطینیان و در یک دید کلان، خاورمیانه، پخش می کند. برای نمونه آیجک در قضیه اعطای جایزه به خانم دکتر حنان عشراوی، فعال صلح طلب فلسطینی، بسیار فعال بود و سعی کرد از تمامی ظرفیت خود در جهت عدم اعطای جایزه مؤسسه صلح دانشگاه سیدنی به وی استفاده کند.

2 ـ برخورد با افراط گرایی اسلامی:

این سازمان مدعی است رشد اسلامگرایی افراطی در آسیا یک مسئله جدی بوده که نه تنها برای همه استرالیاییها حائز اهمیت است، بلکه به طور ویژه برای اسرائیل و جامعه یهودیان استرالیا نیز اهمیت زیادی دارد. این سازمان با همکاری کمیته یهودیان آمریکا در سال 1999 جزئیاتی را در خصوص طرحی مطالعاتی با عنوان "اسلام در آسیا: تغییر واقعیتهای سیاسی" (Islam in Asia: Changing political Realities)منتشر کرد. این طرح تحقیقاتی به روز شده و در ایالات متحده آمریکا و استرالیا درنسخه های متعددی به چاپ رسیده است. آیجک پس از واقعه 11 سپتامبر 2001 به طور کامل از ائتلاف جهانی علیه تروریسم به رهبری ایالات متحده حمایت کرد. این سازمان حملات صورت گرفته به افغانستان و عراق را مورد تأیید قرار داد و آن را در راستای ریشه کنی تروریسم قلمداد کرد.

3 ـ مبارزه با عدم تساهل نژادی و مذهبی و نفی هولوکاست:

آیجک مدعی است به دنبال تلاش بیشتر در جهت پیشرفت استرالیا به عنوان یک جامعه چند فرهنگی و تساهل گرا و همگن می باشد. این سازمان اغلب در همسویی و هماهنگی با سایر سازمانهای نژادی و قومی، با نمونه هایی از نژادپرستی و آنتی سمیتیسم در استرالیا مخالفت کرده و از طریق لابیهای خود با حکومت سعی کرده تا با وضع قوانین و مقررات و معیارهای آموزشی با نژادپرستی به مقابله برخیزد. آیجک علیه کسانی که هولوکاست را تکذیب می کنند موضع گرفته و با آنها مقابله می کند.

این سازمان با اعتقاد به اینکه این واقعه از بزرگترین تراژدیها در نزد همه یهودیان می باشد، هر گونه فعالیت در جهت تخریب و تحریف هولوکاست نازیها را محکوم می کند. این سازمان مدعی است از آنجا که نژادپرستی از طریق اینترنت از جمله فعالیتهایی است که در این حوزه نگرانیهایی را برای یهودیان جهان ایجاد کرده است، آیجک در این حوزه نیز از طریق چاپ مقاله تلاشهایی را برای مقابله با گسترش نژادپرستی و آنتی سمیتیسم در این فضای مجازی به انجام رسانده است. این سازمان در ماجرای محاکمه دکتر فردریک توبن نشان داد که از هر وسیله ممکن در جهت مقابله با منکرین هولوکاست بهرهمی گیرد و برای این کار نیز از امکانات و ابزارهای مناسبی برخوردار می باشد.

4 ـ عدالت در جرایم جنگی:

آیجک در صف مقدم مبارزه در جهت تضمین این است که جنایتکاران جنگی دوران حکومت نازیها چه در استرالیا و چه در خارج از استرالیا محاکمه و مجازات شوند. در راستای تحقق یافتن این امر، آیجک از حکومت فدرال تقاضا کرده تا یک واحد تحقیقات جرایم جنگی ویژه ای را به منظور پیگیری مظنونان متهم به جنایت در دوران حکومت نازیها، ایجاد نماید. در ضمن این سازمان تلاشهای بین المللی را نیز برای اجرای عدالت در همین خصوص سازماندهی کرده است تا پیگیریهای خود را کامل تر کند.

برنامه های معرفی شده این سازمان حاکی از آن است که تنها اسرائیل صاحب حق بوده و حق و حقوقی برای فلسطینیان وجود ندارد. برنامه هایی همچون ایجاد لابی رسانه ای حاکی از کنترل بر قدرت سانسور اخبار در رسانه های این کشور می باشد، اخباری که ممکن است به کشتار اسرائیلیها پرداخته و آنها را به باد انتقاد بگیرد. در عرصه داخل جامعه استرالیا نیز واکنش این گروه و به ویژه مارک لیبلر، رئیس این شورا در سطح ملی، و کولین روبنشتین، مدیر اجرایی این شورا، در قبال قضیه اعطای جایزه صلح دانشگاه سیدنی به وی، قابل بررسی و تحلیل بیشتر است. طرفداری یکجانبه این شورا در قضیه عشراوی از اسرائیل به حدی بود که باب کار، فرماندار ایالت نیوسوت ولز که خود نیز طرفدار اسرائیل است در مقابل آنها موضع گرفته و آنها را به افراط کاری متهم کرد.

در حقیقت ماجرای عشراوی دستهای پنهان قدرت یهود را در جامعه استرالیا تا حد زیادی برای عموم مردم آشکار کرد و این مطلبی است که حتی متفکرانی چون مارگو کینگستون که خود فردی یهودی بوده و به موضع گیری در قبال آنها پرداخته است اذعان داشته و به تهیه و تدوین کتاب و مقالاتی در این زمینه همت گماشته است.

ب ـ تشکیلات:

از جمله مسئولان و مقامات این سازمان می توان به افراد زیر اشاره کرد:

رئیس بخش فدرال: مارک لیبلر (Mark Leibler) .

رئیس بخش ایالات نیوسوت ولز: باری اسمورگون (Barry Smorgon) .

مدیر اجرایی: دکتر کولین رونشتین (Dr Colin Rubenstein) .

مدیر امور بین الملل: جرمی جونز (Jeremy Jones) .

مسئول ارتباطات ملی: روبرت کلارنت (Robert Klarnet) .

کارشناس ارشد سیاستگذاری: تد لاپکین (Ted Lapkin) .

کارشناسان سیاستگذاری: جامی هیامز (Jamie Hyams) ، گدالیا افترمن (Gedalin Afterman) ، آندرو فریدمن (Andrew Friedman) .

مسئول هماهنگی برنامه ها: هلن بروستمن (Helen Brustman) .

مسئولان اجرایی: در ملبورن (آلیزا فاکتور) (Aliza Factor) ، تزا لوین (Tessa Levin) ، جوان بریک (Joanne Brick)و در سیدنی (روزلینسوگارمن) (Roslyn Sugarman) .

مسئول ارتباط با اسرائیل: پیتر آدلر (Peter Adler) .

دکتر کولین رونشتین به طور همزمان سردبیر نشریه The Reviw نیز می باشد.

آیجک توجه ویژه ای به جوانان از خود نشان داده است. در همین راستا این سازمان اقدام به تشکیل واحد جوانان کرده است. این واحد در نشست سال 2001 به وجود آمد و توانست مورد اقبال و حمایت اعضای جوان جامعه یهودیان قرار بگیرد. اعضای گروه در این بخش سعی می کنند با یکدیگر تبادل نظر داشته و در جهت پیگیری اهداف شورای امور یهودیان استرالیا و اسرائیل گام بردارند.

از جمله مهمترین عوامل تشکیل واحد جوانان می توان به توانمندی کردن جوانان در فعالی کردن و پویا کردن این شورا و ارتقای فعالیتهای آن در راستای تحقق بخشیدن به آمال و اهداف شورا اشاره کرد. از جمله عوامل دیگر باید به آشنا کردن جوانان با چالشها و اوضاع پیش روی یهودیان چه در داخل و چه در خارج استرالیا اشاره کرد. برای دستیابی به اهداف فوق، جلسات، میزگردها و کنفرانسهایی با حضور متفکران و اندیشمندان داخلی و خارجی و صحبت در خصوص چالشهای موجود صورت می پذیرد.

واحد جوانان تاکنون سمینارها و کنفرانسهایی را با حضور متفکران و اندیشمندان خارجی در موضوعاتی همچون کنفرانس نژادپرستی دوربان، جنگ علیه تروریسم، مسائل جاری جامعه چند فرهنگی استرالیا و اخلاق یهودی در دنیای امروز، برگزار کرده است. این واحد فعالیتهایش را گسترش و یک گروه لابی رسانه ای تشکیل داده تا اخبار وگزارشهای مربوط به منازعات اسرائیل با فلسطینیان در خاورمیانه را مورد بررسی قرار داده و تصاویر و گزارشهای منتشر شده از رسانه ها را تعدیل نماید.

وجود تعدادی از اعضای فعال و متخصص جوان باعث شده تا رشد این واحد سریع تر به انجام برسد. این گروه شامل افرادی همچون آری برگمن (Ari Bergman) ، دنیل بوروز (Daniel Burrows) ، بیندی آدلمین (Bindy Edelman) ، لیلیان کلین (Lillian Kline) ، اشلی کرون گلد (Ashley Krongold) ، ناتالی سامیا (Nathalia Samia) و وارن ساموئل (Warren Samuel)می باشند. این گروه با یک ارتباط صمیمانه و نزدیک سعی در توسعه و رشد واحد جوانان شورای امور یهودیان اسرائیل و استرالیا تحت رهبری دکتر کولین روبنشتین، مدیر اجرایی شورا و هلن بروستمن، معاون پشتیبانی شورا دارند.

ج ـ وب سایت:

شورای امور یهودیان استرالیا و اسرائیل دارای یک وب سایت اینترنتی می باشد. این شورا از طریق وب سایت سعی کرده با مخاطبان خود در تماس بوده و آنها را از آخرین اخبار و اطلاعات مطلع گرداند. وب سایت دارای مطالبی همچون "توضیحاتی در مورد شورا"، "مواضع و اهداف"، "اخبار و گزارشها"، "اطلاعاتی در مورد ماهنامه The Review"، "مسئولان و فعالان و پست الکترونیکی هر یک از آنها"، "فراهم کردن امکان ارتباط"، "لینکهای مفید و فراهم کردن امکان جستجو" می باشد. مطالب و اطلاعات وب سایت مرتب به روز می شود و برخی اطلاعات جدید جایگزین اطلاعات قبلی می گردد.

اخبار این سایت عمدتا شامل اخباری است کهدر مورد خود شورا می باشد و بیشتر به مواضع این سازمان در قبال فرد، گروه، دولت، سازمان و هر شخصیت حقیقی و حقوقی دیگر در داخل و خارج از استرالیا باز می گردد. در این فضای مجازی، امکان دسترسی به ماهنامه The Review نیز فراهم است و می توان با عضویت در این ماهنامه به طور مرتب از مقالات و تحلیلهای این شورا در قبال مسائل و رویدادهای مختلف بهره برد. همچنین در این سایت یکسری توضیحاتی در مورد واحد جوانان شورا داده شده که به پیشینه شکل گیری و برنامه ها و اهداف تأسیس آن واحد می پردازد.

مآخذ:

  1. بولتن رویداد و گزارش صهیونیسم، شماره 6ـ56، 26/8/1383.
  2. http://www.aijac.org.au.